Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Miki89
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 20, 2009 4:22 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Operacija nosa

Post od Miki89 »

Pa mozes normalno da zevas naravno..I ako osecas bol u nos..odmah ces logicno da prestanes..ista stvar kao i sa pranjem prednjih zuba..Pazi samo da ti ne popucaju konci..ili nesto se ne poremeti kojim slucajem..
tesori
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 09, 2009 2:45 pm

Post od tesori »

miki89,jesi mogao ti da trazis od doktora otvorenu rinoplastiku?Znas li da li oni to rade u NS?Citala sam ovde da su otoci minimalni posle takve operacije?
Ako ima neko sa takvim iskustvom bila bih zahvlna ako biste se javili i rekli mi je li to tacno i sta se desava sa oziljkom ispod nosa,jel bolno,kako traje oporavak?
....hvala unapred.... :)
Nev
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 26, 2009 4:26 pm

Post od Nev »

Pa nije valjda da ce konci tek tako lako da popucaju?? :o
Ja pazim ali ipak zateze pa me brine da li moze da dodje uopste do toga da se nesto poremeti? Nije bas da razjapim usta kada zevam :) ali ipak osecam bol u nosu i zatezanje, pa sad...
MarioBG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 19, 2009 9:37 pm

Post od MarioBG »

Taj osecaj prilikom zevanja se i meni desavao pa sam naucio da zevam sa jedva otvorenim ustima ;)
Par nedelja posle operacije prodje to zatezanje. Isto bih hteo da kazem da tek posle cetri meseca od operacije dishem normalno. Do tada nos mi je cesto bio zapusen ili "pun". Koza nosa mi je jos uvek masnija ali verujem da ce to za mesec dva biti ok ;)
Korisnikov avatar
Vermaelen
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 17, 2009 6:40 pm

Post od Vermaelen »

@kirovljeva kako teku pripreme,nema te nesto? :) Nisi se uplasio valjda :lol:

Ovo sto se tice masne koze na nosu,to je jedino sto mi smeta od kad sam skinuo masku,inace je sve super.
@Nev Ma opusteno ne moze to tako lako da popuca,samo moras da pazis,treniraj zevanje :lol:
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 20, 2006 2:53 am

Post od kirovljeva »

Vermaelen napisao:@kirovljeva kako teku pripreme,nema te nesto? :) Nisi se uplasio valjda :lol:
Heh verovali ili ne pojavila se jedna veca muka od operacije, devojka, zbog nje ni ne misim na operaciju :S... Prekosutra mi je prijem u 8h a sutra idem da podignem rezultate krvi i briseve posto sam vec dobio simak pluca i srca kao i krvnu grupu, e da i uput za stacionrano lecenje ce mi dati konacno... U petak ujutru sam na programu :)... Tako da se tek sledeceg vikenda javljam da vam opisem svoje iskustvo :)...
hairext
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 12:09 pm

Post od hairext »

ajde srecno :wink:
hairext
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 12:09 pm

Post od hairext »

tesori napisao:miki89,jesi mogao ti da trazis od doktora otvorenu rinoplastiku?Znas li da li oni to rade u NS?Citala sam ovde da su otoci minimalni posle takve operacije?
Ako ima neko sa takvim iskustvom bila bih zahvlna ako biste se javili i rekli mi je li to tacno i sta se desava sa oziljkom ispod nosa,jel bolno,kako traje oporavak?
....hvala unapred.... :)

otoci posle otvorene rinoplastike su minimalni u odnosu na zatvorenu metodu, kod nas znam da tu vrstu operacije radi kojic. oziljak ostaje na kolumeli i vidi se samo ako se bas zagledas
Nev
Aktivan član
Aktivan član

Post od Nev »

E onda ok za zevakanje :)
@kirovljeva, SRECNO UPETAK!!! Drzimo ti fige da sve bude ok i ostalima koji imaju uskoro operaciju. :D
zlatokosaBG
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 11, 2009 9:44 pm

Post od zlatokosaBG »

