Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
purpul
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 08, 2012 1:40 am

Re: Operacija nosa

Post od purpul »

Alexandar *mp napisao:
Africa-Mileva napisao:Aleksandre, kad si zvao sta si pitao? kad dezura ili kad radi u ambulanti?
Nemam pojma..ja sma zvao i pitao kada radi branka, rekli su mi 21. i 29. od 14h do 18h i ja sam otisao tamo oko pola 4,radila je u ambulanti 75...

@purpul kad budes isla kod branke,reci da hoces prvi slobodan termin,ja sam tako dobio 15 mart. Dal sam ja imao neku veliku srecu ili nesto drugo,nemam pojma,ali sam dobio taj termin koji ej blejao prazan,a video sam je posle 15 popunjeno dalje,ali ne znam dokle dalje,pa ti vidi :D
Alex,hvala ti na savetu:)
@Hairext i ostali koji su bili na pregledu,kakvi su utisci,kako ste prosli kod Dr.Milosevic?
purpul
Novi član
Novi član

Post od purpul »

tiyana napisao:Ej ljudi, meni je komisija odobrila samo funkcionalnost, ali ne i estetiku, sad me zanima da li je neko imao isti problem i kako je na kraju zavrseno ? Takodje sam potencijalni pacijent Dr. Milosevic, pa me zanima kako ona postupa kad je navedena situacija u pitanju, da li ne uradi nista ili uradi funkcionalnost za dzabe, a estetiku naplati ? Samo me to zanima... Cekam 6 meseci, nadam se da me nece odbiti, tj. vratiti :-?
Mnogi ljudi odavde su imali samo uput za devijaciju,a ona im je radila i estetiku bez naplacivanja,ali ako zelis kod nje moras da se naoruzas strpljenjem :wink:
hairext
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 12:09 pm

Post od hairext »

posle svega sto sam ovde procitala ocekivala sam ko zna kakav pristup tako da me je doktorka odusevila :D na prvi pogled joj nije bilo jasno cime sam nezadovoljna pa me je slikala iz svih uglova :D na slikama se tacno vidi ono sto bih ja promenila, u tome smo se slozile. mogu reci da mi je bas posvetila paznju, objasnila mi je da joj nije lako da prihvati da radi reoperaciju ukoliko nije sigurna da cu ishodom iste biti zadovoljna. trazila je da joj posaljem slike od pre operacije pa da ona napravi detaljan plan sta bi i kako radila, posle toga dolazim jos jednom na pregled pa se dogovaramo za dalje. posle prica koje sam ovde procitala ocekivala sam da bude neljubazna, da me otkaci ali daleko od toga :wink:
Milann
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 11, 2007 1:01 am

Post od Milann »

Africa-Mileva napisao:Idi obavezno, rekla sam necu da te plasim. Ali znam da je meni pominjala ako hocu samo devijaciju cekam 3 nedelje. To se negde poklapa sa tvojim :-? . Ali opet ne znaci da je to sa tobom slucaj....
Imala sam njen broj mobilnog, ali to ti nista ne znaci. Kaze ti da dodjes u vreme kada radi u ambulanti.
Poznat slucaj, sastavim listu pitanja i nista ne pitam. :oops:
Nije bas Branka za neku dugu pricu, ali uvek kaze sta ce da radi nosu. Mene je tri puta videla i svaki put je ponovila sta ce da radi...
Ja i nemam nekih problema sa disanjem ( sta znam, mozda i ne znam za bolje), ali sam iskoristio kao izgovor za operaciju i naravno pomenuo estetiku, jer sam vec bio kod sefa klinike i on mi je rekao da se javim kod Dr Mihajlovic.
Malo je zagledala i pitala sta bi radio-da malo ispravimo grbu.., ja sam rekao da se uzdam u njeno iskustvo, jer zapravo i ne znam sta sve treba raditi-sta se radi, ispravlja na nosu-krivina, vrh-da se podigne, ne znam i nozdrve su mi malo vece, valjda u skladu sa celim nosem, u svakom slucaju videcu je bar jos koji put.
Korisnikov avatar
Alexandar *mp
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jun 26, 2011 10:23 pm

Post od Alexandar *mp »

Africa-Mileva napisao:Idi obavezno, rekla sam necu da te plasim. Ali znam da je meni pominjala ako hocu samo devijaciju cekam 3 nedelje. To se negde poklapa sa tvojim :-? . Ali opet ne znaci da je to sa tobom slucaj....
Imala sam njen broj mobilnog, ali to ti nista ne znaci. Kaze ti da dodjes u vreme kada radi u ambulanti.
Poznat slucaj, sastavim listu pitanja i nista ne pitam. :oops:
Nije bas Branka za neku dugu pricu, ali uvek kaze sta ce da radi nosu. Mene je tri puta videla i svaki put je ponovila sta ce da radi...
da da..bila si u pravu,ovo mi je bio termin ako hocu samo devijaciju :) sada mi je rekla da dodjem kod nje u ponedeljak da mi zakaze termin, otprilike u maju..ali nisam se sada razocarao,jer sam ja napravio gresku,zaboravio sam da napomenem najbitniju stvar :D
You'll never walk alone!
malenna76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 05, 2012 1:05 pm

Post od malenna76 »

