Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 20, 2006 2:53 am

Re: Operacija nosa

Post od kirovljeva »

hvala. Na konto otoka sam razgovarao sa doktorkom i rekla mi je da to i zavisi od tehnike kojom radi i koju koristi hirurg. nije mi ni poslala tu spreda jer nije bas spreda vec iz ugla i krvavo, nije za net... uglavnom sutra cu videti sve... a postavicu slike u skorije vreme.
Korisnikov avatar
Vermaelen
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 17, 2009 6:40 pm

Post od Vermaelen »

Sutra ce nos biti 3 puta shiri nego sa ove slike :D Ja znam kad sam sebe video u ogledalo...
Kad ti izvade tampone videces koje je to olaksanje,i krvarices taj dan,meni je taj dan to mnogo smetao dok se nije malo sasushilo.Inace super ti je nos.I meni je pokazivala sliku posle operacije ali na mob. pa se nije videlo dobro.
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član

Post od kirovljeva »

ja ocekujem da cebiti veci nego sto je na slici ali ipak je ovo sad oporavak a ovo je slika iz sale samo sto je poceo da natice... otkod zbog maske nije mogao da dise pa ce se sutraopustiti... za 2-3 nedelje ce biti ok i krenuce da spada onaj manji otok polako.... uglavnom ljudi to je to sto se tice KBC ZVEZDARA. Ko ima zdravstvene probleme sa uputom je besplatno...
Necika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 12:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Necika »

Prosle godine u martu sam operisala nos na VMA kod dr Bijelica. Profilom sam prezadovoljna ali mi je vrh nosa ostao sirok.
Da li neko moze da mi preporuci dobrog estetskog hirurga za sredjivanje vrha nosa? Ko je od vas imao odlicno iskustvo i na kojoj klinici? Zelim da suzim vrh nosa i da konacno zavrsim sa tom mukom!!!
Nev
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 26, 2009 4:26 pm

Post od Nev »

Necika, da li si bila ponovo kod doktora Bijelica i pitala zasto ti je ostavio vrh nosa da bude sirok? Sta ti je pricao na kontrolama, ako se secas? Vidim da se vecina zali da im je vrh nosa sirok, nije valjda svima tako? :-?
hairext
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 12:09 pm

Post od hairext »

Necika napisao:Prosle godine u martu sam operisala nos na VMA kod dr Bijelica. Profilom sam prezadovoljna ali mi je vrh nosa ostao sirok.
Da li neko moze da mi preporuci dobrog estetskog hirurga za sredjivanje vrha nosa? Ko je od vas imao odlicno iskustvo i na kojoj klinici? Zelim da suzim vrh nosa i da konacno zavrsim sa tom mukom!!!
jos uvek ti je vrh sirok? :o
mozes li da postavis slike pre i posle?
helena*
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 9:20 am

Post od helena* »

Necika napisao:Prosle godine u martu sam operisala nos na VMA kod dr Bijelica. Profilom sam prezadovoljna ali mi je vrh nosa ostao sirok.
Necika, 'ajde pliz postavi slike da vidimo kakav ti je nos. Verujem da su svi nestrpljivi da vide. Pozdrav.
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član

Post od kirovljeva »

Evo i mene kod kuce zivog i zdravog :-)... Jutros su mi skinuli masku i izvadili tampone...
Ajde da sumiram sve kako je bilo...

Prvi dan mi je bio prijem, nista specijalno se nije dogadjalo sem sto sam dobio nek manju temepraturu na nervnoj bazi oko 37.2, strah od nepoznatog i ako svojevoljno dolazim na operaciju... Rekli su mi da je to normalno i da skoro svi imaju tu temperaturu na nervoj bazi... Uvece su mi dali jedan bromazepam kako bi se naspavao medjutim dzabe trebalo je da mi daju celo pakovanje jer inace imam poremecen san spava mi se preko dana a budim se poslep ponoci :)... Na dan operacije su mi vise puta premeravali temperaturu kako bi konacno odlucili da li ce biti operacije tog dana, naterali su me da se istusiram posle zbog temeprature i ako se nisam znojio...

Oko 11.45 je dosla glavna sestra po mene i uvela me u neku prostoriju ispred operacione sale... Tamo mi je nek zena dala inekciju za opustanje od koje mi je rekla da cu malo pre operacje odremati... Od te inekcije sam jedva ustao sa kreveta sa osmehom kao dasam pijan, pridrzavala me je do sale... Ne secam se samog trenutka ulaska u salu, ali se secam kad su mi desnu ruku na stolu stavili u desni dzeb i u levu ruku ono za ubrizgavanje anestezije, dalje se niceg vise ne secam....

