Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Korisnikov avatar
dzox
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 10, 2009 2:25 pm

Re: Operacija nosa

Post od dzox »

nastavak (isteklo vreme za edit)
O.J. Mayo napisao:Hteo bih da uradim operaciju nosa na VMA. Smanjio bih hrskavicni deo, znaci bez diranja, lomljenja mosta (kosti) od strane doktora.
Koliko to kosta na VMA (vojni sam osiguranik) i dal bi to oni radili jer je cisto iz estetskih razloga?
Glupo bi je da odem tamo na pregled i kazu nesto u fazonu bezi budalo jer nije u pitanju devijacija
Posto si vojni osiguranik smanjice ti cifru, mada sumnjam da ce biti drasticna razlika. Poenta je da nemas zdravstvenih problema i iz tog razloga verovatno neces biti postedjen kao pacijenti koji imaju poteskoca sa disanjem.
Ali raspitaj se za svaki slucaj.
"there is no knowledge that is not power"
Miki89
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 20, 2009 4:22 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Miki89 »

O.J. Mayo napisao:Hteo bih da uradim operaciju nosa na VMA. Smanjio bih hrskavicni deo, znaci bez diranja, lomljenja mosta (kosti) od strane doktora.
Koliko to kosta na VMA (vojni sam osiguranik) i dal bi to oni radili jer je cisto iz estetskih razloga?
Glupo bi je da odem tamo na pregled i kazu nesto u fazonu bezi budalo jer nije u pitanju devijacija
A zasto ti ne bi dirali kost?To ti neki doktor prethodno postavio dijagnozu da hrskavicu treba dirati ali da se kost ne dira ili si ti tako zakljucio da bi trebalo da se uradi?Ja dosad nisam cuo da rade samo to..ipak ako sredjujes estetski nos uvek na tu estetiku utice i oblik kosti a ne samo oblik hrskavice..
Korisnikov avatar
lucke10
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 16, 2009 3:53 pm

Post od lucke10 »

@skijas

imao sam Rinoskolizu(nos mi je od devijacije otisao u levu stranu) i zbog toga sam morao da nosim gips jer mi je ispravljena hrskavica (polomljena na mestu gde se spajaju kost i hrskavica).

radjena je septorinoplastika ali nista estetski da mi smanjuje nos , podize ili nesto slicno.
helena*
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 9:20 am

Post od helena* »

Hajde neka se javi neko ko ima zakazanu operaciju kod dr. Bjelica na VMA za februar mesec 2010. godine.
kovrdza
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Sep 16, 2009 5:05 pm

Post od kovrdza »

Imam ja, i to za prvi, ali cu morati da je pomerim za 15-20 (nadam se da to nece biti problem) pa kad budem pomerila (sutra, prekosutra) pitacu kolika je cena sada pa cu javiti.
infundibile
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 20, 2009 3:18 pm

Post od infundibile »

Ja sam radila operaciju kod Dr. Bijelića, na VMA, prosle nedelje. Čovek je genije, i ko mu pdne šaka, biće sigurno zadovoljan. Cena opeacije je deviajcija-korekcija oko 40.000 din :lol:
infundibile
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 20, 2009 3:18 pm

Post od infundibile »

ako si voji osiguranik, ne bi trebalo nista da te kosta. Probaj da dodjes do dr. Bjelića, on je najbolji. U sl. da moras da platis, to je oko 40.000 din...
O.J. Mayo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 20, 2009 5:25 pm

Post od O.J. Mayo »

Hvala na svim odgovorima. :D
Videcu kako sta
Roditelji ni ne znaju da to zelim da uradim bice veseloooo

A gde da dobijem uput da obavim konsultaciju u vezi te operacije
Znam odem na VMA i sta dalje.......
Nisam bio jedno 15 godina pa ne znam :oops:
Aleka87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 26, 2009 12:54 pm

Post od Aleka87 »

Ja ujutru idem... Nadam se da ce sve biti ok... :wink:
helena*
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 9:20 am

