Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
lanmibg
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 30, 2011 11:39 am

Re: Operacija nosa

Post od lanmibg »

Procitaj zadnjih tridesetak strana u ovoj temi, glupo je da se ljudi ponavljaju, sve pise :)
gdope92
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 22, 2011 5:12 pm

Post od gdope92 »

Opasnu reklamu pravite za Dr. Milosevic ovde, ne kazem da nije dobra nemam iskustva sa njom ali hocu da pohvalim Dr. Branku Mihailovic koju nesto niste spominjali. Ja sam imao operaciju estetika + devijacija pre 12 dana i sad sam kao nov, imam samo jos malo otoka na vrhu nosa koji je neprimetan. Znaci sve preporuke za Dr. Branku!
P.S. Muskarci se uglavnom brze oporavljaju od operacije, uglavnom oporavak traje malo duze...
Ovako sam ja cekao na operaciju http://www.youtube.com/watch?v=TxYdfl8fTFc :D
Mistaken
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 04, 2011 6:04 pm

Post od Mistaken »

To je zato sto si samo radio rino-devijaciju, tj. nose bridge sto bi rekli braca Englezi. To i ja treba da radim, inace oporavak traje dosta brze. Ovde su neki pricali o punoj rinoplastici, i to devojke koliko sam ukapirao, oporavak traje duze, tj. nos nadolazi i do par meseci posle operacije...
gdope92
Novi član
Novi član

Post od gdope92 »

Ako rino-devijacija znaci samo korekcija nosne pregrade onda nisi upravu, skidana je i grba. Evo slike pre i odmah nakon skidanja maske http://imageshack.us/photo/my-images/801/preiposle.jpg/
Mistaken
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 04, 2011 6:04 pm

Post od Mistaken »

U bravo matori. Pa dobro si ti prosao, da tako izgledas posle nepune 2 nedelje
gdope92
Novi član
Novi član

Post od gdope92 »

Slika " posle " http://imageshack.us/photo/my-images/801/preiposle.jpg/ je odma posle skidanja maske znaci 7 dana od operacije, 2 nedelje od operacije izgleda ovako http://imageshack.us/photo/my-images/23/dsc01157rb.jpg/
Bryan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 10, 2011 12:32 am

Post od Bryan »

@gdope92 super ti je nos, dja mi se profil skroz. :D
Moj je vrlo slican s tim sto imam malo jacu grbu, bilo bi vise cukanja, ali vrh ne bih dirao tako da mislim da nisam previse zahtevam... :roll: Slazem se sa tim da se ovde "favorizuje" samo jedan doktor, ranije Bjelic, a sada Milosevic, ali to je zato sto je najjednostavnije kontaktorati s njom i vrlo je ljubazna. Za dr Mihailovic nisam cuo, ali se nisam ni trudio previse da se informisem, priznajem da sam dosta lenj, ovo mi je bilo najjednostavnije. Jel' ona radi takodje u Gradskoj? Opisi nam malo kako si stupio u kontakt s njom, pregled, cekanje i sve to... Ovo sto vidim je super pa bih otisao kod nje na razgovor. Pozz! :wink:
Bryan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 10, 2011 12:32 am

Post od Bryan »

gdope92 napisao: Ovako sam ja cekao na operaciju http://www.youtube.com/watch?v=TxYdfl8fTFc :D
Treba ubiti dosadu! 8) :lol:
gdope92
Novi član
Novi član

Post od gdope92 »

Posto niko postupno nije napisao kako ide ceo postupak, evo ja cu. Sve pocinje od doktora opste prakse, odes kod njega u domu zdravlja i on ti da uput sa dijagnozom "devijacija nosnog septuma" za ORL specijalistu u tom istom domu zdravlja. Onda ti ORL specijalista daje uput za misljenje ORL lekara specijaliste u "KBC Zvezdara" (posto si ti trazio da ides tamo). Onda ti pozoves centralu KBC Zvezdara: 011 3806 969 i pitas kada radi Dr. Mihailovic ili Dr. Milosevic i kada se budes video sa doktorkom dace ti istu dijagnozu i papiric http://imageshack.us/photo/my-images/14/papiric.jpg/ sa koga sve treba da imas do sledeceg pregleda, ja mislim da sam vam maksimalno olaksao pocetak ali ako vas jos nesto zanima pitajte. Srecno!
lanmibg
Stalni član
Stalni  član

Post od lanmibg »

Istu proceduru sam i ja prosao, odnosno jos uvek prolazim, tako da je u sustini to to.
Africa-Mileva
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jul 22, 2011 2:01 pm

Post od Africa-Mileva »

gdope92 nos ti je zaista super, waouu.. svaka cast doktoru!