Operacija je trajala 2h, sto znaci da sam za to vreme bio pod anestezijom, to je max kolikoje moguce da traje opearcije nos... Radjena mi je devijacija, realokacija nosa (ipsravljanje), korekcija nosne pregrade i skidanje grbe... Sve ostale opearcije traju indenticno isto samo ukoliko nema realokacije nosa, zato je moja duze trajala... Probuili su me na operacionom stolu kad sam ja na glas rekao "IDEMO NA OOPEARCIJU!" :) a operacija je gotova... Kad su mi lepo rekli i vukli me da ne usatjem da je operacija gotova i da lezim ja sam reko "al sam lepo sanjao" "sta to" "ne secam se :)", nije bilo bolova... Poslepar sekundi sam i ja sam primetio da imam masku na glavi... Prebacili su me na onaj krevet sa kojim su me vozili do sobe, u operacionoj sali sam se poprilicno smrzo, i mogu vam reci da se secam da sam bio ljut na dodire okoje sam osetio pre nego sto sam zaspao.. Da posle budjenja iz anestezije osecaj je bio kao da sam samo nasatvo tamo gde sam stao... Nisam povracao ali sam dosta krvario... Ono glavno je da nije bilooooooooooo bolova, znaci nisat nisam osetio, jedino sam se nervirao sto krvarim toliko ali je i to proslo...

Uglavnom to je glavni deo, kad to pregrmite ostalo se tek zahuktava psihicki... Posle kako je vreme odmicalo krvarenje je prestajalo, cesto sam ispljuvao krv i zbog sukrvice pocelo je da me golica, malo nezgodno kad ne mozete da se pocesete ali ok... Ja na pola skoro masku skinuo sam :) od ceskanja i kidanja sukrvice...

Inace imao sam par dana drustvo na zenskom odeljenju jer sam bio sam u sobi od pocetka pa do poslednjeg dana u bolnici... Posle toga sam se snalazio sam, pricao sa svim zivima u hodniku itd...

Najveci problem je bila nesanica... Ali to sto sam bio sam u sobi je bilo super...

Danas su mi skinuli masku... Usledio je sok od silnog umora i mrcvarenja, nisam znoa da se ponasam ispred ogledala... Nos je super iz profila i spreda... Natecen je 2-3x u odnosu na onu sliku sa opearcionog stola... Uglavnom nos je odlicno odradjen, ja sam prezadovoljan, samo cekma da me prodje ovaj umor jer mi je sad sve poprilicno cudno...

Sama operacija nije bolna, treba biti psihicki jak za sve sto sledi posle toga... Ja sam svojim rezultatom zadovojlan i posle skidanja maske, mogu misliti kako cu tek biti kad spadnu otoci... Konci spadaju za 2-3 nedelje... Dobio sam neku flasu sa fizioloskim rastvorom i to treba da ubrizgavam u nos s vremena na vreme, nema blaaaaaage veze kako i kad... Da receno mi je nikako ne smem da izduvavam nos vec samo da usmrkvam... Nesto ne verujem da necu imati poriv da isresem nos sad kad nemam tampone i on procuri.... Al i to cu izdrzati u ovih 2-3 nedelje nekakko...

Sve u svemu nos mi je operisala Dr. M. D. na KBC Zvezdara, ista doktorka koja je operisala Vermaelen, besplatno je i ne znam koliko ce jos dugo tako biti. I evo slicice od pre i nos na dan skidanja maske i vadjenja tampona... ;-) Doktorka je inace super!

PRE
Slika

POSLE (Na dan skidanja maske i vadjenja tampona)
Slika

Vrlo rado cu da odgovorim na svako vase pitanje...
JAVNO SE ZAHVALJUJEM VERMAELEN JER DA NIJE NJEGA JA BI KAO I VECINA OTISAO NA VMA!!!!
Operisan sam u vrlo kratkom roku sa uputom, itd... Nisma uopste ocekivao da ce sve ovako brzo proci, pa me drzi neki sok...
mare255
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 31, 2009 1:20 pm

Post od mare255 »

Kirovljeva, svaka cast, najgore je iza tebe.
Zanima me otkud si izabrao taj nick, ja sam mislio da je to neka zenska, a ono pises u muskom rodu? Sto se tice maximalne duzine trajanja operacije, nije tacno da je to 2 sata ko sto ti kazes, ne znam odakle ti to. Moja operacija je trajala puna 4 (cetiri) sata. Od med. sestre sam cuo da neke operacije nosa traju i po pet sati.
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član