Post od helena* »

kovrdza napisao:Imam ja, i to za prvi, ali cu morati da je pomerim za 15-20 (nadam se da to nece biti problem) pa kad budem pomerila (sutra, prekosutra) pitacu kolika je cena sada pa cu javiti.
Super. Aj' pa javi sta si uradila. Pitaj koja ce biti cena u februaru - septorinoplastika (devijacija + estetika) ako nije problem. Meni je pomerena operacija i treba da zakazem za februar. Pozz
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 20, 2006 2:53 am

Post od kirovljeva »

Ja izgleda preskacem VMA... I kako se stvari odbijaju bicu operisan na KBCu sredinom Januara :D...
Danijela93
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 27, 2009 10:47 pm

Post od Danijela93 »

dečkaaa napisao:Pa naravno da je to opšte poznato :roll: ,moje pitanje se,kao što sam i napisala,odnosi na postoperativni tok posle određenog vremenskog perioda,a verujem da će i tebi ta inf. značiti,kada za to dođe vreme,uostalom,videćeš i sam. :) Pozz

Cao deckaaa,
evo meni je proslo pet i po meseci od operacije, i ja moram da kazem da sam ja zadovoljna celokupnim postoperativnim tokom. Ja nisam imala bukvalno nikakvih problema. Probudili su me u operacionoj sali, tu su malo proveravali da li sam svesna i ostalo, a budjenje sam nastavila u prostoriji pored. Ubrzo su me odvezli u sobu, maltene ceo dan sam prespavala, svi koji su mi taj dan dosli u posetu su mi se smejali, posto sam 5 min pricala sa njima pa 15 spavala i sve tako u krug :). Taj dan sam samo pila sokice, cajeve, cokoladno mleko i ostalo, naravno nista nisam jela, nije bilo sanse. Uvece sam se malo setkala, gledala tv u trpezariji, posto nisam mogla ni da lezim sve vreme. Sutradan ujutru, kad je bila vizita, pitali su me kako se osecam, da li imam bolove, da li je bilo nekih problema tokom noci, i posto je sve bilo u redu pitali su me jel hocu da idem kuci. Naravno, da sam otisla kuci. Tih sedam dana samo mi je malo bio problem disanje na usta, inace sve ostalo je bilo ok. Imala sam punu podrsku roditelja i prijatelja, svima sam bila interesantna onako natecena i u svim bojama. Uopste nisam imala problem da se pojavim negde sa maskom i sa otocima, jednostavno ponasala sam se kao i svaki drugi dan. U principu brzo mi je proslo i tih sedam dana, koliko sam nosila masku. Dosla sam da mi je skinu, mislim da mi je dr Bjelic namazao aceton da bi lakse odlepio sve to sa moje face :D, pricao je sve vreme, govorio mi je sta radi i ostalo. Tampone mi je izvadio za par sekundi, nista me nije bolelo, ali bukvalno.
Posle nepunih mesec dana, ja sam otisla na more. Na kontroli koju sam imala 2-3 dana pre toga, pitala sam ga hoce li biti nekih problema, rekao mi je da nece, da mogu da ispiram nos slanom vodom, da ne suncam puno facu i da ne skacem na glavu :D, da sve ostalo smem. Posle mora sam imala jos jednu kontrolu i sad posle ovih praznika planiram da opet odem na jos jednu.
E sad deckaaa, odgovor na tvoje pitanje, meni je jos uvek nos masniji od ostatka lica, ali sve manje i manje, mislim da sve dolazi u normalu. Vrh nosa mi je i dalje malo utrnut, ali mislim da ce se i to srediti za mesec dana, mozda i manje.
Meni je ovaj forum puno pomogao i oko izbora lekara, kojim sam prezadovoljna, i komentari i poruke operisanih devojaka i momaka koji su mi savetovali sta da ponesem u bolnicu, kako da se ponasam da bih bila manje opterecena operacijom i da ne razmisljam puno o tome. Kome god da treba neka pomoc, tu sam. Nastavljam da pratim forum. Pozdrav
oljicaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 09, 2009 9:45 am

Post od oljicaa »

Danijela93 napisao:
dečkaaa napisao:Pa naravno da je to opšte poznato :roll: ,moje pitanje se,kao što sam i napisala,odnosi na postoperativni tok posle određenog vremenskog perioda,a verujem da će i tebi ta inf. značiti,kada za to dođe vreme,uostalom,videćeš i sam. :) Pozz

