Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Korisnikov avatar
lucke10
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 16, 2009 3:53 pm

Re: Operacija nosa

Post od lucke10 »

i meni su skidali benzinom :)))
kada su mi skinuli masku nos je bio simetrican i bas bas natekao

a sad mi se cini da mi je sa jedne strane otok vise spao
Korisnikov avatar
lucke10
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 16, 2009 3:53 pm

Post od lucke10 »

lucke10 napisao:i meni su skidali benzinom :)))
kada su mi skinuli masku nos je bio simetrican i bas bas natekao

a sad mi se cini da mi je sa jedne strane otok vise spao
i da mi je u donjem delu nosa otok vise spao (valjda vrh :))
helena*
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 9:20 am

Post od helena* »

hairext napisao:ja sam imala rinoskoliozu, proslo je 9 nedelja od operacije (septorinoplastika) i otoci su jos uvek prisutni, kako na nosu tako i na ostalim delovima lica
*hairext, je l' stavljas puder? Ako ga stavljas, interesuje me posle koliko dana si krenula da ga nanosis na lice i stavljas li maskaru? pozzic
Alex_Orin
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jun 26, 2009 12:44 am

Post od Alex_Orin »

pinky thinky napisao:Dragi moji,pratim vas vec dugo ali vam prvi put pisem...mnogo su mi pomogli vasi saveti tako da sam zakazala kod DR Bjelica za 8 februar tj tada treba da odem u bolnicu a operacija je 9.02.2010...iako studiram medicinu i trebalo bi svasta nesto da znam iskrena da budem kada se radi o meni i operaciji na meni vasi saveti i iskustva mi mnogo vise znace od svega sto sam procitala u strucnoj literaturi....
zanima me posle koliko vremena cu moci da se vratim na fax svojim redovnim vezbama,koliko dana se ostaje u bolnici,da li mogu da ponesem stvari koje bi inache ponela na put postoji li neko ogranicenje npr telefon,komp,neka knjiga?
skroz sam u frci i mnogo mi je drago da mogu da pricam sa ljudima koji su prosli ili treba da produ isto...brine me kako ce proci sama operacija mozda i vise nego postoperativni tok....
sta da radim sa sobom sledecih mesec dana kao pripremu za operaciju?
znam da su sva ova pitanja jako glupa pogotovo za vrlo skorog lekara ali imam takvu tremu da ne mogu uopste trezveno da mislilm...svaka informacija mi je dobrodosla...hvala
I meni je prijem 8., a operacija 9.2. pa se vidimo! :D
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 20, 2006 2:53 am

Post od kirovljeva »

E ovako ljudi upravo sam se cuo sa doktorkom i rekla mi je da mi je prijem 14.Januara i operacija 15-tog... Bicu operisan na KBC Zvezdara... 7 dana cu Lezati u bolnici, doktorka kaze tako treba uopste... A one silne analize su priprema za anesteziju...
hairext
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 12:09 pm

Post od hairext »

helena* napisao:
hairext napisao:ja sam imala rinoskoliozu, proslo je 9 nedelja od operacije (septorinoplastika) i otoci su jos uvek prisutni, kako na nosu tako i na ostalim delovima lica
*hairext, je l' stavljas puder? Ako ga stavljas, interesuje me posle koliko dana si krenula da ga nanosis na lice i stavljas li maskaru? pozzic
naravno, prvi put sam stavila puder dan nakon skidanja maske, dok sam jos imala podlive. stavljala sam covederm i true cover da sakrijem modrice i podocnjake tako da sam sminku skidala emulzijom true cover. koliko je tebi proslo vremena od operacije?

koristim i maskaru i svu ostalu dekorativu naravno jer ne izgledam bas najbolje bez svega toga. kad se nasminkam izgledam malo bolje ali mi lice izgleda jako plasticno, verovatno ce i tebi biti tako, to je sve normalno
Aleka87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 26, 2009 12:54 pm

Post od Aleka87 »

Ja sam danas izasla... Bilo je sve ok, ali sada imam bas jake bolove... Plasim se da nisam nesto poremetila dok sam spavala, jer nikako ne mogu na ledjima da spavam... Bas me hvata panika... Sve u svemu, osecaj je kao kad si prehladjen, tako da nije nesto posebno strasno, ali vreme sporo prolazi :wink:
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član

Post od kirovljeva »

Aleka87 napisao:Ja sam danas izasla... Bilo je sve ok, ali sada imam bas jake bolove... Plasim se da nisam nesto poremetila dok sam spavala, jer nikako ne mogu na ledjima da spavam... Bas me hvata panika... Sve u svemu, osecaj je kao kad si prehladjen, tako da nije nesto posebno strasno, ali vreme sporo prolazi :wink:
Kako to imas jake bolove :D kad si smogla snage da dodjes na forum :-)....
Korisnikov avatar
Vermaelen
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 17, 2009 6:40 pm

