Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.
Inaceeeee juce sam bio na faxu... Retko ko je ista primetio sem onih koji su znali da idem na opraciju... Bilo je par pogleda sa strane al meni je to bilo smesno ...
Hvala Nev!:D
Radio sam u Novom Sadu u drzavnoj klinici..Ne,u pocetku sam imao grbicu iz profila..koja je bila nista vise nego otok ustvari..kasnije je otok nestajao..i nos postajao ravniji..sad koliko vidim je u vidu tobogana malo..sto je meni extra cak..Kazem vidim..jer nesto se previse iz profila nisam gledao..pa nisma bio previse ni svestan kako izgleda..
kirovljeva napisao:Inaceeeee juce sam bio na faxu... Retko ko je ista primetio sem onih koji su znali da idem na opraciju... Bilo je par pogleda sa strane al meni je to bilo smesno ...
Kome kazes,ja kad sam se na fax pojavio posle 3 nedelje pitali me "a gde si bio,nema te nesto" ...
Vermaelen napisao:Kome kazes,ja kad sam se na fax pojavio posle 3 nedelje pitali me "a gde si bio,nema te nesto" ...
Zato sto nas ljudi poznaju onakve i ne zagledaju... A korekcija nije ogromna vec je samo skinuta grba i uocljivo je tek iz profila posto je nos ravan i ispravljen...
Miki89 napisao:Hvala Nev!:D
Radio sam u Novom Sadu u drzavnoj klinici..Ne,u pocetku sam imao grbicu iz profila..koja je bila nista vise nego otok ustvari..kasnije je otok nestajao..i nos postajao ravniji..sad koliko vidim je u vidu tobogana malo..sto je meni extra cak..Kazem vidim..jer nesto se previse iz profila nisam gledao..pa nisma bio previse ni svestan kako izgleda..
miki, nos ti je stvarno perfektan!!
naime, i ja sam dok sam jos imala flastere na nosu i odmah nakon skidanja flastera (drugoga puta nisam imala masku, samo flastere) imala taj oblik tobogana, ali mi se kasnije, i to cini mi se cak nakon samo 5-6 sati, taj oblik izgubio, mozda ce se vratiti kad otok spadne u potpunosti. meni je nesto vise od mesec dana od operacije...
[quote="Miki89"]@black lady Stvarno nemam pojma sta je uradio..Moguce..da je suzavao..a mozda kad se skinula grba se vrh digao..nemam pojma..Ja kada sam trazio da mi objasni sta je sve radio..rekao mi je da bolje da ne znam,pola u sali pola ozbiljno...a kasnije mi nije bilo ni bitno..sta je on radio dok sam ja spavao.Bitno je da je dobro uradio!
Haha, dobro razumem otok je to, mozda posle godinu dana i provalish, inache sumnjam da vrh moze da se digne kad se grba skine,jer se i to naknadno radi,mada opet je moguce zbog prokletih otoka!
Get up stand up, get up for yor life, get up stand,dont give up the fight!
Miki89 napisao:@black lady Stvarno nemam pojma sta je uradio..Moguce..da je suzavao..a mozda kad se skinula grba se vrh digao..nemam pojma..Ja kada sam trazio da mi objasni sta je sve radio..rekao mi je da bolje da ne znam,pola u sali pola ozbiljno...a kasnije mi nije bilo ni bitno..sta je on radio dok sam ja spavao.Bitno je da je dobro uradio! "
Haha, dobro razumem otok je to, mozda posle godinu dana i provalish, inache sumnjam da vrh moze da se digne kad se grba skine,jer se i to naknadno radi,mada opet je moguce zbog prokletih otoka!
Get up stand up, get up for yor life, get up stand,dont give up the fight!
