Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
lubenicica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 25, 2010 10:11 pm

Re: Operacija nosa

Post od lubenicica »

Nev,

Nosic ti je super !!! E ovaj Bjela je čudo od čoveka. Svaka mu čast! Naravno da ce ti se nosic promeniti, ne brini nista. Samo napred, pa tek je mesec dana proslo od opreacije, kako si napisala. Pozdravčic svima ! :D :D :D
Nev
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 26, 2009 4:26 pm

Post od Nev »

Ljudii!! hvala na komplimentima, nadam se da ce se promeniti, iskreno.
Helena, nos cistim ad kapima ili kantarionom jedno dva do tri puta dnevno, iako mi je rekao da ne moram vise posle kontrole prve da cistim, eventualno samo jedanput. Pozdrav svima!!!
mare255
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 31, 2009 1:20 pm

Post od mare255 »

kovrdza napisao:Mare225 bio si isuvise grub prema Hariext, narocito ta konstatacija: "to kod tebe prerasta u psihicki problem". Nema potrebe za takvim komentarima (a valjda bi ti to najbolje trebalo da znas s obzirom da si pominjao kako su tebe 'nabedjivali' oko operacije nosa). Malo vise pozitive... Hariext je verovatno ocekivala brzi oporavak i drugaciji izgled nosa i zato je nestrpljiva i nezadovoljna. Ja sam samo zelela da joj skrenem paznju da nema potrebe za tim (a i sama vrlo dobro znam kako je kad sebi uvrtis nesto u glavu i opterecen si nekom sitnicom) jer ce joj nos sigurno biti uzi a i ovakav joj fantasticno stoji...
pozz svima
kovrdza,
U pravu si. Primetio sa da sam zvucao pregrubo. Izvinjavam se hairext. "Psihicki problem" nisu prave reci. Mislio sam nesto kao da je previse opterecena ili tako nesto. Ja vec dugo ne govorim srpski skoro uopste (jer ovamo nemam s kim), tako da nekad ubodem neku rec ili izraz sto bas ne reflektuje ono sto sam hteo da kazem. Naravno, nisam mislio da devojka ima nekih psihijatrijskih problema ili tako nesto vec da je samo previse opterecena sa izgledom nosa.
Pozdrav
Mashica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 10, 2005 2:00 pm

Post od Mashica »

nev, profil ti je mnogo lep. ne znam kakav je nos bio pre operacije, jesi li ostavljala slike?

inace, vidim da mnogo hvalite ovog dr bjelica, ali ja ovako siroke noseve vidim samo kod njega i ne mislim da je to bas nesto cime bi se doticni doktor mogao ponositi. ako se uporedi nos od hairext i nev iz aviona se vidi da je isti hirurg radio i to ne sasvim uspesno - kad je u pitanju anfas. postoji li poseban razlog zasto su njegovi operisani nosevi ovako siroki? najiskrenije se nadam i drzim fige da se vremenom suze.

inace, ja sam takodje bila jako opterecena nakon prve (neuspesne) operacije, iz tog perioda imam mali milion slika nosa, znala sam da ga uslikam iz svim mogucih i nemogucih uglova i po 20 puta dnevno. ali meni je to sasvim prirodna reakcija. svi mi koji smo se odlucili i prosli kroz operaciju ocekivali smo da cemo konacno biti presrecni i ponosni na svoje nosice, pa kad se to nije desilo naravno da smo postajali ocajni.

hairext, glavu gore i probas da se strpis sto vise mozes dok se otok ne povuce u potpunosti!
MarioBG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 19, 2009 9:37 pm

Post od MarioBG »

Slika

Dok ne napravim kvalitetnije, evo poluprofila posle i pre.
kovrdza
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Sep 16, 2009 5:05 pm

Post od kovrdza »

Mario extra ti izgelda!Ali skroz, skroz je uklopljen! Kod koga si radio bese, koliko je proslo?
MarioBG
Novi član
Novi član

Post od MarioBG »

Hvala! Proslo je 5 meseci. Bjelic.

Ovih dana cu naci neke profile pa kachim.
Alex_Orin
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jun 26, 2009 12:44 am

Post od Alex_Orin »

pinky thinky napisao:Dragi moji ,za sedam dana u ovo vreme trebalo bi vec da budem operisana na vma....ako ima jos koga ko treba 9 da bude operisan nek se javi....:))
inache ja ne znam sta treba da vadim od analiza tako ako bi neko bio ljubazan da mi napise sta vam je dr Bjelic trazio od pregleda....
Hvala
Vidimo se, nadam se...Ima 3 odeljenja ili kako se to vec zove, pa ako budemo na istom, druzicemo se. :) I meni je operacija 9.

Vidim, neki se plase da izduvaju nosinger... Mislim da to mozete slobodno uraditi. Ja sam radio septoplastiku u oktobru i odmah nakon vadjenja tampona sam izduvao nos, ali ne na klasican nacin - stisnes i izduvas (ijuuu, sram vas bilo sta ste pomislili... :) ) - nego stavite ruku na usta i izduvate. Znaci, nos ne dodirujete. Sto se tice sirine nosa pojedinih clanova, ne sekirajte se. To ce sve doci na svoje. Meni su svi nosici super. Bitno je samo da ne dozvolite da vam se stvori oziljno tkivo pa da dobijete grbu. Znaci, treba masirati nos. E, da, jos i ovo... Zvao sam juce vma da pitam koliko se placa rinoplastika. Sama operacija (vojnik sam pa placam samo to) kosta 12000 i dalje. Dakle, nije bilo poskupljenja, jer toliko su vojnici placali i u oktobru. Pozdrav!
MarioBG
Novi član
Novi član

Post od MarioBG »

Miki89
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 20, 2009 4:22 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Miki89 »

Mario lep ti je profil!
pinky thinky
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 24, 2009 3:14 am

Post od pinky thinky »

Alex_Orin napisao:
pinky thinky napisao:Dragi moji ,za sedam dana u ovo vreme trebalo bi vec da budem operisana na vma....ako ima jos koga ko treba 9 da bude operisan nek se javi....:))
inache ja ne znam sta treba da vadim od analiza tako ako bi neko bio ljubazan da mi napise sta vam je dr Bjelic trazio od pregleda....
Hvala
Vidimo se, nadam se...Ima 3 odeljenja ili kako se to vec zove, pa ako budemo na istom, druzicemo se. :) I meni je operacija 9.

