Operacija nosa
Re: Operacija nosa
proslo je 3 meseca i 10 dana, okacicu kasnije cisto da vidite da to i posle 3 meseca ne izgleda dobro. mene su malo utesili postovi clana ``orel`` ako se ne varam, koji je pisao da mu je otok tek posle 5 meseci prilicno spao 

I meni nisu primecivali,mnogi primete tek kad im kazem.kirovljeva napisao:Meni je nos sve manje i manje otecen.... Jutros sam se probudio i skoro da osecam vrh nosa na dodir... Svaki dan je sve bolje i bolje... Otoci su bukvalno isit kao kod Vermaelen... Sve manje i manje se vidi... Malo mi je jos zuto ispod oka ali bas neprimetno... Neki ljudi nisu ni primetili da sam operisan...
Ja sad jedva cekam leto,i bazen,jezero...da isprobam svoj novi nos

evo da vidite kako se kod mene odvijao preobrazaj nosa:
stari nos, nos nakon prve operacije (lomljenje kosti i skidanje hrskavice), nos nakon druge operacije (poravnavanje hrskavice)

PS. rupice su cudne iz profila, idu u spic, ali uvek su bile takve i to se moze popraviti tako sto se ubace implanti, ali iskreno meni to ne smeta, te nisam htela to radim
stari nos, nos nakon prve operacije (lomljenje kosti i skidanje hrskavice), nos nakon druge operacije (poravnavanje hrskavice)

PS. rupice su cudne iz profila, idu u spic, ali uvek su bile takve i to se moze popraviti tako sto se ubace implanti, ali iskreno meni to ne smeta, te nisam htela to radim

-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jan 25, 2010 10:11 pm
[quote="kirovljeva"]Evo i mene kod kuce zivog i zdravog
... Jutros su mi skinuli masku i izvadili tampone...
Ajde da sumiram sve kako je bilo...
JAVNO SE ZAHVALJUJEM VERMAELEN JER DA NIJE NJEGA JA BI KAO I VECINA OTISAO NA VMA!!!!
Operisan sam u vrlo kratkom roku sa uputom, itd... Nisma uopste ocekivao da ce sve ovako brzo proci, pa me drzi neki sok...[/quote
Eto cituckam tako vase postove i ja bih da postavim par pitanja Kirovljevoj - Da li mozes da objasnis u cemu je razlika izmedju doktora sa VMA i Zvezdare? Sta to fali vecini sto su bili na VMA i operisali se? Uostalom, tvoj nos je uradjen solidno, nista bolje od drugih sto su uradili na bilo kom mestu, a po mom misljenju, doticna doktorka je ipak mogla da ti uradi i vrh nosa. I zar je tebi najbitnije u svemu sto nisi platio?

Ajde da sumiram sve kako je bilo...
JAVNO SE ZAHVALJUJEM VERMAELEN JER DA NIJE NJEGA JA BI KAO I VECINA OTISAO NA VMA!!!!
Operisan sam u vrlo kratkom roku sa uputom, itd... Nisma uopste ocekivao da ce sve ovako brzo proci, pa me drzi neki sok...[/quote
Eto cituckam tako vase postove i ja bih da postavim par pitanja Kirovljevoj - Da li mozes da objasnis u cemu je razlika izmedju doktora sa VMA i Zvezdare? Sta to fali vecini sto su bili na VMA i operisali se? Uostalom, tvoj nos je uradjen solidno, nista bolje od drugih sto su uradili na bilo kom mestu, a po mom misljenju, doticna doktorka je ipak mogla da ti uradi i vrh nosa. I zar je tebi najbitnije u svemu sto nisi platio?
Mashica nos ti sada odlicno izgleda
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jan 20, 2006 2:53 am
Nisam isao na estetsku opearciju... Pravila mi je nos tako da ne bude upadljiv... Kad se skinula grba vrh se podigo i nije bilo potrebe da se radi estetika na tom delu a da je bilo potrebe radila bi doktorka i to je naglasila, ja nisam trazio nitsat posebno niti sam izvoljevao... Sve u svemu razlika izmedju lekara sa VMA i KBC Zvezdara se izgleda razlikuje u tehnici korekcije nosa, nezi pacijenta i cena...lubenicica napisao: Eto cituckam tako vase postove i ja bih da postavim par pitanja Kirovljevoj - Da li mozes da objasnis u cemu je razlika izmedju doktora sa VMA i Zvezdare? Sta to fali vecini sto su bili na VMA i operisali se? Uostalom, tvoj nos je uradjen solidno, nista bolje od drugih sto su uradili na bilo kom mestu, a po mom misljenju, doticna doktorka je ipak mogla da ti uradi i vrh nosa. I zar je tebi najbitnije u svemu sto nisi platio?
E sad ja ne vidim da sam igde napisao da ako je neko isao na VMA i platio da je budala pa da se oseti neko prozvanim, ja sam bio na pregledu koj Bijeljica i zamalo da platim a ne mora... Ko ima pare moze da radi sa njima sta hoce... Moja je odluka bila da odradim to za dzabe kad moze... I daleko je od toga da ova doktorka nije stucna u svom poslu pa da sad ja pomislim ako ne platim nece ispasti ono sto ja hocu... Mislim da si previse licno shvatila nesto sto sam napisao ali ok....
ja mogu samo da kazem da se meni cini da je tebi nos odradjen mnogo bolje nego meni, mozda zbog toga sto nemas otoka, vec sad ti nos izgleda manji nego pre operacije a nekima od nas je i posle 3 meseca nos siri nego sto je bio pre
-
- Aktivan član
Meni se generalno svidja kako izgled svaki nos kako je odradjen... S'tim sto me neke slike poprilicno uplase zbog otoka ali to prodje...
Kad sam pitao doktorku koja je razlika izmedju otoka ona mi je rekla da postoje razne tehnike korekcije nosa... Neko je vise podlozna otocima, podlivima a neko manje... Ja sam imao minimalno...
Postavicu slike za jedno 2-3 nedelje...
Kad sam pitao doktorku koja je razlika izmedju otoka ona mi je rekla da postoje razne tehnike korekcije nosa... Neko je vise podlozna otocima, podlivima a neko manje... Ja sam imao minimalno...
Postavicu slike za jedno 2-3 nedelje...
koja je tebi tehnika radjena - otvorena ili zatvorena?
-
- Aktivan član
Znao sam da sam nesto zaboravio da pitam...hairext napisao:koja je tebi tehnika radjena - otvorena ili zatvorena?

