Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
micika2
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jan 29, 2011 1:34 pm

Re: Operacija nosa

Post od micika2 »

sanjka79,
drago mi je sto si i ti zavrsila svoju operaciju.
mogu misliti sa koliko nestrpljenja cekas skidanje maske.
ja sutra idem da uradim rtg pluca i da izvadim jos analiza koje ne rade u drzavnoj(bar ne ovde kod mene)laboratoriji.
a u cetvrtak idem ponovo do dr opste praxe da uzmem novi uput jer mi ovaj stari istice 28.04.
Boj@n@
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Dec 10, 2010 2:27 pm

Post od Boj@n@ »

E ovako evo kako izgleda operacija nosa u KBC Zvezdara za sve one koje to zanima! Pokusacu da se setim svakog detalja da bi vam sto bolje docarala :wink:

Prvi dan je dan prijema u bolnicu prima vas glavna sestra i odvodi do sobe gde ste obicno sa jos jednom devojkom, kod muskih soba je drugi slucaj posto ima vise kreveta u jednoj sobi... Znaci zenski rod je malo privilegovan :D ...
To vece kada je vizita vam daju jedan bromazepan da popijete oko 22h, da bi bolje spavali.

Dan operacije
Oko 6h vas bude sestre da bi vam izmerile temperaturu(ako je malo povisena,nista strasno to je zbog uzbudjenja) da, mere vam temperaturu i vece pred operaciju! U 8h,8i30 je vizita i onda vas salju u ambulantu na pregled pred operaciju koji traje 5min. Malo kasnije vas obidje dr. i reci ce vam kada vam je operacija najkasnije moze da bude oko 11h, ali sve je to individualno... Sestra dolazi po vas i vodi do sale. Tamo vas uvedu u jednu sobu daju vam da progutate neku tecnost koja je malo gorka(to je za opustanje misica). Onda vas opet dr. obidje i kaze vam da ce te biti operisani za 3 min. :)
Posto ste malaksali od te gorke tecnosti sestra vas uhvati pod ruku i odvede u salu, cim legnete prikace vas na sve potrebne aparate... Tad ste vec opusteni jer gorka tecnos cini svoje:)... Budite se u sali, ali tek u sobi dolazite sebi!

Jedino sto je meni bio problem, a cujem i ostalima je disanje na usta... Mene stvarno nije nista bolelo, ja sam imala utisak kao da mi je neko nakacio stipaljke na nos!

Nadam se da sam vam koliko toliko pomogla! Pozzzz
i jos jednom sve pohvale za dr. MILOSEVIC!
jasmina.j.bgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 25, 2011 3:48 pm

Post od jasmina.j.bgd »

Meni na papiru ne pise da treba rtg pluca
sanjka79
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 22, 2011 3:17 pm

Post od sanjka79 »

imam 2 pitanja:
1.koliko dugo ste nosile onu prackicu kod kuce? meni stalno neka sukrvica curi..
2.da li mislite da je normalno da me strasno boli/pece ona pregrada izmedju nozdrva, maltene na i najmanji dodir, pokret gornjom usnom i sl..?
treba prekosutra vec da skidam masku, i imam utisak da ovo kao vise ne bi trebalo da se desava..
hvala unapred
Boj@n@
Stalni član
Stalni  član

Post od Boj@n@ »

sanjka79 napisao:imam 2 pitanja:
1.koliko dugo ste nosile onu prackicu kod kuce? meni stalno neka sukrvica curi..
2.da li mislite da je normalno da me strasno boli/pece ona pregrada izmedju nozdrva, maltene na i najmanji dodir, pokret gornjom usnom i sl..?
treba prekosutra vec da skidam masku, i imam utisak da ovo kao vise ne bi trebalo da se desava..
hvala unapred
to je normalno i trajace jos neko vreme... prackica se nosi dok ne skines masku... A za to sto ti curi iz nosa je normalno... Samo nekom traje 2 dana , a nekom duze... Izdrzi jos malo... pozzzzzz
ana985
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Nov 18, 2010 11:25 am

Post od ana985 »

sanjka79 sve je to normalno,cak i kad ti skine tampone moguce je da ce krvariti,to je individualno...
a i to sto te pece je normalno...posle skidanja maske jedva sam mogla da pomeram gornju usnu,a "normalno" sam se smejala mozda i posle 2-3 meseca-tek tada se to sve opustilo i vratilo u normalu.cak je jedna rodjaka mislila da sam operisala usta a ne nos kad je videla slike :))

ne brini,procice i to...pozzz
Boj@n@
Stalni član
Stalni  član

Post od Boj@n@ »

