Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ana985
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Nov 18, 2010 11:25 am

Re: Operacija nosa

Post od ana985 »

unakiss napisao:nisi mi odgovorila, ali kontam da joj je skinula grbu, odnosno da sada ima luk, osim te grbice(otoka)?pozz :D
naravno,skinula joj je grbu :lol:
Beki-Reki
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jun 28, 2008 2:31 am

Post od Beki-Reki »

Beki-Reki napisao:Operisao sam devijaciju nosa pre vise pre oko 1god i mesec dana. Sve je odlicno proslo, zaraslo,... Ali generalno i dalje imam jedan isti problem koji sam imao i pre operacije nosa. I dalje mi se jedna nozdrva iz nekog razloga zatvori (sada vise desna u zadnje vreme) i onda se u toku dana, nekim razlog, ta otpusi a suportna zatvori. Jedino resenje za ovo da normalno disem kroz obe nozdrve je da sipam kapi za nos koje suze u nosu to sto se naduva i suzi kanal nozdve ali to ne zelim. Iz ovog razloga kada spavam disem na usta, ujutru se budim sa presusenim ustima i nenaspavan. Svi znate kolko je bitno dobro i pravilno disanje kroz nos.

Da li je neko imao slican problem kao ja i da li je uspeo da ga resi?

Moram ponovo ovo da pitam. Posto je tema vec otisla na 2 str. u napred.
micika2
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jan 29, 2011 1:34 pm

Post od micika2 »

Ana,
jos malo da te smaramo :D
prijem je u 8h,dole negde na prizemlju ili?
sve analize zajedno sa uputom dajemo na prijemu,a slike?da li to dajem dr.licno ili?
kako ide ta procedura oko prijema.
velikooooooooooooooooooo hvala jos jednom
ana985
Stalni član
Stalni  član

Post od ana985 »

micika2 napisao:Ana,
jos malo da te smaramo :D
prijem je u 8h,dole negde na prizemlju ili?
sve analize zajedno sa uputom dajemo na prijemu,a slike?da li to dajem dr.licno ili?
kako ide ta procedura oko prijema.
velikooooooooooooooooooo hvala jos jednom
hahahhaaa,pocecu ja da naplacujem ove savete :wink:
u 8h dr ce doci dole u prizemlje,slobodno je nazovite kad stignete pa cete se naci.onda ce vam objasniti u koje sve sobe idete(dole u ambulantu,pa onda u sobu jedan,pa na 2.sprat u prijemnu sobu odakle vas vode u bolnicku sobu).ponesite sve analize,uput,licnu kartu,zdravstvenu knjizicu-sva dokumenta, a oni ce vam uzimati sta im treba i davati jos neke papire.ja sam se slikala posle prijema, dr me pustila do foto radnje i posle je ona uzela te fotografije.
micika2
Stalni član
Stalni  član

Post od micika2 »

Ana
divna si.
ma ja bih tebe unapredila u doktorkinog PR. :wink:
lakse mi tebe da "davim" nego da dr gnjavim sa tim banalnostima.
a volim sve da znam sta me ceka. :oops:
dr cu da gnjavim sa pitanjima o anesteziji,budjenju,nosu itd.
ana985
Stalni član
Stalni  član

Post od ana985 »

micika2 napisao:Ana
divna si.
ma ja bih tebe unapredila u doktorkinog PR. :wink:
lakse mi tebe da "davim" nego da dr gnjavim sa tim banalnostima.
a volim sve da znam sta me ceka. :oops:
dr cu da gnjavim sa pitanjima o anesteziji,budjenju,nosu itd.
pa sta da ti kazem,ti joj to predlozi pa ko zna :) :wink:
ma znam kako je i ja sam davila druge,ne brini bice ok,pozzz
gugu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 17, 2010 1:10 am

Post od gugu »

