Operacija nosa
Re: Operacija nosa
Uf, ostalo mi je još par dana do operacije, kod dr Mihajlović, imam sve nalaze, tj biće gotovi do tada, šta sve treba poneti u bolnicu i koliko se ostaje, ako si iz bg-a ?
najvaznije je da poneses sepsolete ili tantum verde bombone posto grlo odvaljuje od tubusa, na srecu to su ti i najveci bolovi sto je zanemarljivo, labelo jer ce ti usta biti suva i da ti je pri ruci voda narocito nocu da ne bi ustajao....
ostalo je stvar licne higijene i izbora, ima tush na samom ulazu na odeljenje, sestre drze kjluc samo pazis da ne pokvasis masku
zavisi dva/tri dana obicno, mene je drzala pet zato sto sam imala temperaturu a masku sam sklinula deseti dan ne racunajuci dan operacije, znaci sve je individualno a dr ce znati najbolje
srecno!!!
ostalo je stvar licne higijene i izbora, ima tush na samom ulazu na odeljenje, sestre drze kjluc samo pazis da ne pokvasis masku
zavisi dva/tri dana obicno, mene je drzala pet zato sto sam imala temperaturu a masku sam sklinula deseti dan ne racunajuci dan operacije, znaci sve je individualno a dr ce znati najbolje
srecno!!!
Milane mogu da zamislim kako si nestrpljiv i nervozan sada kad imas jos par dana do operacije 
Ali ja sam odavno shvatio da nervoza ama bas nista nece popraviti ili poboljasti(sem cirkulacije hahahaha
)
Siguran sam da ce ispasti sve ok jer i dr.Mihajlovic ocigledno radi sjajno svoj posao.
Samo napred i javi kako je bilo!

Ali ja sam odavno shvatio da nervoza ama bas nista nece popraviti ili poboljasti(sem cirkulacije hahahaha

Siguran sam da ce ispasti sve ok jer i dr.Mihajlovic ocigledno radi sjajno svoj posao.
Samo napred i javi kako je bilo!
Majkemi, super ti je nosBryan napisao:A ovo je ono sto me trenutno najvise nervira:
Vidi se asimetrija - u sirini je mnogo vise otoka s desne strane, cak su i nozdrve razlicite. Trudim se da masiram taj nakupljeni otok koliko smem, i jedva cekam da to spadne...![]()

Tako prirodno deluje da nije normalno

Hvala ljudi, drago mi je da Vam se svidja, svi uglavnom pozitivno reaguju a ja se jos uvek privikavam. Svaki dan je sve drugaciji i manji...
Gornja usna je jos uvek ukocena mada mi se mimika polako vraca...
@Martiza Izvini sto sam te iskulirao, tih dana sam bio malo pogubljen. Najbolje da zovnes doktorku i dogovoris se za pregled. Meni je zakazala sledecu kontrolu za 20. Tada je dezurna ceo dan, ako ti nesto znaci...
@venera333 Nisam pitao dr ali su mi mnogi rekli da treba blago da masiram da se otok ne bi skupljao na jednom mestu vec brze spadao. Ne pritiskam mnogo, vrhovima prstiju utrljavam kremu kruznim pokretima, svakako ne moze da skodi. I pritom me nista ne boli, vrh naravno ne diram... Nisam naglasio da sam operisan zatvorenom metodom.

@Martiza Izvini sto sam te iskulirao, tih dana sam bio malo pogubljen. Najbolje da zovnes doktorku i dogovoris se za pregled. Meni je zakazala sledecu kontrolu za 20. Tada je dezurna ceo dan, ako ti nesto znaci...

@venera333 Nisam pitao dr ali su mi mnogi rekli da treba blago da masiram da se otok ne bi skupljao na jednom mestu vec brze spadao. Ne pritiskam mnogo, vrhovima prstiju utrljavam kremu kruznim pokretima, svakako ne moze da skodi. I pritom me nista ne boli, vrh naravno ne diram... Nisam naglasio da sam operisan zatvorenom metodom.
Zatvorenom? Jel to nešto novo? Gde si radio U KBC-u ili u privatnoj klinici?
Nista novo niti sam ja mogao da uticem na to. Na doktoru je da izabere metodu u zavisnosti od od nosa i posla oko istog.
Proguglaj malo ako te zanima, postoje otvorena i zatvorena metoda, ova druga je malo laksa za pacijenta ali to ne treba da te brine, svakako sve zavisi od doktora. 

Znam da postoje
i da se kod plastičara uglavnom radi zatvorena, jer ostavlja manje posledica,. supper ako je rade i na Zvezdari!

Kada se počinje sa hladnim oblogama, da li već u bolnici, makar na oči ili po dolasku kući, skidanju maske?
Ima li mogućnosti da se u KBC Zvezdara koristi recimo grašak iz zamrzivača kao obloga za spadanje otoka?
Ima li mogućnosti da se u KBC Zvezdara koristi recimo grašak iz zamrzivača kao obloga za spadanje otoka?
- Alexandar *mp
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Jun 26, 2011 10:23 pm
Kad imas operaciju tacno..ja imam zakazano za sledecu sredu tj 23 maj,mada jos nemam sve rezultateMilann napisao:Uf, ostalo mi je još par dana do operacije, kod dr Mihajlović, imam sve nalaze, tj biće gotovi do tada, šta sve treba poneti u bolnicu i koliko se ostaje, ako si iz bg-a ?

You'll never walk alone!
Ja imam prijem sutra.
Tako je ljudi, samo bez nervoze, nikom nije pomogla pa nece ni nama.
Ako neko od vas, ko se ovih dana operise, bude imao pristup interetu preko telefona ili slicno, i ako bude imao snage i zivaca naravno, neka nam s vremena na vreme javi kako tece proces
Ako neko od vas, ko se ovih dana operise, bude imao pristup interetu preko telefona ili slicno, i ako bude imao snage i zivaca naravno, neka nam s vremena na vreme javi kako tece proces

Ma nema nervoze, ali došlo je do odlaganja, imaju nekog gosta narednih dana, pa su sve op. sale zauzete + nađene su mi stafilokoke u nosu, pa je pomereno za nedefinisan period, što mi remeti druge planove!
Auuu, de bas sad a?
Nadam se da se te stafilokoke relativno brzo uklanjaju...

- Alexandar *mp
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Jun 26, 2011 10:23 pm
au milane znam kako se osecas..ja sam trebao da imam operaciju u februaru i odlozena mi je banalnih razloga... Jel znas koliko dugo ce taj gost biti tu, sta je sa nama koji treba da se operisemo sledece nedelje? a te koke sto imas ja mislim da nije nista strasno i da se jako brzo leci, to si trebao da odradis ranije..
You'll never walk alone!