Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
--Goran--
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 16, 2011 12:32 am

Re: Operacija nosa

Post od --Goran-- »

--Goran-- napisao:Da li iko nesto zna o operaciji nosa u klinici za otorinolaringologiju i maksilofacijalnu hirurgiju? Ili nesto cuo o doktoru Bojanu Pavlovicu?, rekli su mi da je mlad doktor...

Ili skracenica Klinika za ORL i MFH ??
cipiripiii
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 02, 2011 10:54 pm

Post od cipiripiii »

--Goran-- napisao:
--Goran-- napisao:Da li iko nesto zna o operaciji nosa u klinici za otorinolaringologiju i maksilofacijalnu hirurgiju? Ili nesto cuo o doktoru Bojanu Pavlovicu?, rekli su mi da je mlad doktor...

Ili skracenica Klinika za ORL i MFH ??
Bojan Pavlovic jeste mlad doktor,super osoba,posvecen,ljubazan i sve to, ali iz licnog iskustva ne bih preporucila da kod njega radis operaciju,tj meni rezultat nije bas dobar,a da se trudio, trudio se.Ako te zanima nesto jos ti pitaj...mozda sam ja samo baxuz,ne znam :) poz
--Goran--
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 16, 2011 12:32 am

Post od --Goran-- »

Kako to mislis cipiripiii da ti rezultat nije bas dobar?, koliko je vremena proslo od operacije, sta si ti sve radila?? Ja bi radeo tu devijaciju-da bolje disem i ujedno estetiku....
cipiripiii
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 02, 2011 10:54 pm

Post od cipiripiii »

--Goran-- napisao:Kako to mislis cipiripiii da ti rezultat nije bas dobar?, koliko je vremena proslo od operacije, sta si ti sve radila?? Ja bi radeo tu devijaciju-da bolje disem i ujedno estetiku....
Ja sam radila dev+estetiku pre vise od godinu dana.Sto se disanja tice time sam zadovoljna,a estetski ovako-skinuo je grbu, to je ok uradio, ali vrh nije, tj ostao je stari pa sad nos izgleda kao da je sastavljen iz dva dela, sto se vidi i iz profila i iz anfasa, drugo sto nos vuce u desnu stranu i to ocigledno i trece sto vrh nosa duz cele desne strane ne osetim,tj ostao je utrnut.Sad ispade da nista ne valja,mada je u sustini mnogo bolji nego ranije,ali kad uporedim sa slikama nosa koje su ljudi stavljali po forumu,svi radovi su za klasu bolji od mog, bez preterivanja.Opet kazem to je samo moje iskustvo,a ne znam kako su drugi kod njega prosli...ali ako imas izbor odluci se bolje za nekog proverenog.ugi kod njega prosli...ali ako imas izbor odluci se bolje za nekog proverenog.
Jafets
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 04, 2011 3:39 pm

Post od Jafets »

Pozdrav ljudi , vec sam operisao devijaciju nosa da bi uklonio disajne probleme i prezadovoljan sam rezultatima , no nisam zadovoljan estetskim izgledom odnosno nos mi je ostao kriv u jednu stranu, kao posledica loma. Zeleo bih da ga ponovo operisem na KBC Zvezdara posto sam i sam sa Zvezdare. Procitao sam podosta strana ovde i nisam nasao resenje za moje pitanje , a ono je: kako obezbediti da se operacija ne plati , posto sam prijavljen na studentskoj poliklinici a ne u domu zdravlja. Prilikom prethodne operacije sam imao grozno iskustvo gde mi je u domu zdravlja doktorka otvoreno trazila novac da bi mi ispisala uput za operaciju koja mi je kako se kasnije ispostavilo bila vise nego preko potrebna. Ponesen tom groznom situacijom sada molim nekog od vas da mi objasni kako da obezbedim izvrsenje te operacije besplatno , odnosno kakva treba da mi bude argumentacija da bi mi bez problema ustupili tu operaciju bez prethodnog placanja. Unapred hvala svima .
UltraM
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 22, 2011 3:31 pm

Post od UltraM »

