Operacija nosa
Re: Operacija nosa
Jeste istina, dobro si rekla ne treba ocekivati savrsenstvo,mada je tebi napravila zaista savrsen nosic 

Pozz ljudi
Jel ima neko da je opersisao nos iz funkcionanih razoga, tacnije devijaciju septuma i da je pritom imao i kriv nos u stranu-nosnu piramidu tj kosku?
Molim da odgovori neko ako je imao takav slucaj.
Jel ima neko da je opersisao nos iz funkcionanih razoga, tacnije devijaciju septuma i da je pritom imao i kriv nos u stranu-nosnu piramidu tj kosku?
Molim da odgovori neko ako je imao takav slucaj.
- Eclectic/a
- Novi član
- Pridružio se: Sre Dec 28, 2011 2:50 am
Ljudi, da li je neko od vas upoznat sa rezultatima rinoplastike koje je izveo Dr. Siniša Kojić?
Ukratko, molim predlog: Kojić ili Ribnikar? Ili neko treći?
(u pitanju je složenija korekcija - od lomljenja bočnih kostiju, tj. sužavanje, skraćenje, do doterivanja 'useka', oblikovanja nozdrva, etc.).
Unapred zahvalna!
Ukratko, molim predlog: Kojić ili Ribnikar? Ili neko treći?
(u pitanju je složenija korekcija - od lomljenja bočnih kostiju, tj. sužavanje, skraćenje, do doterivanja 'useka', oblikovanja nozdrva, etc.).
Unapred zahvalna!
Ja imam jos jedno pitanje: koliko najvise mogu da budu "stari" ovi rezultati koji su potrebni za operaciju nosa ? Uradila sam ih sve pre 2 dana, a operaciju cu imati u maju, ako me doktorka Milosevic ne ubaci ranije, pa da znam... Hvala
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Sep 25, 2011 1:04 pm
Koliko ja znam rezultati ne smeju biti stariji od mesec danatiyana napisao:Ja imam jos jedno pitanje: koliko najvise mogu da budu "stari" ovi rezultati koji su potrebni za operaciju nosa ? Uradila sam ih sve pre 2 dana, a operaciju cu imati u maju, ako me doktorka Milosevic ne ubaci ranije, pa da znam... Hvala

-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 02, 2012 7:17 pm
Castello...
Ja sam operisala samo devijaciju na Zvezdari kod DR.Kosanovica..Radi se kroz nozdrve,nemas spoljasnjih oziljaka,samo unutrasnje,meni i dalje nos ide malo ukrivo jer kost nisam sredjivala,nazalost.Znaci estetski ti se nista promeniti nece, ako radis samo devijaciju,a moj savet ti je ako si vec nezadovoljan izgledom da odmah radis i estetiku ,da se ne bi pokajao,kao ja
Operacija (samo devijacija) nista ne boli,nemas podlive i otoke ,jer ne lomis kost,tampone nosis samo 3 dana,malo je neprijatno vadjenje ali to je sitno
Od kada sam je se resila,ne disem vise na usta nocu,nemam upalu desni,glavobolje i ostale probleme koje ti prati devijacija..tako da moj savet ti je da je se resis.NJu ce podjednako dobro da ti uradi bilo koj doktor na zvezdari,a ako hoces i estetiku,Dr. Kosanovic bez razmisljanja
POzZ
Ja sam operisala samo devijaciju na Zvezdari kod DR.Kosanovica..Radi se kroz nozdrve,nemas spoljasnjih oziljaka,samo unutrasnje,meni i dalje nos ide malo ukrivo jer kost nisam sredjivala,nazalost.Znaci estetski ti se nista promeniti nece, ako radis samo devijaciju,a moj savet ti je ako si vec nezadovoljan izgledom da odmah radis i estetiku ,da se ne bi pokajao,kao ja

Operacija (samo devijacija) nista ne boli,nemas podlive i otoke ,jer ne lomis kost,tampone nosis samo 3 dana,malo je neprijatno vadjenje ali to je sitno

Od kada sam je se resila,ne disem vise na usta nocu,nemam upalu desni,glavobolje i ostale probleme koje ti prati devijacija..tako da moj savet ti je da je se resis.NJu ce podjednako dobro da ti uradi bilo koj doktor na zvezdari,a ako hoces i estetiku,Dr. Kosanovic bez razmisljanja

