Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
hairext
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 12:09 pm

Re: Operacija nosa

Post od hairext »

evo jednog primera koliko dugo otok moze trajati :o

Slika
Miki89
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 20, 2009 4:22 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Miki89 »

Haaaaaa?Sta?wtf?3 godine? Ne verujem..Jeste da je nos super ali bre treba da osedim dok otoci padnu..Mislim..:S

Ok hairext..ne nosim svaki put slike,vec sada jer ce to biti 7 meseci od operacije a i kako je rekao poslednja kontrola pa zato slike..kao izgled pre i posle..jer sam mu nosio slike isto tako kada sam isao na operaciju..
Na slikama ce lepo da se vidi sta kako..tako da ako cu na moje pitanje moci da pokazem tacno sumnjivi deo nosa..a i na slikama ce biti objektivno prikazano..a ne da li ja mislim da li je ili nije desna strana natecenija i da li ili ne nesto drugo..
A i malo me plasi to..sto je poslednja kontrola jer ako nos prednji deo ne splasne kada cu doktora moci da opet pitam zasto?Na toj zadnjoj kontroli ce da se radi provera disanja..kroz razne aparate..disanje na nos,pa na usta..kao sto sam radio i pre operacije...
Ja cu gledati da mi zakaze za opet neki period da dodjem na kontrolu..meni nije tesko..a ni njemu..a mnogo znaci..kad on kaze da je sve ok..sigurniji sam....
lubenicica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 25, 2010 10:11 pm

Post od lubenicica »

Ma ne shvatam nista licno, nego samo pitam. Ljudi moji, ma nosici su vam svima super, nemojte da se zagledate previse, svaki oporavak je individualan. Lepo je sto delite ovako iskustva i mnogo toga moze da se sazna. Kada pogledate sve vase slike od ranije i sada, razlika je wowwww i te kako velika. Meni je svaki nosic koji je odradjen bilo gde i kod bilo kog doktora super ! Imajte u vidu da ste svi pod otocima i da je potrebno vreme dok se sve ne dovede u red. Samo napred u zivot sa novim nosicima i nedajte da vam se vec steceno samopouzdanje poljulja! Pozdrav svima ! :P :P :P

P.S. Ja sam samo slucajni prolaznik i nije mi radjena operacija nosica :P
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 20, 2006 2:53 am

Post od kirovljeva »

Mashica napisao:kirovljeva, kako mislis mi posmatramo nekom metodom, a hirurzi mozda drugacije?
To ok, ali dalje od rezova jer iko od nas zna kako izgleda operacija ista se radi ? I kako se radi? Kako lome kost ? Hocete da kazete da tu posotji samo jedna tehnika, ne ja sam doktorku razumeo kad mi je rekkla da postoji vise tehnika da nije mislila na tehniku reza vec na samu operaciju i tok operacije...
hairext
Aktivan član
Aktivan član

Post od hairext »

definitivno ima vise metoda, meni je na specifikaciji racuna pisalo ``septorinoplastika po .... `` pa onda neko ime, ne znam gde mi je sada racun da procitam :D
kovrdza
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Sep 16, 2009 5:05 pm

Post od kovrdza »

Hariext, vec duze hocu da ti posaljem porukicu (pa recimo podrske) ali sam imala neki problema sa prihvatanjem naloga na operi. Nebitno. Elem, mislim da treba da se opustis i bavis desetim stvarima, da sto manje mislis na svoj nos. A to je zato sto uopste nema potrebe za kuknjavom, jer ti stvarno, bar po mom misljenju nos super izgleda. Ne znam da li se uzivo primecuje nesto sto se na slici ne vidi, ali na fotkama ti stvarno super izgleda. I ta 'sirina nosa' o kojoj ti govoris, ja to stvarno ne vidim. Ti imas sire lice i mislim da ti bas ne bi stajao uzi nos, i da ti ovaj super pristaje. To sto nos ima svoje dobre i lose dane je dokaz toga da otoci postoje jos uvek (jer ranije dok se nisi operisala, jer si se budila sa razlicitim nosevima :) ?) Sto dodje i logicno, jer sigurno ove nagle promene temperatura, zatim vazduh a i polozaj spavanja uticu na nos. Onog trenutka kad se sve stabilizuje i kad se ti svakog jutra budes budila sa istim nosem znaces da je mukama sa otocima kraj.
Tebi ocigledno organizam reaguje dosta sporo (jer Bjela sigurno ne pravi neke velike promene u nacinu radi) a i iz iskustva ljudi na forumu mozemo videti da ima najrazlicitijih 'slucajeva'. Zato verovatno govore o toliko dugom periodu oporavka posto postoji varijanta da ti otoci spadaju dosta sporo (nadam se da ja necu biti jedna od tih :) ) Dakle ostaje ti da se naoruzas strpljenjem, ne gledas u ogledalo, ili gledas samo tokom pozitivnih dana (nos ce ti sa spadanjem otoka biti samo manji naravno, tako da je taj bolji dan realniji izgled nosa). Samo opusteno i uzivaj.

