Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
unakiss
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 12, 2009 12:53 am

Re: Operacija nosa

Post od unakiss »

Andjelka777 hvala ti sto si to podelila sa nama! :)
A da li ce ti se ti hematomi povuci brzo, sta kaze doktorka, jel mazes nesto za njih?
I kad budes mogla, postavi neke slike (bar iz profila)... Pozz :)
Andjelka777
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 24, 2007 12:45 pm

Post od Andjelka777 »

Pa hoce, ne znam kojom brzinom, ali hoce. Doktorka je na godisnjem pa cu na pregled kod nje tek za neke dve nedelje, ali treba vremena za sve. Ja inace imam osetljivu kozu pa ovo i nije neocekivano. Valjda sam, kao i ostali, nestrpljiva da sto pre vidim konacni izgled. Najgori deo je prosao, operacija i tamponi, sad je onaj dosadniji deo, konci i fizioloski. I izludjuje me sto ne sme da se duva nos, a imam utisak da imam nesto u nosu.
Hematom u ustima se nije smanjio, ali proslo je 6 dana od skidanja maske pa je valjda jos rano. I zatvorena sam u kuci, ali na sve sam to racunala kad sam odlucila da ovo odradim. Disanje ce mi biti dobro, tako mi je doktorka rekla, a meni je to bio okidac tj. glavni razlog zasto sam isla na operaciju. Nikad ne bih isla da je samo estetika u pitanju, preveliki sam cvikator.

P.S.

Zna lli neko odgovoore na moja oitanja sa prethodne strane?
hairext
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 12:09 pm

Post od hairext »

odgovori na tvoja pitanja:

1. higijenskim stapicem obavezno cisti nos, naprskaj fizioloski pa preko ad kapi ili kantarion i nece biti problema

2. spavanje je pozeljno na uzvisenom, ne moras bas u polusedecem polozaju ali na dva jastuka bi bilo pozeljno zbog slivanja otoka

sto se treceg pitanja tice, prvi put vidim da neko postavlja ovakvo pitanje, sta god radila pazi da se ne povredis :-? ne vidim kakve veze ima operacija nosa sa tim :-?
Andjelka777
Novi član
Novi član

Post od Andjelka777 »

Hvala puno na odgovorima, a ovo trece pitam jer svuda pise da se ne treba naprezati,vezbati i sl. a ovo spada u tu kategoriju. Bicu pazljiva :-))
Boj@n@
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Dec 10, 2010 2:27 pm

Post od Boj@n@ »

Andjelka777, hvala na informacijama! da li ti je posle operacije bilo muka? jel si povracala? pozzzz :)
Andjelka777
Novi član
Novi član

Post od Andjelka777 »

Bilo mi je muka za medalju, skoro ceo dan, ali nisam povracala. Kad su me dovezli iz sale, samo sam lezala, ustala sam samo do WC-a posle par sati, morala sam da pojedem dve-tri plazmice da bih popila antibiotik, i tih nekoliko keksica sam jela sat vremena koliko mi je bilo muka. Ali do uvece je sve bilo u redu.
To sve zavisi kako ko podnosi anesteziju.
Boj@n@
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Dec 10, 2010 2:27 pm

Post od Boj@n@ »

hvala na odgovoru.... meni je zent vise od povracanja nego od operacije :)
micika2
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jan 29, 2011 1:34 pm

Post od micika2 »

meni je veca frka da li cu onako drogirana znati da disem samo na usta da u onom bunilu ne razbucam masku :D

da i koliko dana vam je trebalo da odradite sve potrebne analize za operaciju?
do kad vaze ti rezultati 10 dana-mesec dana?
tj.moje pitanje koliko dana pre operacije uraditi analize?
mislim se da uradim bar 20-tak dana ranije da ako nesto slucajno nije u redu da mogu da izlecim to.
Andjelka777
Novi član
Novi član

Post od Andjelka777 »

Rezultati smeju da budu stari do mesec dana, sama se organizuj kako ti odgovara. Ja sam prvo vadila krv i urin, bas zato sto u principu samo tu mozes da imas neki problem, kao i dovoljno vremena da ga resis.
Andjelka777
Novi član
Novi član

Post od Andjelka777 »

Rezultati smeju da budu stari do mesec dana, sama se organizuj kako ti odgovara. Ja sam prvo vadila krv i urin, bas zato sto u principu samo tu mozes da imas neki problem, kao i dovoljno vremena da ga resis.
NemanjaJ
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 25, 2011 9:55 pm

Post od NemanjaJ »

Koliko posle operacije ne sme da se izduva nos?

Takodje sto se tice tih otoka, negde sam procitao da je potrebno masirati nos, da li je to istina i ako jesti kada je najbolje poceti i na koji nacin?

I treca stvar, nakon koliko vremena od same operacije moze da se pocne sa rekreativnim aktivnostima kao sto su trcanje ili plivanje?
Kmilenica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2011 12:00 am

Post od Kmilenica »

zdravo,
zanima me da li je operacija na KBC Zvezdara besplatna za sve, ili samo ako je problem devijacija a ne samo estetska korekcija...ili kako vec to ide? skoro je jedna moja poznanica radila i rekla mi da je besplatno, a mislim da nije imala devijaciju, pa me to zbunjuje..
maja1984
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 02, 2011 9:53 pm

Post od maja1984 »

Cao svima , ja sam nova na ovom forumu , imam dva pitanja.
Planiram da operisem nos , samo estetski deo , imam grbicu. Nemam probleme sa disanjem . Zanima me da li kod dr Milosevic na Zvezdari moze da se uradi samo estetika , bez devijacije ?
Koja je razlika izmedju otvorene i zatvorene operacije , videla sam da se to spominje cesto , i kada se koja primenjuje?
Hvala puno !
:P
unakiss
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 12, 2009 12:53 am

Post od unakiss »

Mozes,ali bez devijacije to ce da te kosta 140.000, koliko sam ja upucena.
Za ovo drugo ne znam, pa bi i mene to interesovalo da neko napise? Pozz :)
ana985
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Nov 18, 2010 11:25 am

Post od ana985 »

NemanjaJ napisao:Koliko posle operacije ne sme da se izduva nos?

Takodje sto se tice tih otoka, negde sam procitao da je potrebno masirati nos, da li je to istina i ako jesti kada je najbolje poceti i na koji nacin?

I treca stvar, nakon koliko vremena od same operacije moze da se pocne sa rekreativnim aktivnostima kao sto su trcanje ili plivanje?
kada sam bila na kontroli,posle mesec i po dana od operacije,dr je rekla da mogu da izduvavam nos,ali lagano i pazljivo, sto se tice masiranja mozes to odmah posle operacije,ali pomocu neke kreme,nije to bukvalno masiranje vec vise blago prolazenje prstima da bi se poboljsala cirkulacija...ja sam to radila mozda 10-15 dana 10ak minuta dnevno posle skidanja maske,ali iskreno,mislim da to nije nesto preterano uticalo na oporavak :)

dr je rekla da posle 3 meseca mozemo da vidimo konacan izgled nosa i da u tom periodu pazimo da ga ne povredimo,a da se posle toga mozemo vratiti svakodnevnim aktivnostima...ali nisam sigurna za plivanje...najbolje pitaj dr

pozzz
Odgovori