Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
sanjka79
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 22, 2011 3:17 pm

Re: Operacija nosa

Post od sanjka79 »

Boj@n@ napisao:
sanjka79 napisao:caoooo!
Micika2, to za uput nije nikako problem, meni uvek tako rade... stede na papiru, sta li.. ;)

Ja skinula masku i...
Nemam pojma :-?

Nos je dobar, ali dok sam ja ukapirala da je straaasnoo otecen, vec je prosao onaj prvi utisak, hehhe
Nemam pojma sta da mislim, vervatno zato sto mi je neobicno, tj, nije to moj nos :)
On jeste prilicno lep, tj bice sigurno, jos sam i u modricama i zuti mi obrazi, i krv mi je tekla 10 min posle vadjenja tampona, nikako da stane, sve po novoj majici ;)
I izgleda da je ostao komad kosti, "nedoradjen", gde nije trebalo da ostane i to je verovatno stvar koja me najvise sprecava da se bas bas radujem...
Sve su to detalji zbog kojih sad ne skacem od srece previse..
Prodisala sam ok, mada je i iznutra jos oteceno, al vec mi se cini da je mnogo bolje..
I da, vadjenje tampona me ni malo nije bolelo, neprijatnih 5 sekundi i to je sve, cak mi ni taj benzin nije smetao, da nije bilo te silne krvi, bilo bi sve laganica

Koga zanima, poslacu slike pre i posle na mail .. samo jos da se uslikam ;)
mozda i ovde postavim cim ukapiram kako se to radi :lol:
Bice to sve super, nos je jos dosta otecen... Od moje operacije je proslo 3 nedelje pa je i dalje natecen... dosta manje, ali jeste... To vremenom spada.. A kakav nedoradjeni deo???Pozzzzzzz
jooj, pa ja sam imala "kvrgu", ali nekakvu koja se ne vidi toliko iz profila, nego od napred (naravno, primeti se i iz profila, ali zbog lakseg objasnjavanja, bolje ovako da kazem ;) )
znaci kao da sam imala klasicnu grbu i onda me neko lopatom raspalio po njoj pa se ona spljostila..
valjda sam to dobro objasnila...
i sad recimo da je dr to turpijala (znam da nije, ali eto , opet zbog lakseg objasnjavanja), morala bi sa jedne strane nosa, pa sa druge...
e, cini se kao da sa jedne nije to uradila do kraja :(
nije veliko, sad je tu modrica jer je maska sve vreme udarala u to, pa se i koza skoro ogulila :( tako da nisam sigurna ni da li se vidi...
naravno, ne krivim nju, mozda je mnogo brzo oteklo pa nije mogla da zna, ili tako srasta kost, ili je stvarno samo otok, znam da moze biti bilo sta, ali to je tu..
e sad, ja se sve nadam da je otok, pa moze li neko da mi kaze da li je moguce da je otok potpuno tvrd, kao kost?
u stvari, ako nekog bas zanima, meni to ovako izgleda: s jedne str. je to ispupcenje, a s druge udubljenje, pa meni, laiku, izgleda kao da je recimo tu lomljen nos pa nije lepo sastavljen nego ukrivo malo :(
ali opet, izgleda da sam ja paranoik i da mnogo tripujem, pa je mozda i glupo ovo sve sto pisem.. :(
petar992
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 09, 2011 11:17 am

Post od petar992 »

