Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
sanjka79
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 22, 2011 3:17 pm

Re: Operacija nosa

Post od sanjka79 »

Evo mojih slika skoro 4 meseca posle operacije i vide se otoci bas mnogo (i vrh i ono gde je bila grba), cak mi je i crveno/modar nos jos uvek... nadam se da ce to proci.. vec mi frka... nije to to...
pozdrav svima!

http://imageshack.us/photo/my-images/202/ova4.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/822/ovaq.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/171/nova7.jpg/
Bryan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 10, 2011 12:32 am

Post od Bryan »

Africa-stupio sam u kontakt sa dr. Milosevic, medjutim bio sam na odmoru u medjuvremenu pa jos nisam bio na pregledu. Bas se dugo ceka, ja bih voleo da kad odlucim sve zavrsim za sto krace vreme, iscekivanje ubija ali razumem da ima vec dosta zakazanih operacija... :(
Inace sam video delo Bjelica uzivo, nakon vrlo kratkog vremena nos izgleda odlicno (devojka nije radila nista sa vrhom). :P
Sanjka, ne znam da li si ovakav trazila ali mislim da ce ti nosic biti sasvim fin kada spadne otok, pozdrav! :wink:
katarina2204
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 16, 2011 12:02 am

Post od katarina2204 »

Evo i ja da vam se pridruzim!
Idem na konsultaciju kod dr Milosevic u sredu, a takodje cu otici da porazgovaram i sa dr Kosanovicem, pa cu odluciti onda sta i kako cu dalje.

Procitala sam ovu temu 17465345 puta od pocetka do kraja, i konacno sam se odlucila da operisem nos, yay 8)
micika2
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jan 29, 2011 1:34 pm

Post od micika2 »

sanjka
nosic je super.vide se otoci na vrhu i gornjoj usni.
meni je otecen jos uvek vrh i nadam se da kad i taj otok spadne da ce biti sve u najboljem redu ./
Africa-Mileva
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jul 22, 2011 2:01 pm

Post od Africa-Mileva »

Sanjka, stvarno ti nosic izgleda lepo! Svaka cast
sanjka79
Novi član
Novi član

Post od sanjka79 »

hvala, hvala ljudi, nadam se da ce biti jos bolji... :-?
unakiss
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 12, 2009 12:53 am

Post od unakiss »

Moze li mi reci neka od ranije operisanih clanica, koliko se vrh nosa spusti nakon vise meseci od operacije? Da li bude pod uglom od 90 stepeni ili manje? Ja sam operisana pre dva meseca i vrh mi se poprilicno spustio u odnosu na pocetak nakon operacije... Volela bih da ovako ostane, tj. da ipak bude malko uzdignut...
Operisana sam kod dr. Dusanke M.
Hvala puno... ako neko moze da odgovori.... Hvala! ;) :)))
jelenaaaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 29, 2011 2:59 pm

Post od jelenaaaa »

cao svima! imala sam zakazanu operaciju nosa u kc u novom sadu kod doktora kljajica, medjutim odlozena je. ovaj forum me je ohrabrio. imam jednu dilemu - da li treba da castim doktora, jer je sve besplatno...? pre ili posle operacije? kakva su vasa iskustva?
lanmibg
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 30, 2011 11:39 am

Post od lanmibg »

Pozdrav svima, nov sam ovde, i zahvaljujuci vasim preporukama i savetima, odlucih se i ja za operaciju nosa. Vodjen vasim preporukama dobio sam uput i otisao kod doktorke Milosevic na KBC zvezdara. E sad posto je ona na godisnjem, cekam da se vrati pa 19. septembra pa idem na razgovor kod nje i da zakazem operaciju.

Inace dobio sam uput posto imam devijaciju leve pregrade ali ono sto mene zanima je da li ja treba da kazem doktorki da zelim i grbu na vrhu nosa da skinem ili kako? U svakom slucaju meni je operacija besplatna zbog osiguranja i uputa, ali verovatno sa njom treba da razgovaram o tome, pa me zanima jel ima jos neki administrativni postupak ili ste svi samo sa njom razgovarali i objasnili da hocete i izgled nosa da vam sredi?

Inace operacija ce verovatno biti pocetkom oktobra tako da se nadam da ce se neko ovde javiti da mi malo objasni detalje sta i kako. Procitao sam ja celu ovu temu ali bih ipak sa nekim jos malo da popricam o nekim detaljima... Unapred hvala svima koji se jave da pomognu :)
sanjka79
Novi član
Novi član

Post od sanjka79 »

@unakiss: meni je dr. rekla da je kao neki standard lepog zenskog nosa da bude vrh 2mm podignut, i mislim da vecini radi da na kraju budetako. Moj se spustio isto dosta prva dve meseca, al, evo 2 meseca je otprilike na istoj nadmorskoj visini ;) ...

