Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.
Meni je danas tacno dva meseca od operacije i moram da kazem da mi je disanje gore nego pre! Ne znam da li je jos uvek rano za neke zakljucke, ali meni se ovo uopste ne svidja...neposredno nakon operacije sam koliko toliko disala na jednu nozdrvu, a sada disem na skrge sve mislim bice bolje, a ono sve gore i gore...da li jos neko ima ovaj problem?
Ja. Samo je razlika to sto je kod mene proslo 6 meseci i nema napretka u disanju.
Ne bi bilo lose da proveris i sinuse. To je ono sto ja planiram da odradim u narednih par dana.
Jer, logicno je : ako nema devijacije, a disanje je identicno kao i pre operacije, onda sta moze da bude osim sinusa?
zlatokosaBG napisao:Meni je danas tacno dva meseca od operacije i moram da kazem da mi je disanje gore nego pre! Ne znam da li je jos uvek rano za neke zakljucke, ali meni se ovo uopste ne svidja...neposredno nakon operacije sam koliko toliko disala na jednu nozdrvu, a sada disem na skrge sve mislim bice bolje, a ono sve gore i gore...da li jos neko ima ovaj problem?
Meni je evo proslo 11 dana od operacije i disem mnogo bolje,na obe nozdrve normalno.Jel si ti radila i devijaciju?
super je i tvoj nos, baš lep, posebno anfas, i izgleda prirodno. Nego, kao što je neko već pomenuo, imao si baš lep muški nos
Možete li da mi kažete šta se može poneti od sredstava za ličnu higijenu? Da li mogu da se peru zubi ? Tušira? Stvarno nemam predstavu, nisam posećivala bolnice
Prvo, hvala na pohvalama
Drugo - normalno, poneces pribor za pranje zuba, smes da se tusiras, ali kosu ne smes da peres dok ti je maska na licu. Znaci istrpi kako znas tih 8 dana. Jeste mucno, ali izdrzljivo je.
Kada su mi izvadjeni tamponi iz nosa disala sam savrseno, a onda se vremenom disanje pogorsavalo i sada sam u fazi da non stop moram da disem na usta, a to mi se cak nije desavalo ni pre operacije! Mozda su sinusi, mada nikada ranije nisam imala tu vrstu problema. Secam se da sam pre par godina cak i snimala sinuse i sve je bilo ok, tada su mi i konstatovali da imam devijaciju.
@ hairext ....verovatno je OTOK ponovo umesao svoj prste