Nadovezao bih se na Sanjkin odgovor...ne mogu skroz da ukapiram kako izgleda taj deo koji nije obradjen kako treba ali evo mogu da podelim svoje iskustvo jer sam i ja bio u slicnoj situaciji. Naime posle operacije nekoliko dana kada su bolovi skoro prestali mene je maska pocela mnogo da zulja tj. gotovo je pritiskala nos i stvarno sam se uplasio da li ce to rezultirati nekim posledicama. Odmah nakon skidanja maske iako je nos bio pod otokom i sav plav, zut ili kakav vec na desnoj strani gde me je zuljala maska i pri korenu nosa pojavilo se udubljenje tj. rupa kao da me je neko udario tu nekakvim ostrim predmetom. Na prvoj kontroli sam pitao doktorku sta je to u pitanju i zbog cega je ta rupa a ona mi je rekla da ce se to povuci tj. da ce se popuniti. Medjutim taj oziljak je bio dosta veliki i to me je bas nerviralo. Izgleda da se pod pritiskom maske ta rupa napravila jer je nos ionako tada bio ''svez''. Na svoju ruku odmah nakon nekoliko nedelja sam poceo da mazem neke mastove koje sam koristio za neke prethodne oziljke i ne mogu da tvrdim ali mislim da su mi dosta pomogli jer se oziljak smanjio sigurno duplo. Ali i danas, skoro 4 meseca posle operacije nije se skroz povukao, ali ono sto me jos vise nervira je da je taj deo nosa non-stop crven kao npr. kada se isecete pa posle nekoliko dana taj deo koze je drugaciji od okruzenja. Inace i ja imam malu ''grbicu'' na sredini nosa koja se iz profila jedva vidi, ali ukoliko se taj deo nosa opipa jasno je da postoji neravnina i da kost nije bas obradjena do kraja. Ipak ne mogu da se zalim za izgled nosa iz profila jer je promena u odnosu pre operacije stvarno velika, ali ono sto me vise muci je vrh nosa koji je presirok. Ostao je isti kao i pre ali sada ta njegova sirina dolazi jos vise do izrazaja jer je grba koja je bila velika ''odstranjena''. Odlucio sam da ga ponovo operisem kada to bude moguce, jer smatram da mi ne ''stoji'' uz lice.
venera333
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 12, 2011 6:45 pm

Post od venera333 »

sanjka79 napisao:
Boj@n@ napisao:
Micika2, to za uput nije nikako problem, meni uvek tako rade... stede na papiru, sta li.. ;)

Ja skinula masku i...

Nos je dobar, ali dok sam ja ukapirala da je straaasnoo otecen, vec je prosao onaj prvi utisak, hehhe
Nemam pojma sta da mislim, vervatno zato sto mi je neobicno, tj, nije to moj nos :)
On jeste prilicno lep, tj bice sigurno, jos sam i u modricama i zuti mi obrazi, i krv mi je tekla 10 min posle vadjenja tampona, nikako da stane, sve po novoj majici ;)
I izgleda da je ostao komad kosti, "nedoradjen", gde nije trebalo da ostane i to je verovatno stvar koja me najvise sprecava da se bas bas radujem...
Prodisala sam ok, mada je i iznutra jos oteceno, al vec mi se cini da je mnogo bolje..
I da, vadjenje tampona me ni malo nije bolelo, neprijatnih 5 sekundi i to je sve, cak mi ni taj benzin nije smetao, da nije bilo te silne krvi, bilo bi sve laganica

Bice to sve super, nos je jos dosta otecen... Od moje operacije je proslo 3 nedelje pa je i dalje natecen... dosta manje, ali jeste... To vremenom spada.. A kakav nedoradjeni deo???Pozzzzzzz
jooj, pa ja sam imala "kvrgu", ali nekakvu koja se ne vidi toliko iz profila, nego od napred (naravno, primeti se i iz profila, ali zbog lakseg objasnjavanja, bolje ovako da kazem ;) )
znaci kao da sam imala klasicnu grbu i onda me neko lopatom raspalio po njoj pa se ona spljostila..
i sad recimo da je dr to turpijala (znam da nije, ali eto , opet zbog lakseg objasnjavanja), morala bi sa jedne strane nosa, pa sa druge...
nije veliko, sad je tu modrica jer je maska sve vreme udarala u to, pa se i koza skoro ogulila :( tako da nisam sigurna ni da li se vidi...
naravno, ne krivim nju, mozda je mnogo brzo oteklo pa nije mogla da zna, ili tako srasta kost, ili je stvarno samo otok, znam da moze biti bilo sta, ali to je tu..
e sad, ja se sve nadam da je otok, pa moze li neko da mi kaze da li je moguce da je otok potpuno tvrd, kao kost?
u stvari, ako nekog bas zanima, meni to ovako izgleda: s jedne str. je to ispupcenje, a s druge udubljenje, pa meni, laiku, izgleda kao da je recimo tu lomljen nos pa nije lepo sastavljen nego ukrivo malo :(
ali opet, izgleda da sam ja paranoik i da mnogo tripujem, pa je mozda i glupo ovo sve sto pisem.. :(
Nemoj da brines jer si tek skinula masku :wink: Mojoj drugarici je isto tako bilo pa je posle nepunih mesec dana sve doslo na svoje mesto :roll: :wink:
Boj@n@
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Dec 10, 2010 2:27 pm

Post od Boj@n@ »

sanjka79 napisao:
Boj@n@ napisao:

Ja skinula masku i...

