Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
florentina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 09, 2007 4:39 pm

Post od florentina »

Hej,pozdrav svima!Super ste se raspisali na forumu!Jako korisno.
Ja bih samo zamolila devojku koja je napisala da ce raditi u Zemunskoj kod dr. Grubora operaciju,31.okt., da se javi i sto vise izdetaljizira kako je bilo,koliko se unapred zakazuje i koja je cena?... Ja sam skoro odlucila da cu zakazati u Zemunskoj pa bi mi ovaj info bas bas znacio!
Hajd' veeliki pozz svima pa ako odradim mozda se opet nadjemo na nekoj novoj diskusiji o tamponima u nosu i sl. :P
tijana83
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 03, 2007 9:31 pm

Post od tijana83 »

sobotns napisao:u kom gradu zivis?
Zivim u Beogradu,mozes li da mi preporucis nekog pouzdanog hirurga,ja znam za nekoliko i tesko mi je da se odlucim kod koga da odem na operaciju.hvala,poz :D
ikac
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 31, 2007 12:09 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od ikac »

LJudi,molim vas da mi neko ko je radio na toj Zemunskoj klinici operaciju,da mi kaze da li samo mogu osobe sa devijacijom ,ili moze cisto estetski,i koliko vremenski mora ranije da se zakaze...Hvala unapred...
MayaBG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 25, 2007 7:18 pm

Post od MayaBG »

Zdravo svima...

Ja sam nova ovde pa bih vas nesto pitala :D

Ja idem sutra na operaciju nosa na VMA, tacnije devijacije ali ce mi raditi i turpijanje nosa posto imam jako malu grbicu i to samo na desnoj strani nosa...tako da nije bilo potrebe da se lomi nos.

Pa me interesuje da li je neko radio samo turpijanje nosa bez lomljenja i kakav je oporavak...rekli su mi da je brzi nego kod kompletne operacije pa me interesuje koliko brzi!

Hvala :)
slawitza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 16, 2007 7:59 pm

razocarana

Post od slawitza »

:cry Pozdrav svima.IMALA SAM OPERACIJU NOSA U KBC ZEMUN I OPERISAO ME DR.A.GRUBOR.JUCE SU MI SKINULI MASKU I TOTALNO SAM NEZADOVOLJNA...NOS MI NIJE OTEKAO PUNO ALI MI JE NEKAKO SPLJESKAN I ZELELA BIH DA ZNAM DAL JE NEKO OD VAS IMAO OVAKAV PROBLEM?
GoGa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 06, 2006 8:18 pm

Post od GoGa »

Slawitze, nemoj da se cimas oko toga, tek su ti juce skinuli masku, to mozda mislis da nemas otok, tek posle 1-2 nedelje ces videti rezultat...
slawitza
Novi član
Novi član

Post od slawitza »

:cry: Nadam se da ce sve biti ok,sacekacu cu 2-3 nedelje i videcu dal ima promena.Za sad mi jedino ostaje da se ne gledam u ogledalo....Hvala Gogo
A_Girl
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Maj 18, 2006 2:13 pm

Post od A_Girl »

Nemoj da panicis jos uvek, suvise je rano, iz iskustva ti govorim. Moras imati otok, moguce da ti se slio sa strane, a ne na vrh, pa ti deluje 'spljeskano'
slawitza
Novi član
Novi član

Post od slawitza »

:-? Danas mi nos izgleda manje spljeskan,ali zato mi je oblik nosa kao kuka,licim na alfaaaa....
A_Girl
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Maj 18, 2006 2:13 pm

Post od A_Girl »

Hehe, ma razumem te skroz, i ja sam se toliko nervirala oko toga! Jednostavno mora lepse izgledati, u to ne sumnjaj, a kakav ce biti konacan rezultat videces tek za oko dva meseca. Znam da nije neka uteha, ali ako stvarno budes nezadovoljna korekcija je uvek tu... Ali tek posle 6 meseci...
slawitza
Novi član
Novi član