A sad nesto sto mene interesuje. Ja imam operaciju sledece ned, ali je moram pomeriti za sredinu marta (moram da diplomiram pre nego odem na poduhvat, a ja sam tolika lencuga ovih dana!!! ahhahah). Jel zna neko dal se magicna cifra promenila i kako stoje sa terminima?
Korisnikov avatar
lucke10
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 16, 2009 3:53 pm

Post od lucke10 »

operisao sam se pre mesec i po dana (devijacija) ali mislim da mi rane u nosu nisu zarasle......
pre nedelju dana kada sam cistio nos bilo je krvi,nije to sukrvica to je bas krv sa mesta gde je seceno

a i ne znam da li je normalno da osecam bol u nosu kada trcim

posto treniram fudbal (sada su mi pocele pripreme)
nisam siguran da li je zbog hladnog vremena i vazduha ali nista nisam osecao dok sam trcao na traci u teretani

takodje uopste ne mogu da ga kontrolisem ...stalno mi curi nos

jel to normalno da se desava posle ovoliko vremena od operacije ?

svejedno cu pitati doktora kada budem otisao na kontrolu
Miki89
Aktivan član
Aktivan član

Post od Miki89 »

Hairext zaboravio sam da ti odgovorim u vezi sirina nosa pre i posle..pa stvarno ne znam..vise se ni ne secam..ja sam imao siri nos pre..to znam da je prokomentarisao kada je merio..ali sada je definitivno smanjio ga..mislim na sirinu..po duzini to stoji odavno..Posle one slike..opusteno skroz..pasce otoci..pitanje je kad..ali je sigurno da ce pasti..;)
hairext
Aktivan član
Aktivan član

Post od hairext »

kovrdza hvala puno na podrsci :) i ja se nadam da ce vremenom biti bolje, cekacu godinu dana pa ako i tada budem nezadovoljna mozda cu se ponovo operisati. nos kao nos, i da ostane ovakav samo da mi se oci i ostatak lica vrate u normalu, ovako ne licim na sebe

lucke10 sasvim je normalno da te boli nos pri fizickim naporima, ipak to jos uvek nije sraslo, ne brini. ako krvaris prilikom ciscenja obavezno to napomeni na kontroli, mozda imas neku infekciju a mozda si samo povredio ranu.
mare255
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 31, 2009 1:20 pm

Post od mare255 »

hairext napisao:kovrdza hvala puno na podrsci :) i ja se nadam da ce vremenom biti bolje, cekacu godinu dana pa ako i tada budem nezadovoljna mozda cu se ponovo operisati. nos kao nos, i da ostane ovakav samo da mi se oci i ostatak lica vrate u normalu, ovako ne licim na sebe