Nije glupo razumem te, ali to je 100% otok i ja imam otoke i oni su dosta tvrdi... pa ti se zato cini da je kost... A da je ne daj Boze kost dr. bi ti sam rekla da nije nesto ispalo kako treba! A posto nije znaci sve je OK! :wink: :D :D :D pozzzzz
Poslednja izmena od Boj@n@ u Pet Apr 29, 2011 2:47 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Boj@n@
Stalni član
Stalni  član

Post od Boj@n@ »

sanjka79 napisao:
Boj@n@ napisao:

Ja skinula masku i...

Nije glupo razumem te, ali to je 100% otok i ja imam otoke i oni su dosta tvrdi... pa ti se zato cini da je kost... A da je ne daj Boze kost dr. bi ti sam rekla da nije nesto ispalo kako treba! A posto nije znaci sve je OK! :wink: :D :D :D pozzzzz
micika2
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jan 29, 2011 1:34 pm

Post od micika2 »

mene polako pocela frka da hvata i to ne od operacije nego od ishoda iste :o
vec sam pocela nocu da se budim,a mislim da mi u utorak nece pomoci ni kutija bensedina :lol:
sanjka79
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 22, 2011 3:17 pm

Post od sanjka79 »

boj@n@: dr je rekla: joj nije valjda ostalo malo kosti :(
al kao videcemo jos..
ehh
Boj@n@
Stalni član
Stalni  član

Post od Boj@n@ »

sanjka79 napisao:boj@n@: dr je rekla: joj nije valjda ostalo malo kosti :(
al kao videcemo jos..
ehh
ma bice to dobro...... moras da budes optimista! Uzmi knjigu ,,the secret``... Pomaze :D pozzz :wink:
jasmina.j.bgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 25, 2011 3:48 pm

Post od jasmina.j.bgd »

U utorak sam primljena na VMA, hteli su odmah da meoperisu, ali am pila kafu pre polaska u bolnicu, pa su mi pomerili za utorak... Osoblje VMA je divno, ja sam bila preplasena, ali kada su me stavili u operacionu salu, strah je enstao, tamo su se svi salili, i ja sam se uspavala smejuci se :)...a probudila sam lako, nista me nije bolelo. samo sam bila malo onako omamljena. Sestra me je odvezla u sobu, trazila je da sama predjem na svoj krevet, pokrila me i rekla da malo odmorim...
Meni je bilo malo muka kasnije i povratila sam, sto je i dobro, jer se nagutamo krvi za vremeoperacije, a dobro je i sto sam povratila anesteziju...ceo dan sam leskarila....imala posetu i sutradan ujutro kucica :)))
Verujte da nista nije strasno, a ja sam bila oduzeta od straha...nista ne boli, samo je malo nezgodno gutati hranu dok vam je zapusen nos....ali ova operacija je odlicna DIJETA, mnogo manje se jede....i dok mi skinu tampone, ima da budem kao manekenka :)
Adriano
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 30, 2011 9:04 am

Post od Adriano »

Ljudi pomagajte!

Zelim da suzim vrh nosa na KBC Zvezdara kod D.Milosevic ali sam iz NS i zanima ma da li mogu dobiti uput i kolika je cena rinoplastike kod nje?Da li je cena manja ako radi i operaciju sinusa jel oticem i imam podocnjake.