Jafets napisao:Pozdrav ljudi , vec sam operisao devijaciju nosa da bi uklonio disajne probleme i prezadovoljan sam rezultatima , no nisam zadovoljan estetskim izgledom odnosno nos mi je ostao kriv u jednu stranu, kao posledica loma. Zeleo bih da ga ponovo operisem na KBC Zvezdara posto sam i sam sa Zvezdare. Procitao sam podosta strana ovde i nisam nasao resenje za moje pitanje , a ono je: kako obezbediti da se operacija ne plati , posto sam prijavljen na studentskoj poliklinici a ne u domu zdravlja. Prilikom prethodne operacije sam imao grozno iskustvo gde mi je u domu zdravlja doktorka otvoreno trazila novac da bi mi ispisala uput za operaciju koja mi je kako se kasnije ispostavilo bila vise nego preko potrebna. Ponesen tom groznom situacijom sada molim nekog od vas da mi objasni kako da obezbedim izvrsenje te operacije besplatno , odnosno kakva treba da mi bude argumentacija da bi mi bez problema ustupili tu operaciju bez prethodnog placanja. Unapred hvala svima .
S obzirom da si student, i da imas studentsko osiguranje, osim participacije, po zakonu, ne bi trebalo da placas bilo sta - reci im da si se raspitao i da su ti tako rekli na fakultetu (i obavezno naglasi da svakako nemas para (za mito i te gluposti koje traze)) - mislim da ti je to sasvim dovoljan argument! Takodje, u studentskoj ambulanti se ne vrse operacije i oni te svakako salju na neku polikliniku (samo im naglasi da ti na uputu navedu KBC Zvezdara, a ne neku drugu kliniku).

Ja sam trenutno na birou. Preko biroa dobijas osiguranje koje ti omogucava da ne placas cak ni tu participaciju (mozda ti i ova info pomogne) ;)

Puno srece! ;)
Jafets
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 04, 2011 3:39 pm

Post od Jafets »

UltraM napisao:
Jafets napisao:Pozdrav ljudi , vec sam operisao devijaciju nosa da bi uklonio disajne probleme i prezadovoljan sam rezultatima , no nisam zadovoljan estetskim izgledom odnosno nos mi je ostao kriv u jednu stranu, kao posledica loma. Zeleo bih da ga ponovo operisem na KBC Zvezdara posto sam i sam sa Zvezdare. Procitao sam podosta strana ovde i nisam nasao resenje za moje pitanje , a ono je: kako obezbediti da se operacija ne plati , posto sam prijavljen na studentskoj poliklinici a ne u domu zdravlja. Prilikom prethodne operacije sam imao grozno iskustvo gde mi je u domu zdravlja doktorka otvoreno trazila novac da bi mi ispisala uput za operaciju koja mi je kako se kasnije ispostavilo bila vise nego preko potrebna. Ponesen tom groznom situacijom sada molim nekog od vas da mi objasni kako da obezbedim izvrsenje te operacije besplatno , odnosno kakva treba da mi bude argumentacija da bi mi bez problema ustupili tu operaciju bez prethodnog placanja. Unapred hvala svima .
S obzirom da si student, i da imas studentsko osiguranje, osim participacije, po zakonu, ne bi trebalo da placas bilo sta - reci im da si se raspitao i da su ti tako rekli na fakultetu (i obavezno naglasi da svakako nemas para (za mito i te gluposti koje traze)) - mislim da ti je to sasvim dovoljan argument! Takodje, u studentskoj ambulanti se ne vrse operacije i oni te svakako salju na neku polikliniku (samo im naglasi da ti na uputu navedu KBC Zvezdara, a ne neku drugu kliniku).