A zanima me koliko si cekao na operaciju? posto kazes da si odmah dobio papiric za potrebne analize, znaci prepostavljam nisi dugo cekao
Africa-Mileva
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jul 22, 2011 2:01 pm

Post od Africa-Mileva »

i da hvala na preporuci za doktora, mnogo njih pomene doktora ali ne ubaci sliku i samim tim tu preporuku niko ne shvata ozbiljno.
Da li ima taj doktor mejl ili broj mobilnog? ja sam tako stupila u kontak sa doktorkom, i mislim da kad ljudi kazu da je najlakse stupiti u kontak sa njom misle na to. ne moras da zoves bolnicu, da gledas kad je ona tu. posaljes joj mejl, ona ti da broj, samo je nazoves LICNO i ona odmah zakaze prijem.

lanmibg jel si bila kod doktorke, sta ti je rekla? jel se operises, nema guzve??
gdope92
Novi član
Novi član

Post od gdope92 »

Ako se radi samo devijacija, operacija se zakazuje od prilike za nedelju dana od kad ti ona pogleda sve rezultate sa papirica (to sam ja trebao da radim), ali posto sam tog dana kad mi je zakazivala rekao da bih i malo da se sredi da bude normalan, odlozeno je za 2 meseca. Nisam imao nikakve zahteve sto se tice estetike, samo da sredi tu grbu i dok su me spremali za operaciju reko sam da bi mogli i malo da ga skrate :). Imao sam kontrolu pre 2 dana (15 dana od operacije) i rekla mi je da je odlican i skinula je konce. Ne znam dal bi smeo da ostavljam broj ovde, mozda prvo da je pitam? :-?
lanmibg
Stalni član
Stalni  član

Post od lanmibg »

Africa-Mileva napisao:i da hvala na preporuci za doktora, mnogo njih pomene doktora ali ne ubaci sliku i samim tim tu preporuku niko ne shvata ozbiljno.
Da li ima taj doktor mejl ili broj mobilnog? ja sam tako stupila u kontak sa doktorkom, i mislim da kad ljudi kazu da je najlakse stupiti u kontak sa njom misle na to. ne moras da zoves bolnicu, da gledas kad je ona tu. posaljes joj mejl, ona ti da broj, samo je nazoves LICNO i ona odmah zakaze prijem.

lanmibg jel si bila kod doktorke, sta ti je rekla? jel se operises, nema guzve??

Kao prvo musko sam :) Lanmi - Milan :) A sto se tice pregleda, sutra imam zakazano, pa cu javiti sta i kako. Posto gdope92 kaze da ako hocu i nos da sredjujem a ne samo devijaciju, verovatno ce i meni biti zakazano kroz koji mesec, ali videcemo sta ce reci pa cu javiti.
lanmibg
Stalni član
Stalni  član

Post od lanmibg »

Bio sam kod doktorke Milosevic, nema nista od operacije bar do marta, a i tad kao pitanje je. U fazonu devijacija moze odma, a devijacija + rinoplastika, ne moze. Ja je pitam, reko pa jel mogu sad da rezervisem za mart? A ona kao, ne moze da se zakaze nista, dodji u martu opet pa cemo videti. Ja rekoh pa nemojte da bude u martu opet dodji u oktobru... A ona ni pet ni sest, pa moguce je da ce tako i biti. U fazonu otresla me najgore, te sve je zakazala do marta, te ide na godisnji, izgovor za izgovorom... Ne zelim da pominjem neke teske reci, ali razocaran sam. Za sad odustajem od operacije i svega.
Odgovori