Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Boop
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 8:06 pm

Post od Boop »

Pozdrav.

Ja sam skoro bila na informativnom razgovoru u lokalnoj klinici u Tuzli (Bosna) i shvatila sam da bas nemam vremena raditi operaciju nosa (zbog duzine oporavka, a ja radim dosta s ljudima, po sastancima sam i sl, a i sefica mi ne bi dala 3 sedmice odsustva u cugu), anyway.. ja se tako odlucila za korekciju. Tipa, turpijanje preloma nosa (od saobracajnog udesa od prije desetak godina) i estetsko oblikovanje vrha nosa, kako bi se uklopio u profil, posto je malchice dug :D

I receno mi je da bih nakon takve intervencije mogla za 10ak dana na posao bez drasticnih oteklina i facijalnog uzasa :D Cak sam vidjela is like djevojke koja je imala slicnu korekciju, pih dva reza ispod nosa i jedna masnichica i to nakon vec cetvtog dana korekcije. Sto je vise nego prihvatljivo.

E sad onos to mi je nelogicno... Takodje mi je receno da je takav zahvat 1 800 eura. Sad , nemam pojma, ali.. zar ceijna korekcije ne bi trebala da bude manja od cijene operacije nosa ? Mislim, ipak govorimo o totalnom oporavku nakon dva mjeseca kod operacije i nakon 20 dana kod korekcije. Zar ne bi trebalo onda biti i manje posla oko ovog drugog ? Pa samim tim biti i jetfinije. Kooliko se krecu cijene korekcije u srbijjanskim klinikama ?

Slobodno mi saljite 'reklame' na PP.

Ah da, imam i ja blagu devijaciju nosa, od udesa, no ne otezava mi disanje.
micili
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 19, 2007 12:03 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od micili »

1 800 e ???? :o :o :o Mnogo je, kod nas je na privatnim klinikama estetska operacija od 1 200e pa na vise, znaci ta tvoja bi trebala biti jeftinijaj mislim logicno gledajuci...Raspitaj se ti jos negde to ti je moj savet, jer ako ga samo "lickas" sto bi dala toliki novac? :o
nekad uhvati me bas da falis mi i jastuk otimas...
Boop
Novi član
Novi član

Post od Boop »

E upravo, micili. To i meni nije bilo logicno.

Da li mozes da mi preporucis neke klinike / privatnike i das njihove kontakte. AKo je reklama, onda slobodno saljNi na PP. Rado bih onda uradila to -lickanje- u nekom srbijanskom centru. Ovi ovdje kod nas su bas bezobrazni sto se tice cijena.
Bode_M
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 16, 2007 1:42 am

Post od Bode_M »

Ej ljudi imam jedno pitanje. Ja sam iz podgorice i odlučio sam da estetsku operaciju radim u Beogradu u Galatei kod dr. Đuričića. Da li ste čuli za doktora i šta mislite o njemu. Takođe želim da pitam poslije 2 nedelje oporavka jeli nos i dalje natečen i jeli obojen :)
Mrsa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 08, 2006 9:42 pm

Post od Mrsa »

Meni je zakazana operacija kod dr Andreja Grubora u Zemunskoj bolnici 31. 10. Za njega sam dobila najbolje preporuke sa ovog foruma. Nadam se samo da ce mi ostali rezultati za operaciju biti OK. Ako neko ima jos neke savete za operaciju i postoperativni tok, iz svog iskustva, bila bih mu zahvalna.

Srdacan pozdrav!
Blansa_85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 03, 2007 4:49 pm

Post od Blansa_85 »

Bode_M napisao:Ej ljudi imam jedno pitanje. Ja sam iz podgorice i odlučio sam da estetsku operaciju radim u Beogradu u Galatei kod dr. Đuričića. Da li ste čuli za doktora i šta mislite o njemu. Takođe želim da pitam poslije 2 nedelje oporavka jeli nos i dalje natečen i jeli obojen :)
Nos ce ti biti otecen i do 6 meseci...Samo ne tako strasno kao prvih 3 nedelje....Nije to bas ne znam ni ja koliko abnormalno oticanje...Jednostavno ti je nos otecen, al nista strasno...Otok je meni prosao tek nakon 6 meseci...U prve 3 nedelje je najveci posle polako spada...Tako da ga neces ni primetiti...
A sto se tice boje nosa meni je bilo sve normalno...Samo sam bila jako modra ispod ociju...I te modrice su mi prosle vec u prvoj nedelji od operacije...
Sto se tice dok nisam cula za njega :)
Zivi svaki dan kao da ti je poslednji:)
Blansa_85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 03, 2007 4:49 pm