Cao deckaaa,
evo meni je proslo pet i po meseci od operacije, i ja moram da kazem da sam ja zadovoljna celokupnim postoperativnim tokom. Ja nisam imala bukvalno nikakvih problema. Probudili su me u operacionoj sali, tu su malo proveravali da li sam svesna i ostalo, a budjenje sam nastavila u prostoriji pored. Ubrzo su me odvezli u sobu, maltene ceo dan sam prespavala, svi koji su mi taj dan dosli u posetu su mi se smejali, posto sam 5 min pricala sa njima pa 15 spavala i sve tako u krug :). Taj dan sam samo pila sokice, cajeve, cokoladno mleko i ostalo, naravno nista nisam jela, nije bilo sanse. Uvece sam se malo setkala, gledala tv u trpezariji, posto nisam mogla ni da lezim sve vreme. Sutradan ujutru, kad je bila vizita, pitali su me kako se osecam, da li imam bolove, da li je bilo nekih problema tokom noci, i posto je sve bilo u redu pitali su me jel hocu da idem kuci. Naravno, da sam otisla kuci. Tih sedam dana samo mi je malo bio problem disanje na usta, inace sve ostalo je bilo ok. Imala sam punu podrsku roditelja i prijatelja, svima sam bila interesantna onako natecena i u svim bojama. Uopste nisam imala problem da se pojavim negde sa maskom i sa otocima, jednostavno ponasala sam se kao i svaki drugi dan. U principu brzo mi je proslo i tih sedam dana, koliko sam nosila masku. Dosla sam da mi je skinu, mislim da mi je dr Bjelic namazao aceton da bi lakse odlepio sve to sa moje face :D, pricao je sve vreme, govorio mi je sta radi i ostalo. Tampone mi je izvadio za par sekundi, nista me nije bolelo, ali bukvalno.
Posle nepunih mesec dana, ja sam otisla na more. Na kontroli koju sam imala 2-3 dana pre toga, pitala sam ga hoce li biti nekih problema, rekao mi je da nece, da mogu da ispiram nos slanom vodom, da ne suncam puno facu i da ne skacem na glavu :D, da sve ostalo smem. Posle mora sam imala jos jednu kontrolu i sad posle ovih praznika planiram da opet odem na jos jednu.
E sad deckaaa, odgovor na tvoje pitanje, meni je jos uvek nos masniji od ostatka lica, ali sve manje i manje, mislim da sve dolazi u normalu. Vrh nosa mi je i dalje malo utrnut, ali mislim da ce se i to srediti za mesec dana, mozda i manje.
Meni je ovaj forum puno pomogao i oko izbora lekara, kojim sam prezadovoljna, i komentari i poruke operisanih devojaka i momaka koji su mi savetovali sta da ponesem u bolnicu, kako da se ponasam da bih bila manje opterecena operacijom i da ne razmisljam puno o tome. Kome god da treba neka pomoc, tu sam. Nastavljam da pratim forum. Pozdrav
Kad smo vec kod saveta tipa "STA PONETI U BOLNICU", mozda bi mogla da napises sve sta si ponela, a sta nisi, a volela bi da jesi...na izgled nebitna, ali ustvari jako vazna informacija :) HVALA PUNO UNAPRED :)
oljicaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 09, 2009 9:45 am

Post od oljicaa »

ja ujutru idem na VMA, pa sam u frci da ponesem sve sto mi treba, s obzirom da su posete zabranjene, a izgleda da cu morati da ostanem i preko vikenda...pa cisto da se opremim za 4-orodnevno kampovanje na klinici :) tako da je svaki praktican savet dobro dosao :) pozz
hairext
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 12:09 pm

Post od hairext »

ponesi svoj donji ves, mozes i neku majicu da imas da obuces ispod one grozne pidzame :D zatim svoju casu, mozes poneti i cevcicu jer ce ti tako biti lakse da pijes, zatim ponesi sapun i kupku mada ces dobiti neku groznu kupku koja lici na ono za pranje sudova da se time operes pre operacije - ne samo lice nego i telo. ponesi nesto od grickalica, ja sam ponela i hrpu novina da mi brze prodje taj prvi dan, mozes poneti i neki sok, carape :D
Odgovori