Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Korisnikov avatar
dzox
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 10, 2009 2:25 pm

Re: Operacija nosa

Post od dzox »

'fala ;)

Slika

Eto, samo profil. Nemam na kompu stari izgled anfasa.
"there is no knowledge that is not power"
Nev
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 26, 2009 4:26 pm

Post od Nev »

dzox majstorski ti je uradio doca nos!! Ali svaka cast!!! mada nije ti lose bilo ni ranije, barem po mom mislenju, za muskarca . Pozdrav!!! :D
Nev
Aktivan član
Aktivan član

Post od Nev »

ja cu Novu godinu ipak provesti kuci ali cu propustiti svu zismku i praznicnu caroliju kupovinu poklona i klizanja, ali sta cu, jos mi je bolja pomisoa da cu uci u novaka sa novim nosicem! Pozdravcic!!
Moja operacija je zakazana za 29. decembar :)
|smile|
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 13, 2009 9:44 pm

Post od |smile| »

Pozdrav svima, ja sam isao u privatnu kliniku zbog problema sa devijacijom, potrebno je da operisem nos i uputili me na KBC Zemun dr. Andreja Grubor.
Da li je neko ima iskustva sa ovim doktorom, ili neko moze da preporuci nekog drugog doktora?

Napominjem upitanju je samo devijacija, i da li neko zna cenu operacije?

Pozdrav
Korisnikov avatar
dzox
Aktivan član
Aktivan član

Post od dzox »

Nev napisao:dzox majstorski ti je uradio doca nos!! Ali svaka cast!!! mada nije ti lose bilo ni ranije, barem po mom mislenju, za muskarca . Pozdrav!!! :D
E vidis, ja sam pre operacije pitao da li devijacija moze da se odradi bez estetskog korigovanja posto ne zelim da menjam fizicki opis ako ne moram. Bjelic je rekao da u principu moze, ali u mom slucaju ne jer je skoljka deformisana "verovatno nekim udarcem ili padom na cvrstu podlogu". I u pravu je bio, posto sam kao mali tresnuo na beton i imao sam iste podlive kao one koji su se javili posle operacije. Tako da.. jbg. U pocetku mi je bilo mnogo cudno, ali evo, sad sam se navikao skroz :)
Nev
Aktivan član
Aktivan član

Post od Nev »

Ma i ja sam kao mala imala nekoliko zadobijenih udarac u nos i jednom veoma jak koji mi je pomerio malo kost u stranu, tako da docu ceka rad i rad. hahaha
Inace, dzoz, kako je bilo posle operacije kada si se probudio? El si imao neke bolove ili je sve bilo u granicama podnosljivosti? Pozdrav!
Korisnikov avatar
dzox
Aktivan član
Aktivan član

Post od dzox »

Nev napisao:Ma i ja sam kao mala imala nekoliko zadobijenih udarac u nos i jednom veoma jak koji mi je pomerio malo kost u stranu, tako da docu ceka rad i rad. hahaha
Inace, dzoz, kako je bilo posle operacije kada si se probudio? El si imao neke bolove ili je sve bilo u granicama podnosljivosti? Pozdrav!
Prvo su me probudili u operacionoj sali. Kad sam otvorio oci fleshovalo me je svetlo i nisam mogao da gledam, a prva stvar koju sam pitao cim sam zatvorio oci bila je "koliko je sati" :) U salu sam usao u 11 a sestre su mi tada rekle da je tacno 13:00. Znaci operacija je trajala nepuna 2h.
E onda sam se komirao u roku od 5 sekundi i ne secam se kako sam doputovao sa drugog na 13. sprat u sobu :) Onda su me probudili opet u sobi i zamolili neke od prisutnih vojnika da im pomognu da me premeste sa kolica na krevet. E tad sam malo dosao svesti i rek'o sam "nema frke, sam cu" i one sestre onako zbunjeno gledaju kako se sam premestam :) Ali stvarno mi nije bila frka, osecao sam da mogu sam. E onda sam uzeo mob i poslao sam caletu i kevi sms "gotovo" a treci sms koji sam hteo da posaljem ortaku je ostao neiskucan do kraja i opet sam zaspao sa mobilnim u ruci :) Probudio sam se nakon 2h i tad sam bio vec uredan. Nije bilo bolova, samo me je stezala ona maska i oci su mi suzile non-stop. Podlive sam dobio tek sutradan.
Eto ti detaljno da znas sta te ceka :wink:
sonja_85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 14, 2009 12:31 pm

