Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.
tashke89 napisao:Danas sam dobila rezultate krvne slike, i sve deluje ok, osim malo snizenih vrednost MCV, MCH, Hgb i Hct sto ukazuje na neku vrstu anemije i nedostatak gvozdja u ishrani. Sad, recite mi, da li to nekako moze uticati na operaciju? ne mogu da docekam petak, pa da licno pitam doktorku
e to i mene zanima da li rezultati bas moraju da budu skroz u granicama normale ili moze da se tolerise ako nije bas idealno...
sto ne posaljes mail doktorki pa je pitaj,mozda ti odgovori pre petka,da ne cekas toliko
da li ti je zakazala operaciju (ako jeste-koji datum?)pozzz
Poslala sam joj mejl jos pre par dana da pitam sta treba da radim, posto mi je na prethodnom brisu nadjena stafilokoka, a ona mi je rekla da je najbolje da dodjem da ona to pogleda tako da cu ipak sacekati petak, a sto se tice krvne slike, ne znam kakav je slucaj kod tebe, ja mislim da kod mene ta anemija nije strasna uopste, posto su vrednosti tek jedva ispod donje granice, a sve ostalo je normalno. Tako da se nadam da cu u petak konacno zakazati, pa se mozda i nadjemo u isto vreme u bolnici
tashke89 napisao:Danas sam dobila rezultate krvne slike, i sve deluje ok, osim malo snizenih vrednost MCV, MCH, Hgb i Hct sto ukazuje na neku vrstu anemije i nedostatak gvozdja u ishrani. Sad, recite mi, da li to nekako moze uticati na operaciju? ne mogu da docekam petak, pa da licno pitam doktorku
e to i mene zanima da li rezultati bas moraju da budu skroz u granicama normale ili moze da se tolerise ako nije bas idealno...
sto ne posaljes mail doktorki pa je pitaj,mozda ti odgovori pre petka,da ne cekas toliko
da li ti je zakazala operaciju (ako jeste-koji datum?)pozzz
Poslala sam joj mejl jos pre par dana da pitam sta treba da radim, posto mi je na prethodnom brisu nadjena stafilokoka, a ona mi je rekla da je najbolje da dodjem da ona to pogleda tako da cu ipak sacekati petak, a sto se tice krvne slike, ne znam kakav je slucaj kod tebe, ja mislim da kod mene ta anemija nije strasna uopste, posto su vrednosti tek jedva ispod donje granice, a sve ostalo je normalno. Tako da se nadam da cu u petak konacno zakazati, pa se mozda i nadjemo u isto vreme u bolnici
ja tek veceras idem do opste prakse da uzmem upute za sve te analize...a nadam se da ce biti ok kad ih odradim,dugo nisam nista proveravala pa ko zna...jel si ti i ranije imala stafilokoke pa si sad kontrolisala...pitam jer je meni rekla da ne treba bris grla i nosa. a videcemo za zakazivanje ja cu danas ili sutra da znam da li imam uput ili moram da menjam adresu
Uvek sam ja imala problematicno grlo, posto nemam krajnike, ali to ne smeta za operaciju, najverovatnije su mi se pojavile zato sto mi je nesto opao imunitet u poslednje vreme. Taj nalaz mi je bio na prethodnom rezultatu brisa, a sad treba da odem do grada da pokupim nove rezultate, posto sam 7 dana pila nekih 5 lekova za te bakterije i opet u ponedeljak radila bris poslala sam doktorki opet mejl, da je pitam ono za krvnu sliku, pa cu napisati ovde sta mi je odgovorila
tashke89 napisao:Uvek sam ja imala problematicno grlo, posto nemam krajnike, ali to ne smeta za operaciju, najverovatnije su mi se pojavile zato sto mi je nesto opao imunitet u poslednje vreme. Taj nalaz mi je bio na prethodnom rezultatu brisa, a sad treba da odem do grada da pokupim nove rezultate, posto sam 7 dana pila nekih 5 lekova za te bakterije i opet u ponedeljak radila bris poslala sam doktorki opet mejl, da je pitam ono za krvnu sliku, pa cu napisati ovde sta mi je odgovorila
e,super,i mene to zanima jer je moguce da mi nece biti dobra krvna slika...drzi mi palceve,sad u 11 idem kod orl specijaliste da izmolim uput...
tashke89 napisao:Srecno Ana, bice sve u najboljem redu sigurno, i palimo na sredjivanje 'nosica'
e,svidja mi se to pod navodnicima -nosica, jeste nekako lakse kad se tako kaze,ja se obicno salim na svoj racun pa kazem nosinger,a kad bi mi neko drugi to rekao iskopala bih mu oko cujemo se
aleksandrija napisao:Ana 985, da li su ti napisali uput i da li si ga predala za komisiju?
