Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
annely
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 15, 2008 9:50 am

Post od annely »

Sto se otoka tice bar u mom slucaju on se ne vidi.Samo je nos jos malo utrnut.Ne plasite se zbog toga.Meni je najteze bilo spavati u sedecem polozaju tri dana,jer vam je nos zatvoren tamponima.I takodje skidanje tampona.Nista ne boli,ali je malo grozan osecaj.
marinka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 24, 2008 2:23 pm

Post od marinka »

ekipa

molim vas lipo imam veliko pitanje za vas i bila bi vam zahvalna da mi odgovorite 3.3 idem na operaciju nosa (devijacija septuma + plasticna)
i kao sto pretpostavljate malo (citaj puno) se bojim.ako mi netko moze samo jedno objasnit koliko se tovno stoji u bolnici i koliko boli vadenje tampona .
neki tu operaiju opisuju kao da je bolnija od samog porada a neki su za tri dana kasnije natrag na poslu.

hvala lipa
par aspera ad astra
okano
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 10, 2007 2:38 am

objasnite mi, please

Post od okano »

Postovani forumasi,
ja sve iscekujem neke odgovore u delu "plasticna hirurgija" dok nisam shvatila da se orl isto odnosi na nos i dodjem kad ono....ovde je glavna rasprava...
Odmah da vam kazem da sam sve revnosno procitala i necu da vas pitam preporuke jer sve zavisi i od utiska doktora i preporuke i cene i jos milion faktora nama individualnih...
Meni samo par sitnica nije jasno pa bih zamolila veterane u "opravci nosa' da me upute ...
1) Nisam shvatila dal manje boli i dl manje ima otoka tj postoperativnih problema kad se samo "isturpija" recimo grba odnosno "estetska operacija" nego kad se lomi kost (jos kad bi neko narodskim recnikom rekao kad se to lomi kost bilo bi extra, jel to ta devijacija)?...mislim tako sam ja zakljucila iz price o otocima i sl...
2) drugo, svi pominju Zemunsku, Studentsku polikliniku (gde se poklapa i dobra ceni i odlicni rezultati) al retko ko pominje VMA (da budem iskrena, s'obzirom da je institucija koja drzi do renomea, sigurnija bih bila da tamo radim) pa me zanima dal ovi nasi forumasi koji su isli kod njih, jesu li isli na orl odeljenje il na esteticko odeljenje?
Ukratko moj problem je sto sam u mladosti (tipa 13godina ) slatko pala na lice i odrala malo kozu cela i sa vrha nosa ...i nista ne bi bilo strasno da se posle tog dogadjaja nije promenio profil...pocela su deca da me zezaju i meni se javio komplex a i jeste primetna razlika pre i posle pada jer sad imam malo kriv nos enfas (naginje na stranu na koju sam pala) i povijen da ne kazem grbav nos....Pritom sam velika kukavica kad je bol u pitanju pa bih da znam sto mi je ciniti cisto da se psihicki pripremim....
Izvinite na duzini posta, nadam se da cete mi pomoci i objasniti ...
goran90ks
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 26, 2008 5:50 pm

Post od goran90ks »

Pre par dana sam napunio 18 godina i odlucio sam da uradim zahvat korekcije nosa. Pa me zanima od nekog ko je nedavno radio ovu operaciju kolika je ukupna cena, ukuljucujuci i cenu same operacije i cenu bolnickih troskova i dana lezanja na odeljenju? Iskljucivo me zanima cena u Zemunskoj bolnici, studentskoj poliklinici ili na VMA.
HVALA UNAPRED!
okano
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 10, 2007 2:38 am

Post od okano »

goran90ks napisao:Pre par dana sam napunio 18 godina i odlucio sam da uradim zahvat korekcije nosa. Pa me zanima od nekog ko je nedavno radio ovu operaciju kolika je ukupna cena, ukuljucujuci i cenu same operacije i cenu bolnickih troskova i dana lezanja na odeljenju? Iskljucivo me zanima cena u Zemunskoj bolnici, studentskoj poliklinici ili na VMA.
HVALA UNAPRED!
Khm, imas na prethodnim stranicama da procitas sve moguce ponude (naravno onih koji su uradili operaciju) pa ako te ne mrzi prelistaj i naci ces i vise nego sto si trazio od informacija...
sve najbolje...
A_Girl
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Maj 18, 2006 2:13 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od A_Girl »

