Operacija nosa
Re: Operacija nosa
e da, moja drugarica je posle 6 meseci pocela da nosi naocare za sunce... nista se nije desilo:) mada ako mozete da cekate, cekajte:) meni def ne ginu sociva....
hvala na odg... ja sam mnogo nestrpljiva... sad me hvata ona trema kakav ce nos da mi bude !gugu napisao:isti slucaj i kod mene... malo te pecka taj benzin po licu... al to prodje vrlo brzo... skidanje tampona traje 15 sek... i sve ukupno to je negde 6,7 min... posto polako radi... jedino taj miris i meni je smetao ceo dan... al ja sam dosla kod kuce, pa sam malo vode smrknula, posto je dr rekla da smem... cisto zbog mirisa... a nos... ja sam bila bas otecena, kao i svako uostalom, al sam bila odusevljena:)

Evo javljam se i ja sa novim nosicem... Prelep je stvarno... Imam sve pohvale za dr. Milosevic, tako da ko se dvoumi slobodno neka ide jel nista ne boli i nije strasno!
Imam pitanje za ove koji su radili operaciju, da li ste posle skidanja maske imali osecaj da vam nos trne... ja jedan mali deo nosa ne oseti kada pipnem.... nadam se da je to sve normalno! Pozzzzzz
Imam pitanje za ove koji su radili operaciju, da li ste posle skidanja maske imali osecaj da vam nos trne... ja jedan mali deo nosa ne oseti kada pipnem.... nadam se da je to sve normalno! Pozzzzzz

juuuuuuuuuupi! bas mi je drago:) to je normalno...
ja jos uvek neke delove ne osecam, i posle skoro mesec dana... ne brini, bice to sve ok:)

gugu napisao:juuuuuuuuuupi! bas mi je drago:) to je normalno...ja jos uvek neke delove ne osecam, i posle skoro mesec dana... ne brini, bice to sve ok:)

hehehehe, sve je ok:) nema na cemu:)
caao drustvo!
evo mene konacno!
pre svega, jos jednom ooogromno hvala svima na podrsci i nesebicnom deljenju informacija
micika2: bas mi je zao sto je tako ispalo, rekla mi je dr da se jedna devojka razbolela, pa su zvali jos nekog decka, on dosao, ali nije valjao uput i onda su mene zvali. Imas li novi termin?
boj@n@: dr te vise puta spominjala i hvalila tvoj nos
a sada ja!!!
zao mi je ako cu nekoga malo obeshrabriti, nikako mi to nije namera ali racunam da je najbolje da svi iskreno kazemo... Devojke koje su bile u sobi pored mene, imale su super iskustvo, (kao i vecina vas) nista (ili skoro nista) ih nije bolelo, osim grla, zbog intubiranja. A mene je poceo da boli nos i glava dok se jos nisam ni probudila kako treba, i onda mi je ceo dan bilo strasno muka, onda me uvece opet bolelo,pa mi dadose nesto protiv bolova i ujutru opet, pa sam pocela da pijem brufen, jer sam dobila i tako mi je to tesko proslo, ta prva 24 sata, ali to je i normalno sigurno.
Inace, danas sam izasla iz bolnice i dalje pijem brufene
Mislim da je meni danas (4.dan) stanje kao vecini devojaka drugi dan.
onda, otoci: ako ste trazile po internetu kako sve moze da izgleda lice posle operacije nosa, e pa ono najgore, takvo je meni bilo. naravno, sve u granicama normalnog. I, naravno, vec drugi dan je pocelo da spada, na srecu
Postavicu slike ako nekog zanima, ali ne preporucujem
Zakljucak: sve ono sto smo svi zamisljali PRE, da boli i da nije jednostavno, ja sam iskusila, ali iz svedocenja SVIH illi bar 99% ljudi ovde, to je maltene bezbolna procedura.
Jedino sto je apsolutna istina je da svi reagujemo drugacije.
E, da, mene grlo nije ni najmanje bolelo
Sigurno, je situaciju pogorsalo to sto sam dobila taj dan i sto sam prehladjena otisla na operaciju i tako to sve zajedno me ucinilo jos mrzovoljnijom i osetljivijom na bol. A inace nisam. Stvarno
Joj, jos uz to su svi pusteni kuci u cetvrtak, jedino ja ostala sama na citavom spratu, uz neku malu decicu, crkoh od dosade do danas...
I, naravno, doktorka, stvarno nemam reci, zena-lafcina, i, sto je jos vaznije strucnjak i zna sa ljudima i 100 puta obilazi i interesuje se i sve tako. Iz sveg srca je preporucujem.
Sta god da vas zanima, pitajte!!!

