Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
hairext
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 12:09 pm

Re: Operacija nosa

Post od hairext »

otok, otok, sve sto nije dobro to je otok :wink: ja bih na tvom mestu otisla kod bijelica ali vec znam sta ce da ti kaze :roll:

meni je danas tacno dva meseca od operacije, polako prihvatam svoj novi nos iako mi je i dalje iste sirine kao usta :roll: al nadam se da ce se vremenom vrh suziti, bar kad bi se vratio na staro bilo bi dobro
Korisnikov avatar
lucke10
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 16, 2009 3:53 pm

Post od lucke10 »

|smile| napisao:Pozdrav svima, ja sam isao u privatnu kliniku zbog problema sa devijacijom, potrebno je da operisem nos i uputili me na KBC Zemun dr. Andreja Grubor.
Da li je neko ima iskustva sa ovim doktorom, ili neko moze da preporuci nekog drugog doktora?

Napominjem upitanju je samo devijacija, i da li neko zna cenu operacije?

Pozdrav
Ja sam operisao devijaciju prosle srede - KBC Zemun,dr. Andrej Grubor.

Operacija devijacije septuma je besplatna.
helena*
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 9:20 am

Post od helena* »

Ljudi, odlozena mi je operacija zbog herpesa (groznice). :( Brat mi se razboleo. Preneo mi je prehladu. Cini mi se da bih dobila temperaturu da mi nije iskocio herpes. Danas se generalno osecam dobro. Juce sam ceo dan bila malaksala i nikakva. Sve analize su mi bile odlicne ali sta da se radi. Operisace me verovatno sredinom januara. Do tada cu da kuliram i da prikupljam informacije o postoperativnom toku. Sutra cu da zovem i da zakazem novi termin.
Pozdrav svima. Hvala na brzim odgovorima i savetima. Super ste! :wink:
fortune
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 07, 2009 9:00 pm

Post od fortune »

helena* napisao:Ljudi, odlozena mi je operacija zbog herpesa (groznice). :( Brat mi se razboleo. Preneo mi je prehladu. Cini mi se da bih dobila temperaturu da mi nije iskocio herpes. Danas se generalno osecam dobro. Juce sam ceo dan bila malaksala i nikakva. Sve analize su mi bile odlicne ali sta da se radi. Operisace me verovatno sredinom januara. Do tada cu da kuliram i da prikupljam informacije o postoperativnom toku. Sutra cu da zovem i da zakazem novi termin.
Pozdrav svima. Hvala na brzim odgovorima i savetima. Super ste! :wink:

Baš mi je žao, ali brzo će proći! Imam operaciju u utorak a dobila sam isto herpes+menstruaciju pre par dana. :roll: Uveliko prolazi , tako da u nedelju se neće ni videti. Rezultati su mi super i mislim da neće biti nekih problema.
fortune
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 07, 2009 9:00 pm

Post od fortune »

dzox, hvala na odgovorima. 8) već se pakujem :) , iako je malo rano. Nadam se da ću uskoro i ja postaviti slike kad sve bude gotovo!
JJoš jednom hvala svima na iscrpnim postovima !
Nev
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 26, 2009 4:26 pm

Post od Nev »

dox, hvala zaista na informacijama i to sto si podelio svoje iskustvo sa nama. Jos malo pa ce 29.!! jedva i cekam! :D
helena*
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 9:20 am

Post od helena* »

Ej ljudi, koja je cena operacije kod Bjelica na VMA za januar/februar mesec? Da li neko ima zakazanu operaciju u tom periodu?
Nev
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 26, 2009 4:26 pm

Post od Nev »

ljudi, ima li neko jos fotkice pre i posle da vidimo remek delo Bijelica :D
Inace, zlatokosa, kako sada stojis sa disanjem? Da li je malo bolje? Da li si bila kod doce da pitas sta i kako i da ti pogleda?
Sta je sa ostalima? Obavestavajte kako ide oporavak. Ja cu postaviti slikice pre i posle cim zavrsim sa mojoj tranformacijom :D pa da malo komentarisemo
Pozdrav!!
Korisnikov avatar
Vermaelen
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 17, 2009 6:40 pm

Post od Vermaelen »

[quote="Nev"]Sta je sa ostalima? Obavestavajte kako ide oporavak.quote]
Ne zalim se za sad.Mislio sam da je mnogo gore,i da ce nesto boleti.Evo danas je 16-ti dan od operacije,2 konca su mi ispala,i jos neki ce uskoro koliko ja vidim,mada ne znam koliko ih ima.Otok ima jos ali se smanjuje iz dana u dan.Smeta mi sad malo kad izadjem napolje kad je hladno,mnogo mi je nezgodno,inace dim od cigara mi ne smeta nista vise nego sto mi je smetao pre operacije.
Jel vas ljudi nesto bolelo posle operacije? Mislim,ne taj dan,nego sledecih nekoliko dana?

Nev samo opusteno :lol:
Skijas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 19, 2009 10:27 pm

Post od Skijas »

lucke10 napisao:
|smile| napisao:Pozdrav svima, ja sam isao u privatnu kliniku zbog problema sa devijacijom, potrebno je da operisem nos i uputili me na KBC Zemun dr. Andreja Grubor.
Da li je neko ima iskustva sa ovim doktorom, ili neko moze da preporuci nekog drugog doktora?

Napominjem upitanju je samo devijacija, i da li neko zna cenu operacije?

Pozdrav
Ja sam operisao devijaciju prosle srede - KBC Zemun,dr. Andrej Grubor.