okano, evo da pokusam da ti priblizim koliko ja znam, posto sam "veteran" :)
Otoka ima daleko manje kada je u pitanju samo turpijanje, dok su otoci i podlivi izrazeniji kod lomljenja. Pod devijacijom se, koliko ja znam, najcesce podrazumeva neki funkcionalni problem, smetnje prilikom disanja. Npr. ja nisam imala devijaciju, ali su mi lomili nos da bi ga preoblikovali ;)
Ja nisam radila na VMA, ali sam cula dosta pohvala, i to za ORL odeljenje.
Sto se bola tice i to je individualno, ja nisam imala nikakve bolove, znam neke koji jesu, ali u svakom slucaju nisu nesnosni i mogu se kontrolisati analgeticima.
Eto, ako imas jos neko pitanje... :)
spiridon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 29, 2008 10:05 am

VMA zakon

Post od spiridon »

Operisao sam septum na VMA 17.01. i prezadovoljan sam kako je sve proslo.Od anestezije,pa do vadjenja tampona i otpusta kuci.Svima preporucujem da se operisu na VMA,zato sto je to nasa najeminentnija medicinska ustanova.Napomenucu samo da za 7 dana koliko sam ja lezao tamo, devijaciju i ili korekciju operisalo je 40 pacijenata i nijedan se nije pozalio ninasta.Ja sam vojno lice,pa nisam placao operaciju,ali vredi otici na VMA.
jellyfish26
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 12, 2008 2:32 pm

Post od jellyfish26 »

Caos ljudi evo rekoh da vam kazem kakvo je moje iskustvo bilo sa operacijom nosa. Ja sam operisala nos 29/01/2008 i ovo je peti dan i bas sam zelela da vam ispricam svoje iskustvo. Kao prvo ja sam imala deset konsultacija pre nego sto sam se odlucila da se operisem kod ovog doktora, svideo mi se posto je on najprofesionalniji ispao tako da nadam se da ce sve biti u redu u Ponedeljak ovog 4/02/2008 kada bih trebao da mi skinu splint sa nosa. Otisla sam u bolnicu u sest ujutru, tamo su me smjestili u sobu broj jedan i trebala sam da imam operaciju u sedam i trideset. Prvo me je vidjela sestra izmjerila mi pritisak i kilazu, dala mi da se presvucem , stavila mi narukvicu sa mojim imenom i imenom doktora i rekla mi da sacekam anasteticara onda je on dosao malo kasnije i samo me pitao neka pitanja kao dali pusim, pijem ovo ono bla bla i na kraju sam vidjela hirurga on je crnim flamasterom nacrtao nesto na mom nosu...i rekao da cu biti okej da ce mi napraviti super uzak nos:)
U 7.30 sam usla u operacionu salu vec tada me je uhvatila pravo nervoza, legli su me na sto, vec sam vidjela okolo bolnicarke i doktore i pocelo mi se vrtjeti od straha u glavi.....anasteticar je pricao samnom stavio mi iglu u ljevu ruku i rekao bices okej ne brini se....posle kada su mi stavili onu masku za kiseonik ja sam zaspala.........
Sledece cega se sjecam je probudila sam se vidim na krevetu sam, neko dodiruje moju ruku ui zove me. to je bila medicinska sestra......osecala sam se slabom i nisam mogla da disem kao da mi je nesto u grlu stalo uzas...pokusala sam da uhvatim samo kiseonik ali osim toga nisam osjecala nikakve bolove ama bilo kakve...Posle sat ipo dva sata osecala sam se bolje, oni su mi doneli led i stavljala sam hladne obloge na celo i obraz...i oko ociju...to mi je bas prijalo bas bas bas::PP Pitala sam kada ce me pustiti, medicinska sestra mi je rekla da po zakonu zbog anestezije nemogu da me puste za 2 sata kuci tako da sam u 3.30 vec mogla da hodam i otisla sam do hotela i tamo sam ostala tri dana......Prvi dan je najteze nekako najvise sam lezala i odmarala i tako, drugi dan je bilo bolje a treci sam vec mogla da trcim:P tako da sam dolsa evo kuci pa u POnedeljak idem u syd da mi skidaju splint.
Eto ljudi moje iskustvo usput sam se slikala pa ako zeli neko slike neka mi posalje svoj email na private i ja cu vam poslati slike so far kako to izgleda.....
Stvarno sam htela ovim da pomognem svima koji su u nedoumici...ljudi ne boli nista..
tikit
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 03, 2008 1:06 am

Post od tikit »

