Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
tina852
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 15, 2007 3:15 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tina852 »

Zdravo svima!
Ovaj forum mi je puno pomogao i ohrabrio da se najzad odlucim za operaciju!
Evo napisacu ukratko kako je sve bilo, pa vi pitajte za detalje!
Jedam moj rodak radi na wma i zamolila sam ga da se raspita za doktora, cenu itd. preporucili su dr Bjelica i nakon sto me brat prijavio kod njega na pregled, otisla sam 14. nov kod njega .on radi sredom popodne sa civilima i pregled je 1000din. Sa njim sam se dogovorila da mi skine grbu i vrh, znaci samo estetska hirurgija.Rekao je za kad odlucim op. treba da zakazem telefonom, i treba da uradim analize nedelju dana pre op. Sto znaci analize krvi ,misljenje interniste, rtg pluca.Sto se tice cene da ne bude zablude, zavisi sta treba da ti rade. Posebno se placa hrskavica, lomljenje, devijacija itd. i naravno +anestezija+bolnicki dani jedan da je oko 3000din+lekovi,jos sto sta. Meni je rekao da ce izaci oko 40 000din. Npr 12 000 je kost 8000 hrskavica 8000 anestezija.
Zakazala sam op za 26.nov kad stignes odmah uplatis 20 000 prime te, tog dana samo lezis tamo, sutradan rade op. Pre nego sto odes u salu dobijes bensedin injekciju, pa u sali u ruku anesteziju,posle ne znas nista jedno sat ili malo vise.Posle budjenja ja sam se osecala super nisam ni spavala ni pvracala ni bolove jake nisam imala, suprotno od nekih. malo je neprijatno sto ne mozes da dises susi ti se grlo,mora na ledja da se spava i to polu sedeci. Daju ti po potrebi lek protiv bolova, i antibiotik.Bila sam u bolnici od ponedeljka do cetvrka. Za osam dana su mi skinuli gips. Ja sam veoma zadovoljna i tokom op i izgledom i doktorom,iako jos imam malo otoka. Osecam se super , nije bilo komplikacija!Po izlasku sam jos platila 17 000din, (znaci kompletno 500 evra)
To je od mene za sad!Ljudi ne bojte se,bicete lepsi :wink:
Cao svima!
dada & pedja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 24, 2007 9:14 pm

pozdrav

Post od dada & pedja »

Jako mi je drago sto si zadovoljna tretmanom u zemunskoj bolnici, jer mi koji radimo tamo jako retko cujemo da nas neko hvali. Obicno nas samo pljuju, komentari tipa "koliko treba da platim da bi me gledali ko coveka".
jellyfish26
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 12, 2008 2:32 pm

Post od jellyfish26 »

Evo ovako ljudi, ja bih vas zamolila da mi preporucite nekog super najboljeg hirurga za operaciju nosa u Srbiji, posto sam se odlucila za operaciju nosa i vec sam vidjela 10 hirurga ali neznam ni sama za kojeg bi se odlucila...
zbunjena
micili
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 19, 2007 12:03 am

Post od micili »

jel nije preporucljivo da se ovakve operacije rade zimi tako sam cula, zbog zarastanja rane? zanima me jel moram da cekam prolece ili ne? I ja sam razmisljala da uradim u Zemunskoj ili na Studentskoj poliklinici...njih sam izdvojila sa liste za sada!
nekad uhvati me bas da falis mi i jastuk otimas...
annely
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 15, 2008 9:50 am

Post od annely »

Hallo svima koji su na ovom forumu.Ja sam se operisala 19-og oktobra u KBC Zemun.Operisao me Dr.Grubor i sada sam prezadovoljna.Kada kazem 'SADA'znaci da i ja nisam bila zadovoljna izgledom nosa posle skidanja maske.To je normalno,jer ne mozete ocekivati nesto vise,a tek je proslo 8 dana od operacije.proslo je tri meseca od moje operacije i jos uvek imam otok na nosu.Onima koji zele operaciju porucujem'SAMO NAPRED' jer nije nista strasno.
Jessie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 23, 2007 3:28 pm

operacija nosa

Post od Jessie »

Koliko ja znam, za operaciju generalno preporucuju prolece i jesen, kada nema temperaturnih ekstrema. Ali opet, operacije se rade i tokom letnjih i zimskih meseci, s tim da onda treba voditi vise racuna i biti oprezniji, znaci verovatno treba sto manje vremena provoditi napolju prvo vreme nakon op ako je napolju npr -5C ili +35C.
:wink:
micili
Novi član
Novi član

