Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ana985
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Nov 18, 2010 11:25 am

Re: Operacija nosa

Post od ana985 »

Andjelka777 napisao:Cao svima! vidim da se mnogi spremaju na operacija. Puno srece.
Mene zanima odgovor onih koji su operisani - kada ste prodisali normalno, kada su vam ispali konci i da li vam je sluzokoza u nosu izgledala naduveno i kao zagnojeno na mestu na kom je konac koji treba da ispadne, ako me razumete?
kao sto rekoh disem solidno ali jos uvek nije super. konci su mi ispali posle mesec dana,mozda i malo vise...sluzokoza je izgledala kao da se upalila,krastice su bile bele i sve me je to nerviralo...manje sam ispirala da bi se krastice vise susile i vremenom su zajedno sa koncima otpadale.sve je to normalno ne brini...dr mi je na kontroli kad sam je pitala rekla da jos uvek ima i unutra otoka tako da zbog toga losije disem...
gugu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 17, 2010 1:10 am

Post od gugu »

e ja nemam nikakve slike iz profila od pre, sem onih kod dr sto su ostale, nisam volela bas da se slikam ako me razumete:) a slike od posle, mogu da vam posaljem na mail recimo... ne bih da kacim ovde, ako je to ok:)
sanjka79
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 22, 2011 3:17 pm

Post od sanjka79 »

ja bih da pitam nesto u vezi otoka- da li su to jako vidljivi otoci u smislu da ih primecuju i ljudi sa strane ili ih neko ko ne zna da ste imali operaciju ne bi primetio? Mislim na otoke posle 2 ,3 nedelje...
Ja uzela slobodno 2 nedelje pa se nadam da cu liciti na nesto do tada...
I jos nesto, da li u toj foto radnji urade slike odmah? Treba veceras kod dr da idem pa bih se slikala neposredno pre toga, da ne idem 2x...
hvala
ana985
Stalni član
Stalni  član

Post od ana985 »

sanjka79 napisao:ja bih da pitam nesto u vezi otoka- da li su to jako vidljivi otoci u smislu da ih primecuju i ljudi sa strane ili ih neko ko ne zna da ste imali operaciju ne bi primetio? Mislim na otoke posle 2 ,3 nedelje...
Ja uzela slobodno 2 nedelje pa se nadam da cu liciti na nesto do tada...
I jos nesto, da li u toj foto radnji urade slike odmah? Treba veceras kod dr da idem pa bih se slikala neposredno pre toga, da ne idem 2x...
hvala
moja sestra je za manje od 2 ned.otkad je skinula masku isla napolje,skoro niko ne primecuje da je imala operaciju,iako mi vidimo da ima otoka...i ja sam tako posle 15ak dana prvi put izasla...njoj su podlivi mnogo brze prosli,ima samo malo crvenkasto na dva mesta na nosu ali to pokrije puderom...
slike ce ti odraditi odmah,sacekas 5-10min
mumi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 01, 2011 7:05 pm

Post od mumi »

Planiram da radim estetsku operaciju nosa, a nosim naocare za vid.. Da li neko zana koliko posle operacije ne bi trebalo da ih nosim?
ana985
Stalni član
Stalni  član

Post od ana985 »

mumi napisao:Planiram da radim estetsku operaciju nosa, a nosim naocare za vid.. Da li neko zana koliko posle operacije ne bi trebalo da ih nosim?
koliko ja znam najmanje 6meseci...najbolje kontaktiraj doktorku pa pitaj,ovo je njen mail

[email protected]
gugu
Novi član
Novi član

Post od gugu »

ja kad sam pitala dr, rekla je da nema suncanja, plivanja, teze fizicke aktivnosti i nosenja naocara ukupno 6 nedelja....
ana985
Stalni član
Stalni  član

Post od ana985 »

gugu napisao:ja kad sam pitala dr, rekla je da nema suncanja, plivanja, teze fizicke aktivnosti i nosenja naocara ukupno 6 nedelja....
meni je rekla za aktivnosti i da moram da cuvam nos 3 meseca...za ostalo stvarno nisam sigurna...ali cini mi se da sam negde procitala za naocare da je 6 meseci...
gugu
Novi član
Novi član

Post od gugu »

neam pojma.. ja kad se je pitala pre 10 ak dana, ona rece tako... i rece da uzmem sociva... :)
gugu
Novi član
Novi član

Post od gugu »

pitacu je opet sutra, pa javljam...
Cokica85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 02, 2011 12:12 pm

Post od Cokica85 »

Pozdrav drugari :)... Od danas se i ja prikljucujem vasem caskanju na ovu temu... Hvala svima koji su podelili svoja iskustva, forum je odlican i sve informacije koje sam pronasla ovde su i vise nego potrebne, a nekako i jeste najbolje cuti "iz prve ruke"... Meni je takodje zakazana operacija kod doktorke Milosevic, 15. juna... Treba docekati :)
unakiss
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 12, 2009 12:53 am

Post od unakiss »

Evo i ja onda da se prikljucim :) Meni je zakazana operacija kod dr. Milosevic 21. juna... :D
Proci ce to brzo... vredi sacekati. :D
mumi
Novi član
Novi član

Post od mumi »

Cokica85 i unakiss napravite fotografije pre operacije, pls.. Radicu operaciju kod iste doktoreke .. Mnogo se plasim ishoda
gugu
Novi član
Novi član

Post od gugu »

evo i mene... sto se tice onoga koliko ne treba plivati, suncati se, nositi naocare, meni dr danas opet rece 6 nedelja... mozda je to individualno... neam pojma... svakako vi pitajte, a i dr ce vam lepo reci. drugo, SKINULAAA SAM MAAASKUU :lol: :wink: istrljala mi lice onim benzinom medicinskim, to je trajalo 5,6 min dok nije skinula sve flastere... taj benzin pece malo, al ono izdrzacete, nije nista strasno... rekla mi je da zmurim zbog toga da mi ne bi usao u oci... i dok sam ja tako zmurila, samo je povukla tampon, jedan, pa drugi i to bukvalno nista ne boli... traje 5 sek ukupno, jedino je taj miris koji ostane unutra ogavan... tako da sam ja disala na usta dok nisam dosla kuci da to samo malo isperem:) rekla je nema duvanja nosa, ni ciscenja bilo cega, ni stapicima, ni bilo kako, sve do sl kontrole, tj naredne 2 nedelje, posle ce mi valjda reci dalje sta smem, a sta ne... i rekla je da smem samo malo da usmrknem vode il da prsnem one neutralne neke kapi iz daleka, posto mi je miris bio ocajan od tampona koji su stajali tu danima, ali nikako duvanje nosa... i napomenula je da slusajno nista ne guram i ne cistim nikako unutra za sada... i trece IZGLED NOSA:) : pa ovako, nos je dosta natecen, sa strane, na vrhu, plavicast je na sredini, al to je sve normalno, vrh je isto malo podignutiji... ona rece da ce vrh spasti za par mm, sigurno, a otoci polako spadaju, posle 3 meseca cu znati kakav mi je nos... sve u svemu, JA SAM ODUSEVLJENA NOSEM i pored ovoga... profil je divan, vrh mnogo lepo izgleda vec sada... ako zamislim da nemam te otoke, ja tu nista ne bih dirala:) moj utisak- ma samo napred, nista nije strasno... :) a dr milosevic, je po meni divna doktorka, koja zna svoj posao da obavlja vrhunski strucno i na sve to je ljubazna i pazljiva...
mumi
Novi član
Novi član

Post od mumi »

Gugu bas mi je drago da si zadovoljna.. Koliko te kostala operacija?
Odgovori