Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
helena*
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 9:20 am

Re: Operacija nosa

Post od helena* »

hairext napisao:
helena* napisao:
hairext napisao:ja sam imala rinoskoliozu, proslo je 9 nedelja od operacije (septorinoplastika) i otoci su jos uvek prisutni, kako na nosu tako i na ostalim delovima lica
*hairext, je l' stavljas puder? Ako ga stavljas, interesuje me posle koliko dana si krenula da ga nanosis na lice i stavljas li maskaru? pozzic
naravno, prvi put sam stavila puder dan nakon skidanja maske, dok sam jos imala podlive. stavljala sam covederm i true cover da sakrijem modrice i podocnjake tako da sam sminku skidala emulzijom true cover. koliko je tebi proslo vremena od operacije?

koristim i maskaru i svu ostalu dekorativu naravno jer ne izgledam bas najbolje bez svega toga. kad se nasminkam izgledam malo bolje ali mi lice izgleda jako plasticno, verovatno ce i tebi biti tako, to je sve normalno
Hvala na odgovoru. Pomerena mi je operacija zbog herpesa. :( Sutra cu zakazati, verovatno za februar. :wink:
tesori
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 09, 2009 2:45 pm

Post od tesori »

ok,ali jel znate mozda koliko se placa operacija na kbc zvezdara ako ne postoji nikakva devijacija niti bilo kakvih zdravstvenih problema zbog nosa? pa meni to zvuci sasvim ok i normalno sto na takav nacin rade noseve,da izgledaju kao najnormalniji i da jednostavno nisu upadljivi kao pre....mislim da ni ne bi svakome stajao prcast nosic.....hvala na odgovorima.... :)
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 20, 2006 2:53 am

Post od kirovljeva »

Nisam siguran ali ja mislim da oni to ne rade, to je vec posao za estetskog hirurga a ovde je ORL. Da te ne lazem, bilo bi najbolje da uzmes telefon i informises se direktno od njih, pozovi KBC zvezdara...
tesori
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 09, 2009 2:45 pm

Post od tesori »

ok,hvala ti...ajd pa postavi slike kad sve bude gotovo da vidimo razliku....u pravu si,nazvacu ih i raspitati se... :)
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 20, 2006 2:53 am

Post od kirovljeva »

Naravno da cu postaviti slike samo da sve prodje u najboljem redu ;-)... Do tad ;-)...
fortune
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 07, 2009 9:00 pm

Post od fortune »

pozdrav svima!

ja sam se operisala na VMA prošlog utorka i u sredu otišla sam kući (septorinoplastika). Ove srede skidam masku i jedva čekam, ne mogu više da izdržim. Ne morate puno stvari nositi na VMA ako ostajete 2 dana, samo najosnovnije, ponesite vaše papuče a možete i majicu koju ćete obući ispod pidžame, jer je svarno neudobna. Vazduh je jako suv, a kako dišete samo na usta spremite dosta tečnosti da kvasite grlo. Ne bi bilo loše da poneste i neku pelenu/gazu koju ćete natopiti vodom i držati preko usta...
Bolovi su počeli 2 dana nakon operacije i nisu nepodnošljivi, srede se sa jedin brufenom, mene su najviše bolele oči. Otoci su se pojavili kasnije na obrazima, tako da mi je veći deo lica žut. S jedne strane već je spao a na drugoj mi je lice i dalje naduveno. Nabavila sam hepalpan i mažem lice sa tim. Verovatno će sve proći za nedelju-dve, ne opterećujem se previše.
Jesti i disati samo na usta je problem prvog dana, kasnije se naviknete.

Javljam se nakon skidanja maske!
Korisnikov avatar
lucke10
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 16, 2009 3:53 pm

Post od lucke10 »

Jel ima neko mozda slike posle operacije mesec dva tri pa posle kada je nos dobio konacan izgled ???
sonja_85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 14, 2009 12:31 pm

Post od sonja_85 »

Da li ima neko,ko je operisao nos kod dr Kljajica na poliklinici u Novom Sadu?
Ako ima,nek napise svoje utiske :) Thanx
Miki89
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 20, 2009 4:22 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Miki89 »

sonja_85 napisao:Da li ima neko,ko je operisao nos kod dr Kljajica na poliklinici u Novom Sadu?
Ako ima,nek napise svoje utiske :) Thanx
Ne mogu da verujem..ne mogu da verujem..!!!KOnacno neko!!! :D Ja sam operisao kod Kljajica..proslo mi je 5 meseci od operacije..dosta sam pisao ovde po forumu i postavljao slike pre i posle pa mozes da pogledas..Jesi ti operisala ili tek trebas? Ae ae raspisi se!Bas me interesuje!:-)
sonja_85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 14, 2009 12:31 pm

