Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Boj@n@
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Dec 10, 2010 2:27 pm

Re: Operacija nosa

Post od Boj@n@ »

sanjka79 napisao:
micika2 napisao:ja se unapred izvinjavam ali moram par nebitnih pitanja da vam postavim:
-gde ste ostavili mobilni i novac dok ste bile na operaciji?
-da li vas je dr.slikala po zavrsetku operacije?
-da li ste posle operacije od anestezije cesce padali u san ili ne?
-koliko ste dana ostale u bolnici?
-Ana je pisala sta treba poneti u bolnicu a da li ima nesto sto niste ponele a trebale ste?
hvala puno
-ja sam ostavila mob i novac u fioci pored kreveta, sto veerovatno nije bilo pametno, al sam se setila tek na putu ka sali
niko me nije slikao, koliko znam ;)
-ja sam ceo dan prespavala, ali po malo-15 min spavam, pa 15 min budna i tako ceo dan, totalno grogi
-ostala sam u bolnici od utorka do subote, pustili bi me i u petak da nije bio veliki petak
-ana je stvarno sve napisala sta treba poneti, samo bih naglasila maramice, vlazne i obicne (zbog toaleta) i mnogo vode (zbog grla)
pozdrrav!!!
I obavezno labelo... Ono spasava! =)
ana985
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Nov 18, 2010 11:25 am

Post od ana985 »

micika2 napisao:hvala Ana.
a na anesteziju i spavanje sam mislila samo za dan kad je bila operacija da li ste bile omamljene celi dan ili ne.
nisam bila omamljena ceo dan,ja sam se posle pola sata od op skroz razbudila i brbljala kao navijena :) pomalo mi je bilo muka otprilike 2 h posle op,
moja sestra nije spavala ni bila omamljena,ali joj je bilo muka ceo dan i 2 puta je povratila,morala je da primi infuziju uvece...
micika2
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jan 29, 2011 1:34 pm

Post od micika2 »

hvala svima odgovorima.
Andjelka777
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 24, 2007 12:45 pm

Post od Andjelka777 »

Drago mi je da ste sve dobro prosle.
Meni je dva i po meseca od operacije, nos skoro skroz osecam, mada ga pazim, ali disanje je JAKO lose. Moram da kazem da disem mnogo losije nego pre operacije. Ima li jos neko taj problem?
gugu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 17, 2010 1:10 am

Post od gugu »

ja sam tel iskljucila i ususkala ga u stvari u nahtkasni, posto sam bila sama u sobi. ja nisam spavala posle anestezije jedno sat vremena, jer sam se tresla od hladnoce, sto je normalno od anestezije, posle sam lepo spavala jedno sat, sat i po, i onda su dosli svi u posetu i tu sam normalno pricala, zezala se, bilo dosta ljudi, sasvim sam bila svoja.... nije mi bilo muka uopste, niti sam povracala... labelo obavezno, ja sam nosila i moj toalet papir i tecni sapun za ruke... ponela sam septolete i pila sam gomilu vode, al to su mi svaki dan donosili po 1,5l moji...plasticne case isto... ja inace jako lose spava, tako da sam svako vece trazila protiv bolova inekciju, to me je umirivalo, iako zapravo me nije skoro nista bolelo... samo mi je manje bio neprijatan osecaj... i malo lakse zaspim...u cetvrtak je bio prijem, a u ponedeljak sam pustena kuci... mene je dr slikala posle operacije, i dosla je u sobu da mi pokaze neposredno posto su me vratili... anestezija nije uticala na moj san, posle toga sto sam malo otspavala, bilo mi je dovoljno i bila sam budna sve vreme...
unakiss
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 12, 2009 12:53 am

Post od unakiss »

Samo da rezimiramo...mi iz Bga ostajemo 2-3 dana u bolnici, osim ukoliko nas ne uhvati vikend? Jel sam dobro zakljucila?
:wink:
sanjka79
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 22, 2011 3:17 pm

Post od sanjka79 »

unakiss napisao:Samo da rezimiramo...mi iz Bga ostajemo 2-3 dana u bolnici, osim ukoliko nas ne uhvati vikend? Jel sam dobro zakljucila?
:wink:
kad sam ja bila, bilo je devojaka iz bg koje su ostale duze, skoro do skidanja gipsa, jedna zato sto je malokrvna pa je htela za svaki slucaj da ostane, druga zato sto sama zivi tu pa joj sigurnije da je u bolnici...
tako nekako..
mislim da ako trazite, a nema nekih problema, ostajete oko 4 dana (sa danom prijema)
petar992
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 09, 2011 11:17 am

Post od petar992 »

Cao svima...vidim da vas zanima koliko se ostaje u bolnici. Kad sam ja bio u januaru a posto nisam iz Beograda mene je doktorka drzala 10 dana (zajedno sa danom prijema) tj. sve do skidanja maske. Uglavnom je tako bilo sa pacijentima koji su iz unutrasnjosti, a sto se tice ostalih-onih koju su iz Bg-a praktikovala je da ih drzi nekoliko dana (3-4).
Boj@n@
Stalni član
Stalni  član