MarioBG napisao:Taj osecaj prilikom zevanja se i meni desavao pa sam naucio da zevam sa jedva otvorenim ustima ;)
Par nedelja posle operacije prodje to zatezanje. Isto bih hteo da kazem da tek posle cetri meseca od operacije dishem normalno. Do tada nos mi je cesto bio zapusen ili "pun". Koza nosa mi je jos uvek masnija ali verujem da ce to za mesec dva biti ok ;)
Moj trenutno najveci problem je disanje koje je pocelo nakon dva meseca od operacije da se pogorsava. Sutra ce biti tacno tri meseca od operacije i uskoro planiram da odem na kontrolu i da razresim konacno dilemu sa doktorom da li je operacija bila uspesna ili nije. Jako lose disem, cak mogu slobodno da kazem da disem losije nego pre operacije! Ranije mi je bila samo jedna nozdrva zapusena, a sada su cesto obe delimicno ili skroz zapusene, sto me tera da uglavnom disem na usta!!! Pre operacije sam takodje imala problem sa cestim suvim, nadrazajnim kasljem za koji je dr Bijelic rekao da je posledica devijacije, a evo, i nakon operacije ga jos uvek imam! Mario, je l' tebe bese isto Bijelic operisao? Koliko ti je vremena proslo od operacije?
Sto se tice estetike, nisam jos uvek u potpunosti zadovoljna kako nos izgleda, jer je verovatno jos uvek pod otokom...nadam se da ce za koji mesec biti lepsi :wink: A, inace je i meni koza u predelu nosa strasno masna, a pre operacije je bila suva :roll:
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član

Post od kirovljeva »

Nev napisao:@kirovljeva, SRECNO UPETAK!!! Drzimo ti fige da sve bude ok i ostalima koji imaju uskoro operaciju. :D
Hvala Nev... Cujemo se ljudi.
Nev
Aktivan član
Aktivan član

Post od Nev »

@zlatokosaBG, mislim da zbog unutrasnjeg otoka ne mozes lepo da dises, jer kod mene kada pogledam u levoj nozdrvi, gde je bila devijacija, vidi se unutra kao malo nesto naduto i kada stavljam kantarionovo ulje tu stapic dosta teze prolazi, tj. ne smem duboko da gurnem stapic jer mi koci ta oteklina, pa samo do nje i mazem nos. Tako da mislim da mozda i ti imas isto to pa ti ometa disanje. Ja bas lepo disem, za sada, pogotovu kada spavam, nema vise disanja na usta :P
Da li vam se desava, za one koji su skidali grbicu sa nosa, da kada jedete cvrscu hranu od zvakanja vas zaboli taj predeo? Ja uzela onaj bakerolls pa kad trucne kao na neravnom putu hahahahaha Mislim, da li to nece nesto da poremeti?Doduse pojedem dva kolutica i trudim se da polako zvacem, pa valjda nece. :-? Posle koliko moze da se saginje glava normalno? Meni se desava da kada okrenem glavu da mi se zavrti, da li je i vama bilo tako i posle koliko to prestaje? POZDRAV!!!!! :D
MarioBG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 19, 2009 9:37 pm

Post od MarioBG »

zlatokosaBG napisao: Moj trenutno najveci problem je disanje koje je pocelo nakon dva meseca od operacije da se pogorsava. Sutra ce biti tacno tri meseca od operacije i uskoro planiram da odem na kontrolu i da razresim konacno dilemu sa doktorom da li je operacija bila uspesna ili nije. Jako lose disem, cak mogu slobodno da kazem da disem losije nego pre operacije!
I meni se to desilo, ne secam se bas da li je tek od drugog meseca ali sam primetio da se disanje ne poboljsava. A onda 4 meseca od operacije, najedanput poceo sam da disem normalno, iako u jednoj nozdrvi jos uvek imam oteklinu (nesto sto vise vas ovde opisuje). Nadam se da ce i ona spasti ;)
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član

Post od kirovljeva »

Dan 1.Prijem u bolnicu KBC Zvezdara
Evo upravo su me smestili... Nema nikoga u sobi samnom, ziv se smaram... Jedva cekam da prodje sve ovo... Ako budem raspolozen javljacu se svaki dan...
zlatokosaBG
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 11, 2009 9:44 pm

Post od zlatokosaBG »

kirovljeva napisao:Dan 1.Prijem u bolnicu KBC Zvezdara
Evo upravo su me smestili... Nema nikoga u sobi samnom, ziv se smaram... Jedva cekam da prodje sve ovo... Ako budem raspolozen javljacu se svaki dan...
Bolje da si sam u sobi, nego da ti smeste nekog dedu :wink: salim se, naravno! Bolje je da imas nekoga sa kime ces moci da podelis neizvesnost...ali izdrzaces...drzimo ti fige...Sve najbolje! :D
Odgovori