Hehe...mi se sigurno vidimo....gledam ima li jos neko da se nam se pridruzi...
lubenicica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 25, 2010 10:11 pm

Post od lubenicica »

Mashice, ako si zaboravila obema je jos rano da se govori bilo sta posto je pod otocima i potrebno je dosta vremena dok ne dodje sve na svoje. A tvoj nos su mogli bolje da urade i po drugi put, ako cemo iskreno. :o :o
Nev
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 26, 2009 4:26 pm

Post od Nev »

MarioBg, super ti je nos!! POsle koliko si primetio znatne promene na nosu? Kakav ti je bio u pocetku posle smao par meseci? Pozdrav!!
Mashica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 10, 2005 2:00 pm

Post od Mashica »

lubenicica napisao:Mashice, ako si zaboravila obema je jos rano da se govori bilo sta posto je pod otocima i potrebno je dosta vremena dok ne dodje sve na svoje. A tvoj nos su mogli bolje da urade i po drugi put, ako cemo iskreno. :o :o
ne znam cemu izbecene oci, prihvatam da se tebi ne dopada kako je ispao moj nos, to je stvar ukusa. cinjenica je da se ni devojkama kojima je dr bjelic radio nos ne dopada rezultat koji su dobile (a ja savrseno razumem kako im je, jer sam i sama prosla kroz razocaranje nakon prve rinoplastike) i ja se samo pitam zasto je dr bjelic u 2 slucaja uradio istu nezadovoljavajucu operaciju. meni toliki otok nije bio ni odmah nakon skidanja maske, kao ni mojoj drugarici koja se kao i ja operisala kod dr kojica. a eto bas devojkama koje operise dr bjelic otok je takav kakav je. to je cudno i sigurno ima svoj razlog. da su ove 2 devojke zadovoljne svojim nosevima ja ne bih rekla ni rec (za razliku od tebe koja meni koja sam zadovoljna svojom operacijom iz ciste zlobe govoris kako ti mislis da moj nos nije lep; evo sad cu da odem da se isplacem sto tamo neki anonimus na forumu misli da mi nije lep nos :roll: ), a ovako zelim eventualno da ih motivisem da doticnom doktoru postave ovo pitanje.

jos jednom, moj komentar nije bio nimalo zlurad, naprotiv - zelim ovim devojkama da sto pre dobiju nosice kakve prizeljkuju.

a ako je ovo forum tog tipa gde zle osobe dolaze da lece komplekse napadajuci i pljuvajuci druge, recite odmah, pa da ja pakujem kofer :)
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 20, 2006 2:53 am

Post od kirovljeva »

Mashica napisao:
lubenicica napisao:Mashice, ako si zaboravila obema je jos rano da se govori bilo sta posto je pod otocima i potrebno je dosta vremena dok ne dodje sve na svoje. A tvoj nos su mogli bolje da urade i po drugi put, ako cemo iskreno. :o :o
ne znam cemu izbecene oci, prihvatam da se tebi ne dopada kako je ispao moj nos, to je stvar ukusa. cinjenica je da se ni devojkama kojima je dr bjelic radio nos ne dopada rezultat koji su dobile (a ja savrseno razumem kako im je, jer sam i sama prosla kroz razocaranje nakon prve rinoplastike) i ja se samo pitam zasto je dr bjelic u 2 slucaja uradio istu nezadovoljavajucu operaciju. meni toliki otok nije bio ni odmah nakon skidanja maske, kao ni mojoj drugarici koja se kao i ja operisala kod dr kojica. a eto bas devojkama koje operise dr bjelic otok je takav kakav je. to je cudno i sigurno ima svoj razlog. da su ove 2 devojke zadovoljne svojim nosevima ja ne bih rekla ni rec (za razliku od tebe koja meni koja sam zadovoljna svojom operacijom iz ciste zlobe govoris kako ti mislis da moj nos nije lep; evo sad cu da odem da se isplacem sto tamo neki anonimus na forumu misli da mi nije lep nos :roll: ), a ovako zelim eventualno da ih motivisem da doticnom doktoru postave ovo pitanje.

jos jednom, moj komentar nije bio nimalo zlurad, naprotiv - zelim ovim devojkama da sto pre dobiju nosice kakve prizeljkuju.

a ako je ovo forum tog tipa gde zle osobe dolaze da lece komplekse napadajuci i pljuvajuci druge, recite odmah, pa da ja pakujem kofer :)
Ja koliko vidim na kraju cemo se sastajati da lomimo noseve jedni drugima :)... Salim se... Ajd opustite se... Koj vam je djavo... Ja ne vidim da ikome nesto fali posle operacije, sem sto su neki mnogo vise nateceni i sta...

Ja sam juce probao da izvudvam nos... Ne pada mi na pamet vise, boliiii brate....
Odgovori