Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
hairext
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 12:09 pm

Re: Operacija nosa

Post od hairext »

zlatokosa, mozes li da postavis nove slike ovde jer tamo ne mogu da ih vidim?
Korisnikov avatar
Vermaelen
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 17, 2009 6:40 pm

Post od Vermaelen »

kirovljeva napisao:Dan 1.Prijem u bolnicu KBC Zvezdara
Evo upravo su me smestili... Nema nikoga u sobi samnom, ziv se smaram... Jedva cekam da prodje sve ovo... Ako budem raspolozen javljacu se svaki dan...
Ehh...kad se samo setim kolko sam se ja smorio,sto je najgore nisam znao da cu biti tamo 10-ak dana pa nista nisam poneo,samo mp3.
Mozda ti neko i dodje u sobu,mada meni nije,5-6 dana sam bio sam.Imas bar dobre sestre tamo :)))
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 20, 2006 2:53 am

Post od kirovljeva »

Vermaelen napisao:Ehh...kad se samo setim kolko sam se ja smorio,sto je najgore nisam znao da cu biti tamo 10-ak dana pa nista nisam poneo,samo mp3.
Mozda ti neko i dodje u sobu,mada meni nije,5-6 dana sam bio sam.Imas bar dobre sestre tamo :)))
Da te nisu smestili u sobu 22 sa ovom cesmom sto ne staje da curi :D... pa sestre jesu dobre al bleje u onoj njihovoj sobi :).
Miki89
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 20, 2009 4:22 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Miki89 »

tesori napisao:miki89,jesi mogao ti da trazis od doktora otvorenu rinoplastiku?Znas li da li oni to rade u NS?Citala sam ovde da su otoci minimalni posle takve operacije?
Ako ima neko sa takvim iskustvom bila bih zahvlna ako biste se javili i rekli mi je li to tacno i sta se desava sa oziljkom ispod nosa,jel bolno,kako traje oporavak?
....hvala unapred.... :)

Pa tesori mogu ti reci da sam ja bio poprilicno neupucen oko toga sta ce doktor meni da radi..Nisam nista znao..moja ocekivanja su bila jedino da mi ispravi septum i da ukloni grbu..osim naravno popravka disanja koje je ukljuceno u samom startu dok nisam znao da li ce i sta po pitanju estetike da radi...
tako da ovo sada kako mi nos izgleda je..premasilo moja ocekivanja..
A to da li se radi otvorena rinoplastika,stvarno ne znam.Iskreno ne verujem.Mislim da moj doktor ne radi..a ni drugi na klinici..Mada mozda,ako neko bas zahteva,a to bi znacilo da ce da plati dobro taj svoj zahtev ako neki doktor zna da primenu tu metodu valjda bi i radio...Mislim da samo u retkim privatnim klinikama se primenjuje ta metoda..A ja sam skroz protiv privatnih..Jer sve sto je privatno kod mene momentalno budi asocijaciju za davanjem novca..a za usluge kako ko prodje..Napominjem..moje neko misljenje..
Miki89
Aktivan član
Aktivan član

Post od Miki89 »

MarioBG napisao:
zlatokosaBG napisao: Moj trenutno najveci problem je disanje koje je pocelo nakon dva meseca od operacije da se pogorsava. Sutra ce biti tacno tri meseca od operacije i uskoro planiram da odem na kontrolu i da razresim konacno dilemu sa doktorom da li je operacija bila uspesna ili nije. Jako lose disem, cak mogu slobodno da kazem da disem losije nego pre operacije!
I meni se to desilo, ne secam se bas da li je tek od drugog meseca ali sam primetio da se disanje ne poboljsava. A onda 4 meseca od operacije, najedanput poceo sam da disem normalno, iako u jednoj nozdrvi jos uvek imam oteklinu (nesto sto vise vas ovde opisuje). Nadam se da ce i ona spasti ;)
Ja u levoj nozdrvi imam tu oteklinu koja je kao neki mali vazdusni jastucic..koji nikako da se izduva..zato je ta leva strana i natecena..u tom delu..dok sa desne strane..unutra je sve ok..ali spoljni prednji deo je natecen..
hairext
Aktivan član
Aktivan član

Post od hairext »

i ja imam taj jastucic u unutrasnjosti, sa desne strane gde je i bila devijacija, to je unutrasnji otok, zato nam je ta strana vise i otekla mada ja savrseno disem
Miki89
Aktivan član
Aktivan član

