Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Africa-Mileva
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jul 22, 2011 2:01 pm

Re: Operacija nosa

Post od Africa-Mileva »

vadila si analize i nista od operacije? :oops: jbg, nemoj da odustajes, pogledaj kod drugog doktora ili imaj strpljenja. ako si resila to da uradis, guraj do kraja. brzo ce doci i taj mart.

joj, ja cu da je zovem ovih dana, valjda me nece ispaliti, ipak je rekla u januaru... bas me zanima sta ce mi reci...

ne mogu da verujem da je tolika guzva... ko da je cela Srbija resila da operise nos :lol:

mada ne razumem malo... meni je rekla da je sve zakazano do januara... a bila sam krajem jula, i kao nije htela da mi zakazuje za januar jer nece da mi zakazuje unapred.... a kako je zakazala onima za decembar? i sad tebi kaze da je zakazano do marta? kako do marta kad meni nije htela da zakaze unapred, jer ne zakazuje nekoliko meseci unapred...

plasim se da ce i mene najstrasnije iskulirati... :( :( :( ... samo nek nam zakaze datum, pa ako treba cekacu i godinu dana...
lanmibg
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 30, 2011 11:39 am

Post od lanmibg »

Stvar je u tome sto sam trenutno u procesu pripreme za jednu mnogo vecu operaciju, ovo sam mislio da operisem usput, ali izgleda da cu morati da sacekam da sredim ovo pa tek onda... Srecno svima koji ce operisati nos, i ne zaboravite, ukoliko ne zelite da platite, odnosno hocete i imate pravo na besplatnu operaciju, tretirace vas mnogo gore, kao i svugde.
gdope92
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 22, 2011 5:12 pm

Post od gdope92 »

I ja sam se plasio da je zaboravila na mene posle 2 meseca jer sam i ja cekao a nista mi nije zakazala, jednostavno izabrao si doktora koji verovatno ima mnogo vise pacijenata zbog popularnosti i moraces vise da cekas. Nema zakazivanja toliko unapred zato sto tvoje zdravlje moze da se promeni za to vreme i sta onda?
lanmibg napisao: Ja rekoh pa nemojte da bude u martu opet dodji u oktobru... A ona ni pet ni sest, pa moguce je da ce tako i biti.
Brate, to si dobio sto si zasluzio kad se ponasas drsko, ne mozes tako sa doktorima. Ona zna sta radi i takav je sistem tamo, imao bi operaciju u martu da nisi tako reagovao. Ti si se sad razocarao i pricas gluposti.
Kao prvo niko te tamo ne gleda kao da ides na besplatnu operaciju koja inace kosta 1500e, i ljubazni su! onoliko koliko si i ti prema njima.
Africa-Mileva
Aktivan član
Aktivan član

Post od Africa-Mileva »

Znam da je popularna , ali nije lako doneti tu odluku i onda kad konacno preseces voleo bi da to uradis sto pre-u tome je caka... Mada kad ljudi cekaju vaznije operacije po godinu dana, ko smo mi da se bunimo :D .

Sto se tice ljubaznosti tu nemam zamerku, pomenula sam vec par puta, zena je ljubazna. Nisam stekla utisak da nas tretira drugacije samo zato sto ovo radimo besplatno.

Mislim da je ovog decka prevarila druga doktorka koja mu je rekla da ce biti operisana u roku od dve nedelje i da priprema analize za operacije.
lanmibg
Stalni član
Stalni  član

Post od lanmibg »

@ gdope92
Druze krenuo sam da ti pisem roman, ali vidim da si krenuo djonom na mene, tako da mi ne pada na pamet da trosim zivce na tebe. I nema potrebe za takvim obracanjem, stariji sam od tebe mnogo. Prema njoj sam se poneo potpuno korektno, nisi bio tamo prema tome ne mozes ni da sudis o tome. Razocarao sam se samo jer nisam mogao ni da zakazem operaciju ni 6 meseci unapred, a svugde u bilo kojoj drugoj bolnici svaka operacija moze da se zakaze koliko god treba unapred. Koliko sam ja shvatio, vecina ovih koji imaju zakazanu operaciju kod nje, platili su tu operaciju, a ovi drugi sa uputom koji hoce besplatno, moraju da cekaju 6 meseci a koliko vidim i vise od toga. Nisam ja rekao da je ona neljubazna, cak naprotiv bas smo prijatno popricali desetak minuta i sve mi je objasnila i u vezi te druge operacije koja me ceka. Uglavnom jos jednom ponavljam, nemam nista protiv doktorke, i verujem da je vrhunski majstor u svom poslu, ali me je cin zakazivanja operacije i uglavljivanja u njene termine razocarao jer vidim da od moje operacije nece biti nista sigurno naredne dve godine.