I ja vec neko vreme razmisljam o operaciji, prvenstveno iz estetskih razloga, ali i funkcionalnih, ali sam malo u panici, pre svega zbog anestezije i postoperativnog toka, pa i krajnjeg rezultata.Citala sam vase postove, malo sam ohrabrena, ali me interesuje sve detaljno od prvog odlaska kod specijaliste preko analiza-sta sve treba da se uradi i koliko vremena to zahteva, pa prijem u bolnicu, post op.tok i kada se vide prvi rezultati, onako da je to manje vise, bez otoka, to krajnji rezultat.
Vidim da se dosta pominje ORL u KBC Zemun, oni su uvek bili medju najboljima kad je korekcija nosa u pitanju, a i inace sve pohvale za rad svih lekara i sestara na tom odeljenju, moj tata je pre nekoliko godina lezao kod njih na odeljenju, i mogu reci da su mu svojom predanoscu spasili zivot, jer je imao jako krvarenje iz nosa zbog visokog pritiska, a oni su to zaista vrhunski sanirali, mislim da je bio Dr Jovanovic.Sve u svemu, sve pohvale za ORL KBC Zemun.
tikit
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 03, 2008 1:06 am

Post od tikit »

I da jos jedno pitanje-koliko vremena treba da prodje pre npr.odlaska na more? Koliko je stetan uticaj extremnih temperatura, suncevih yraka, itd...Znam da sam malo dosadna... :oops: Hvala unapred!
N(o)S
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 02, 2008 9:34 pm

Post od N(o)S »

Da li moze neko da preporuci bolnicu i doktora iz NS-a? To je pitanje vec bilo, ali niko ne odgovara. Zar nikog iz NS-a nema na ovom forumu? Nisu ni Beograd i Zemun daleko, ali bilo bi lakse da se to sve obavi u Novom Sadu.
Pozdrav! :D
aaaaaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 04, 2008 11:08 pm

Post od aaaaaa »

Evo ja sam iz Novog Sada,i planiram sto pre da odem na operaciju,negde tamo u aprilu.E sad..Nasla sam jednu privatnu kliniku ovde u NS-klinika Olymp,ali kad sam videla cene...jao!Svaka konsultacija sa doktorom kosta 30e..pa ti vidi,koliko puta treba da se vidis sa njim do operacije i posle..Sama operacija kosta oko 2000e,i svaki proveden dan na klinici 150e..plus lekovi..ma nema sta ne naplacuju.Mozda je doktor profesionalac,i poznat,i sta ja znam..ali ja ne bih dala te pare,mislim puno mi je.Te cene i to sam procitala ne njihovom forumu.Mislim ja samo kazem,ako ti pare nisu problem onda ok.I meni vese odgovara NS,ali sam mislila da mi urade u Zemunu,mada mi ne odgovara da putujem sa maskom :D ,tako da bi trebala da odem u neki hotel... :roll:
PS: A i nijednu preporuku nisam videla ni čula za NS,tako da ni sama ne znam..
N(o)S
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 02, 2008 9:34 pm

Post od N(o)S »

Mislim da je to preskupo, a i cini mi se da imamo iste probleme. I meni ta bolnica u Zemunu i VMA deluju kao najbolji izbor, ali sam mislila da neko ima iskustava iz naseg VMC-a u Petrovaradinu ili neke druge ustanove. Za VMC sam slusala dosta dobrih stvari, ali ne za konkretno to sto nas zanima, pa kontam zasto ne bi i oni bili ok. Ali opet bih isla tamo gde je provereno, ne bih sa ovim bas da experimentisem.
konstanca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 7:03 pm

Post od konstanca »

Planiram uskoro da idem na operaciju nosa. Cula sam dosta pohvala za dr Bjelica sa VMA. Da li je neko radio nos kod njega i kakva su vam iskustva? :-? Hvala!!
phillipe
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 20, 2008 7:14 pm

uradio operaciju...

Post od phillipe »

ja sam uradio operaciju kod na klinici Petković, kof doktora ivanovića, i za sada sam zadovoljan...
Juče sam skinuo tampone i gips, tako da još uvek imam dosta otečen nos i lice, a podlivi polako nestaju... Meni su i lomili kost, i sređivali devijaciju, pa pretpostavljam da je zato otok veći.
Inače mi je nos bio uzak, a sad zbog otoka izgledam ko crnac...
dali je još neko imao ovakvo iskustvo posle skidanja zavoja??
Posle koliko dana se može u javnost??
hvala...
Odgovori