Ja sam trenutno na birou. Preko biroa dobijas osiguranje koje ti omogucava da ne placas cak ni tu participaciju (mozda ti i ova info pomogne) ;)

Puno srece! ;)
Hvala na brzom odgovoru , uradicu po ovome kako ste mi preporucili pa se nadam da cu proci uspesno . Sve najbolje , veliki pozdrav.
Bryan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 10, 2011 12:32 am

Post od Bryan »

Pozdrav svima zadovoljnima i nezadovoljnima svojim nosicima i nosevima! :roll:
Listao sam par stranica i resio da se registrujem i postavim par pitanjca... Vremenom cu iscitati sve postove (ne moze se po ovoj vrucini)... 8)
Spadam u ovu grupu nezadovoljnih i vec neko vreme ozbiljnije razmisljam da se bacim pod cekic. :lol:
Naime, nisam siguan koliki udeo igra devijacija pri dobijanju zelenog svetla za operaciju.
Nemam velikih poteskoca sa disanjem, ne znam kako bih objasnio...Eventualno najveci problem je to sto spavam polu-otvorenih usta, u budnom stanju relativno normalno disem (manji kapacitet leve nosne pregrade ali daleko od toga da mi to predstavlja veiki problem). Zato bih da proverim koliko ste vi imali problema pre nego sto ste se javili lekaru, ne bih da ispadnem smesan potencirajuci problem kojeg nema pa ne znam da li jednostavno da se javim ORLu samo iz estetskih razloga...
pik-nik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2011 3:42 pm

Post od pik-nik »

Zdravo svima :)

uskoro bih trebala da se podvrgnem operaciji nosa (i estetskoj i funkcionalnoj)..
iskreno receno nemam strah ni od anestezije ni od ishoda operacije a najmanje od bola..ono sto me najvise plasi je osecaj "stranog tela" nakon operacije :S plasim se da necu smeti da pipnem nos u strahu da nesto ne poremetim.. pa me intresuje vase iskustvo i kako se izlazi na kraj sa tim..?i koliko dugo to traje?

hvala u napred! :))
Boj@n@
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Dec 10, 2010 2:27 pm

Post od Boj@n@ »

pik-nik napisao:Zdravo svima :)

uskoro bih trebala da se podvrgnem operaciji nosa (i estetskoj i funkcionalnoj)..
iskreno receno nemam strah ni od anestezije ni od ishoda operacije a najmanje od bola..ono sto me najvise plasi je osecaj "stranog tela" nakon operacije :S plasim se da necu smeti da pipnem nos u strahu da nesto ne poremetim.. pa me intresuje vase iskustvo i kako se izlazi na kraj sa tim..?i koliko dugo to traje?

hvala u napred! :))
to traje jako kratko... videces i sama, mozda prve 2 nedelje i manje...
Africa-Mileva
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jul 22, 2011 2:01 pm

Post od Africa-Mileva »

Zivim u Beogradu i imam devijaciju htela bih da je operisem i zbog zdravlja, jer mi prilicno smeta, cak i leti znam da se probudim sa zapusenim nosom. Kao sto je to slucaj ovih dana. A i zbog izgleda, to je cak i presudilo. :D . Ali nemam para da bih to uradila kod privatnika. Da li postoji sansa da se to uradi negde u bg, besplatno i kako da to uradim? Hvala unapred na odgovoru
Africa-Mileva
Aktivan član
Aktivan član

Post od Africa-Mileva »

Nisam u prethodnom postu napomenula da sam student i da imam 21godinu. Da li postoji sansa da se besplatno operisem?
unakiss
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 12, 2009 12:53 am

Post od unakiss »

Citava tema pise o tome...
Malo se napnes pa procitas... :)))
Africa-Mileva
Aktivan član
Aktivan član

Post od Africa-Mileva »

Ostavila sam poruku pa tek onda pocela da citam, spor net, po pet minuta otvara jednu stranicu. Sorry :wink: . Prilicno je bilo naprono procitati svih 250 strana. Ali uspela sam da skontam da je ok Dusanka MIlosevic, mada i na nju su se neki zalili. Moze li neko da napise nesto o njoj, tj da li mu je ok uradila nos, cisto da me ohrabri pred prvi razgovor sa njom. Hvala puno
pik-nik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2011 3:42 pm

Post od pik-nik »

ona je u gradskoj bolnici?ja sam pre par dana radila tamo kod nacelnika orl odeljenja prof Kosanovica a o njemu sam cula samo lepe reci :) mada sam cula da i dr Milosevic dobro radi..
Odgovori