Post od kirovljeva »

mare255 napisao:Kirovljeva, svaka cast, najgore je iza tebe.
Zanima me otkud si izabrao taj nick, ja sam mislio da je to neka zenska, a ono pises u muskom rodu? Sto se tice maximalne duzine trajanja operacije, nije tacno da je to 2 sata ko sto ti kazes, ne znam odakle ti to. Moja operacija je trajala puna 4 (cetiri) sata. Od med. sestre sam cuo da neke operacije nosa traju i po pet sati.
Pa zapravo ovo je stari nalog koji sam koristio odavno, i nisam birao nick pa sam iskopirao prvo sto mi je bilo pokraj misa (ulica na banovom brdu) a mrzelo me je da pravim novi zbog ove teme pa sam nastavio da ga koristim...Slusao sam lekara nekog kako je pricao o trajanju operacije a doktorka mi je rekla da moja operacija traje duze samo zbog realokacije... I da sve zavsi od tehnike koju koristi hirurg, trajanje, otoci, itd... Gde su ti radili 4h u Beogradu ? 4h da budem pod totalnom anestezijom je uzas... i 2h su mi rekli da je mnogo kad su me vozili u sobu...
mare255
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 31, 2009 1:20 pm

Post od mare255 »

kirovljeva napisao:
mare255 napisao:Kirovljeva, svaka cast, najgore je iza tebe.
Pa zapravo ovo je stari nalog koji sam koristio odavno, i nisam birao nick pa sam iskopirao prvo sto mi je bilo pokraj misa (ulica na banovom brdu) a mrzelo me je da pravim novi zbog ove teme pa sam nastavio da ga koristim...Slusao sam lekara nekog kako je pricao o trajanju operacije a doktorka mi je rekla da moja operacija traje duze samo zbog realokacije... I da sve zavsi od tehnike koju koristi hirurg, trajanje, otoci, itd... Gde su ti radili 4h u Beogradu ? 4h da budem pod totalnom anestezijom je uzas... i 2h su mi rekli da je mnogo kad su me vozili u sobu...
Kirovljeva, ne znam da li si citao moje prethodne post-ove, moja operacija nije bila u Beogradu, nego ovde u Kanadi. Sto se tice anestezije izdrze ljudi i vise od 10 sati pod totalnom, a kamo li tvoja 2 sata. Ne znam sta vama daju za totalnu anesteziju, ali mora da je nesto mnogo jako, kad ste svi tako osamuceni posle operacije. Kod mene su za anesteziju koristili proforol. I to je tzv. plitka anestezija posle koje se lako budi. Bilo je malo i smesno, kad su moj hirurg i anesteziolog rekli da su odlucili da je najbolje da koriste proforol i totalno me uspavaju jer je otvorena rinoplastika bila u pitanju, ja sam na to pitao ko is topa:"jel to ono od cega je umro Majkl Dzekson"? Oni se samo zgledase. Zapamtio sam bio naziv iz nekih tv emisija o smrti Majkla Dzeksona. A anesteziolog kaze" jeste to je to, ali je bezbedno, nema cega da se plasis". Posle operacije sam se probudio bez ikakve osamucenosti ili pospanosti. Cudno je i to da su cak napisali u mom kartonu, sta sam pitao, pa kad su dve sestre dosle da me provere posle operacije i pogledale karton, a jedna kaze:"vidi ovo, pitao je jel Majkl dzekson umro of proforola" a druga ce:"proforol postaje popularan".
Miki89
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 20, 2009 4:22 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Miki89 »

Meni je isto trajala duze od 2h..ne znam tacno..ali u salu sam usao u 8h a probudio se u sobi u 11.40h..tako da..duze od 2h je trajala sigurno..
hairext
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 12:09 pm

Post od hairext »

kirovljeva super ti je nos, vec sada izgleda sasvim ok, nemas nesto puno otoka, po meni uopste ne izgledas sveze operisano :)
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član

Post od kirovljeva »

hairext napisao:kirovljeva super ti je nos, vec sada izgleda sasvim ok, nemas nesto puno otoka, po meni uopste ne izgledas sveze operisano :)
Hvala hairext! :)

Ja sam vec sada zadovoljna kako izgleda a mogu misliti kako ce izgledati kad bude 2x manje kad spadne otok na vrh nosa :)... Ima tu otoka i dosat je zuto ispod oka, ali to se ne primecuje toliko na slici... Sve u svemu ja sam zadovoljan rezultatom.
Korisnikov avatar
Vermaelen
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 17, 2009 6:40 pm

Post od Vermaelen »

jel svrbi nos sad ?
super ti je nos,samo konci da ti ispadnu i videces koje je to olaksanje.meni je prvi ispao 2 dana posle skidanja maske,a zadnji mesec dana posle operacije.
Odgovori