Post od micili »

Hvala puno!
Pa ajde cekacu mart da ako otopli malo...bar da nije minus napolju posto se dosta krecem, fax, obaveze,,,
Drago mi je sto cujem da su ljudi zadovoljni kako dr Grubor radi operacije, to me nekako ohrabruje :oops: pozz svima
delice
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 16, 2008 8:51 pm

Post od delice »

ej mnogo vam hvala na svim postovima
imam jedno pitanje, iz crne gore sam i zanima me sta je potrebno da bi me primili u zemunsku ili na VMA?
trebaju mi detalji
da li moze preko cg osiguranja?
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm

Post od Cat »

Da li znate nekog u Novom Sadu ko radi revizije?
Boop
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 8:06 pm

Post od Boop »

annely napisao:proslo je tri meseca od moje operacije i jos uvek imam otok na nosu.Onima koji zele operaciju porucujem'SAMO NAPRED' jer nije nista strasno.
Tri mjeseca i jos uvijek otoci na nosu ?? Ufff. Ja def. nemam toliko vremena :)
Jessie
Novi član
Novi član

operacija nosa

Post od Jessie »

Otoci mogu da se zadrze duze ili manje, zavisno od osobe i od toga sta je radjeno na nosu, tj da li je lomljena kost ili je radjena samo hrskavica. Ali, nisu to neki ogromni otoci, vise su u pitanju nijanse, u principu kada se skine maska sa lica, posle recimo 6-7 prvobitni otok je vec dovoljno spao da se moze u javnost. Kod najveceg broja ljudi reakcije su takve.
Boop
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 8:06 pm

Re: operacija nosa

Post od Boop »

Jessie napisao:Otoci mogu da se zadrze duze ili manje, zavisno od osobe i od toga sta je radjeno na nosu, tj da li je lomljena kost ili je radjena samo hrskavica. Ali, nisu to neki ogromni otoci, vise su u pitanju nijanse, u principu kada se skine maska sa lica, posle recimo 6-7 prvobitni otok je vec dovoljno spao da se moze u javnost.
Ovo mi je bilo jako bitno :)

Hvala

Znaci u prosjeku treba jedno mjesec dana da bi se moglo izaci u javnost, a da nije bas vidljivo da je operacija radjena ?
Jessie
Novi član
Novi član

Post od Jessie »

Dve nedelje su minimum za izlazak u javnost, sve posle moze, mislim nos izgleda normalno, ali i dalje moze biti malo utrnut, meni je bar bio cudan osecaj kada se smejem. Inace kad sam ja izasla u javnost svi su primetili da sam drugacija ali niko nije skapirao da sam operisala nos, komentari su bili tipa "nesto si se promenila".... 8)
phillipe
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 20, 2008 7:14 pm

dr Aleksandar Ivanović

Post od phillipe »

Imam devijaciju nosa, a radio bih i estetsku operaciju. Već sam bio u decembru na Studentskoj poliklinici u Krunskoj, uzeo uput, i razgovarao sa hirurgom, dr. Aleksandrom Ivanovićem, kod koga je operaciju pre godinu dana radila i moja drugarica, i njoj je super ispalo.
Jedini problem je u tome što sada operaciona sala Poliklinike nema pravnu dozvolu za rad, i ne zna se ni kada će je dobiti, a na poliklinici je operacija oko 650€, što je super cena.

Međutim, isti hirurg koji me je pregledao mi je rekao da on radi i na privatnoj klinici, ali je tamo skuplje -1200€ za studente. Meni on uliva poverenje, pa me zanima da li još neko ovde ima iskustvo s njim, pošto sam ja skoro siguran da ću se sledećeg meseca operisati kod njega.
Zanima me i koliko je ranije potrebno zakazati na privatnoj klinici??
micili
Novi član
Novi član

Post od micili »

Jessie napisao:Dve nedelje su minimum za izlazak u javnost, sve posle moze, mislim nos izgleda normalno, ali i dalje moze biti malo utrnut, meni je bar bio cudan osecaj kada se smejem. Inace kad sam ja izasla u javnost svi su primetili da sam drugacija ali niko nije skapirao da sam operisala nos, komentari su bili tipa "nesto si se promenila".... 8)
znam i ja to, otprilike 2 nedelje, ali ko ce da bude u kuci toliko dugo :cry:
i jos ako mi kazu da sam drugacija a ne primete sto...onda cu da ih bijem redom :lol: shala
Odgovori