Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Boj@n@
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Dec 10, 2010 2:27 pm

Re: Operacija nosa

Post od Boj@n@ »

Ana985,hvala na odg. jos jednom. Micika2, nisam jos posto mi je operacija 13.04. imam jedino snimak pluca... kad ti ides na operaciju? :)
micika2
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jan 29, 2011 1:34 pm

Post od micika2 »

meni je zakazana operacija za 20.04.
Ana drago mi je da je sve proteklo ok i da ce sestra bit i zadovoljna.
ja cu sledece nedelje da idem do doktorke,pa onda da idem po uput za bolnicko lecenje i po upute za analize.
ja bi to bar 15 dana ranije da odradim da ako ne daj Boze ima nesto da mogu da zalecim do operacije(mislim na bakterije u grlu i nosu)
gugu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 17, 2010 1:10 am

Post od gugu »

ja imam operaciju sad u petak u KBC Zvezdara kod dr Milosevic. Ako ima jos neko te nedelje operaciju neka javi...
micika2
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jan 29, 2011 1:34 pm

Post od micika2 »

Ana kako je sestra?
nadam se da ce i ona slike postaviti.
gugu obavezno se javi posle operacije
ana985
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Nov 18, 2010 11:25 am

Post od ana985 »

micika2 napisao:Ana kako je sestra?
nadam se da ce i ona slike postaviti.
dobro je,u sredu ce joj skinuti tampone a u cetvrtak masku,jedva cekma da vidim kako izgleda.
slikali su je u sali po zavrsetku operacije i kaze da je zadovoljna izgledom na slici,a videcemo vec...
mislim da ce postaviti slike,pozzz i srecno svima koji se pripremaju...
Boj@n@
Stalni član
Stalni  član

Post od Boj@n@ »

Ana, kakvo je stanje bolnice ? cula sam da nije bas na zavidnom nivou, ali samo da mi bube ne setaju po krevetu :roll:
ana985
Stalni član
Stalni  član

Post od ana985 »

bolnica je krs,mislim da duuugo nije kreceno, kupatilo je uzas :)
dobro je sto daju cistu posteljinu i svakodnevno brisu sobe i hodnik,nisam videla bube :)
mene je tesilo to sto je vaznije kakav strucnjak te operise nego kakvi su uslovi,
jer dzabe da odes na neku od nalickanih klinika gde ce mozda da te upropaste :)
maja1984
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 02, 2011 9:53 pm

Post od maja1984 »

Cao drage moje ,
danas sam bila kod dr Milosevic , zakazala mi je operaciju za 29.jul. doktrorka je super , pristupacna , sve sto je vec receno za nju. Jel zna neko da li je ona samo orl ili i plasticni hirurg ???
Nemam devijaciju , radim skidanje grbe , ali doktorka mi je rekla da treba i skracivanje i suzavanje vrha nosa , jer u suprotnom bi mi vrh nosa bio previse izrazen bez grbe. Ne znam kako da proverim kako ce mi izgledati suzen nos , jel ste vi radili sebi u photoshopu ?
koliko se dana ostaje u bolnici posle operacije ?
I kakav to tubus stavljaju , jel moze neko da mi pojasni ???
Rekla mi je da ce mi raditi u zatvorenoj metodi , jel zna neko kako to izgleda i da li se radi laserom ili kako ? jer mi je prosto nejasno kako mogu da lome kost u zatvorenoj metodi ??? zna li neko nesto vise o ovome molim vas da napise ....udavila sam s pitanjima , ali nisam mogla nju sve da pitam jer je bas zurila
HVALA , divni ste :D :D :D :D :D
Boj@n@
Stalni član
Stalni  član

Post od Boj@n@ »

e evo nesto o dr. Milosevic...
Prim. Dr Dušanka (Nikola) Milošević je rođena 1959. Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu je završila 1984. godine. Specijalista otorinolaringologije od 1995. godine. Uža oblast interesovanja je rinosinusologija (konzervativno i hiruško lečenje oboljenja nosa i sinusa).

