Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 20, 2006 2:53 am

Re: Operacija nosa

Post od kirovljeva »

Hvala.Prvo sto sam uradio kad su mi skinuli masku je pocesao sam ono mesto koje me je svrbelo satimaa.. :-) Inace sad ne svrbi niti krvari... Jedino ne osecam vrh , mislim osecam ali kao da je plastican, to je otok... Sad stvrpljenje da mi spadne otok i konci da ispadaju :-)...
Kako si ti koristio onaj fizioloski rastvor? meni su dali spric i onu bocu da ponesem kuci...
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član

Post od kirovljeva »

Jel ste vi imali osecaj kao da ce vam se zacepiti nos, meni je doktorka rekla da ne smme da izduvavam ali smem da usmrcem ?.. Dokle :) jer ako je tako kako da ga ocistim kad me je strah da naprstakm ovo fiziolosko sredstvo dublje sa spricem, da ne zabodem sebi iglu u nos :D...
hairext
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 12:09 pm

Post od hairext »

fizioloski rastvor prespi u praznu bocicu od marisola ili nekog slicnog spreja za nos, tako ces lakse moci da ocistis nos. koristis li ad kapi?
Korisnikov avatar
Vermaelen
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 17, 2009 6:40 pm

Post od Vermaelen »

Nisu meni nista dali...Ja jos nisam ni na kontrolu bio a evo vec ce 2 meseca od operacije...Planiram kad malo otopli posto jbg 280 km sam od Bg-a...
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član

Post od kirovljeva »

Hvala Hairext, presucu fizioloski rastvor u neku pumpicu za nos..

Kad mi je izvadila tampone samo mi je rekla da moram da pazim jos malo jer imam konce i da ce ukosor ispasti, takodj mi je rekla da duze necu osecati nos kao da je moj... Posle je sestra krenula da mi da mao fiziolokskog rastvora medjuitm sestra uzme spric zabije ga u bocu i da mi bocu koja je do pola puna... I to mi je rekla da koristim kao kapi za nos... Nisat vise od toga mi nije receno...
mare255
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 31, 2009 1:20 pm

Post od mare255 »

kirovljeva napisao:
hairext napisao:kirovljeva super ti je nos, vec sada izgleda sasvim ok, nemas nesto puno otoka, po meni uopste ne izgledas sveze operisano :)
Hvala hairext! :)

Ja sam vec sada zadovoljna kako izgleda a mogu misliti kako ce izgledati kad bude 2x manje kad spadne otok na vrh nosa :)... Ima tu otoka i dosat je zuto ispod oka, ali to se ne primecuje toliko na slici... Sve u svemu ja sam zadovoljan rezultatom.
Kirovljeva,
najvaznije je da si ti vec sada zadovoljna. :wink:
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član

Post od kirovljeva »

mare255 napisao:
kirovljeva napisao:
hairext napisao:kirovljeva super ti je nos, vec sada izgleda sasvim ok, nemas nesto puno otoka, po meni uopste ne izgledas sveze operisano :)
Hvala hairext! :)

Ja sam vec sada zadovoljna kako izgleda a mogu misliti kako ce izgledati kad bude 2x manje kad spadne otok na vrh nosa :)... Ima tu otoka i dosat je zuto ispod oka, ali to se ne primecuje toliko na slici... Sve u svemu ja sam zadovoljan rezultatom.
Kirovljeva,
najvaznije je da si ti vec sada zadovoljna. :wink:
Hhahaha... Provali ladno sam napiaso zadovoljna , permutovao sam a i n :S... hahaahahaaha
vjeverica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 18, 2009 5:11 pm

Post od vjeverica »

Pozdrav svima, već odavno pratim forum i dosta su mi pomogli postovi koje sam ovde pročitala... operisala sam nos 12. januara, sve je prošlo dobro samo što su mi podlivi još jaki, i beonjače crvene od popucalih kapilara, ali nadam se da će se to brzo sanirati jer iz dana u dan stanje se vidno popravlja. Zbunjuje me to što mi je nos na dan skidanja maske (20. januar) bio manji nego posle (radila sam estetiki, skidanje grbice i smanjivane nosa)... da li se to još nekome dogodilo? Možda je to zbog otoka, ne znam ali ponekad kao da mi se nos vraća na staro :( ...
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član