Post od sonja_85 »

videla sam tvoje slike miki,stvarno je super odradjeno... :wink:
meni je zakazao prijem za 11.maj...da ne verujes kolika je guzva!na pregledu sam bila prosli petak,a prvi termin je tek u maju :-? jel si ti jedini na forumu koji je radio kod njega?kako si zadovoljan sa svim,sto se tice doktora i bolnice,i naravno izgledom novog nosa? :wink:
ja sam htela da radim samo estetsku,al mi je rekao da imam i krivu nosnu pregradu,tako da bi onda radio septorinoplastiku...mada odlicno disem(al valjda doktor zna :D )
nadam se samo da dr ne smanjuje puno noseve,jer ne bih da dobijem neki mali i prcast nosic...ne bi pristajao mom licu...
Miki89
Aktivan član
Aktivan član

Post od Miki89 »

sonja_85 napisao:videla sam tvoje slike miki,stvarno je super odradjeno... :wink:
meni je zakazao prijem za 11.maj...da ne verujes kolika je guzva!na pregledu sam bila prosli petak,a prvi termin je tek u maju :-? jel si ti jedini na forumu koji je radio kod njega?kako si zadovoljan sa svim,sto se tice doktora i bolnice,i naravno izgledom novog nosa? :wink:
ja sam htela da radim samo estetsku,al mi je rekao da imam i krivu nosnu pregradu,tako da bi onda radio septorinoplastiku...mada odlicno disem(al valjda doktor zna :D )
nadam se samo da dr ne smanjuje puno noseve,jer ne bih da dobijem neki mali i prcast nosic...ne bi pristajao mom licu...

Ne brini..uradice nos u skladu sa tvojim crtama lica..;-) Da, ja sam jedini ovde na forumu.. Pa zadovoljan sam kako kad..nekad sam extra zadovoljan..to bude period..kad otoci budu minimalni..pa onda opet oni se pojave(na to utice vreme)pa onda sam manje zadovoljan..ali u globalu u odnosu na pre je extra..;) Baas je guzva onda..ako si tek za maj dobila termin..uzas.. :D kod mene se dva meseca manje cekalo.. I da, doktor sam zadovoljan..videla si da je super? Skroz ljubazan.. a bolnica..pa hm..moze i bolje da izgleda..ali to su 3 dana koja ti prolete..ali ne izgleda lose nesto..a sestre su skroz ljubazne..;)
zlatokosaBG
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 11, 2009 9:44 pm

Post od zlatokosaBG »

Pa zadovoljan sam kako kad..nekad sam extra zadovoljan..to bude period..kad otoci budu minimalni..pa onda opet oni se pojave(na to utice vreme)pa onda sam manje zadovoljan..ali u globalu u odnosu na pre je extra..
Miki, ovo sam i ja primetila, ali nisam bila sigurna da je to zbog vremena! Nekada sam zadovoljna kako nos izgleda, ali vec sledeceg dana moze da bude drugacija situacija i onda se izbedacim da mi doca nije bas uradio kako treba! Ponekad imam utisak da je mogao da bude kraci....ne znam da li taj otok na vrhu nosa moze i da izduzi malo nos, jer mi se cini da mi je bio kraci odmah nakon skidanja maske....ne znam...mozda tripujem...od napred i dalje izgledam kao neko prase :D i dalje mi je nekako izdeformisana desna strana nosa...asimetrican je prilicno...a proslo je dva i po meseca od operacije...
hairext
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 12:09 pm

Post od hairext »

meni je nos bio dosta kraci nakon skidanja maske tako da mislim da vremenom definitivno vrh spada ali meni to i odgovara
Miki89
Aktivan član
Aktivan član