@ Africa-Mileva

Nije mene niko prevario, samo mi je prethodni doktor rekao da devijacija moze odma da se operise i ja sam shvatio da i rinoplastika zajedno sa devijacijom moze, ali ispostavilo se da ne moze, vec mora da se ceka. U tome je cela poenta. Ja tom prethodnom doktoru nisam spomenuo rinoplastiku i zato je hteo da me stavi za operaciju odmah, ali sam na licni zahtev hteo prvo pregled kod doktorke Milosevic pa tek onda da krenem da vadim analize.
Mistaken
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 04, 2011 6:04 pm

Post od Mistaken »

Lanmi, tebra, da se nismo mi danas ispricali u cekaonici mozda? Imao sam farmerke i crnu majicu na duge rukave. 8)

P.S. Takodje sam danas bio na pregledu kod Dr. Milosevic i situacija je bila gora nego Lanmijeva, bio sam unutra 10tak minuta, napravljena je detaljna analiza, ali zena kao da nece da me operise, cak mi nikakav datum nije pominjala, tako da sam skenjan sada skroz...
Uput vazi 6 meseci, pa cu videti kod Dr. Mihailovic (vec pomenute) ili cu vec nesto smisliti ( opcije su greb-greb, Loto itd....)
Africa-Mileva
Aktivan član
Aktivan član

Post od Africa-Mileva »

Mislim da je glavni problem dugog cekanja na besplatnu operaciju to sto je ministarstvo ogranicila broj ovih operacija koje mogu nedeljno da se urade pa se zato stvaraju guzve. Ne treba da krivimo doktorku, mislim da uopste ona nije kriva. Zato oni koji plate mogu odmah da se operisu, nije nikakv dupli standard od nje, nego jednostavno njih sme da operise bilo kad.
meni jedino smeta to sto ne zakazuje unapred operacije, godinu dana, godinu. bar da znam, a ne ova neizvesnost ubija.
lanmibg
Stalni član
Stalni  član

Post od lanmibg »

Mistaken napisao:Lanmi, tebra, da se nismo mi danas ispricali u cekaonici mozda? Imao sam farmerke i crnu majicu na duge rukave. 8)

P.S. Takodje sam danas bio na pregledu kod Dr. Milosevic i situacija je bila gora nego Lanmijeva, bio sam unutra 10tak minuta, napravljena je detaljna analiza, ali zena kao da nece da me operise, cak mi nikakav datum nije pominjala, tako da sam skenjan sada skroz...
Uput vazi 6 meseci, pa cu videti kod Dr. Mihailovic (vec pomenute) ili cu vec nesto smisliti ( opcije su greb-greb, Loto itd....)

Jesmo brate taj sam :) Video sam da ni ti nisi prosao bolje... Steta, zaista sam se bio ponadao u vezi svega ovoga ali jednostavno ceka me operacija progenije tako da cu prvo nju da sredim pa tek posle nos, ako uopste tad bude moglo preko uputa...
Mistaken
Novi član
Novi član

Post od Mistaken »

Pa taj fazon, mozda uvedu i ovamo placanje i onda nista. To je ono sto me ustvari najvise nervira. Ne samo u zdravstvu nego svuda, sto nema nikakvih pravila po kojima se nesto radi... Videcu sta cu ....
gdope92
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 22, 2011 5:12 pm

Post od gdope92 »

Izvini Lanmi ali podsetio si me na druga kome su svi neljubazni a decko se ponasa drsko. Nisam dosao ovde da se svadjam samo malo da pohvalim Dr. Mihailovic i posto sam zavrsio, pozdrav svima i srecno!
sanjka79
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 22, 2011 3:17 pm