Treba li da zavidim svima koji imaju devijaciju nosa? :o Posle septorinoplastike, i još jedne klasične estetske operacije nosa....koga da na'vatam da mi uradi još jednu ,manju estetsku ispravku? Kad sam već prošla kroz sve manje i veće muke...ne mogu sad da odustanem :cry: A da platim dobrog estetskog hirurga-nemoguća misija :roll: !!!
Africa-Mileva
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jul 22, 2011 2:01 pm

Post od Africa-Mileva »

Dobro je sto si to odmah proverio inace bi bio opet sok po odlasku u bolnicu :lol: .
Milann
Aktivan član
Aktivan član

Post od Milann »

Evo jednog malog programcica, da vidite kako bi izgledali nakon operacije

Kod: Obeleži sve

http://www.plastic-surgery-simulator.com/en/windows/help
Probna verzija radi 2 dana, a ako ne zelite da platite ima vise mogucnosti, recimo da napravite virtualni kompjuter, tj na svom racunari instalirate VMware player , pa u okviru istog WindowsXP, nije mnogo komplikovano, uglavnom je sve automatizovano, ali je neophodan instalacioni disk XP ili Image file istog.
E sada, fora je da nakon isteka probnog perioda, ponovo instalirate Windows i tako u krug.
Nije bas najelegantnija metoda, ali svakako najsigurnije po pitanju virusa, i dok ne nadjem nesto bolje.

Ps

Da li vas doktor pre operacije pita sta da radi sa nosem?
Ja zaista nemam pojma, sta se sve radi, ajde, grba i sta jos ima, podizanje vrha....?
purpul
Novi član
Novi član

Post od purpul »

Milann napisao:Evo jednog malog programcica, da vidite kako bi izgledali nakon operacije

Kod: Obeleži sve

http://www.plastic-surgery-simulator.com/en/windows/help
Probna verzija radi 2 dana, a ako ne zelite da platite ima vise mogucnosti, recimo da napravite virtualni kompjuter, tj na svom racunari instalirate VMware player , pa u okviru istog WindowsXP, nije mnogo komplikovano, uglavnom je sve automatizovano, ali je neophodan instalacioni disk XP ili Image file istog.
E sada, fora je da nakon isteka probnog perioda, ponovo instalirate Windows i tako u krug.
Nije bas najelegantnija metoda, ali svakako najsigurnije po pitanju virusa, i dok ne nadjem nesto bolje.

Ps

Da li vas doktor pre operacije pita sta da radi sa nosem?
Ja zaista nemam pojma, sta se sve radi, ajde, grba i sta jos ima, podizanje vrha....?
Naravno da pita,ti kazes sta bi ti zeleo a doktor ti objasni da li se to uklapa u njegove mogucnosti,kaze ti sta on misli
da li treba ova ili ona korekcija tvom nosu.
Radi se promena: veličine nosa, oblika vrha nosa,duzine nosa,širine nozdrva,ugla izmedu nosa i gornje usne kao i ispravljanje krivine nosa.
purpul
Novi član
Novi član

Post od purpul »

P.S u slucaju da ne pita,ti obavezno kazi sta zelis :)
Milann
Aktivan član
Aktivan član

Post od Milann »

Mogu da ponesem sliku, koju sam napravio pomocu gore postavljenog programa.

Ps

Inace , ima li nezadovoljnih koji su operisani na KBC Zvezdara?
ShaMaan514
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 27, 2012 2:44 pm

Post od ShaMaan514 »

Pozdrav ljudi! Zagooglavši malo o operaciji nosa naišao sam na ovaj forum i zaista sam oduševljen.
Inače, već godinama otežano dišem na nos, a pošto se bavim sportom to mi je bio veliki hendikep, pa sam sve morao da nadoknađujem dišući na usta. Pre par dana, po preporuci, otišao sam na pregled u Zemunsku bolnicu i obavio isti kod Dr. Andreja Grubora, koji mi je konstatovao izraženu devijaciju i predložio hiruško lečenje - septoplastika!
Operacija mi je zakazana za sledeću sedmicu, ali sam ja doktora zaboravio da pitam da li može u potpunosti da mi ukloni hrskavicu, tj. da je ne ispravlja već da je izvadi skroz jer mi je zbog nje nos malo iskrivljen.

Molio bih, ukoliko neko može, iz iskustva, da mi kaže da li to spada pod septoplastiku ili ne, i da li mogu da mu tražim da mi uradi tako nešto prilikom operacije????
Hvala unapred!
Katarina2105990
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 25, 2011 1:04 pm

Post od Katarina2105990 »

Sveze operisani, kako napreduje oporavak jeste li zadovoljni nosicima? Da li moze neko okvirno da mi kaze kad mogu da ocekujem da mi konci krenu da ispadaju? Danas mi je 17 dan od operacije...
purpul
Novi član
Novi član

Post od purpul »

@ShaMaan514 Najbolje bi ti bilo da pozoves svog doktora i to ga licno pitas,tesko ce ti neko dati odogovor osim njega samog,ono sto jedan doktor podrazumeva drugi ne;)
Dzivdza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 28, 2012 7:00 pm

Post od Dzivdza »

Ovde se iskustva sa dr Milošević razlikuju od slučaja do slučaja. Da li je nekome mozda zakazana op za april?
Odgovori