@jelenaaaa: i mene je to isto zanimalo pre operacije.. ja sam castila dr. posle operacije, nesto sitno, al eto kao znak paznje..

@lanmibg: kazi joj da hoces i grbu da skines, mada se to kod nje podrazumeva da radi i estetiku i funkcionalno. Ja kad sam isla prvi put, nista nisam ni rekla, ona me pogledala pa rekla: ovo cemo da skinemo, da prodises i podici cemo vrh nosa (mada mi to nije ni na pamet padalo) i sl... Videces, sve ce ona da kaze, al ti predlazi sta ti padne na pamet, nece se ona ustrucavati da te odbije ;)
pitajte sta treba, tu sam ako mogu nesto da pomognem
lanmibg
Stalni član
Stalni  član

Post od lanmibg »

Hvala Sanjka na moralnoj podrsci :) Inace da te pohvalim, odlicno ti je nos uradila, ja isto imam grbu ali malo drugacije, i ceo nos je malo veci nego sto treba, tako da cu sa njom razgovarati sta i kako sve treba i nadam se da ce sve lepo srediti, ne bih da se probudim posle operacije ko majkl dzekson :D

Inace moram jos jednom da potvrdim ljudi, znaci imam uput i kompletna operacija je besplatna? Posto me malopre jedan drugar, koji je radio operaciju na VMA, malo uplasio, kaze: imas uput za devijaciju a to za estetiku to moras da platis stotinak hiljada. Ja koliko sam skontao svi koji ste ovde na forumu kod nje radili i imali uput, cela operacija je bila besplatna zar ne?
sanjka79
Novi član
Novi član

Post od sanjka79 »

hvala :)

I, da, potpuno je besplatno. Sve. I ja sam cula za te price da estetiku moras da doplatis,ali samo za vma. ne znam ni da li je tacno, ali tako sam cula. Znaci i estetika spada pod uput, ako imas devijaciju. 100%.
inace, jedino sto sam cula je da je neko placao nesto sitno kao za bolnicke dane.. ali to je nekoliko stotina dinara... ja sam osigurana preko biroa (tj. nezaposlena sam) pa mozda s tim ima veze.. ne placam ni one neke participacije u domu zdravlja (50din ili tako nekako..)..
lanmibg
Stalni član
Stalni  član

Post od lanmibg »

E sad si me bas obradovala :) Ja sam preko studentske poliklinike dobio uput za kbc zvezdara i bio danas kod doktora koji me je pregledao i rekao da jeste za operaciju ali sam mu ja rekao da hocu da se operisem kod dr. Milosevic al posto je ona sad na godisnjem, i vraca se za 15-ak dana, rekli su mi da 19. septembra treba da odem da razgovaram sa njom i da mi zakaze operaciju. A pritom mi je rekao da pocnem da skupljam potrebne analize :) Takodje rekao je da sad nije guzva i da cu posle razgovora sa doktorkom Milosevic biti operisan u roku od desetak dana, tako da ako neko jos hoce da se operise, sad je pravi trenutak :)
mala plava
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2010 2:21 pm

Post od mala plava »

Ja sam se zahvaljujuci ovom forumu 22.08. operisala kod dr Andreja Grubora i malo je reci da sam prezadovoljna izgledom nosa. U ponedeljak me je operisao, uklonio devijaciju i grbu i malo mi rasirio nozdrve. U cetvrtak sam izvadila tampone i sad u ponedeljak sam skinula masku i konce. Modrice sam imala samo oko ociju i podocnjaka i to malo u odnosu kako sam ocekivala da ce biti. Svima bih preporucila dr Grubora jer zaista zna da radi svoj posao, a uz to je jos i jako fin i dobar covek.
unakiss
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 12, 2009 12:53 am

Post od unakiss »

[quote="sanjka79"]@unakiss: meni je dr. rekla da je kao neki standard lepog zenskog nosa da bude vrh 2mm podignut, i mislim da vecini radi da na kraju budetako. Moj se spustio isto dosta prva dve meseca, al, evo 2 meseca je otprilike na istoj nadmorskoj visini ;) ...

Hvala Sanjka draga na informaciji.. :) Verovatno ce tako biti i meni, tako i predvidjam... ;)
Ali tvoj je poprilicno prcast i posle 4 meseca... :)
Kiss
Odgovori