Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
gugu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 17, 2010 1:10 am

Re: Operacija nosa

Post od gugu »

petar992 napisao:Gugu sto se tice finalnog izgleda tacno je da mora da prodje dosta vremena ali taj rok varira takodje od osobe do osobe. Npr ja sam operaciju podneo odlicno,nikakve lekove nisam uzimao protiv otoka i podlivi koji su bili minimalni ispod ociju su se povukli za 3 dana.Inace pitao sam doktorku koliko je vremena potrebno za prvi ''konacni'' izgled nosa i ona mi rekla min. 3 meseca.Ali evo vec nakon mesec dana meni su se otoci povukli,jedino je otok jos prisutan na vrhu nosa,ali mislim da se i nakon povlacenja tog otoka vrh nosa nece bitno promeniti.I pre operacije pitao sam doktorku u vezi vrha nosa tj. da li je moguce smanjiti ga i ona mi je iskreno odgovorila da moze ali vrlo malo jer mi je inace pre operacije taj vrh bio dosta sirok.Medjutim ja se toliko ne brinem oko toga jer je lakse operisati ponovo samo vrh nego celu nosnu piramidu.Ono sto me sada brine a sto sam vec napisao jeste ta grbica koja se pojavila na sredini nosa i koja je se ne primecuje iz daljine ali se iz blizine moze uociti ta neravnina.Nzm da li je to mozda posledica lose polomljenog nosa posto su mi radili osteotomiju ili neceg drugog.
pa, znas kako, koliko sam ja skontala iz razlicitih prica ljudi koji su se operisali jeste da je ta grbica neka vrsta oziljka, kako ti srastaju nosne kosti posle operacije i da ce ti to verovatno ostati tako, a moze se korigovati tek sledecom operacijom... mislim da je dosta ljudi pisalo o tome na forumu ovde, o toj grbici... iscitaj forum lepo, negde od sredine, pa do kraja i naci ces gomilu komentara o tome:) a i pitaj doktorku kad budes isao na sledecu kontrolu. toliko ja mogu da pomognem... :) verujem da te ta grbica nervira, al mozda nije toliko bas uocljivo... pitaj nekoga ko ce ti objektivno to reci... eto. :) pozz
unakiss
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 12, 2009 12:53 am

Post od unakiss »

Pogledacu da ubacim slike u komp pa cu ti poslati na mail.Napisacu ti jos neke detalje u vezi operacije...sve sta te zanima.Pozz :)[/quote
Petre izvini, posalji mi na [email protected] posto mi onaj drugi nesto ne funkcionise...
Pozdravljam te puno
Boj@n@
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Dec 10, 2010 2:27 pm

Post od Boj@n@ »

Jedno pitanje za one koji su operisali nos kod dr. Milosevic u KBC Zvezdara. Da li dr. moze da smanji sirinu nosa. Meni se nos rasiri kao kod crnca kad se smejem :D . pozzzz
ana985
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Nov 18, 2010 11:25 am

Post od ana985 »

Boj@n@ napisao:Jedno pitanje za one koji su operisali nos kod dr. Milosevic u KBC Zvezdara. Da li dr. moze da smanji sirinu nosa. Meni se nos rasiri kao kod crnca kad se smejem :D . pozzzz
to je najbolje da vidis sa doktorkom,moj nos nije bio sirok ni pre operacije....mozes da je kontaktiras na [email protected]
mozda ti nece odmah odgovoriti posto je na odmoru do 15.marta
Boj@n@
Stalni član
Stalni  član

Post od Boj@n@ »

pa ja imam zakazanu oper. za april... Tako da sam htela samo sad da vidim jel neko imao takvo iskustvo. hvala pozzzz
Andjelka777
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 24, 2007 12:45 pm

Post od Andjelka777 »

CAo, evo da se javim posle operacije i skidanje maske. Sve je proslo OK, neki drugi put kad budem imala vise vremena cu detaljno da vam pisem o svemu, sad imam neka pitanjca za vas koji ste prosli operaciju, da mi date savet.

Zanima me sledece:

1. Sta radite kad vam se zapusi nos, posto sme samo fizioloski da se sprica? Smem li stapicem za usi nezno da uklonim sekret? JA onim spricem s fizioloskim nista ne mogu da ocistim, samo ovlazim sluzokuzu i to je to.
2. Spavate li i dalje u polusedecem polozaju ili ne? Meni je doktorka rekla da mogu da spavam kako hocu, ali da nije lose malo uzvisenje zbog otoka.
3. Kad sme posle skidanja maske da se vrati "igranju" sa deckom? Odmah ili mora da se saceka? Mislim, ne bih nesto da poremetim :-)
bubika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 07, 2006 2:16 pm

Post od bubika »

andjelka jesi li zadovoljna ishodom operacije?
Boj@n@
Stalni član
Stalni  član

Post od Boj@n@ »

Andjelka777,pricaj kako je sve ispalo? :) hoces li da postavis slike pre i posle?
hairext
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 12:09 pm

Post od hairext »

ovde vise niko ne postavlja slike :roll:
Boj@n@
Stalni član
Stalni  član

Post od Boj@n@ »

hairext napisao:ovde vise niko ne postavlja slike :roll:

ZASTO? :roll:
rolnicaSD
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 22, 2011 4:59 pm

Post od rolnicaSD »

Ja imam zakazanu operaciju 16.marta kod dr. Dusanke Milosevic. ako jos neko ima u tom periodu nek mi se javi
hairext
Aktivan član
Aktivan član

Post od hairext »

Boj@n@ napisao:
hairext napisao:ovde vise niko ne postavlja slike :roll:

ZASTO? :roll:
pa to se i ja pitam bas :roll: nismo videli nijedan rad te doktorke :-?
Boj@n@
Stalni član
Stalni  član

Post od Boj@n@ »

ana i natasica su postavile slike... a one su koliko ja znam radile kod doktorke Milosevic. :wink:
hairext
Aktivan član
Aktivan član

Post od hairext »

a sta je sa ostalima?
Andjelka777
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 24, 2007 12:45 pm

Post od Andjelka777 »

Da, zadovoljna sam operacijom. Ne mogu jos da kazem kako nos izgleda jer sam bas dosta natecena i ne licim na sebe zbog otoka, imam i dva hematoma, jedan pored nosa, verovatno gde su uvodjeni instrumenti, a drugi iznad usne, tacno ispod nozdrve. Ali ono sto vidim mislim da je dobro uradjeno, koliko ja laicki mogu da kazem.
Za doktorku nemam reci, samo mogu da kazem da joj treba dati orden za posvecenost i ono sto Amerikanci zovu "bedside manner". Zena je dolazila svakog dana po vise pta u sobu, cisto da se javi i pita me da li je sve u redu i da li se dobro osecam. BAs se vidi da voli svoj posao.
Meni je najteze palo disanje na usta, stvarno je odvratno. Kad hoces da progutas imas utisak da se stvara vakuum izmedju usiju, nosa i usta i da se gusis. Ja nisam mogla da spavam, danima. To je bio najgori deo svega. Posle operacije sam imala bolove, ali nisam uzimala nista od lekova, cak ni prvog dana. Ili mi je prag bola visok ili zaista nije tako strasno. Skidanje maske je malo bolelo, dok su mi odlepili sve flastere, ali sam jedva docekala da mi izvuku tampone iz nosa. To mi je bilo kao olaksanje.
Eto toliko od mene i srecno svima koji tek treba da se operisu!
Odgovori