Post od Boj@n@ »

petar992 napisao:Cao svima...vidim da vas zanima koliko se ostaje u bolnici. Kad sam ja bio u januaru a posto nisam iz Beograda mene je doktorka drzala 10 dana (zajedno sa danom prijema) tj. sve do skidanja maske. Uglavnom je tako bilo sa pacijentima koji su iz unutrasnjosti, a sto se tice ostalih-onih koju su iz Bg-a praktikovala je da ih drzi nekoliko dana (3-4).
To je individualno, ja sam iz Bg-a pa sam ostala skoro nedelju dana... Sve ce to dr. da vam kaze... :wink:
unakiss
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 12, 2009 12:53 am

Post od unakiss »

Sanjka, Petre, Bojana-hvala puno ! :)
Znaci sve od slucaja do slucaja... :wink:
micika2
Stalni član
Stalni  član

Post od micika2 »

Boze sto se nerviram.
isla sam do dr da mi da novi uput jer ovaj stari mi istice danas.i umesto da mi ispise novi ona prepravi stari i stavi svoj pecat preko ispravke.
nadam se da mi nece u bolnici praviti problem oko toga.
sve ostale rezultate sam izvadila i sve je ok,al stalno ima nesto zbog cega moram da sam na iglama.
Sanjka79 jesi li skinula masku?
sanjka79
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 22, 2011 3:17 pm

Post od sanjka79 »

caoooo!
Micika2, to za uput nije nikako problem, meni uvek tako rade... stede na papiru, sta li.. ;)

Ja skinula masku i...
Nemam pojma :-?

Nos je dobar, ali dok sam ja ukapirala da je straaasnoo otecen, vec je prosao onaj prvi utisak, hehhe
Nemam pojma sta da mislim, vervatno zato sto mi je neobicno, tj, nije to moj nos :)
On jeste prilicno lep, tj bice sigurno, jos sam i u modricama i zuti mi obrazi, i krv mi je tekla 10 min posle vadjenja tampona, nikako da stane, sve po novoj majici ;)
I izgleda da je ostao komad kosti, "nedoradjen", gde nije trebalo da ostane i to je verovatno stvar koja me najvise sprecava da se bas bas radujem...
Sve su to detalji zbog kojih sad ne skacem od srece previse..
Prodisala sam ok, mada je i iznutra jos oteceno, al vec mi se cini da je mnogo bolje..
I da, vadjenje tampona me ni malo nije bolelo, neprijatnih 5 sekundi i to je sve, cak mi ni taj benzin nije smetao, da nije bilo te silne krvi, bilo bi sve laganica

Koga zanima, poslacu slike pre i posle na mail .. samo jos da se uslikam ;)
mozda i ovde postavim cim ukapiram kako se to radi :lol:
micika2
Stalni član
Stalni  član

Post od micika2 »

ja sam vec pocela da brinem za tebe sto se ne javljas.
sigurna sam da ce to biti sve ok kad spadnu otoci.
jesi li ti imala grbicu kad je ostalo "to" nesto?
i naravno da hocu da mi posaljes slicice sto pre.
saljem ti mail adresu na pp
Boj@n@
Stalni član
Stalni  član

Post od Boj@n@ »

sanjka79 napisao:caoooo!
Micika2, to za uput nije nikako problem, meni uvek tako rade... stede na papiru, sta li.. ;)

Ja skinula masku i...
Nemam pojma :-?

Nos je dobar, ali dok sam ja ukapirala da je straaasnoo otecen, vec je prosao onaj prvi utisak, hehhe
Nemam pojma sta da mislim, vervatno zato sto mi je neobicno, tj, nije to moj nos :)
On jeste prilicno lep, tj bice sigurno, jos sam i u modricama i zuti mi obrazi, i krv mi je tekla 10 min posle vadjenja tampona, nikako da stane, sve po novoj majici ;)
I izgleda da je ostao komad kosti, "nedoradjen", gde nije trebalo da ostane i to je verovatno stvar koja me najvise sprecava da se bas bas radujem...
Sve su to detalji zbog kojih sad ne skacem od srece previse..
Prodisala sam ok, mada je i iznutra jos oteceno, al vec mi se cini da je mnogo bolje..
I da, vadjenje tampona me ni malo nije bolelo, neprijatnih 5 sekundi i to je sve, cak mi ni taj benzin nije smetao, da nije bilo te silne krvi, bilo bi sve laganica

Koga zanima, poslacu slike pre i posle na mail .. samo jos da se uslikam ;)
mozda i ovde postavim cim ukapiram kako se to radi :lol:
Bice to sve super, nos je jos dosta otecen... Od moje operacije je proslo 3 nedelje pa je i dalje natecen... dosta manje, ali jeste... To vremenom spada.. A kakav nedoradjeni deo???Pozzzzzzz
Boj@n@
Stalni član
Stalni  član

Post od Boj@n@ »

unakiss napisao:Sanjka, Petre, Bojana-hvala puno ! :)
Znaci sve od slucaja do slucaja... :wink:
Nema na cemu... Tu smo da pomognemo ;)
Odgovori