Svaka ti cast, kao da si znala sta me jacno zanimalo
Imam isti slucaj kao i ti, znaci devijaciju i krivu nosnu piramidu pa me je i zanimalo da li se posle operacije devijacije septuma bolje dise sobzirom da kost i dalje vuce nos u stranu. Mene to mnogo muci jer sam i ja zamisljao da uz uput operacije septuma uradim i estetiku odnosno ispravljanje kosti ali je veeeliki problem jer u mom domu zdravlja daju upute samo za KCS za odeljenje za ORL i MFH i sto je najgore dobio sam od komisije odobrenje samo za operaciju septuma ali ne i piramide iako je doktor na pregledu napisao i tu dijagnozu.
Imao sam vec zakazan prijem za operaciju 30. januara ali sam izglupirao jer nisam poneo sve papire pa me vratili
, ovih dana radim opet analize jer imam zakazan prijem 28. marta, samo ne znam na koju foru da uspem da dobijem komlet uslugu
Hvala ti na odgovoru i srecan 8. mart

Imam isti slucaj kao i ti, znaci devijaciju i krivu nosnu piramidu pa me je i zanimalo da li se posle operacije devijacije septuma bolje dise sobzirom da kost i dalje vuce nos u stranu. Mene to mnogo muci jer sam i ja zamisljao da uz uput operacije septuma uradim i estetiku odnosno ispravljanje kosti ali je veeeliki problem jer u mom domu zdravlja daju upute samo za KCS za odeljenje za ORL i MFH i sto je najgore dobio sam od komisije odobrenje samo za operaciju septuma ali ne i piramide iako je doktor na pregledu napisao i tu dijagnozu.
Imao sam vec zakazan prijem za operaciju 30. januara ali sam izglupirao jer nisam poneo sve papire pa me vratili

Hvala ti na odgovoru i srecan 8. mart
Da li zna neko kakav je oporavak kod operacije vrha nosa u lokalnoj (i kada moze u lokalnoj da se operise) ili u opstoj anesteziji? Jel isti period potreban da se sve slegne, da otoci nestanu kao i kod lomljenja nosa i turpijanja?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jul 22, 2011 2:01 pm
Kako sam pohvalila da mi se vrh nije spustio, tako se spustio ove nedelje. Krivim GSP autobus, pocela sam da ga koristim i tako osecam treperenje nosa. Mic po mic i eto. MOzda nije zbog toga, ali
Katarina, kako tece tvoj oporavak? Spadaju otoci?

-
- Novi član
Kastello ...
Pa vidi da izboksujes nekako i uput za estetiku....Ako ne,na pregledu kod doktora reci da bi ipak (pored devijacije) i to radio,da imas kompelx i da te to stvarno muci...moras malo tako ..
Mozes bre ti direktno da se dogovoris sa doktorom ,ne znam tacno ko tamo radi,ali oni su jako fleksibilni -razumes me vec:) Ako budes radio devijaciju,nista ti se estetski nece promeniti..i dalje ce ti vuci malo nakrivo..ali to nema veze sa disajnim kanalima koji ce ti srediti tokom operacije...Disaces posle extra,ali estetika se ne menja...Ako si iz Bga,trazi uput za kbc Zvezdaru,ako si student u studentskoj poliklinici daju bez problema za Zvezdaru,tako sam i ja dobila...a oni ce ti uraditi i estetiku besplatno..
Pa vidi da izboksujes nekako i uput za estetiku....Ako ne,na pregledu kod doktora reci da bi ipak (pored devijacije) i to radio,da imas kompelx i da te to stvarno muci...moras malo tako ..

Pozdrav svima,
ja sam operisala nos krajem januara na vma kod dr. Bjelica, radjena mi je septorinoplastika i za sada je sve u redu.
(koga zanima, operacija nije bolna uopste, nikakav bol nisam osetila ni dok sam nosila masku niti posle skidanja iste (a inace sam najveca plasljivica na svetu))
jedina stvar koja me sada brine je sto mi se pojavila kao nekakva mala kvrzica na mostu nosa i mislim da je to kost koja zarasta.. moze li neko da mi kaze, ako je imao slican problem, hoce li to biti sve vidljivije sa povlacenjem otoka...?
i ako se ne vidi odmah, osecam pod prstom tu kvrzicu i izludjuje me, ne zelim ponovo na operaciju (ma koliko bezbolna bila)
ja sam operisala nos krajem januara na vma kod dr. Bjelica, radjena mi je septorinoplastika i za sada je sve u redu.
(koga zanima, operacija nije bolna uopste, nikakav bol nisam osetila ni dok sam nosila masku niti posle skidanja iste (a inace sam najveca plasljivica na svetu))
jedina stvar koja me sada brine je sto mi se pojavila kao nekakva mala kvrzica na mostu nosa i mislim da je to kost koja zarasta.. moze li neko da mi kaze, ako je imao slican problem, hoce li to biti sve vidljivije sa povlacenjem otoka...?
i ako se ne vidi odmah, osecam pod prstom tu kvrzicu i izludjuje me, ne zelim ponovo na operaciju (ma koliko bezbolna bila)

