Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.
Nev napisao:pa el sme da se izduvava? ja sam jace kinula i krenulo mi ali se plasim da izduvam jer mi nije nista rekao a ja zaboravila da pitam. Mislim da imam jos jedan konac, ne znam. Posle koliko su vama ispali svi konci??
30-35 dana posle operacije
A bre ljudi,ako vas ne boli slobodno izduvajte nos,meni nista nisu rekli za to,izduvam ga kako mi je najlakse,i kako me najmanje boli,samo polako,dok imate konce da nesto ne za*ebete...Mislim,ne vidim razlog sto ne bi smeo da izduvas nos ako ti ne smeta kad ga duvas
ljudi, meni na skidanju tampona nije bio Bjelic, vec neki drugi mladji doktor...i odmah mi je rekao da taj dan ne duvam nos, ali da vec sutradan mogu, polako, nezno, koliko osecam da mogu slobodno jednu po jednu nozdrvu izduvavam...tako da slobodno...nezno pritisnete jednu nozdrvu i drugu izduvate... pozz
Nev napisao:meni je proslo mesec dana od operacije i nos mi je pun ali ne znam da li jos uvek smem da ga izduvavam.
Pa naravno da smes da ga izduvas!I trebala bi to odmah da uradis..Higijena nosa iznutra je veoma bitna..jer su iznutra jos rane i stvaraju se oziljci i mora da se redovno cisti..da ne bi doslo do inficiranja!Nev Nev..ccc..
Ja higijenu nosa svakako odrzavam stapicima za nos, njima jos mackam nos iznutra kapima i to po nekoliko puta dnevno i tako i ocistim ali onaj veci deo ne izduvavam jer imam jos koji konac unutra, ali to je ono sto je dublje u nosu a ne negde na pocetku pa da to sad izgleda ne znam kako. Ispalo ne znam za higijenu
Nev napisao:Ja higijenu nosa svakako odrzavam stapicima za nos, njima jos mackam nos iznutra kapima i to po nekoliko puta dnevno i tako i ocistim ali onaj veci deo ne izduvavam jer imam jos koji konac unutra, ali to je ono sto je dublje u nosu a ne negde na pocetku pa da to sad izgleda ne znam kako. Ispalo ne znam za higijenu
Neeee,nije ispalo.Mozda sam se pogresno izrazio.Nisam mislio nista lose.
Hteo sam samo da kazem da je bitno da mozes da dises?Znaci mora skroz nosni kanal da ti bude prohodan..proslo je mesec dana i trebalo bi da dises sasvim ok..za taj period..Kakvo ti je disanje?
pa znas kako, disanje mi je kao da sam malo prehladjena jer jos nisam izduvala nos, ali nocu je ok kada spavam kada imama svezeg vazduha u sobi, tj kada otvorim prozor a ne u zagusenoj prostoriji. Probacu da izduvam nos pa se javljam, mada me na dodir nozdrva jos malo bolucka.
Upravo sam bio da cistim nos... I brate, prodisao sam na jednu nozdrvu a u drugoj se zaglavilo ko zna gde, treba da ubrizgavam jos cesce onu tecnot da pojede to... Ali sta mi je izgletelo iz leve nozdrve, uzas.... Cistite nos... Ja poslednjih dana nisam ni disao na nos koliko se tu nakupilo, a to sam tek sad video kad je izgletelo...
E, vidim da vecina spominje fizioloski rastvor, meni doca nije nista rekao da stavljam u nos. El to obavezno ili zavisi od slucaja? Malo sma juce izduvala nos, lao teze ide, cudan mi je osecaj kada malo jace dunem, nit ovamo nit' tamo.
Ocekujem vasa misljenja i molim hairext ili jos nekog ko se operisao kod Bijelica da mi kaze da li je njihov nos isto bio ovolike sirine, tj. siri posle mesec dana od operacije i da li su od tada do sada primetili poboljsanje?? Pozdravcic!!
Dragi moji ,za sedam dana u ovo vreme trebalo bi vec da budem operisana na vma....ako ima jos koga ko treba 9 da bude operisan nek se javi....)
inache ja ne znam sta treba da vadim od analiza tako ako bi neko bio ljubazan da mi napise sta vam je dr Bjelic trazio od pregleda....
Hvala
Mare225 bio si isuvise grub prema Hariext, narocito ta konstatacija: "to kod tebe prerasta u psihicki problem". Nema potrebe za takvim komentarima (a valjda bi ti to najbolje trebalo da znas s obzirom da si pominjao kako su tebe 'nabedjivali' oko operacije nosa). Malo vise pozitive... Hariext je verovatno ocekivala brzi oporavak i drugaciji izgled nosa i zato je nestrpljiva i nezadovoljna. Ja sam samo zelela da joj skrenem paznju da nema potrebe za tim (a i sama vrlo dobro znam kako je kad sebi uvrtis nesto u glavu i opterecen si nekom sitnicom) jer ce joj nos sigurno biti uzi a i ovakav joj fantasticno stoji...
pozz svima