Post od sanjka79 »

lanmibg i ostala ekipo, samo da se umesam, mada i nemam prava jer sam sve zavrsila (osim poslednje faze oporavka).. moj vam je savet da se nekako strpite i blaago i suptilno ponekad podsetite doktorku da postojite :), mailom ili sms-om ( u fazonu ima li sta novo u vezi termina..).
Vec sam pisala, ali ako neko nije citao, ja sam zakazala operaciju u decembru 2010. za april 2011, ali kao da je zovem u martu da vidimo jel to jos stoji, da se nisam predomislila i sl...I obavimo i to I dodjem ja 4.4. ujutru na operaciju i ona zena kaze da se pokvarili aparati za anesteziju, tj nisu prosli inspekciju, sta li.. i da se prvo otkazuju te operacije nosa jer "nisu hitne" i da ja idem kuci. Ja poludela, rekla na poslu da necu dolaziti, pripremila se i sve tako ... ali tu se zena ispricala sa mnom i rekla da nju svi nekako imaju na nisanu tamo jer ima puno pacijenata,a kao uglavnom estetika i to hoce da ukinu i cekaju svaku priliku...
I zvala me nekoliko nedelja kasnije u fazonu "ajd dodji odmah ako mozes" i ja dosla i ostalo je sve legenda.. ;) Naravno , svako malo sam je cimala da vidim jel se popravilo stanje sa tim aparatima i sl..

U svakom slucaju, ja mislilm da je ona dr kog vredi sacekati. E sad, jedini je problem sto je kao neizvestan i taj mart pa ne znate ni sta cekate.. Probajte kod te druge dr. u kbc zvezdara da zakazete razgovor, vidim da je i ona na dobrom glasu..
Verovatno je stvar u tome sto ni ona zaista ne zna da li ce i kada ce to moci sve.. A zaista imaju ogranicenje 2 rinoplastike nedeljno.

I ja sam tako nekako sve skruseno, jer ne placam, pa mi jos sve kao nesto neprijatno, a onda skontam da mi to zdravstveno sve placamo, ili, ako nista, drzava im placa i imamo pravo na to sve ko i svi drugi..

Ja se raspisala, a vidim da nema bas puno smisla ni to sto pisem ;) , poenta svega je da vam dajem nekako moralnu podrsku ovim putem i tu sam ako sta treba!!
Bryan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 10, 2011 12:32 am

Post od Bryan »

Ekipice, ja jos nisam isao na pregled ali planiram da zovem ovih dana, usput cu zakazati i kod dr Mihailovic pa Vam javljam kako sam prosao... :lol:
Slazem se da je neozbiljno to sto se ne zakazuju operacije i sto je sve neizvesno ali super je sto uopste imamo priliku za tu besplatnu operaciju, pa kako god se odvijalo to pre zakazanog termina, treba biti strpljiv!
Znate ono: "Jer sreca je lepa samo dok se ceka..." :roll: :wink:
Mistaken
Novi član
Novi član

Post od Mistaken »

To je ok. Recimo sestra mi kaze da rinoplastika u US kosta od 6000$ pa navise :o Ali uzevsi u obzir ekonomsko stanje, prosecne plate itd. to je i prihvatljivo.
Za razliku od njih mi zivimo u zemlji treceg sveta, gde se ne zna da li je jutros situacija ista kao i juce ili se okrenula za 360 stenepi. Ne vidim kako bi neko ko ima prosecnu srpsku platu od 350 evra mogao chak i da razmislja o toj operaciji koja je kod nas (1500-3500E)... Logicki zakljucujem da bi potencijalni nesrecnik morao da radi oko 6 meseci za samo tu operaciju. Zbog toga zdravstvo mora da u potpunosti rekonstruisi pristup lecenju, osiguranju Itd. Razmislite... Poz!
Katarina2105990
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 25, 2011 1:04 pm

Post od Katarina2105990 »

Ljudi ja sam juce bila na pregled kod dr. Milosevic. Zena je stvarno ljubazna. Rekla je da dodjem u decembru pa da se dogovorimo oko termina. Vrv. negde februar-mart ako ne i kasnije... Ja se ne bunim sto toliko mora da se ceka... Samo lagano, nerviranja bez... Pozdravljam vas sve i budite strpljivi :***
Katarina2105990
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 25, 2011 1:04 pm

Post od Katarina2105990 »

ahhh...da.... na operaciju (devijacia+plastika) mora da se ceka tolika zato sto je to komlikovanije i veci jr proces ... traje sat ipo....a samo devijacija pola sata... A jos plus to sto je sad velika navala.... Razumite je...
Odgovori