Usavršavala se u funkcionalnoj i estetskoj hirurgiji nosa i funkcionalnoj endoskopskoj hirurgiji sinusa (FESS) u Srbiji, Nemačkoj, Češkoj, Italiji, Grčkoj i Austriji. Pet nedelja u toku 2005. godine je provela u Institutu za laringologiju i otologiju u Londonu.

Odbranila je magistarsku tezu pod naslovom "Klinički značaj vazomotornih agenasa u nealergijskom rinitisu" i doktorsku disertaciju pod naslovom "Klinički značaj rinoprovokacionog testa u perenialnom nealergijskom rinitisu."

Autor je 12 radova objavljenih u naučnim časopisima i 50 radova prezentovanih na kongresima.

Zvanje primariusa je stekla 2003. godine. Od 2004. godine je član Medical Science Monitor International Reviwers Panel-a i Evropskog udruženja rinologa (ERS). Odlukom Evropskog rinološkog udruženja (ERS) 2008. godine je izabrana za predstavnika Srbije u ovom udruženju. U toku je postupak za izbor u zvanje naučni saradnik.
NADAM SE DA SAM POMOGLA :D
unakiss
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 12, 2009 12:53 am

Post od unakiss »

Majo1984 kada si bila danas, u koliko sati? Posto sam i ja bila danas i izgleda da sam zakasnila, nema vise termina. Tek od septembra!
E stvarno sam baksuz...ko ce cekati i biti u neizvesnosti sve do tada... :cry: :-?
ana985
Stalni član
Stalni  član

Post od ana985 »

[quote="maja1984"]Cao drage moje ,

koliko se dana ostaje u bolnici posle operacije ?
I kakav to tubus stavljaju , jel moze neko da mi pojasni ???
Rekla mi je da ce mi raditi u zatvorenoj metodi , jel zna neko kako to izgleda i da li se radi laserom ili kako ? jer mi je prosto nejasno kako mogu da lome kost u zatvorenoj metodi ???

-racunajuci dan prijema iz bolnice izlazis 10-og dana
-koliko ja znam tubus je poput plasticnog creva koje stavljaju u grlo tek kada te uspavaju.neke je od toga bolelo grlo,ja nisam imala nikakve smetnje.grlo me je vise bolelo posle prve noci zbog disanja na usta.
-zatvorena metoda znaci da nemas rez sa spoljne strane ,tj sve radi kroz nozdrve-a to ne znam da objasnim kako,ni meni nije bas jasno kako polomi nos-sigurno ima fine instrumente :) uglavnom ta metoda je bolja-brzi je oporavak i nos je stabilniji jer ne sece spolja kozu
unakiss
Novi član
Novi član

Post od unakiss »

Evo zatvorene metode, kako se radi...lupa se kost jednostavno i vade se iz nosa te koščice...i turpija...sta je vec potrebno...

http://www.youtube.com/watch?v=V-L8wfxdQ9A
maja1984
Novi član
Novi član

Post od maja1984 »

Hvala Bojana , znaci doktorka ipak nije plasticni hirurg..hmm
Una , bila sam juce u pola 1.
Ana985, meni je doktorka rekla da dodjem ponovo dve , tri nedelje pre operacije, jel to dolazim da se dogovorim oko detalja ili zasto?jel si ti uopste imala vremena da sednes sa njom i da joj pojasnis kakav nos hoces ili je ona sve na svoju ruku uradila , posto vidim da je juce bas bila u guzvi i nisam stigla nista da je pitam i rekla je da ona odlucuje o svemu sto se tice izgleda nosa :)
e da, i jel ste prethodno pre operacije gledale svoj nos u fotoshopu kako bi vam stajao drugaciji nos ??? ja hocu al ne znam nikog ko to ume da uradi u fotoshopu , jel ima neko od vas ko se razume ?
unakiss
Novi član
Novi član

Post od unakiss »

Majo ja mogu da ti uradim u fotosopu skidanje grbe i skracivanje vrha iz profila.
Ako hoces, posalji mi sliku na mail [email protected]. Pozdrav
maja1984
Novi član
Novi član

Post od maja1984 »

Una , jel ces ici u septembru kod doktorke ili ces negde drugde ipak ranije ?
Odgovori