Ana, kada si ti pocela normalno da duvas nos? ja hocu da izludim sto ne mogu da istresem nos! :evil:
ana985
Stalni član
Stalni  član

Post od ana985 »

posle mesec i po od operacije dr je rekla da mogu,ali nezno,pazljivo,polakoooo,do tada su mi ispali svi konci :)))
prosla su 4 meseca od op,ali jos uvek nos nije skroz "moj", jos uvek ima pomalo otoka i jos uvek mi je nezgodno da ga izduvam kao pre operacije...
gugu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 17, 2010 1:10 am

Post od gugu »

i ja nesto da kazem:)

meni je anestezija bila super, doduse ja sam se bas lepo isanjala, sve moje prijatelje, tako da sam se probudila bas srecna:) a sto se tice curenja sukrvice, ja sam uzela 3,4 rezervne prackice od sestre pa sam ih menjala kod kuce... meni je to curilo sve do skidanja maske i tampona... i to sto boli je normalno... ja i dalje ne mogu da se smejem normalno, i dalje me boli ako se malcice zakacim il na dodir... i to sve normalno, kako rece ana085 bolece te to jos neko vreme:)
gugu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 17, 2010 1:10 am

Post od gugu »

e daaaa i jupiii za sve koji su se opericali ili ce uskoro... drzim fige za ove druge:)
micika2
Stalni član
Stalni  član

Post od micika2 »

ja se unapred izvinjavam ali moram par nebitnih pitanja da vam postavim:
-gde ste ostavili mobilni i novac dok ste bile na operaciji?
-da li vas je dr.slikala po zavrsetku operacije?
-da li ste posle operacije od anestezije cesce padali u san ili ne?
-koliko ste dana ostale u bolnici?
-Ana je pisala sta treba poneti u bolnicu a da li ima nesto sto niste ponele a trebale ste?
hvala puno
ana985
Stalni član
Stalni  član

Post od ana985 »

-novac i mobilni sam ostavila kod devojke koja je takodje lezala u bolnici(bilo nas je nekoliko i super smo se druzile)
-mene nije slikala jer je ionako ostala posle dezurstva da bi me operisala,a moju sestru je slikala neka sestra i pokazala joj sliku
-nisam cesce padala u san, lose sam spavala zbog disanja na usta,a otkad mi je skinuta maska nemam ni kosmare,niti previse spavam i sl.cak manje sanjam gluposti nego ranije(pre sam mogla da snimam horor filmove na osnovu mojih snova)
-po pravilu iz bolnice se izlazi 10-og dana,racunajuci i dan prijema,ali cesto dr pusta i dan ranije
micika2
Stalni član
Stalni  član

Post od micika2 »

hvala Ana.
a na anesteziju i spavanje sam mislila samo za dan kad je bila operacija da li ste bile omamljene celi dan ili ne.
Boj@n@
Stalni član
Stalni  član

Post od Boj@n@ »

micika2 napisao:hvala Ana.
a na anesteziju i spavanje sam mislila samo za dan kad je bila operacija da li ste bile omamljene celi dan ili ne.
Ja uopste nisam bila toliko omamljena, vise sam bila uzbudjena kakav mi je nos..... pozzzzzzzzz
sanjka79
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 22, 2011 3:17 pm

Post od sanjka79 »

micika2 napisao:ja se unapred izvinjavam ali moram par nebitnih pitanja da vam postavim:
-gde ste ostavili mobilni i novac dok ste bile na operaciji?
-da li vas je dr.slikala po zavrsetku operacije?
-da li ste posle operacije od anestezije cesce padali u san ili ne?
-koliko ste dana ostale u bolnici?
-Ana je pisala sta treba poneti u bolnicu a da li ima nesto sto niste ponele a trebale ste?
hvala puno
-ja sam ostavila mob i novac u fioci pored kreveta, sto veerovatno nije bilo pametno, al sam se setila tek na putu ka sali
niko me nije slikao, koliko znam ;)
-ja sam ceo dan prespavala, ali po malo-15 min spavam, pa 15 min budna i tako ceo dan, totalno grogi
-ostala sam u bolnici od utorka do subote, pustili bi me i u petak da nije bio veliki petak
-ana je stvarno sve napisala sta treba poneti, samo bih naglasila maramice, vlazne i obicne (zbog toaleta) i mnogo vode (zbog grla)
pozdrrav!!!
Odgovori