Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Milann
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 11, 2007 1:01 am

Re: Operacija nosa

Post od Milann »

Pitanje za Gradsku bolnicu (KBC Zvezdara)

operacija je zakazana za 16-ti, 15og da se javim sa rezultatima,
za sada imam samo rtg snimak, laboratorijske analize i bris bih odradio tokom naredne nedelje.
Da li je potrebno mišljenje-pregled interniste, ili se to radi u bolnici?

ps

da kupim ovaj chymoral forte i da počnem da pijem?
Bryan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 10, 2011 12:32 am

Post od Bryan »

@Maritza Masku skidam u ponedeljak, ne mogu da docekam... Sta je s tvojim nosem, jesi li skroz zadovoljna? Mene je dr malo unervozila posle oeracije kad mi je odgovorila da "nije lose" ispalo. :roll: Navodno sam mnogo otekao jos u toku operacije pa nije smela vise da mi obradjuje...

@ Milann Ako ti je prijem zakazan za 16. to jutro se javljas, nikakav dan ranije. :wink: Nije potreban pregled interniste, EKG ti urade u bolnici po prijemu. Sto se tice Chymorala, ja sam popio jednu kutiju posle operacije, iako dr ne preporucuje jer kaze da ne deluju i da je svaki oporavak individalan tj zavisi od kvaliteta potkoznog tkiva.
Mozda je i tako, ali ja nemam vidljivih otoka i podliva. Ili je to mozda samo placebo efekat...? :lol:
P.S. Ako pocnes da pijes pre operacije, trebalo bi da kazes anesteziologu.
Maritza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2011 11:08 pm

Post od Maritza »

Brayan, super strpi se još malo :D ja sam se skroz izgubila kad mi je skinula masku, samo jako žmuri i ne otvaraj oči dok ti skida, meni je ušao medicinski benzin u oko i ako nisam gledala pa me to više brinulo nego nos a ustvari je potpuno bezopasno samo peeečeee...posle sam se ugledala naravno i od uzbiđenja zaboravila sve što mi je rekla oko ispiranja i sl. morala sam opet da je zovem :oops: Držim fige za pon.!
Sve po starom taj vrh i dalje asimetričan samo sam se navikla, profil je divan, sve ostalo ok :D
Znači dr radi u ponedeljak pre podnevnu smenu??? Mislim da ću ja tada na kontrolu

Milann konačno si ukapirao da sa rezultatima ideš na dan prijema u bolnicu :wink: ekg ti radi sestra kad te smesti u sobu ili u toku dana pa prosleđuje doktoru ako je potrebno. Himoral nisam pila, dr je protiv toga tako da sam je poslušala i ako sam sklona otocima a i zadržavanju istih
venera333
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 12, 2011 6:45 pm

Post od venera333 »

tamoneko napisao:venera333, A sto ne bi probala da posatavis sliku pre/posle(iseci oci ili celo lice, ako ti je problem, kao sto meni jeste :D)
pa da vidimo i mi, mozda si samo cepidlaka a ustvari nos odlicno izgleda :)

I mogu li znati kod koga si se operisala?

Sto se konaca tice posto sam procitao svih 290 stranica ovde, setih se da je isto nekoliko njih pominjalo kako su konci samo misteriozno nestali. A ja mislim da je to jer su lako razgradivog materijala a organizam ionako sve to razgradi i "krijuci" izbaci...ali svejedno je uvek najbolje otici na kontrolu kod doktora i njega pitati, on ce videti dal' ih ima ili ne :)
Pozdrav svima :) Bila sam u haosu prethodnih dana pa nisam mogla da odgovorim. Ne brinite za dr koje je mene operisao jer je sigurno sada vec u penziji, radio je u bolnici D. Misovic( Bogdan se zove, stariji doktor). Nikome ne bih preporucila starijeg dr za operaciju...sta on zna o lepoti :o
Nos mi je dugacak imajuci u vidu moje lice i malo siri...kamo srece da sam cepidlaka i da preterujem, ali nije tako..

Zbog strasnih kompleksa koje imam zbog nosa mrzim da se slikam i jedina fotka na kojoj se vidim malo bolje je u licnoj karti a tu se ne vidi profil.. Jedino da mi neko skinera, jer sam ja antitalenat za te price a i prilicno je mutna.