-
- Novi član
Zasto bi zbog kvrzice isla na operaciju??????????? To ti je verovatno oziljacno tkivo..ali msm da previse rano se opterecujes...pusti da vreme odradi svoje.....povuci ce se...........
-
- Novi član
Hey meni se nos oporavio lepo, mada jos imam te konce ali su se nekako skorili i ne zatezu me toliko, mada jos imam onaj izvestacen osmeh. A onaj vrh isto mi je onako blago izrazenija hrskavica na levoj strani, ali se ne primecuje. Sto se tice tvog slucaja, nisi ga iskrivila u busu sigurno. I ja sam isla busom i isto mi se tako nekako trese kad onaj socijalni autobus onako zadrhti, jos ako sedis ispod motora.....Africa-Mileva napisao:Kako sam pohvalila da mi se vrh nije spustio, tako se spustio ove nedelje. Krivim GSP autobus, pocela sam da ga koristim i tako osecam treperenje nosa. Mic po mic i eto. MOzda nije zbog toga, ali![]()

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jul 22, 2011 2:01 pm
Taj izvestaceni kez ce jos da potraje, cak i kad konci ispadnu. Haha, da kao pihtijaKatarina2105990 napisao:
Hey meni se nos oporavio lepo, mada jos imam te konce ali su se nekako skorili i ne zatezu me toliko, mada jos imam onaj izvestacen osmeh. A onaj vrh isto mi je onako blago izrazenija hrskavica na levoj strani, ali se ne primecuje. Sto se tice tvog slucaja, nisi ga iskrivila u busu sigurno. I ja sam isla busom i isto mi se tako nekako trese kad onaj socijalni autobus onako zadrhti, jos ako sedis ispod motora.....Osecaj nekako ko pihtije da se tresu
ali to samo u onom drndavom sam osetila. Nemoj se brinuti, jer te promene samo ti vidis i tako ti se cini zato sto ti spada otok, sve je to psiholoski.
Koliko mi se nos oporavio toliko mi je grlo zaribalo. Zaradila sam neki virus herpangina i grlo me otkida, jedva gutam. Evo sad mi mama javila da je jedva nasla neki gel koji mi je lekar preporucio da mi ublazi taj bol, neka vrsta anestetika, kao da sa stapicem za usi mazem na te ranice u grlu. Toliko sam nervozna zbog toga, jer sam se toliko cuvala i eto zakacilo me.

Uh i mene je bolelo grlo (jos boli) srecom virusi su me zaobisli. Probaj slobodno sto vise da dises na nos, nemoj na grlo. Meni je to i doktorka savetovala.
-
- Novi član
ma ja od prvog dana diem slobodno na nosAfrica-Mileva napisao:Taj izvestaceni kez ce jos da potraje, cak i kad konci ispadnu. Haha, da kao pihtijaKatarina2105990 napisao:
Hey meni se nos oporavio lepo, mada jos imam te konce ali su se nekako skorili i ne zatezu me toliko, mada jos imam onaj izvestacen osmeh. A onaj vrh isto mi je onako blago izrazenija hrskavica na levoj strani, ali se ne primecuje. Sto se tice tvog slucaja, nisi ga iskrivila u busu sigurno. I ja sam isla busom i isto mi se tako nekako trese kad onaj socijalni autobus onako zadrhti, jos ako sedis ispod motora.....Osecaj nekako ko pihtije da se tresu
ali to samo u onom drndavom sam osetila. Nemoj se brinuti, jer te promene samo ti vidis i tako ti se cini zato sto ti spada otok, sve je to psiholoski.
Koliko mi se nos oporavio toliko mi je grlo zaribalo. Zaradila sam neki virus herpangina i grlo me otkida, jedva gutam. Evo sad mi mama javila da je jedva nasla neki gel koji mi je lekar preporucio da mi ublazi taj bol, neka vrsta anestetika, kao da sa stapicem za usi mazem na te ranice u grlu. Toliko sam nervozna zbog toga, jer sam se toliko cuvala i eto zakacilo me.
. Sto je najgore vozila sam se i VOZOM nedugo nakon operacije i nista a u busu imam osecaj da se svaka kost pomera.
Uh i mene je bolelo grlo (jos boli) srecom virusi su me zaobisli. Probaj slobodno sto vise da dises na nos, nemoj na grlo. Meni je to i doktorka savetovala.

P.S. http://www.youtube.com/watch?v=yvVH01ZQBAY