Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Milann
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 11, 2007 1:01 am

Re: Operacija nosa

Post od Milann »

Ma znam, to nije ništa, svi imaju a i neizlečivo je, može samo da se primiri antibioticima.
Biće tu par dana, javiće mi za novi termin.
castello
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 25, 2010 10:28 pm

Post od castello »

I ja sam imao zlatne stafilokoke 5% zbog kojih me nisu primili i izlecio sam.
Stanicid mast.
Milann
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 11, 2007 1:01 am

Post od Milann »

Ispade da je bris iz nosa najbitniji od svih pregleda! i treba ga po meni raditi bar mesec dana pre operacije, pa po potrebi ponoviti neposredno pre, kako bi bilo vremena za izlečenje. Ovako ću da čekam još min mesec dana.

I sad, kako čitam moraću sve ponovo da vadim, od uputa pa nadalje, nadam se da rtg ne treba ili ima potpuno da se ozračim.
castello
Novi član
Novi član

Post od castello »

Samo snimak pluca ne treba ponovo a ostalo mora.
Zivka60
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 15, 2012 1:33 am

Post od Zivka60 »

Sigurna zarada, radom od kuce, bez ulaganja novca. Za rad od 3-4 sata dnevno dobijate 75 do 200$ nedeljno. Potreban Vam je računar, internet, minimalno znanje rada na računaru – nije neophodno znanje engleskog. Za samo par dana truda, radeći od kuće - zarada i isplata su zagarantovani! Za opširnije informacije pošaljite mail na sledeću adresu [email protected]
Nev
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 26, 2009 4:26 pm

Post od Nev »

Bryan, hvala na postavljenim slikama. Nos je super, iz profila izgleda bas prirodno a pritom jos je pod otocima. Sto se anfasa tice, svakome od ovde operisanih mislim da je bilo zabrinjavajuce to je anfas asimetrican. Pa i meni. i danas je isti tako mada na mom nosu imalo je dosta da se radi i ja sam u toku operacije bas brzo otekla i svakako da na prvoj operaciji nije moglo odjednom sve da se steshe i izdelje :wink:
Meni je no vrh iz profila samo malo jos da se doradi vrh nosa i savrsenstvo. Otoci na vrhu nosa najsporije spadaju i to ce biti neprimetno dok ne prodje neko odredjeno vreme. ali nemoj da se obazires na to, niti bilo ko ko ce uraditi nos, to je nesto kroz sta mora da se prodje. Ali najbitniji deo je zavrsen a to je da ste uradili ono sto ste hteli, sredili svoje profile :D
Nego, kakva je doktorka Milosevic po pitanju toga sta ko zeli da mu se uradi tokom operacije, ako je to u domenu "normalnog"? Mislium, da li hoce da uradi ono sto joj pacijent kaze da bi hteo ili ide na svoju ruku?
Pozz i srecno buduce operisanim nosicima !
:)
tamoneko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 11, 2012 4:00 pm

Post od tamoneko »

Dobro pitanje Nev :)
Koliko su mi drugi rekli, ne prica mnogo sto se toga tice ali saslusa...valjda koliko sam ja razumeo.

Nisam siguran da li bi bilo dobro da joj pokazem sliku mog nosa kakav je sad kao i slike nosa kakav bih hteo da bude odprilike(ala photoshop :D), da li bi joj to bilo draze jer bi bilo manje price...ili bi to cak bilo kontra-produktivno, pa je cak i iznerviralo :D

Bilo bi dobro da oni koji su isli kod doktorke Milosevic kazu svoje iskustvo sto se toga tice, pa da prosudimo :)
Bryan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 10, 2011 12:32 am

Post od Bryan »

Ljudi, naravno da mozete pitati i predloziti doktorki sve sto ste zamislili, nije bauk, sasvim je korektna i saslusace vas. :wink: U svakom slucaju, na pregledu ce reci sta ce raditi raditi, to joj je i duznost, a na vama je da to prihvatite ili ne. To je kompleksna operacija i jedan potez povlaci drugi, kako sama kaze, ni ona pre operacije ne moze da zna tacno kako ce sve ispasti.

Te obradjene fotke ne preporucujem, bolje joj usmeno kazite koji deo vam smeta i sta biste da se koriguje. Prevelika je odgovornost za hirurge da prihvate tako nesto, i pored toga nemaju oni vremena da se posvete toliko svakom pacijentu pojedinacno... Secam se price iz sale dok sam cekao anesteziju da je taj dan na programu bilo 54 pacijenta. :o
Maritza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2011 11:08 pm

Post od Maritza »

Pa nema tu nekih specijalnih zelja, dr na osnovu pregleda zna sta se moze i treba uraditi sa svakim pojedinacnim nosem. Detaljno ti objasni sta ce raditi, a naravno da mozes da das i neki predlog pa ako je realan ...:lol:
Posvecena je pacijentima, osim nje nisam videla ni jednog lekara koji je obilazio svoje pacijente posle operacije
T!YANA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 07, 2012 4:24 pm

Post od T!YANA »

Da li neko zna kakva je sada situacija sto se strajka na Zvezdari tice ?
Usput, da li je neko radio alergo-test pre operacije i da li je to bilo obavezno ?
Nev
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 26, 2009 4:26 pm

Post od Nev »

Ljudi, hvala na odgovorima, bas ste ekspeditivni :D
a da li kod nje moze samo na pregled da se ode i cuje njeno misljenje, bez obaveze da se zakaze operacija? Cisto da vidim sta bi mi rekla i kakvo bi njeno vidjenje bilo. Ja sam veliki esteta i skoro perfekcionista i znam tacno kako bih zelela da se doradi moj nos i da izgleda. Mozda to nekome zvuci malo cudno, ali tako sam ga zamislila i volela bih takav i da bude. Nista ekstremno, naravno (Michale Jackson) :wink: Znam da prva operacija je samo tu da se odradi disanje i grbica a 2 operacija je za doradjivanje i oblikovanje.
Ljudi, postavite jos koju sliku, bila bih zahvalna.
Pozz! :D
tamoneko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 11, 2012 4:00 pm

Post od tamoneko »

E hvala svima na odgovorima!!!

Nev, pa kako sad to? :D Zar ne bi trebalo da ako vec radi recimo i grbu i vrh da uradi sve odjednom u prvoj operaciji i kraj?

E sad naravno ako je neko presitnicav pa hoce svaki kvrgicu da uradi onda razumem, ali u sustini, ja mislim da zena gleda da sve ispadne ok iz prvog puta zar ne? Nije valjda da u operaciju ulazi sa zamislju da ce se jos jedna sigurno raditi???

Ja nisam preterano sitnicav, bitno mi je da mi se skine grba, podigne malo vrh i suzi nos u anfasu..a to ako je malo asimetrican tu i tamo, who cares :) tako i mora...
Stanimir90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 20, 2012 6:14 pm

Post od Stanimir90 »

Danas sam skinuo masku i izasao iz bolnice (КБЦ) pa ako vas nesto zanima pitajte, tu sam :)
castello
Novi član
Novi član

Post od castello »

Sta si radio i ko te operisao?
Stanimir90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 20, 2012 6:14 pm