Post od Miki89 »

zlatokosaBG napisao:
Pa zadovoljan sam kako kad..nekad sam extra zadovoljan..to bude period..kad otoci budu minimalni..pa onda opet oni se pojave(na to utice vreme)pa onda sam manje zadovoljan..ali u globalu u odnosu na pre je extra..
Miki, ovo sam i ja primetila, ali nisam bila sigurna da je to zbog vremena! Nekada sam zadovoljna kako nos izgleda, ali vec sledeceg dana moze da bude drugacija situacija i onda se izbedacim da mi doca nije bas uradio kako treba! Ponekad imam utisak da je mogao da bude kraci....ne znam da li taj otok na vrhu nosa moze i da izduzi malo nos, jer mi se cini da mi je bio kraci odmah nakon skidanja maske....ne znam...mozda tripujem...od napred i dalje izgledam kao neko prase :D i dalje mi je nekako izdeformisana desna strana nosa...asimetrican je prilicno...a proslo je dva i po meseca od operacije...

Pa ne znam da li je zbog vremena..to mi je doktor rekao da moze da deluje hladno i toplo vreme..takodje smatram da znaci ako se spava na ledjima ili na stomaku..primetio sam da kad spavam na srtomaku svako jutro se nos naduva..valjda zato sto mi je nos okrenut prema dole i taj otok se samo vise nakuplja na nosu..a pogotovo pri vrhu..tako da jedno mesec dana i vise nisam spavao na stomaku..niti cu do daljnjeg..jer ovako smatram da otok brze pada..sad da li pada brze ili ne..vise nisam ni siguran..ali drzacu se sad ove navike..Jutros na primer kad sam se probudio..pipnuo sam nos i osetio natecen prednji deo..nisam ni hteo da se pogledam u ogledalo jer me nervira ta naduvenost tog prednjeg dela..sad..kako dan prolazi..ok nos izgleda..ali opet..verovatno oko ponoci ce otoci najvise da padnu..Mene je simetrican..ali 100% bas i ne..i desna strana je vise natecena...kao i srednji deo leve polovine nosa i prednji deo desne polovine nosa...Znam,znam..toliko sam nos izanalizirao da sam poceo da uvodim neke nove termine u opisivanju.. ;-) To je vec postalo kriticno.. ;) Tebi je proslo 2.5 meseca..meni 5..opusteno.. :)
I da..pre neke 3 nedelje sam bio na kontroli kod doktora..i pricao sa nekom devojkom u cekaonici koja je operisala no,..tj..ja sam je to pitao da li je, posto sam video da joj je natecen..nos joj je izgledao kao da je masku skinula pre 7 dana..a ona mi je rekla da je operisana pre 2 meseca..na sta sam ja malo ostao zatecen..i utesio se..jer moj nos je sa 2 meseca svakako bolje izgledao nego njen tada...
To je jos jedan primer kako postoperativni period i brzina spadanja otoka zavise od pojedinca do pojedinca..

p.s.Video sam tvoj nos..Izgleda lepo..Mislim da je ta duzina dovoljna..kad padnu otoci jos..skratice se on..ne treba da bude kraci..:)
fortune
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 07, 2009 9:00 pm

Post od fortune »

Danas sam skinula masku, dr. Bijelić je stvarno super :) :) :)

Hhaha, konačno dišem! Čini mi se da nikad nisam disala ranije!!! Imam osećaj da mi je napravio nove rupe za disanje, neverovatno kako je lako disati sada! Pre operacije, nos mije bio stalno začepljen a desna nozdrva nefunkcionalna.
Vađenje tampona nije bolelo, ali stvara odvratan osećaj , kao da su mi iz mozga nešto vadili, sva sam se naježila.
Nos je super, lep oblik, mada ja nisam imala grbu već širi vrh nosa , tako da je sužen i lepo oblikovan. Kada mi je skidao masku napravio mi se podliv na desnoj strani. Međutim, asimetričan je i to se dosta vidi, doktor kaže da je zbog otoka. Desna strana izgleda malo ulubljeno a leva je ravnija, tako da ne znam koja je prava strana ?!?!? Ulubljena ili ravna?! Moguće je da izgleda ulubljeno zbog otoka i podliva ispod oka i na gornjoj strani nosa.
Otoci na licu su spali, ostale su samo modrice. Rekao mi je da mogu slobodno da popijem još jednu kutiju himorala , neće ništa škoditi.
Inače, plašim se da čistim nos, ne smem da guram previše. Koristim kantarionovo ulje umesto ad kapi po preporuci doktora.
Pitala sam ga za masažu i rekao je da nema potrebe ga masirati, i da ga ne čačkamo previše...
Odgovori