Nikada u zivotu se nisam slikala iz profila...bas mi smeta i imala sam davno jednu fotku kada mi je neko uhvatio profil i kada sam se videla odmah sam pocepala jer ne zelim to da gledam...kada se gledam u ogledalu i nije tako strasno, bar mi se cini, ali na toj fotki je bilo uzas..imam nos kao Barbara Streisand i jos gore iz profila..uzas :(
Maritza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2011 11:08 pm

Post od Maritza »

@Bryan, sutra skidanje :lol: obavestavaj nas kako ide oporavak i ne tripuj se ako ne izgleda bas savrseno posto ce biti sve lepsi i lepsi :wink: Kad ides?... da ne dodjemo bas u isto vreme!
Fedora90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 29, 2012 5:41 pm

Post od Fedora90 »

Pozdrav svima citala sam vase komentare i dosta su mi pomogli pri izboru.
Jos uvek sam u fazi pripreme u svakom smislu, ali najverovatnije ce to biti doktorka Milosevic i Kbc Zvezdara.
Zanima me samo da li je jos uvek na Kbc zvezdara operacija devijacije i estetika besplatna ili se dodatno placa i koliko.
Da li doktorka radi privatno toliko za sada...:-)
Hvala
tamoneko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 11, 2012 4:00 pm

Post od tamoneko »

venera333 napisao:
tamoneko napisao:venera333, A sto ne bi probala da posatavis sliku pre/posle(iseci oci ili celo lice, ako ti je problem, kao sto meni jeste :D)
pa da vidimo i mi, mozda si samo cepidlaka a ustvari nos odlicno izgleda :)

I mogu li znati kod koga si se operisala?

Sto se konaca tice posto sam procitao svih 290 stranica ovde, setih se da je isto nekoliko njih pominjalo kako su konci samo misteriozno nestali. A ja mislim da je to jer su lako razgradivog materijala a organizam ionako sve to razgradi i "krijuci" izbaci...ali svejedno je uvek najbolje otici na kontrolu kod doktora i njega pitati, on ce videti dal' ih ima ili ne :)
Pozdrav svima :) Bila sam u haosu prethodnih dana pa nisam mogla da odgovorim. Ne brinite za dr koje je mene operisao jer je sigurno sada vec u penziji, radio je u bolnici D. Misovic( Bogdan se zove, stariji doktor). Nikome ne bih preporucila starijeg dr za operaciju...sta on zna o lepoti :o
Nos mi je dugacak imajuci u vidu moje lice i malo siri...kamo srece da sam cepidlaka i da preterujem, ali nije tako..

Zbog strasnih kompleksa koje imam zbog nosa mrzim da se slikam i jedina fotka na kojoj se vidim malo bolje je u licnoj karti a tu se ne vidi profil.. Jedino da mi neko skinera, jer sam ja antitalenat za te price a i prilicno je mutna.

Nikada u zivotu se nisam slikala iz profila...bas mi smeta i imala sam davno jednu fotku kada mi je neko uhvatio profil i kada sam se videla odmah sam pocepala jer ne zelim to da gledam...kada se gledam u ogledalu i nije tako strasno, bar mi se cini, ali na toj fotki je bilo uzas..imam nos kao Barbara Streisand i jos gore iz profila..uzas :(
Pa dobro, ok razumem, ako ti stvarno toliko smeta, razmem, ali i dalje se kladim da tu ima malko cepidlacenja koje to dodatno pogorsava.

Sto se tice izgleda na kameri naspram izgleda u ogledalu, tu postoji jedan bitan faktor kod sociva kamere koji se zove "focal length", i u zavisnosti od njega perspektiva ispada prenaglasena/slaba i slika moze da ispadne gora/bolja na vise nacina iz razlicitih uglova.
Ali svakako ako ti smeta izgled nosa na slikama obicno smeta bar malo i uzivo, to stoji :(
To su moja iskustva.

U svakom slucaju nam preostaje da budemo svi strpljivi i da ne panicimo, a onima koji su vec zakazali operacije drzimo fige.
Dzivdza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 28, 2012 7:00 pm

Post od Dzivdza »

Fedora90 napisao:Pozdrav svima citala sam vase komentare i dosta su mi pomogli pri izboru.
Jos uvek sam u fazi pripreme u svakom smislu, ali najverovatnije ce to biti doktorka Milosevic i Kbc Zvezdara.
Zanima me samo da li je jos uvek na Kbc zvezdara operacija devijacije i estetika besplatna ili se dodatno placa i koliko.
Hvala

Operacija devijacije sa estetikom je i dalje besplatna ali se vec neko vreme spominje da ce se uvesti placanje.
Cini mi se da sam na forumu procitala da radi i privatno, nisam sigurna :roll:
U svakom slucaju neces pogresiti ukoliko nju izaberes. :wink:

Pozdrav :)
tamoneko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 11, 2012 4:00 pm

Post od tamoneko »

Dzivdza napisao:
Fedora90 napisao:Pozdrav svima citala sam vase komentare i dosta su mi pomogli pri izboru.
Hvala

Operacija devijacije sa estetikom je i dalje besplatna ali se vec neko vreme spominje da ce se uvesti placanje.