Post od Vermaelen »

kirovljeva napisao:E ovako ljudi upravo sam se cuo sa doktorkom i rekla mi je da mi je prijem 14.Januara i operacija 15-tog... Bicu operisan na KBC Zvezdara... 7 dana cu Lezati u bolnici, doktorka kaze tako treba uopste... A one silne analize su priprema za anesteziju...
9 dana,dan prijema+dan operacije,+7 dana posle toga...Tako sam bar ja lezao.
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član

Post od kirovljeva »

Vermaelen napisao:
kirovljeva napisao:E ovako ljudi upravo sam se cuo sa doktorkom i rekla mi je da mi je prijem 14.Januara i operacija 15-tog... Bicu operisan na KBC Zvezdara... 7 dana cu Lezati u bolnici, doktorka kaze tako treba uopste... A one silne analize su priprema za anesteziju...
9 dana,dan prijema+dan operacije,+7 dana posle toga...Tako sam bar ja lezao.
Spominjala je u petak da cu biti kuci a to je bas tako kao sto ti kazes... Moguce dan manje vise jer mi je rekla da ce to zavisiti od kako se osecam i dal moze da me pusti... Maad iskreno ja cu ostati tamo dok mi masku ne skinu, ipak su tamo doktori, sestre...
Aleka87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 26, 2009 12:54 pm

Post od Aleka87 »

heheheh, pa brufence jedno i kao nova sam... A da, mene su inace uspavali pre nego sto samm videla Bijelica, tako da samo bog zna sta mi je napravi.... Deluje mi preeeesiroko, ali ne mogu jos nista da procenim od maske... Bas sam malo razocarana zbog toga... Sumnjam bas da se seca o cemu smo pricali pre 2 meseca...
Ali sve u svemu, nije uopste strasno... ako mi se ne svidi....znam sta mi je ciniti :lol: Inace, sve ukupno kostalo je oko 36 000
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član

Post od kirovljeva »

Ko ima veci nos njemu i ne izgleda toliko siroko kad spadne otok, niko od ovih lekara nije cist estetski hirurg... Oni koji maju manji nos i jos rade estetsi spreda izgelda dosta siroko... Evooo kolega iz KBC Zvezdara je postavio slike :-) i solidno izgleda a imao je grbu kao ja ne znam kako sad izgleda posle 3 nedelje :-)... dok recimo oni kojima su nosevi onako ravniji bili koliko ja vidim sad imaju malo prcast :-)...

Meni je doktorka rekla da ona ne radi nos da bude lep ili sat vec estetski, nego da kad se pogledam u ogledalo da mi sve dolazi do izrazaja, a ne prvo na ogledalu nos da se primeti... Pod time se sigurno podrazumeva da se nos radi onako kao ti idu crte lica, oblig glave i duzina nosa... Jer malo veci nos pada u oci i onaj malo manji :D...
tesori
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 09, 2009 2:45 pm

Post od tesori »

ej kirovljeva ti si radila na kbc zvezdara, jel tako? jel mozes da mi kazes da li operisu nos samo estetski? i koliko si platila operaciju? ja nemam nikakvu devijaciju,bar tako mislim,ali mi se ne svidja moj nos jer je malo veci odnosno,da je samo malo manji i makar ravan bilo bi super,nego je veci i povijen nekako,pa mi kao sto ti kazes prvo on pada u oci kad se pogledam u ogledalo itd.....hvala unapred.... :)
Korisnikov avatar
Vermaelen
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 17, 2009 6:40 pm

Post od Vermaelen »

Operacija na KBC Zvezdara je besplatna ako imas uput
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član

Post od kirovljeva »

Ne ne ne, pre svega ja sam musko :D...

Ja imam zakazanu operaciju na KBC Zevzdara 15.Janurara a 14.Januara mi je prijem. Sa uputom je jos besplatno, znaci moras da imas zdravstvene probleme da bi sve bilo besplatno... Ja sam prekljuce razgovarao sa doktorkom i ona mi je sama rekla mi tebi ne radimo sad cistu estetiku da ti izgledas nesto lepo vec da ti nos ne upada u oci, znaci sredi devijaciju i estetski uradi sa nosem sta moze, mada ja se stvarno nadam da ce da uradi lepo jer j*** ga sam rezultat moze psihicki da te sjebe da ni ne pozelis da si radio... Sad to ne znaci da ce ti napraviti ruzno nos kako bi ti sve osatlo izgledalo OK, nos mora da bude oblikovan prema obliku glave i crtama lica.... Ista doktorka koja je operisala Vermaelen ce i mene operisati...
Odgovori