izasla sam danas iz bolnice... neko je pitao za izlazenje iz bolnice, vec sam rekla da se obicno pusta dan posle operacije, al ako vam je operacija u petak, pustice vas tek u ponedeljak, jer se ne otpusta niko preko vikenda... ako zivite van bg-a, ljudi obicno ostaju u bolnici dok im ne skinu masku i tampone, dakle jos 8,9 dana... ja sam zadovoljna svim... dosla sam u cetvrtak u 10h u bolnicu jer sam imala sve rezultate, pa nije bilo potrebno da dolazim ranije, tako mi je dr rekla... bolnica se raspada standardno, kupatila su grozna, al su sestre ljubazne i divne... niko nije nadrndan i tome sl.. dr milosevic je takodje divna zena, obilazila me je redovno, vrlo je ljubazna i pre svega odlican doktor... operacija je bila u petak, jedete do 18h prethodnog dana, pijete do 00h, posle toga nista. posle vizite, otisla sam na pregled kratak(nosa i grla, pregledao me je neki nn dr), otisla sam u sobu i posle 5min je sestra dosla po mene i povela me do dela sa operacionim salama... cekala sam pola h otprilike, sela na sto(skidate brus, dole ste u gacicama i pidzami, majica se skida takodje), pripremili me, uspavali, probudili i gotovo:) uspavali su me negde oko pola 9h, a probudili me na stolu iz anestezije oko 11h i nesto recimo... odmah su me prebacili u sobu... pokrili me... tresla sam se od anestezije, sto je normalno... dr je dosla da mi pokaze nosic, slikala je odmah posle operacije.... i izgleda divno iako je vec bio pod otocima... imala sam 1,5 dan temperaturu i bolela su me ledja i misici, to od anestezije, sve je to normalno... sto se tice bola, recimo da je bio onako malo jaci prvih pola h, posle sve podnosljivo... ako vac boli trazite inekciju il tablete... ja sam trazila jednom dnevno inekciju, za svaki slucaj... obicno ih daju ujutru i uvece da znate kad da trazite...ali meni je bol bio minimalan...posle operacije su otoci bili onako, osrednji, bila sam modra vec.. drugi dan je bio najgori, skroz sam otekla, kapci su mi se zatvorili, krv je bas curila iz nosa, al vec sutra dan, divota... tako je pocelo brzo sve da pada, za ne poverovati... sada je 4 dan od operacije... i otoci su poceli skroz da se spustaju, recimo su sada ispod ociju i na obrazima...vise nisam modra, samo zuckasta i malo plavicasta... mogu manje vise normalno da spavam, imajte vodu uvek pored sebe, labelo i streptolete za grlo, susice se od disanja na usta... ali naviknete se vrlo brzo... generalno moj utisak je prezivite prvi dan i drugi, koji nisu nista specijalno strasni, i treci ste vec na konju... a vama ce otoci biti i manji verovatno, sve to zavisi (meni su rekli tamo na stolu kad su me probudili iz anestezije, da sam dosta krvarila, pa kapiram da je posledica to)... moji su bili malo zateceni mojim izgledom, al izgledala sam strasnije nego sto sam se osecala:)... i to samo jedan dan... vec u nedelju sam bila mnogo bolje... tako je i dr rekla da sredinom treceg dana otoci pocinju da spadaju... sto se tice izgleda nosa ja se ne secam najbolje kako bas izgleda to sto mi je pokazala, jer je bilo neposredno posle operacije, ali zeljno iscekujem da vidim rezultat... u subotu mi skidaju sve... pitajte ako vas zanima jos nesto...
micika2
Stalni član
Stalni  član

Post od micika2 »

gugu
drago mi je da je sve proslo ok.
ja sam danas dobila uput za bolnicko lecenje i za sve analize.
gugu jesi li imala razgovor sa anesteziologom?
i da pitala me dr opste prakse da li mi treba uput i misljenje interniste?
kako to na onom papiru nije pisalo rekoh valjda ne treba?
jeste li imale misljenje interniste?
Boj@n@
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Dec 10, 2010 2:27 pm

Post od Boj@n@ »

misljenje interniste je obavezno koliko ja znam... :lol: Gugu, jel su ti dali nesto za smirenje pre operacije? Hvala ti sto si nam sve tako lepo opisasla :D
micika2
Stalni član
Stalni  član

Post od micika2 »

sad citam sa onog papirica pise rtg pluca i srca.
poslala sam mail doktorki pa ako treba idem ponovo po uput.
Boj@n@
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Dec 10, 2010 2:27 pm

Post od Boj@n@ »

uput za rtg pluca i srca uzimas od lekara opste prakse... :wink:
micika2
Stalni član
Stalni  član

Post od micika2 »

znam to sam i uzela. :D
nego kad sam to spomenula mislila sam da na onom papiru za potrebne analize se ne spominje misljenje interniste.
zato sam i pomislila da to ne treba.
cekam i Anu da mi javi da li je ona imala misljenje interniste.
micika2
Stalni član
Stalni  član

Post od micika2 »

dobila sam odgovor.
ekg se radi kod njih u bolnici i to gleda anestezilog.
gugu
Novi član
Novi član

Post od gugu »

ekg radis u bolnici kad dodjes tamo. donesu ekg aparat u sobu, onoj gde lezis. meni moja dr opste praxe je rekla da ne moze da mi napise uput za operaciju, vec da to mora orl doktor, ali mi je dala uput za orl i naznacila da mi treba uput za operaciju. orl dr je pogledao to i ispisao mi uput za operaciju... nisam imala razgovor sa anesteziologom pre, tek posto sam sela na operacioni sto me je pitao par stvari... al su me pitali neposredno pre operacije dok sam cekala, sestra je neka dosla i ispitivala me, ja sam imala bronhitise vise puta u toku god i po dana, pa me je to pitao i anesteziolog opet kad sam legla... al vazno je da dobro dises sad, tj da nemas neku bolest pluca il bronhija, astme... poslednji nalazi su mi bili dobri... al ih nisam imala kod sebe, pa je ova sestra rekla, dobro ajde verovacemo ti na rec, posto sam se zaklela da ne lazem:) dakle jedini uput koji sam imala bilo je od orl doktora... molim i drugi put:) pitajte slobodno sve sto zelite. drago mi je da mogu da pomognem:)
gugu
Novi član
Novi član

Post od gugu »

Boj@n@ napisao:misljenje interniste je obavezno koliko ja znam... :lol: Gugu, jel su ti dali nesto za smirenje pre operacije? Hvala ti sto si nam sve tako lepo opisasla :D
e dali su mi bromazepam vece pre operacije. a onda su mi dali neposredno posle operacije neku tecnost da popijem, od toga sam bila kao pripita... delovalo je u roku od 3 min... i to je sve..
Odgovori