evo mene konacno!
pre svega, jos jednom ooogromno hvala svima na podrsci i nesebicnom deljenju informacija

micika2: bas mi je zao sto je tako ispalo, rekla mi je dr da se jedna devojka razbolela, pa su zvali jos nekog decka, on dosao, ali nije valjao uput i onda su mene zvali. Imas li novi termin?
boj@n@: dr te vise puta spominjala i hvalila tvoj nos

a sada ja!!!
zao mi je ako cu nekoga malo obeshrabriti, nikako mi to nije namera ali racunam da je najbolje da svi iskreno kazemo... Devojke koje su bile u sobi pored mene, imale su super iskustvo, (kao i vecina vas) nista (ili skoro nista) ih nije bolelo, osim grla, zbog intubiranja. A mene je poceo da boli nos i glava dok se jos nisam ni probudila kako treba, i onda mi je ceo dan bilo strasno muka, onda me uvece opet bolelo,pa mi dadose nesto protiv bolova i ujutru opet, pa sam pocela da pijem brufen, jer sam dobila i tako mi je to tesko proslo, ta prva 24 sata, ali to je i normalno sigurno.
Inace, danas sam izasla iz bolnice i dalje pijem brufene

onda, otoci: ako ste trazile po internetu kako sve moze da izgleda lice posle operacije nosa, e pa ono najgore, takvo je meni bilo. naravno, sve u granicama normalnog. I, naravno, vec drugi dan je pocelo da spada, na srecu

Zakljucak: sve ono sto smo svi zamisljali PRE, da boli i da nije jednostavno, ja sam iskusila, ali iz svedocenja SVIH illi bar 99% ljudi ovde, to je maltene bezbolna procedura.

Sigurno, je situaciju pogorsalo to sto sam dobila taj dan i sto sam prehladjena otisla na operaciju i tako to sve zajedno me ucinilo jos mrzovoljnijom i osetljivijom na bol. A inace nisam. Stvarno

Joj, jos uz to su svi pusteni kuci u cetvrtak, jedino ja ostala sama na citavom spratu, uz neku malu decicu, crkoh od dosade do danas...
I, naravno, doktorka, stvarno nemam reci, zena-lafcina, i, sto je jos vaznije strucnjak i zna sa ljudima i 100 puta obilazi i interesuje se i sve tako. Iz sveg srca je preporucujem.
Cao svima, imam zakazanu operaciju devijacije nosa kod dr B. na VMA za utorak 26.04. ali sam se nasla u problemu. Pre neki dan sam uradila sve rezultate koje traze. Krvna slika je odlicna, ekg i pregled interniste u redu, medjutim bas sad pred operaciju zaradila sam urinarnu infekciju. Nazalost zbog ovih praznika i kratkog vremena do operacije, nemam vremena da uradim urinokulturu i izlecim bakteriju, pa sam na svoju ruku uzela antibiotik. Da li je urinarna infekcija razlog zbog kog bi mi odlozili operaciju ako je sve drugo u redu? Vec postajem ocajna, pa ako neko ima iskustva, molim da pomogne.
I da li znate koliko dana se nose tamponi kada se operise samo devijacija?
Pozdrav
Pozdrav
Samo da ti pruzim podrsku...Izdrzi jos malosanjka79 napisao:caao drustvo!![]()
evo mene konacno!
pre svega, jos jednom ooogromno hvala svima na podrsci i nesebicnom deljenju informacija![]()
boj@n@: dr te vise puta spominjala i hvalila tvoj nos![]()
a sada ja!!!
Inace, danas sam izasla iz bolnice i dalje pijem brufene![]()