hairext, hvala 
kirovljeva, kod tebe je onda radjena zatvorena metoda.

kirovljeva, kod tebe je onda radjena zatvorena metoda.
-
- Aktivan član
Da zatovrena, samo sto to sto mi posmatramo nekom metodom ko zna kako hirurzi to gledaju... Ona je verovatno mislila na nesto drugo tokom same operacije a ne na metodu gde se nalaze rezovi...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Avg 20, 2009 4:22 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Hairext na osnovu onih slika sto si prilozila nos ti je stvarno super..ali stvarno..koliko moze da se vidi simetrican je u potpunosti..i simpatican..A i super izgleda i iz profila.Mozda se previse opterecujes?Nemoj da se brines..bice to sve okay..i ja imam problem sa tim prednjim delom..ali bice to ok..valjda.....za neke 2-3 nedelje idem na slikanje kod fotografa,fotografije nosa su potrebne radi kontrole kod doktora..pa cu te fotke onda da okacim i ovde..hairext napisao:ja mogu samo da kazem da se meni cini da je tebi nos odradjen mnogo bolje nego meni, mozda zbog toga sto nemas otoka, vec sad ti nos izgleda manji nego pre operacije a nekima od nas je i posle 3 meseca nos siri nego sto je bio pre
kirovljeva, kako mislis mi posmatramo nekom metodom, a hirurzi mozda drugacije? postoje 2 metode i u nasem i u hirurskom svetu, zatvorena i otvorena, pri otvorenoj se pravi rez na kolumeli nosa (kao kod mene npr.) i tkivo nosa se pri operaciji u potpunosti povuce do ociju. pri zatvorenoj metodi se naprave rezovi samo unutar nozdrva kao kod tebe...
hairext, i kod tebe je radjena zatvorena metoda ako se ne varam?
hairext, i kod tebe je radjena zatvorena metoda ako se ne varam?
Miki89 meni je otok prisutan vise sa desne strane od samog korena nosa pa do vrha, leva strana mi dosta normalnije izgleda. ta desna strana me i boli a i pored nosa imam kao neku kost, nadam se da to nije kostani zulj. od doktora nikakav odgovor nisam dobila kad sam ga pitala sta je to.
nos kao nos mozda i nije toliko ruzan ali mi se ne svidja kako mi stoji. imam cetvrtasto lice i ranije sam imala duzi i ostriji nos koji mi se bolje uklapao nego ovaj siroki kraci
nikako ne mogu da se naviknem ali mozda ce to izgledati bolje za par meseci.
na kontrolu nosis slike? po meni je to dosta ozbiljniji pristup nego kad ja nezadovoljna dodjem na kontrolu a doktor pocne da se odusevljava izgledom mog nosa
jel se tebi cini da ti je vrh siri nego pre operacije?
Mashica meni je radjena zatvorena septorinoplastika, vidim oziljke unutra. imam oziljke i na nozdrvama pa mislim da mi je suzavao nos, samo ne znam kada ce mi spasti otok da konacno vidim taj efekat
meni samo nije jasno kako je otvorena metoda navodno zastarela a toliko skuplja. citajuci dosta stranih foruma sa ovom tematikom, dosla sam do zakljucka da je oporavak mnogo brzi kod otvorene rinoplastike (otoci su mnogo manji) i to po meni ima logike. kod zatvorene metode se vise radi ``napamet`` pa je sigurno i pristup agresivniji
nos kao nos mozda i nije toliko ruzan ali mi se ne svidja kako mi stoji. imam cetvrtasto lice i ranije sam imala duzi i ostriji nos koji mi se bolje uklapao nego ovaj siroki kraci

na kontrolu nosis slike? po meni je to dosta ozbiljniji pristup nego kad ja nezadovoljna dodjem na kontrolu a doktor pocne da se odusevljava izgledom mog nosa

jel se tebi cini da ti je vrh siri nego pre operacije?
Mashica meni je radjena zatvorena septorinoplastika, vidim oziljke unutra. imam oziljke i na nozdrvama pa mislim da mi je suzavao nos, samo ne znam kada ce mi spasti otok da konacno vidim taj efekat

meni samo nije jasno kako je otvorena metoda navodno zastarela a toliko skuplja. citajuci dosta stranih foruma sa ovom tematikom, dosla sam do zakljucka da je oporavak mnogo brzi kod otvorene rinoplastike (otoci su mnogo manji) i to po meni ima logike. kod zatvorene metode se vise radi ``napamet`` pa je sigurno i pristup agresivniji