Post od sonja_85 »

cao svima...vidim da svi imamo iste 'muku'-nos :) htela sam da proverim,da li se pregledi kod dr Bijelica zakazuju,posto sam ja malopre nazvala njegovu medicinsku sestru i ona mi je samo rekla da dr radi preglede sredom od 15:30h do 18:30h,pa da dodjem u tom terminu i naravno da platim 1600 din...ali naravno,nije mi rekla gde se to placa :-? Pa ako bi neko bio ljubazan da mi objasni,gde placam pregled i kako da stignem do ORL odeljenja i samog VMA,posto sam iz Novog Sada i nikad nisam bila tamo :wink: Hvala unapred!!!! :D
Korisnikov avatar
Vermaelen
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 17, 2009 6:40 pm

Post od Vermaelen »

11 dana posle operacije mi je ispao prvi konac.Nista nije bolelo,kao sto se neki zalili,samo sam video da viri iz nosa,pipnuo ga i on je ispao.
helena*
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 9:20 am

Post od helena* »

ANITA84 napisao:
helena* napisao:
ANITA84 napisao:Cini mi se da je neko pitao koliko kostaju analize ako se privatno rade.Laboratorijske analize su oko 2500,pregled kod kardiologa je 2000(VMA)+rengen pluca mislim da je oko 2000.
*Anita, da li je zaista neophodan taj rengen pluca??? Meni na onom papiricu, koji sam dobila od dr. Bjelica na pregledu, pise samo LABORATORIJSKE ANALIZE (sedimentacija, kalijum, natrijum...itd.) i ZAKLJUCAK interniste za operaciju u opstoj anesteziji. EKG.
Nigde se ne spominje rengen pluca. Sad nemam ni vremena da to uradim, cak i da treba. Prijem mi je u utorak, 15. decembra ujutru. Sta da radim? Je l' ima neko neki savet?! :o Sve mi se cini da taj rengen ne treba. Neka me neko ispravi ukoliko gresim. :roll: Rezultate laboratorijskih analiza dobijam u ponedeljak i odmah zatim radim i EKG. U utorak me primaju na VMA.

To sam i ja mislila sta ce im rengen pluca,ali tako je.Kardiolog nece da da svoje misljenje bez tog rengena.Gleda da li ima nekih patoloskih plomena na plucima i sam polozaj srca.Prvi put sam sam isla kod kardiologa na VMA,nisam imala pojma da uposte treba taj rengen,nije htela da me pregleda bez njega.Posle sam sve jedno morala da odlozim operaciju.Drugi put sam isla preko uputa kod kardiologa i ona mi je trazila rengen pluca.Buduci da nemas knjizicu,predpostavljam da ces na VMA,a meni su tamo trazili taj rengen.mozda ti neki drugi doktor nece to traziti, ali ti za svaki slucaj ponesi vise para.
Na onom papiricu sto sam dobila od dr. Dusana Bjelica ne pise da treba da se radi rengen. Kao sto se da primetiti, iznad sam napisala sta se trazi od analiza. Dakle, laboratorijske analize, zakljucak interniste i EKG. To je to. Rengen se ne pominje. Zasto si odlagala operaciju? Odakle ti to da nemam knjizicu?! Naravno da je imam. Imam i uput. Uzela sam u svom Domu Zdravlja. Nikome do sada ko je radio operaciju nisu trazili rengen. Zato me sve ovo i buni. :o Internista u mom Domu Zdravlja mi je rekla da je taj rengen neophodan samo tezim slucajevima. Imajuci u vidu moje opste zdravstveno stanje koje je sasvim dobro, doktorka smatra da snimak pluca nije neophodan. :wink:
Korisnikov avatar
dzox
Aktivan član
Aktivan član

