Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.
Andjelka777 hvala ti sto si to podelila sa nama!
A da li ce ti se ti hematomi povuci brzo, sta kaze doktorka, jel mazes nesto za njih?
I kad budes mogla, postavi neke slike (bar iz profila)... Pozz
Pa hoce, ne znam kojom brzinom, ali hoce. Doktorka je na godisnjem pa cu na pregled kod nje tek za neke dve nedelje, ali treba vremena za sve. Ja inace imam osetljivu kozu pa ovo i nije neocekivano. Valjda sam, kao i ostali, nestrpljiva da sto pre vidim konacni izgled. Najgori deo je prosao, operacija i tamponi, sad je onaj dosadniji deo, konci i fizioloski. I izludjuje me sto ne sme da se duva nos, a imam utisak da imam nesto u nosu.
Hematom u ustima se nije smanjio, ali proslo je 6 dana od skidanja maske pa je valjda jos rano. I zatvorena sam u kuci, ali na sve sam to racunala kad sam odlucila da ovo odradim. Disanje ce mi biti dobro, tako mi je doktorka rekla, a meni je to bio okidac tj. glavni razlog zasto sam isla na operaciju. Nikad ne bih isla da je samo estetika u pitanju, preveliki sam cvikator.
P.S.
Zna lli neko odgovoore na moja oitanja sa prethodne strane?
1. higijenskim stapicem obavezno cisti nos, naprskaj fizioloski pa preko ad kapi ili kantarion i nece biti problema
2. spavanje je pozeljno na uzvisenom, ne moras bas u polusedecem polozaju ali na dva jastuka bi bilo pozeljno zbog slivanja otoka
sto se treceg pitanja tice, prvi put vidim da neko postavlja ovakvo pitanje, sta god radila pazi da se ne povredis ne vidim kakve veze ima operacija nosa sa tim
Bilo mi je muka za medalju, skoro ceo dan, ali nisam povracala. Kad su me dovezli iz sale, samo sam lezala, ustala sam samo do WC-a posle par sati, morala sam da pojedem dve-tri plazmice da bih popila antibiotik, i tih nekoliko keksica sam jela sat vremena koliko mi je bilo muka. Ali do uvece je sve bilo u redu.
To sve zavisi kako ko podnosi anesteziju.
meni je veca frka da li cu onako drogirana znati da disem samo na usta da u onom bunilu ne razbucam masku
da i koliko dana vam je trebalo da odradite sve potrebne analize za operaciju?
do kad vaze ti rezultati 10 dana-mesec dana?
tj.moje pitanje koliko dana pre operacije uraditi analize?
mislim se da uradim bar 20-tak dana ranije da ako nesto slucajno nije u redu da mogu da izlecim to.
Rezultati smeju da budu stari do mesec dana, sama se organizuj kako ti odgovara. Ja sam prvo vadila krv i urin, bas zato sto u principu samo tu mozes da imas neki problem, kao i dovoljno vremena da ga resis.
Rezultati smeju da budu stari do mesec dana, sama se organizuj kako ti odgovara. Ja sam prvo vadila krv i urin, bas zato sto u principu samo tu mozes da imas neki problem, kao i dovoljno vremena da ga resis.
zdravo,
zanima me da li je operacija na KBC Zvezdara besplatna za sve, ili samo ako je problem devijacija a ne samo estetska korekcija...ili kako vec to ide? skoro je jedna moja poznanica radila i rekla mi da je besplatno, a mislim da nije imala devijaciju, pa me to zbunjuje..
Cao svima , ja sam nova na ovom forumu , imam dva pitanja.
Planiram da operisem nos , samo estetski deo , imam grbicu. Nemam probleme sa disanjem . Zanima me da li kod dr Milosevic na Zvezdari moze da se uradi samo estetika , bez devijacije ?
Koja je razlika izmedju otvorene i zatvorene operacije , videla sam da se to spominje cesto , i kada se koja primenjuje?
Hvala puno !
NemanjaJ napisao:Koliko posle operacije ne sme da se izduva nos?
Takodje sto se tice tih otoka, negde sam procitao da je potrebno masirati nos, da li je to istina i ako jesti kada je najbolje poceti i na koji nacin?
I treca stvar, nakon koliko vremena od same operacije moze da se pocne sa rekreativnim aktivnostima kao sto su trcanje ili plivanje?
kada sam bila na kontroli,posle mesec i po dana od operacije,dr je rekla da mogu da izduvavam nos,ali lagano i pazljivo, sto se tice masiranja mozes to odmah posle operacije,ali pomocu neke kreme,nije to bukvalno masiranje vec vise blago prolazenje prstima da bi se poboljsala cirkulacija...ja sam to radila mozda 10-15 dana 10ak minuta dnevno posle skidanja maske,ali iskreno,mislim da to nije nesto preterano uticalo na oporavak
dr je rekla da posle 3 meseca mozemo da vidimo konacan izgled nosa i da u tom periodu pazimo da ga ne povredimo,a da se posle toga mozemo vratiti svakodnevnim aktivnostima...ali nisam sigurna za plivanje...najbolje pitaj dr