Post od slawitza »

Danas su mi skinuli konce i malo bolje izgleda,ali ova kuka mi ide na zivce.jos jednu operaciju ne bi podnela.....
schwarz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 19, 2007 8:10 pm
Kontakt:

Post od schwarz »

e ,pa ovako,ja sam imao prosle godine operaciju nosa na VMA u Beogradu,dok sam bio u vojsci, pa me nije kostalo nista.Ja sam trazio da mi urade i estetiku ,medjutim doktor procenio da ne treba, iako mi nos bas i nije simetrican,pa su mi radili samo devijaciju.Neki od momaka sa kojima sam bio u bolnickoj sobi su radili estetiku i mogu da kazem da mi je bilo mnogo krivo sto i meni nisu uradili,svima su uradili savrseno.Doduse i vojni osiguranica placaju estetsku operaciju ,ali mnogo manje nego civili ,tada(septembra prosle god) je bilo 12000 din.Devijacija se ne placa za vojnike, niti bolnicki dani.Svakom ko zeli da radi estetiku preporucio bih VMA u Beogradu ,a posebno doktore Pavicevica i LJubica,inace mislim da je cena za civile ,zajedno sa troskovima konzilijuma i bolnickih dana oko 110 000 din,sto je jeftinije nego na privatnim klinikama.A sto se tice oporavka ,posle operacije se javljaju bolovi,kod nekog i vrlo jaki ,ali to traje cetiri- pet dana ,naravno tu su i lekovi koji ublazavaju bol.Inace i grlo jako boli ,zato stalno kuvaju cajeve pa se i to nekako prevazidje .Ako nekog jos nesto interesuje ,neka pita ,kazem ja sam radio samo devijaciju i to se razlikuje od estetike ,jer nema lomljenja nosa ,ali kazem bilo je par momaka u sobi koji su radili estetiku i znam da je dobro ispalo svima i da su postoperativni tok relativno dobro podneli.
slawitza
Novi član
Novi član

Post od slawitza »

upravo mi se javila devojka iz bolnice koja je isto uradila operaciju i prezadovoljna je...
Mrsa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 08, 2006 9:42 pm

Post od Mrsa »

Pozdrav svima!
Kao sto rekoh imala sam operaciju 31. 10., kod dr Grubora u Zemunskoj. Veoma sam zadovoljna. Postoperativni tok odlicno mi je prosao, bez otoka i masnica. Imala problema da se okolina navikne na mene jer ni je nos kraci nego sto je bio, pa mi je bilo zamorno da svima objasnjavam. Sve u svemu kada pogledam stare fotografije (profila) prezadovoljna sam. Sada mi je nos blago prcast i cesto sam ponosna na sebe jer sam se odlucila na operaciju. Imam jos malo oziljaka od imobilizacije, ali sam sigurna, da ce oni proci. Jedino sam imala komplikacije jer su poceli da mi se stvaraju oziljci u nosu, pa mi je Grubor davao inekcije u nos, sto je bolelo... ali sve u svemu on je sjajan i sa svojom energijom, zaista mi je pomogao da veoma lako podnesem operaciju i prakticno ne osetim bol. Veci bol sam osetila od inekcija od medicinskih sestara u bolnoci nego od same operacije...

Moja podrska svima koji se duze vreme dvoume za operaciju, da to i ucine nakon sto izaberu lekara po preporuci.
Srdacan pozdrav!
Jessie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 23, 2007 3:28 pm

Operacija nosa

Post od Jessie »

Cao svima koji su mozda, kao ja, u procesu odabira dobre klinike i pravog hirurga, naravno zbog operacije nosa. Mislim da je ovaj sajt odlican nacin da razmenjujemo iskustva i informacije. Ja imam neki svoj uzi izbor, ali jos nisam konacno odabrala. Ako je neko u slicnoj situaciji, neka se javi !!!
Pozdrav i poljubac svima !!!
Odgovori