Post od Blansa_85 »

Bode_M napisao:Ej ljudi imam jedno pitanje. Ja sam iz podgorice i odlučio sam da estetsku operaciju radim u Beogradu u Galatei kod dr. Đuričića. Da li ste čuli za doktora i šta mislite o njemu. Takođe želim da pitam poslije 2 nedelje oporavka jeli nos i dalje natečen i jeli obojen :)
Nos ce ti biti otecen i do 6 meseci...Samo ne tako strasno kao prvih 3 nedelje....Nije to bas ne znam ni ja koliko abnormalno oticanje...Jednostavno ti je nos otecen, al nista strasno...Otok je meni prosao tek nakon 6 meseci...U prve 3 nedelje je najveci posle polako spada...Tako da ga neces ni primetiti...
A sto se tice boje nosa meni je bilo sve normalno...Samo sam bila jako modra ispod ociju...I te modrice su mi prosle vec u prvoj nedelji od operacije...
Sto se tice dok nisam cula za njega :)
Zivi svaki dan kao da ti je poslednji:)
Boop
Novi član
Novi član

Post od Boop »

Moze li mi iko preporuciti neke od privatnih kuca u BG koje se bave estetskom operacijom / korekcijom nosa ?
Bode_M
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 16, 2007 1:42 am

Post od Bode_M »

Pa oće li se vidjeti uspjeh operacije odmah ili da cekam, dok otok ne spadne?
A_Girl
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Maj 18, 2006 2:13 pm

Post od A_Girl »

Bode_M
Videce se promena svakako, ali za konacan izgled nosa treba da se saceka...
A_Girl
Stalni član
Stalni  član

Post od A_Girl »

@Mrsa
Dosta smo vec ispisali na ovoj temi, pa ako imas jos neko konkretno pitanje - tu smo. U sustini, naoruzaj se strpljenjem, pij Chymoral Forte tablete protiv otoka i nadam se da ce sve biti ok :wink:
A_Girl
Stalni član
Stalni  član

Post od A_Girl »

@Boop
Manje su vazne klinike, bitnije je koji hirurg radi tvoj nos. Nekoliko njih je vec navedeno na ovoj temi, pa ako te ne mrzi...
ikac
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 31, 2007 12:09 pm

Post od ikac »

Ej ljudi,ja razmisljam o operaciji,i dosta ste mi pomogli ovim sto se pisali,samo me jos zanima da li u toj Zemunskoj mora sa uputom,ili mogu otici tamo i reci da zelim operaciju nosa?Ako mora sa tim uputom,kako da ga nabavim,jer ja nemam devijaciju,radila bih cisto radi estetike...? :-?
tijana83
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 03, 2007 9:31 pm

Post od tijana83 »

Cao ljudi,
Definitivno sam odlucila da za 20-ak dana idem na operaciju nosa,razgovarala sam vec sa nekoliko hirurga ali mi je tesko samo na osnovu razgovora da odlucim kod koga cu da idem na operaciju,tako da vas molim ako je neko vec radio operaciju da mi posalje na pp ime hirurga i klinike gde je radio i koliko je zadovoljan ishodom,ja sam skroz upucena u sam tok operacije,ipak jako se plasim potpune anestezije i naravno kako ce to sve posle da izgleda,molim vas odgovorite mi sto pre bas bi mi znacilo mislenje onih koji su vec to uradili.
tijana83
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 03, 2007 9:31 pm

Post od tijana83 »

Ljudi,
Radi li ovaj forum posto niko ne odgovara,stvarno bi mi znacilo da mi ljudi koji su imali operaiju kazu gde su radili,bas mi je hitno :o :o :o
Odgovori