lucke10 sasvim je normalno da te boli nos pri fizickim naporima, ipak to jos uvek nije sraslo, ne brini. ako krvaris prilikom ciscenja obavezno to napomeni na kontroli, mozda imas neku infekciju a mozda si samo povredio ranu.
Hairext,
I ja se slazem sa kovrzdom. Ti preterujes i kod tebe to sad prerasta u psihicki problem. Ja mislim da si svakog ili skoro svakog pitala za vrh nosa i koliko mu je sirok. To samo pokazuje da je kod tebe problem psihicke prirode. Pored toga imas na netu more informacija o tome koliko treba veremena dok se otoci ne povuku 100%. Na netu se mozes uveriti da je to negde od 12 pa i do 18 meseci. Jos plus otok sa vrha nosa se poslednji povlaci sto je i logicno jer otok tezi da ide nadole i skuplja se u vrhy nosa, sto je posledica gravitacije, kao sto sam ti jednom napisao. Drugo, sad je zima i hladno je vreme i to moze vrlo nepovoljno da utice na nos (da donekle uspori opadanje otoka). Za nos bi verovatno idealno bilo da je sad maj mesec, ali nije, zato treba da se strpis. Na prolece i leto ces imati dobar nos. To je jos nekih par meseci da se strpis. U medjuvremenu, pridrzavaj se upustva doktora i ne misli toliko na nos, kad prestanes da mislis mozda ce ti i krenuti nabolje jer ovako samo privlacis negativne stvari sa tom negativnom energijom. To sto pominjes jos jednu operaciju zbog vrha nosa, ja bih ti preporucio da cekas godinu i po, a ne godinu dana. Mada ja licno ne verujem da ces se tad odluciti na tu operaciju nego ces sama sebi izgledati cudno ako budes citala ono sto si pisala sad u ovo vreme. Ne znam da li imas neki problem sa disanjem, ako nemas onda treba da pomognes sebi tako sto ces manje misliti o nosu.
Miki89
Aktivan član
Aktivan član

Post od Miki89 »

http://i50.tinypic.com/wtjs4.jpg

Evo ubacio sam sliku profila..negde sam nasao u albumima..slikano pre dva meseca.nisam ni znao da je imam.Sta kazete?
black lady
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 10, 2008 11:56 am

Post od black lady »

Miki odlican ti je profil,jel on tebi suzavao i vrh nosa i dizao ga malko!

hairext odlican ti je nosic!

:D
Get up stand up, get up for yor life, get up stand,dont give up the fight!
Korisnikov avatar
Vermaelen
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 17, 2009 6:40 pm

Post od Vermaelen »

Miki nos ti je super,i to je dokaz da se i u drzavnim klinikama radi super,a ne samo kad platis,kao sto su neki napisali ovde.
Miki89
Aktivan član
Aktivan član

Post od Miki89 »

@black lady Stvarno nemam pojma sta je uradio..Moguce..da je suzavao..a mozda kad se skinula grba se vrh digao..nemam pojma..Ja kada sam trazio da mi objasni sta je sve radio..rekao mi je da bolje da ne znam,pola u sali pola ozbiljno...a kasnije mi nije bilo ni bitno..sta je on radio dok sam ja spavao.Bitno je da je dobro uradio!

Evo i neke slike iz raznih uglova..iz anfasa direktno bas nemam jer me iskreno smorilo da se slikam od napred po milion puta kao da pripremam neke * SPAM *..vec su mi draze one spontane slike iz raznih uglova pa kako ispadne..
http://i48.tinypic.com/othijn.jpg
Tu se vidi da je desna strana otecenija..
http://i45.tinypic.com/2jc9ant.jpg
Sa levom stranom je sve okay..
Ovu sledecu sliku kacim sa namerom da se vidi u koju krajnost otoci mogu da odu..slika je slikana samo 2 dana pre ovih gore..a profil je natecen na kub.. http://i47.tinypic.com/2ur8mx0.jpg i onda se sledeci dan sve stabilizovalo i izgledalo normalno.
Takodje jos jedna slika u prilog,da pokazem koliko mi je nos bio elastican kao plastelin i sta sam sa kozom mogao da radim..skroz da je izdignem od kosti..sad toga vise nema..na svu srecu.. to je nekih 4-5 meseci od operacije..
http://i49.tinypic.com/27yzbeo.jpg

@Vermaelen hvala!Pa da..eto primera..
Nev
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 26, 2009 4:26 pm

Post od Nev »

Miki89, nos ti je VRH COVECE!!! Ali stvarno!! Gde si bese radio, da sad ne listam unazad da gledam ranije postove? Ali stvarno je za svaku pohvalu. Da li ti je profil u pocetku, nekih mesec dana posle operacije bio ravniji ili je u startu imao udubljenje? E a za ovo rastezanje koze... mis'im sta reciiii!? :o
Veliki pozdrav!! :D
Odgovori