evo,sada sam stigla iz bolnice,orl specijalista nije hteo da mi da uput za Beograd jer oni devijaciju rade i ovde,jos sam mu otvoreno rekla da je doktorka
rekla da bi pored devijacije odradila i estetiku i da bih pokusala da overim to u socijalnom,i da na uputu samo treba da pise operacija devijacije i bolnicko lecenje,a on kao onda ce oni njega da prozivaju...i na kraju nije hteo da mi napise uput...
vec sam preduzela neophodne korake za promenu adrese,ali hocu prvo da odradim neophodne analize u sdu,koci me jedino to sto sam sada dobila menstruaciju i mislim da necu moci ovih dana da dam urin
aleksandrija napisao:Ana 985, da li su ti napisali uput i da li si ga predala za komisiju?
evo,sada sam stigla iz bolnice,orl specijalista nije hteo da mi da uput za Beograd jer oni devijaciju rade i ovde,jos sam mu otvoreno rekla da je doktorka
rekla da bi pored devijacije odradila i estetiku i da bih pokusala da overim to u socijalnom,i da na uputu samo treba da pise operacija devijacije i bolnicko lecenje,a on kao onda ce oni njega da prozivaju...i na kraju nije hteo da mi napise uput...
vec sam preduzela neophodne korake za promenu adrese,ali hocu prvo da odradim neophodne analize u sdu,koci me jedino to sto sam sada dobila menstruaciju i mislim da necu moci ovih dana da dam urin
Au Ana, onda nemoj ni krv da vadis dok imas menstruaciju, meni su neki rezultati prilikom prvog vadjenja i bili izmenjeni bas zbog toga... Kad si cekala ovoliko, sta je jos par dana
Ja sam malopre pokupila rezultate brisa, i mnogo sam happy jer sam zalecila stafilokoku konacno, i sad me nista ne sprecava da se operisem samo jos da se dogovorim sa Dr Milosevic oko termina... Joj, bas sam
Au Ana, onda nemoj ni krv da vadis dok imas menstruaciju, meni su neki rezultati prilikom prvog vadjenja i bili izmenjeni bas zbog toga... Kad si cekala ovoliko, sta je jos par dana
Ja sam malopre pokupila rezultate brisa, i mnogo sam happy jer sam zalecila stafilokoku konacno, i sad me nista ne sprecava da se operisem samo jos da se dogovorim sa Dr Milosevic oko termina... Joj, bas sam
bas se radujem zbog tebe gde me sad bas nadje i ova muka...valjda cu uspeti do nove godine da skinem bar masku,problem mi je zbog posla
Lula,
okaci slike da vidimo nosic...ja sam operisala nos krajem septembra, slikala sam samo nos i to petnaest dana posle operacije dok je bio pod otocima i nije me bio blam da ih kacim po forumu jer znam koliko to znaci drugim ljudima a videces prija kada cujes iskrene komentare ljudi ovde sa foruma. Ja cu uskoro staviti svoje nove slicice..Pozdravcic
ovde treba uvesti pravilo da bude zabranjeno komentarisanje rezultata operacije bez prethodno postavljene fotografije pre i posle. svi su tu kada im treba savet oko izbora lekara, dobijanja uputa, postoperativnog perioda... a kada se operisu eventualno napisu post ili dva da su zadovoljni a fotografije ne zele/ne umeju/nece da postave pisem ovo jer je mnogo ljudi koji su se u izboru lekara zbog ovoga zeznuli, vas 50 na ovom forumu je napisalo da odredjeni doktor radi ``najlepse nosice`` a niko nije hteo da postavi slike. mnogo ljudi je otislo kod doticnog doktora i 90% njih je nezadovoljno. sada je aktuelna ta doktorka koja radi besplatno, mislim da ce se vecina pacijenata odluciti za nju upravo zbog toga. bio bi red da ljudi koji ovde pisu a operisali su se kod te doktorke, ako je vec preporucuju drugima, postave svoje fotografije pre i posle iz anfasa i iz profila na forum. velika odgovornost je preporuciti hirurga nekome, nemamo svi isti ukus niti ocekujemo istu stvar od operacije. ovo pisem zbog vas koji se tek sada spremate na operaciju, ja sam se vec zeznula i nemam nista od toga. imate li hrabrosti da legnete na sto nekome cije radove niste videli? ja sam imala hrabrosti pa svi dobro znate kako sam prosla...
jelenad. napisao:Lula,
okaci slike da vidimo nosic...ja sam operisala nos krajem septembra, slikala sam samo nos i to petnaest dana posle operacije dok je bio pod otocima i nije me bio blam da ih kacim po forumu jer znam koliko to znaci drugim ljudima a videces prija kada cujes iskrene komentare ljudi ovde sa foruma. Ja cu uskoro staviti svoje nove slicice..Pozdravcic
da li mozes da mi napises na kojoj stranici su te slike i ko te je operisao,prevelik je forum da bih citala bas sve nemam toliko vremena.hvala,pozz