Post od kirovljeva »

Ja sam se jutros probudio sa asimetricnim nosem :D... Leva strana je deblja od desne... Cak desnu sam poceo da osecam :D ali leva mi na dodir brdi... Isto tako vrh desno osecam levo ne.... Inace poceli su konci da me zatezu :D... KAd cistim nos ne znam jel konac ili sukrvica :D...
hairext
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 12:09 pm

Post od hairext »

vjeverica napisao:Pozdrav svima, već odavno pratim forum i dosta su mi pomogli postovi koje sam ovde pročitala... operisala sam nos 12. januara, sve je prošlo dobro samo što su mi podlivi još jaki, i beonjače crvene od popucalih kapilara, ali nadam se da će se to brzo sanirati jer iz dana u dan stanje se vidno popravlja. Zbunjuje me to što mi je nos na dan skidanja maske (20. januar) bio manji nego posle (radila sam estetiki, skidanje grbice i smanjivane nosa)... da li se to još nekome dogodilo? Možda je to zbog otoka, ne znam ali ponekad kao da mi se nos vraća na staro :( ...
podliv u oku je meni trajao neke tri nedelje, to samo ruzno izgleda, bitno je da ne boli.
normalno je da nos bude manji odmah nakon skidanja maske, ono sto sada mozes da vidis je samo profil, on se nece bitno menjati mada se meni nos povecao i iz profila do sada.
napred su ti otoci sada prisutni u najvecoj mogucoj meri, nos ce ti iz dana u dan lepse izgledati a tek posle 6 do 8 meseci mozes da vidis pravi oblik nosa.
jelenad.
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 11:01 am

Post od jelenad. »

Da li je neko isao ovih dana da zakaza operaciju?Ako jeste za kada ste je zakazali?Pozdrav za sve vas
zlatokosaBG
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 11, 2009 9:44 pm

Post od zlatokosaBG »

vjeverica napisao:Pozdrav svima, već odavno pratim forum i dosta su mi pomogli postovi koje sam ovde pročitala... operisala sam nos 12. januara, sve je prošlo dobro samo što su mi podlivi još jaki, i beonjače crvene od popucalih kapilara, ali nadam se da će se to brzo sanirati jer iz dana u dan stanje se vidno popravlja. Zbunjuje me to što mi je nos na dan skidanja maske (20. januar) bio manji nego posle (radila sam estetiki, skidanje grbice i smanjivane nosa)... da li se to još nekome dogodilo? Možda je to zbog otoka, ne znam ali ponekad kao da mi se nos vraća na staro :( ...
Draga Vjeverice, ne ocajavaj, i ja sam takodje imala taj trip da mi se nos vraca na staro! To je valjda normalno, jer se otok spusta sa korena na vrh nosa, pa onda stvara laznu sliku da ti je nos i dalje veliki. :wink: Kod mene je proslo tri meseca, pa je jos uvek otecen u predelu vrha nosa, sto je dr Bijelic i potvrdio. Pozdrav
vjeverica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 18, 2009 5:11 pm

Post od vjeverica »

Iskreno se nadam da je sve to zbog otoka :roll: i da je ovo samo trip... samo na dan skidanja maske imala sam nosić kakav sam htjela, i pored otečenog lica i podliva ja sam bila zadovoljna a sad :-? ... hvala na riječima utjehe u ovim trencima mi mnogo zneče :wink:
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član

Post od kirovljeva »

Meni je nos sve manje i manje otecen.... Jutros sam se probudio i skoro da osecam vrh nosa na dodir... Svaki dan je sve bolje i bolje... Otoci su bukvalno isit kao kod Vermaelen... Sve manje i manje se vidi... Malo mi je jos zuto ispod oka ali bas neprimetno... Neki ljudi nisu ni primetili da sam operisan...
helena*
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 9:20 am

Post od helena* »

Hairext, koliko ti je proslo od operacije? Ej, da li mozes da okacis sliku iz profila i anfasa, ali slikano na dnevnoj svetlosti. Tada se odlicno vidi kako oporavak napreduje. Bas bi mi znacilo... :oops:
Odgovori