Neko je napisao da operacijom nosa ne bivate lepsi........... ne bih se slozio sa tim
po meni Mashica izgleda mnogo lepse (koliko se moze videti na slikama) nego sto je bila sa "default" nosom ))
i vi ostali koji ste postavili slike , svakome nos izgleda super........
kirovljeva napisao:Meni je nos sve manje i manje otecen.... Jutros sam se probudio i skoro da osecam vrh nosa na dodir... Svaki dan je sve bolje i bolje... Otoci su bukvalno isit kao kod Vermaelen... Sve manje i manje se vidi... Malo mi je jos zuto ispod oka ali bas neprimetno... Neki ljudi nisu ni primetili da sam operisan...
I meni nisu primecivali,mnogi primete tek kad im kazem.
Ja sad jedva cekam leto,i bazen,jezero...da isprobam svoj novi nos Pre nisam mogao da plivam,voda mi ulazila u nos,kad zaronim moram da drzim nos...Doktorka iz Bora mi je rekla da je to zbog devijacije i da ce operacija to srediti...Sad mi ostaje samo da cekam lepo vreme
Ja sam letos strasno lose disala i pri plivanju sam se bas umarala, imala sam utisak da ce mi pluca puci, nisma ni deset sekundi mogla da plivam a da se ne umorim kao da sam maraton trcala. Nadam se da ce posle operacije ovog leta biti mnogo bolje.
El moze jos neko da postavi slike kome je proslo neko vreme, par meseci, od operacije, da vidimo kakao napreduje oporavak i razmenjujemo iskustva? Pozdrav!!
Ja nikad nisam imao neke pobleme sa gnjuerenjem ali sam imao sa plivanjem... Brzo sam se umarao... Samo to nije bilo zbog Disanja vec neka infekcija, totalno druga prica nevezano sa nosem... Mene sad trenutno muce konci, zatezu, gornja usna mi je jos natecena zbog toga... Nos se polako stabilizuje, nekad je manje nekad vise natecen, kako koje jutro... Sto se tice Disanja, disem na obe nozdrve super... Samo problem je dokle necu smeti da izduvam nos jer po ovoj zimi mora da procuri pa se zacepi... Kad dodirnem desnu stranu vrh to osetim a na drugoj kao da nije moj nos ...
Sutra ce biti kako je proslo 2 nedelje od moje operacije i evo kako izgleda nos... Leva strana je natecenija sto se vidi pa izgleda kao da nos vuce u levo ali to je ta strana gde ima dosta otoka i ja kad dodirnem ne osecam dodir vec onako ljigavo otok, dok druga strana je ok moguuuuu da se pocesem i da osetim to:D... Eee da ljudi meni se kozaaaaaa ne mastiiiiiii samo se peruta zbog flastera sa maske...
Sto se tice plivanja,sve sa disanjem je ok..kao da sam na suvom i kao da sedim.Nikakvih smetnji..Ako se ne varam ovde sma procitao da kao sa operacijom devijacije..prilikom ronjenja ne mora da se drzi nos..i da voda ne ulazi..kakve to veze ima uopste?
Ja sam pre morao uvek da drzim nos..da mi ne udje voda..A posle operacije nisma ronio jos..Ni ne volim kad kakvo je to ronjenje kad mi je jedna ruka na nosu..gubi se dozivljaj tako da..Ali prvom prilikom kad odem na bezen..isprobavam ronjenje da vidim iz prve ruke tacnost informacija!;)
danas sam trebao da idem na kontrolu ali nisam mogao zbo lancanog sudara na autoputu....sad su nasli da se sudaraju sto nisu pre dok sam isao u skolu ...salim se naravno
primetio sam da mi se u nosu pojavila kao neka loptica...nije tvrdo valjda je od otoka , ali moracu da sacekam do srede da pitam sta je to posto moj doktor ne radi do tada
Kako cujem,uskoro ce poceti i na KBC Zvezdara da se naplacuje operacija,tako da svi koji imate zdravstvenih problema i hocete besplatno da se operisete,uradite to sto pre...