Joooj pa nece valjda sad kad su neki od nas konacno udlucili i nakanili se da se operisu! :D
Dzivdza
Novi član
Novi član

Post od Dzivdza »

tamoneko napisao:
Dzivdza napisao:
Hvala

Joooj pa nece valjda sad kad su neki od nas konacno udlucili i nakanili se da se operisu! :D

:D :D To sam i ja razmisljala u decembru kada sam otisla prvi put na pregled :) pa eto, i dalje je besplatno.
To se prica odavno (verovatno ce jednog dana i biti tako) do tada iskoristite sansu :wink:
Bryan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 10, 2011 12:32 am

Post od Bryan »

Skinuh danas masku i osetih olaksanje!
Profil je odlican. U odnosu na grbu od ranije - bombonica. :lol:
Prisutni su, naravno, otoci na vrhu i nozdrvama ali moze da se naslutiti konacan izgled i za sada sam bas zadovoljan. Promena je ogromna...
Disanje je ne mestu, totalno dobar osecaj nakon godina provedenih disuci na usta... :)

Tu sam za sve pridoslice, pitajte sta god Vas interesuje. Forum je jako bogat, da se ne bismo ponavljali savetujem da procitate ranije postove, od koristi su. :wink:
Mogu Vam reci da sam ja kroz sve prosao lagano, apsolutno nije nista strasno, u sistini je najdosadnije iscekivanje nakon operacije do skidanja maske...
Podrzavam sve koji su nesigurni u nameri da se operisu - SAMO NAPRED! 8) Najbitnije je da prelomite , ostalo ce vec biti istorija. :wink:
Fedora90
Novi član
Novi član

Post od Fedora90 »

tamoneko napisao:
Dzivdza napisao:
Hvala

Pitam za placanje jer sam kako sam rekla pratila sta ste pisali i videla sam da ima naznaka da se nesto promeni po tom pitanju. Ipak je to samo politika bolnice.

Koliko se u proseku ceka kod doktorke Miloisevic?

tamoneko, da li se operises kod dr. Milosevic?
Dzivdza
Novi član
Novi član

Post od Dzivdza »

Pozdrav :)[/quote]

Joooj pa nece valjda sad kad su neki od nas konacno udlucili i nakanili se da se operisu! :D[/quote]

Pitam za placanje jer sam kako sam rekla pratila sta ste pisali i videla sam da ima naznaka da se nesto promeni po tom pitanju. Ipak je to samo politika bolnice.

Koliko se u proseku ceka kod doktorke Miloisevic?

Kod dr Milosevic se ceka otprilike 3-4 meseca, zavisi od guzve. Meni je u decembru zakazala za april a eventualno moze ranije da te pozove ako neko u medjuvremenu otkaze.
Fedora90
Novi član
Novi član

Post od Fedora90 »

Dzivdza napisao: Kod dr Milosevic se ceka otprilike 3-4 meseca, zavisi od guzve. Meni je u decembru zakazala za april a eventualno moze ranije da te pozove ako neko u medjuvremenu otkaze.
Iskreno sam mislila i da se duze ceka to je jos i dobro.
Samo me jos nesto zanima sto se tice procedure.
Dakle prvo idem kod lekara opste prakse gde trazim uput za orl, potom me pregleda lekar koji nakon sto ustanovi da imam devijaciju na moj zahtev pise uput za bolnicu po izboru u ovom slucaju Kbc Zvezdara.
E sad ovde se spominje i neka komisija nije mi jasno da li to vazi i za mene obzirom da sam iz Beograda, a ovde je dat primer za Bor.
Dzivdza
Novi član
Novi član

Post od Dzivdza »

Fedora90 napisao:
Dzivdza napisao: Kod dr Milosevic se ceka otprilike 3-4 meseca, zavisi od guzve. Meni je u decembru zakazala za april a eventualno moze ranije da te pozove ako neko u medjuvremenu otkaze.
Iskreno sam mislila i da se duze ceka to je jos i dobro.
Samo me jos nesto zanima sto se tice procedure.
Dakle prvo idem kod lekara opste prakse gde trazim uput za orl, potom me pregleda lekar koji nakon sto ustanovi da imam devijaciju na moj zahtev pise uput za bolnicu po izboru u ovom slucaju Kbc Zvezdara.
E sad ovde se spominje i neka komisija nije mi jasno da li to vazi i za mene obzirom da sam iz Beograda, a ovde je dat primer za Bor.
Ako si iz Beograda mislim da nema potrebe za komisijom, meni je orl iz dz-a dao uput za KBC Zvezdaru, zvala sam da pitam kad radi dr Milosevic i otisla na pregled. Pregledala me, uzela njenu cuvenu svesku i zakazala op. :) Nekih mesec dana pre op sam otisla na jos jedan pregled, tad me je slikala i dala papiric tj spisak sta sve da pripremim od rezultata i to je to.
Dan pre op te primaju, do 19h smes da jedes a do ponoci da pijes tecnost. Dobijes tableticu za smirenje a ujutru meris temperaturu, pregledaju te i cekas red za salu :)

Pozdrav,
Odgovori