Operacija devijacije septuma je besplatna.
Lucke10 mozes li napisati malo detaljnija iskustva sa KBC Zemun i Dr Gruborom ?
Kako si izabrao bas tu bolnicu i doktora, koliko si zadovoljan odnosom osoblja i najvaznije operacijom?

Imam nesrecu da sam slomio nos pre neki dan. Dakle u pitanju je trauma i lom kosti.
Najverovatnije ce morati da se operise. Nazalost poznata mi je prica jer sam nedavno operisao devijaciju septuma na VMA. Rekao sam sebi nikad vise, bolnica, operacija i nos, ali evo sta je sudbina. Nagledao sam se na VMA nesrecnika koji su radili rinoplastike i njihovih natecenih lica, bolova i kukanja, a evo izgleda da me ta muka ceka :( :( ...

Inace moja septoplastika nije dala neke rezultate i disao sam kao pre operacije, bio sam razocaran. Ovog puta zaista zelim da se sve uradi kako treba. Inace sam bio srecan izgledom mog nosa pre nego sto je polomljen. Zelim da tako i ostane. U sustini zarko zelim da nadjem lekara u koga cu imati poverenje, ako treba da platim, zaduzim se, ali da bude uradjeno sve kako treba.

Upoznao sam Dr Bijelica na vizitama dok sam lezao na VMA iako me on nije operisao, nemam sa njim iskustva u smislu toga kakav je lekar, ali kao covek je ostavio jako dobar utisak.

Neko mi je preporucio Dr Rade Kosanovica iz Gradske (Zvezdarske) bolnice, vidim na netu da radi i u nekoj privatnij klinici za plasticnu hirurgiju...

Cuo sam Dr Grubora iz Zemunske bolnice.

Da li mozete da me posavetujete i da li je neko bio u slicnoj situaciji ?
Korisnikov avatar
Vermaelen
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 17, 2009 6:40 pm

Post od Vermaelen »

Ja sam na Zvezdari radio rinoplastiku,nateko sam ali samo dan posle operacije,posle je otoka spadao,posle 7 dana samo je nos natecen,nista ispod oka,nista sa strane...Nikakav bol i dan danas,ali bas nikakav.Nisam se operisao kod Kosanovica,vec kod dr.Dusanke Milosevic,i mogu ti reci da je i onda super,imas na netu i biografiju pa ces videti,a i za Kosanovica sam cuo da je dobar.
Korisnikov avatar
lucke10
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 16, 2009 3:53 pm

Post od lucke10 »

Dobio sam uput da mi pogledaju nos posto sam rekao da mi se vidi kost i da ne mogu dobro da disem.
Kada su me pogledali u domu zdravlja u zemunu ( kod vatrogasne stanice) rekli su mi da imam veliku devijaciju i da moram na operaciju.
Zena koju znam iz zemunske bolnice me je pitala jel hoces da se operises sada (9.12) ili u martu posto su to bili slobodni termini kod dr.Grubora ( valjda).
Ja sam rekao sto pre i otisao sam u bolnicu 8.12
operisao sam se 9.12
12.12 su mi izvadjeni tamponi
14.12 sam pusten kuci
16.12 sam isao na kontrolu i skinuta mi je maska

Prezadovoljan sam osobljem u bolnici , sestre su odlicne, veoma su fine i ljubazne.
Nisam imao nikakve bolove ni modrice,podlive ili otoke.
Jedino mi je nos sada otecen ali mogu reci da sam zadovoljan sto sa disanjem sto sa izgledom iako je prilicno otecen :)

ako nekog jos nesto zanima neka pita...
O.J. Mayo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 20, 2009 5:25 pm

Post od O.J. Mayo »

Hteo bih da uradim operaciju nosa na VMA. Smanjio bih hrskavicni deo, znaci bez diranja, lomljenja mosta (kosti) od strane doktora.
Koliko to kosta na VMA (vojni sam osiguranik) i dal bi to oni radili jer je cisto iz estetskih razloga?
Glupo bi je da odem tamo na pregled i kazu nesto u fazonu bezi budalo jer nije u pitanju devijacija
Skijas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 19, 2009 10:27 pm

Post od Skijas »

@lucke10

Hvala na odgovoru. Samo posto pominjes masku i jos uvek otok, rekao bih da ti nisu radili samo septoplastiku, tj. eliminisanje devijacije septuma, koji je sacinjen od hrskavice. Vec ti je radjena rinoseptoplastika ?
Jer kada sam ja radio septoplastiku na VMA niko zbog te operacije nije nosio masku, a po vadjenju tampona nema vidnog otoka.

@O.J. Mayo

Naravno da mozes, kao sto mozes da procitas mnogi su radili estetsku operaciju nosa na VMA.
To je jedna od oblasti kojom se bavi ORL klinika te ustanove. Koja je cena, to ce ti reci tek posto te pogleda lekar. Ja sam informativno pitao dok sam lezao tamo, znam da su mi rekli da zavisi od duzine operacije, tipa operacije itd. Ali da cena u najgorem slucaju ne prelazi 30-40 hiljda dinara. A posto si vojni osiguranik sigurno ne placas toliko. Jer ja sam lezao u sobi sa jednim vojnikom koji je radio rinoplastiku, odabrao je vreme sluzenja vojnog roka, jer tada placaju neku sicu u odnosu na cenu koju bi platili kao civili.
Korisnikov avatar
dzox
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 10, 2009 2:25 pm

Post od dzox »

To, iako prihvate, nece ti raditi za sitne pare.
Ako devijacija nije indukovana onda bi ti naplatili 120000 din jer, iako nema lomljenja kosti, naplatice ti kao full estetski tretman.
"there is no knowledge that is not power"
Odgovori