Post od Miki89 »

hairext napisao:i ja imam taj jastucic u unutrasnjosti, sa desne strane gde je i bila devijacija, to je unutrasnji otok, zato nam je ta strana vise i otekla mada ja savrseno disem
Pa meni je devijacija bila sa desne strane a ovo je u levoj..Mada i sa desne trane imam neko nateklinu..ali to vec nije u obliku jastucica..mada nije ni bitno..
I ja super disem..
Korisnikov avatar
Vermaelen
Stalni član
Stalni  član

Post od Vermaelen »

kirovljeva napisao:
Vermaelen napisao:Ehh...kad se samo setim kolko sam se ja smorio,sto je najgore nisam znao da cu biti tamo 10-ak dana pa nista nisam poneo,samo mp3.
Da te nisu smestili u sobu 22 sa ovom cesmom sto ne staje da curi :D... pa sestre jesu dobre al bleje u onoj njihovoj sobi :).
Hahaha jesu,krevet u sredini ;) pazi peres ruke lavabo je iskrivljen ceo se uprskas xD
jel ima bar neko mladji na celom spratu ?
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član

Post od kirovljeva »

Vermaelen napisao: Hahaha jesu,krevet u sredini ;) pazi peres ruke lavabo je iskrivljen ceo se uprskas xD
jel ima bar neko mladji na celom spratu ?
Bas taj lavabo, dobro je da ga nisu naopako okrenuli :D... Ne sad su izbacili treci krevet ima samo dva ja sam odmah do lavaboda :D... ima neka studentkinja koja je operisana pre dva dana i to je sve od mladjih ali nju nisam video samo znam u kojoj sobi je jer mi je doktorka rekla...
zlatokosaBG
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 11, 2009 9:44 pm

Post od zlatokosaBG »

hairext napisao:i ja imam taj jastucic u unutrasnjosti, sa desne strane gde je i bila devijacija, to je unutrasnji otok, zato nam je ta strana vise i otekla mada ja savrseno disem
Ma, ja nemam nikakve vazdusne jastucice :lol: i unutra mi sve izgleda regularno, a opet ne mogu da disem dobro! Ja sam imala devijaciju na desnoj strani, na tu nozdrvu nisam nikako disala, a sada je situacija obrnuta, pomalo disem na desnu, ali mi je leva uglavnom skroz zapusena!!!! :roll:
@hairext kada ces na kontrolu? ja planiram da idem sledece srede.
hairext
Aktivan član
Aktivan član

Post od hairext »

dogovorila sam se sa devojkom koja je bila sa mnom u sobi (upoznala si je) da idemo sledece srede u 18:30 pa bi bilo lepo ako mozes i ti da dodjes u to vreme da se vidimo :wink:
jelenad.
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 11:01 am

Post od jelenad. »

Pozdrav za sve i hvala Vam sto postojite :P .U sredu ću na pregled i da zakažem operaciju kod dr.Bjelića. Da li je ovih dana zakazivao operaciju i ako jeste za kada vam je zakazana?Iskreno se nadam da se ne čeka duže od dva meseca.Jedva čekam da konačno sredim nos :D
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član

Post od kirovljeva »

2.dan u boljici, dan operacije

pre 2h sam se probidio osamucen na operacionom stolu i poceo da se zaebavam sa lekarommm :D... sve je ok proslo, nemam nekih bolova stim sto curi krv pa to nervira i nekimali pritisak n nosu se oseca... o gutanju da ne govorim, kad gutam imam osecaj da ce cela maska dami spadne.. a to se ustvari tamponi pomeraju...
Korisnikov avatar
Vermaelen
Stalni član
Stalni  član

Post od Vermaelen »

Uff to je najgori dan, meni je maska smetala mnogo i dok sam jeo i dok sam pio...uzas,mada posle 2 dana vec ces da se naviknes...
Jel ti bilo hladno kad si se probudio? Ja se secam da sam se smrzo dok me nisu doveli do sobe...
A to sto ti curi krv,preko noci dosta smetalo,sutra uvece ce vec da prestane.
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član

Post od kirovljeva »

Vermaelen napisao:Uff to je najgori dan, meni je maska smetala mnogo i dok sam jeo i dok sam pio...uzas,mada posle 2 dana vec ces da se naviknes...
Jel ti bilo hladno kad si se probudio? Ja se secam da sam se smrzo dok me nisu doveli do sobe...
A to sto ti curi krv,preko noci dosta smetalo,sutra uvece ce vec da prestane.
i to sve onako sitno curi i nervira... krv izbacujem isto na usta sukrvicu i to sve u kao da krenem dapovratim al osetim kako mi iz nosa izvuce sukrvicu...
Odgovori