Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Nev
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 26, 2009 4:26 pm

Re: Operacija nosa

Post od Nev »

Meni oci kao da nisu moje, ali je otok vidljiv, ali nekako kao da nisam ja covece, valjda nece tako ostati :o Kad pipnem kod oka boli kao modrica tako da je to od jos uvek prisutnih otoka, posle samo dve nedelje od operacije. Kakav ti imas utisak?
Korisnikov avatar
lucke10
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 16, 2009 3:53 pm

Post od lucke10 »

hairext napisao:izgledaj li nekome od vas oci drugacije nakon operacije? :-?
meni se cini kao da mi je celo lice upalo, osim nosa
hairext
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 12:09 pm

Post od hairext »

i meni se cini da su mi oci jos uvek upale a proslo je 3 meseca :(
Korisnikov avatar
lucke10
Novi član
Novi član

Post od lucke10 »

imam jedno pitanje evo proslo mi je mesec dana od operacije

i kada mazem kremu na nos ( moram da stiskam jace )

pocne da mi curi krv iz nosa , rekao bi iz rana gde je seceno, da li je to normalno ?
tesori
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 09, 2009 2:45 pm

Post od tesori »

mashice,mozes li da mi kazes nesto o tom dr panfilu ili kako vec se zove...posto ja hocu da se operisem u NSu.Gde radi?Kolika je cena?...jos nesto me zanima-jel stvarno tacno da su posle ove otvorene rinoplastike mnoooogo manji otoci?Da li moze da se trazi od doktora da tako operise?J acu se verovatno operisati u NSu,na drzavnoj klinici,pa me interesuje da li bih mogla od doktora da trazim tu otvorenu pinoplastiku?....

hairext....nos ti je super,ja da imam takav bila bih presrecna,mnogo ti lepo stoji,kao da je tvoj od rodjenja,skroz ti ide uz facu,bas si lepa....a otok ti je mnogo spao koliko se meni cini...jeste i proslo 3meseca,ali sad nikad ne bih primetila da ti je nos operisan,sasvim normalno izgleda... :)
Miki89
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 20, 2009 4:22 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Miki89 »

lucke10 napisao:imam jedno pitanje evo proslo mi je mesec dana od operacije

pocne da mi curi krv iz nosa , rekao bi iz rana gde je seceno, da li je to normalno ?

Hm pa..kako krv??Nakon mesec dana to treba da je sve zaraslo..ja kad sam pritiskao..bio mi je crven nos..ali krv ne..Krv mi je isla do nekih 10ak dana..
Jesu to kapljice krvi?Mozda je to kod tebe drugacije

Da vas pitam..da li vas nos svrbi?Mene nekada kada naidje period..uzasno svrbi..cesto imam utisak kad pipnem recimo vrhom olovke bilo gde po nosu da struju prolazi po tom delu nosa..
Korisnikov avatar
lucke10
Novi član
Novi član

Post od lucke10 »

Miki89 napisao:
lucke10 napisao:imam jedno pitanje evo proslo mi je mesec dana od operacije

Hm pa..kako krv??Nakon mesec dana to treba da je sve zaraslo..ja kad sam pritiskao..bio mi je crven nos..ali krv ne..Krv mi je isla do nekih 10ak dana..
Jesu to kapljice krvi?Mozda je to kod tebe drugacije

Da vas pitam..da li vas nos svrbi?Mene nekada kada naidje period..uzasno svrbi..cesto imam utisak kad pipnem recimo vrhom olovke bilo gde po nosu da struju prolazi po tom delu nosa..
malo krvi, ne sliva mi se niz nos ali kad uzmem stapic i ocistim nos iznutra on je krvav...
Miki89
Aktivan član
Aktivan član

Post od Miki89 »

Pa onda nista strasno..To je sukrvica..A zasto stisces nos kad nanosis kremu?To neki poseban postupak nanosenja? :)
Korisnikov avatar
lucke10
Novi član
Novi član

Post od lucke10 »

Miki89 napisao:Pa onda nista strasno..To je sukrvica..A zasto stisces nos kad nanosis kremu?To neki poseban postupak nanosenja? :)
doktor mi je rekao da mazem kremu ali ne samo da je namazem nego da stiskam
otkud znam zasto tako sve radim kako mi kaze :)
Korisnikov avatar
lucke10
Novi član
Novi član

Post od lucke10 »

edit:napisao sam poruku za pogresan forum :D
Nev
Aktivan član
Aktivan član

Post od Nev »

Ja isto cistim nos iznutra kantarionovim uljem ali meni za sda nista ne curi, samo malo pokupim neku "tackicu" skorele krvi i to je to. Ja pitala doktora da li da masiram, posto je neko i o tome pisao rekao je ne, samo da cistim ovim. Tako da Luke10 ipak malo lakse ti nanosi tu kremu dok sve lepo ne zaraste.
A i mene nos zasvrbi, sto unutra sto spolja, ali ja lagano predjem prstom, cisto da mi koza samo oseti dodir. Da vas pitam, dok vam jos konci nisu ispali, kako ste zevali kada vam se prispava??? Jao kada mene uhvati zevalica pa da zinem a krene da me zateze, jer i vama tako bilo?? A kako kada ste ubrzo posle operacije prali zube? Ja kada hocu gornej da operem zateze me, ne mogu da se "iskezim" da ih lepo izribam, kao da su mi iznutra zatezali, kroz usta, haos! :-?
E da za one koji ce ici na operaciju, ako radite EKG na VMA poslace vas da radite i rengen pluca i srca, da znate mada vam to ne traze kada odete da se operisete samo analize i ekg snimak. Takoc da znate :)
Korisnikov avatar
lucke10
Novi član
Novi član

Post od lucke10 »

sad sam se setio , rekao je slobodno jace stiskaj a izgleda da sam ja malo preterao :)

a to mi jerekao da mi ne bi ostali oziljci ispod koze i da bi nos bio "gladak"
Korisnikov avatar
Vermaelen
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 17, 2009 6:40 pm

Post od Vermaelen »

@Nev imao sam i ja problema sa tim,nisam mogao da se nasmejem ko covek :lol: Isto sam i sa pranjem zuba imao problem,ali sam nekako pregurao i to...Samo da ti ispadne prvi konac,posle je sve lakse i lakse,najgore je proslo :) Mene je svrbelo 7-8 dana posle skidanja maske.
Jel vama nesto rekli kad trebate na kontrolu da idete?
Miki89
Aktivan član
Aktivan član

Post od Miki89 »

Isti problem sa pranjem zuba sam i ja imao..Ja sam primenjivao masazu protiv sitnih oziljaka i to sa stiskanjem..a vi kreme..dok ja sad kremom mazem..bez stiskanja..
Nev
Aktivan član
Aktivan član

Post od Nev »

Ljudi, a kako ste zevkali kada vam se spavalo? Ja imama utisak da cu nos da iscupam kada krene da mi se zeva, trudim se da zevam sto manje ali neki put ziasta ne mogu da izdrzim. :-?
El nece nista faliti ako normalno krenem da zevam, mislim ne ko nilski konj ali ipak da mogu da zevnem ko covek? :D
Meni je prva kontrola dve nedelje nakon skidanja maske, sto ce biti 20. januara.
Odgovori