Superrrrrrrr, bas mi je drago da je sve super ispalo... Mislim da znam na koje 2 devojke mislissanjka79 napisao:caao drustvo!![]()
evo mene konacno!
pre svega, jos jednom ooogromno hvala svima na podrsci i nesebicnom deljenju informacija![]()
boj@n@: dr te vise puta spominjala i hvalila tvoj nos![]()
a sada ja!!!
Inace, danas sam izasla iz bolnice i dalje pijem brufene![]()

p.s: Ti bolovi uskoro prolaze, kad vidis nosic zaboravices na sve kroz sta si prosla

Ja sam par dana pre operacije (prvog zakazanog termina) imala isti problem. Sve je bilo ok osim toga sto su bakterije ukazivale na infekciju. I dr. (sa zvezdare) mi rece da to nema nikakve veze, ali zbog sebe da uzmem da pijem sto vise vode tih par dana (2l) i da uradim opet negde privatno samo urin. Pa mozda mozes to da probas, verovatno ce neka laboratorija da radi u ponedeljak. Inace kosta oko 200 din.micimil napisao:Cao svima, imam zakazanu operaciju devijacije nosa kod dr B. na VMA za utorak 26.04. ali sam se nasla u problemu. Pre neki dan sam uradila sve rezultate koje traze. Krvna slika je odlicna, ekg i pregled interniste u redu, medjutim bas sad pred operaciju zaradila sam urinarnu infekciju. Nazalost zbog ovih praznika i kratkog vremena do operacije, nemam vremena da uradim urinokulturu i izlecim bakteriju, pa sam na svoju ruku uzela antibiotik. Da li je urinarna infekcija razlog zbog kog bi mi odlozili operaciju ako je sve drugo u redu? Vec postajem ocajna, pa ako neko ima iskustva, molim da pomogne.
Pozdrav
Uh, sanjka79 hvala puno, sad mi je mnogo lakse 

Koliko vodite racuna o nosicima???? I jel ta koska koja je stugna dosta osetljiva? Mislim malo je zakacite nije smak sveta? pozzzzzzz
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Apr 25, 2011 3:48 pm
Sutra idem na VMA, imam zakazanu operaciju devijacije septuma...i ziva nisam od straha od anestezije... 

jasmina, ovo stvarno nije klasicno tesenje, ali evo, iz mog iskustva od pre5 dana, kada sam prvi put isla pod anesteziju, to je poslednja stvar koja treba da ti bude na umu. Ja ni ne znam sta sam ocekivala, nije me bilo strah, ali stvarno nisam znala nista. Odveli me u salu i legli na krevet slican kao u sobi, na jednu ruku zakacili ono za merenje pritiska, i u drugu onu braunilu (intravensku iglu). To traje ukupno pola minute i, dok sam ja cekala da sad pocnu da me uspavljuju, ja sam, izgleda, zaspala.jasmina.j.bgd napisao:Sutra idem na VMA, imam zakazanu operaciju devijacije septuma...i ziva nisam od straha od anestezije...

Jer je prva sledeca stvar koje se secam kako se prebacujem na svoj krevet u sobi.
Sve vreme (tih 30 sec) su se nesto zezali i zafrkavali anesteziolog i dr i sestre.
Znaci, to mi je bio najlepsi deo svega, mada ga se uopste ne secam. Apsolutno ne boli, apsolutno nista ne osecas, apsolutno nema sanse da se probudis usred operacije, i sto se toga tice, ako mene slusas, mozes da budes potpuno, potpuno mirna. Neces uopste znati da si bila pod anestezijom. Cak nista ni ne sanjas.
E sad, posle toga, je individualno, meni je bilo bas muka, neke devojke su povracale, nekima je bilo ok. Mene je bolelo pa su mi odmah dali nesto za bolove, i proslo je za 15 min. Mnoge devojke nije bolelo. Neke devojke tj. vecinu je strasno bolelo grlo od intubiranja, mene ni malo. Cak pocinjem da sumnjam da su me samo uspavali

I dalje je sve kako kome,ali tvrdim da se anestezije ne morass ni malo plasiti jer je to stvarno najbolje deo svega.
Srecno, ne brini, samo hrabro, i javi kako je proslo!