Post od dzox »

sonja_85 napisao:cao svima...vidim da svi imamo iste 'muku'-nos :) htela sam da proverim,da li se pregledi kod dr Bijelica zakazuju,posto sam ja malopre nazvala njegovu medicinsku sestru i ona mi je samo rekla da dr radi preglede sredom od 15:30h do 18:30h,pa da dodjem u tom terminu i naravno da platim 1600 din...ali naravno,nije mi rekla gde se to placa :-? Pa ako bi neko bio ljubazan da mi objasni,gde placam pregled i kako da stignem do ORL odeljenja i samog VMA,posto sam iz Novog Sada i nikad nisam bila tamo :wink: Hvala unapred!!!! :D
Ako zakazes pregled on ti je besplatan. Ja sam tako uradio i nisam platio nista.
ANITA84
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 09, 2009 10:16 am

Post od ANITA84 »

Na onom papiricu sto sam dobila od dr. Dusana Bjelica ne pise da treba da se radi rengen. Kao sto se da primetiti, iznad sam napisala sta se trazi od analiza. Dakle, laboratorijske analize, zakljucak interniste i EKG. To je to. Rengen se ne pominje. Zasto si odlagala operaciju? Odakle ti to da nemam knjizicu?! Naravno da je imam. Imam i uput. Uzela sam u svom Domu Zdravlja. Nikome do sada ko je radio operaciju nisu trazili rengen. Zato me sve ovo i buni. :o Internista u mom Domu Zdravlja mi je rekla da je taj rengen neophodan samo tezim slucajevima. Imajuci u vidu moje opste zdravstveno stanje koje je sasvim dobro, doktorka smatra da snimak pluca nije neophodan. :wink:[/quote]

Ucinilo mi se da je neko pitao koliko kostaju analize,nisam ni mislila da si ti.operaciju sam morala da odlozim jer mi je "tetka iz Crvenke" :lol: kasnila 10 dana i bas je morala da dodje na dan prijema.Za taj rengen sam se i ja iznenadila kada sam prvi put otisla na VMA,popizdela sam sto to nisu napisali na papiricu,a pitala sam doktorku jel moze bez toga,a ona je rekla da bez toga ne moze da da svoje misljenje,jbg morala sam i za to da dam pare.Za drugi put sam overila knjizicu,pa sam isla preko uputa kod kardiologa,mislila sam da mi mozda nece opet traziti rengen,ali trazili su,inace zdravlje mi je odlicno,nemam nikakvih problema.E,sada kako to da nekome traze,a nekome ne to ne bih znala da ti kazem.
hairext
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 12:09 pm

Post od hairext »

ja sam zakazala ali i platila :D
oljicaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 09, 2009 9:45 am

Post od oljicaa »

sonja_85 napisao:cao svima...vidim da svi imamo iste 'muku'-nos :) htela sam da proverim,da li se pregledi kod dr Bijelica zakazuju,posto sam ja malopre nazvala njegovu medicinsku sestru i ona mi je samo rekla da dr radi preglede sredom od 15:30h do 18:30h,pa da dodjem u tom terminu i naravno da platim 1600 din...ali naravno,nije mi rekla gde se to placa :-? Pa ako bi neko bio ljubazan da mi objasni,gde placam pregled i kako da stignem do ORL odeljenja i samog VMA,posto sam iz Novog Sada i nikad nisam bila tamo :wink: Hvala unapred!!!! :D

SONJA, odes na ORL...pitas gde je Bkelicev kabinet...tamo ce ti sestra Zeljka dati papiric i reci ti na koj salter da odes, da platis tih 1600 dinara, koliko kosta pregled...Onda se vracas ispred kabineta i cekas...i onda dodje tvojih 2 min :) pozz srecno :)!!!!
helena*
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 9:20 am

Post od helena* »

Ljudi, kad su posete na VMA prekosutra? Sutra mi je prijem. :)
Odgovori