Naime od sasvim normalnog nosa sam dobio baburast i sirok nos od tamponaza kojima su mi zaustavljali krvarenja od upala i od operacije devijacije sam dobio samo siri nos a ne bolje disanje.Ok kaa sam pre 4 godine skinuo zavoje i ugledao taj nos,nemam mira.Uvek sam lepo izgledao a sada oticem,imam crne kolutove oko ociju i sirok nos.
Boj@n@
Stalni član
Stalni  član

Post od Boj@n@ »

Adriano napisao:Ljudi pomagajte!

Zelim da suzim vrh nosa na KBC Zvezdara kod D.Milosevic ali sam iz NS i zanima ma da li mogu dobiti uput i kolika je cena rinoplastike kod nje?Da li je cena manja ako radi i operaciju sinusa jel oticem i imam podocnjake.

Naime od sasvim normalnog nosa sam dobio baburast i sirok nos od tamponaza kojima su mi zaustavljali krvarenja od upala i od operacije devijacije sam dobio samo siri nos a ne bolje disanje.Ok kaa sam pre 4 godine skinuo zavoje i ugledao taj nos,nemam mira.Uvek sam lepo izgledao a sada oticem,imam crne kolutove oko ociju i sirok nos.
Treba ti uput... a ako ti ne daju cena je negde oko 1000e, ali nisam sigurna... Mozda manje a mozda i vise...
micika2
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jan 29, 2011 1:34 pm

Post od micika2 »

adriano
evo ti doktorkin mail pa je najbolje nju da pitas d. N. Milosevic@gmail. Com.
sto se tice operacije nosa bez uputa kosta 140.000 din
pozdrav
venera333
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 12, 2011 6:45 pm

Post od venera333 »

micika2 napisao:adriano
evo ti doktorkin mail pa je najbolje nju da pitas d. N. Milosevic@gmail. Com.
sto se tice operacije nosa bez uputa kosta 140.000 din
pozdrav
Ljudi imam pitanje za sve vas koji ste se operisali i niste platiili operaciju :) Dakle, samo ako imam devijaciju mogu da dobijem uput i ne placam, a u suprotnom placam? Ja nemam devijaciju, iz Bg sam ali to je izgleda manje bitno u odnosu na postojanje devijacije :cry: :cry: :cry: Odakle mi tolike pare? :cry: :cry:
zmixxx
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 30, 2011 2:57 pm

Post od zmixxx »

Pozdrav svima!
Operisan sam pre par dana, sve je proslo u najboljem redu, postoperativni tok je malo dosadan ali ne i bolan.
Ohrabrio bih sve koji su jos u dilemi da se odluce za operaciju jer je sigurno laksa nego sto misle.
Imam jedno pitanje za one koji su sve ovo "preziveli": Na koji nacin suzbijati nagon za kijanjem i da li je opasno kinuti dok si jos pod maskom i tamponima?
Unapred hvala.
gugu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 17, 2010 1:10 am

Post od gugu »

svi koji panicite, razumem vas... ali ISUVISE je rano... cekajte aman malo ljudi... konacni izgled nosa ide u rasponu od 3 meseca pa DO GODINU DANA... vama je proslo il mesec, il par dana... drugo, ako stvarno nesto ne bude u redu (ne daj Boze), dr ce vam to reci... i ako ste nezadovoljni to slobodno kazite.... jer se to moze resiti.... al nemojte da panicite jos bez razloga... ja sam imala kvrzice tvrde na tri mesta... kao kosti... to ovde nisam napisala jer... se ispostavilo da su otoci, i posle sad vec mesec dana, oni su toliko manji, i jedan je skroz nestao... a drugo sto se tice sirine nosa, moj nos je bio jako uzak.... a posle skidanja maske bio je jedno 4 puta siri.... i to je normalno... sve se vraca na svoje vremenom... cekajte dan, po dan i kada prodje dovoljno vremena, onda razmisljajte sta vam se svidja i sta ne, ovo ce vam sve biti previse opterecujuce sto radite... a nema razloga za to... meni se nos promenio jedno 6 puta do sad, od onih pocetnih slika koje sam vam slala... ustanes ujutru i razmisljas o drugim stvarima... ja se setim operacije, samo kad zakacim malo vrh, pa me zaboli.... dok ne budu tri meseca, kod mene sve po starom:)
Odgovori