dečkaaa napisao:Pa naravno da je to opšte poznato

,moje pitanje se,kao što sam i napisala,odnosi na postoperativni tok posle određenog vremenskog perioda,a verujem da će i tebi ta inf. značiti,kada za to dođe vreme,uostalom,videćeš i sam.

Pozz
Cao deckaaa,
evo meni je proslo pet i po meseci od operacije, i ja moram da kazem da sam ja zadovoljna celokupnim postoperativnim tokom. Ja nisam imala bukvalno nikakvih problema. Probudili su me u operacionoj sali, tu su malo proveravali da li sam svesna i ostalo, a budjenje sam nastavila u prostoriji pored. Ubrzo su me odvezli u sobu, maltene ceo dan sam prespavala, svi koji su mi taj dan dosli u posetu su mi se smejali, posto sam 5 min pricala sa njima pa 15 spavala i sve tako u krug

. Taj dan sam samo pila sokice, cajeve, cokoladno mleko i ostalo, naravno nista nisam jela, nije bilo sanse. Uvece sam se malo setkala, gledala tv u trpezariji, posto nisam mogla ni da lezim sve vreme. Sutradan ujutru, kad je bila vizita, pitali su me kako se osecam, da li imam bolove, da li je bilo nekih problema tokom noci, i posto je sve bilo u redu pitali su me jel hocu da idem kuci. Naravno, da sam otisla kuci. Tih sedam dana samo mi je malo bio problem disanje na usta, inace sve ostalo je bilo ok. Imala sam punu podrsku roditelja i prijatelja, svima sam bila interesantna onako natecena i u svim bojama. Uopste nisam imala problem da se pojavim negde sa maskom i sa otocima, jednostavno ponasala sam se kao i svaki drugi dan. U principu brzo mi je proslo i tih sedam dana, koliko sam nosila masku. Dosla sam da mi je skinu, mislim da mi je dr Bjelic namazao aceton da bi lakse odlepio sve to sa moje face

, pricao je sve vreme, govorio mi je sta radi i ostalo. Tampone mi je izvadio za par sekundi, nista me nije bolelo, ali bukvalno.
Posle nepunih mesec dana, ja sam otisla na more. Na kontroli koju sam imala 2-3 dana pre toga, pitala sam ga hoce li biti nekih problema, rekao mi je da nece, da mogu da ispiram nos slanom vodom, da ne suncam puno facu i da ne skacem na glavu

, da sve ostalo smem. Posle mora sam imala jos jednu kontrolu i sad posle ovih praznika planiram da opet odem na jos jednu.
E sad deckaaa, odgovor na tvoje pitanje, meni je jos uvek nos masniji od ostatka lica, ali sve manje i manje, mislim da sve dolazi u normalu. Vrh nosa mi je i dalje malo utrnut, ali mislim da ce se i to srediti za mesec dana, mozda i manje.
Meni je ovaj forum puno pomogao i oko izbora lekara, kojim sam prezadovoljna, i komentari i poruke operisanih devojaka i momaka koji su mi savetovali sta da ponesem u bolnicu, kako da se ponasam da bih bila manje opterecena operacijom i da ne razmisljam puno o tome. Kome god da treba neka pomoc, tu sam. Nastavljam da pratim forum. Pozdrav