Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
kovrdza
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Sep 16, 2009 5:05 pm

Re: Operacija nosa

Post od kovrdza »

Vermaelen, super je, mada nije neka promena, tj nema na tebi mnogo "materijala" za rad i pre ti je nos bio skroz ok.
Korisnikov avatar
Vermaelen
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 17, 2009 6:40 pm

Post od Vermaelen »

Cini ti se,ovo levo je zumirano malo vise,stavicu sutra ceo profil pa ces videti razliku.Nos je bio kriv,i ova grbica ce mnogo videla.Mislim ja sam skroz zadovoljan. Ali ovo je jos nateklo sve,bice jos bolje kasnije.
kovrdza
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Sep 16, 2009 5:05 pm

Post od kovrdza »

Grba se i ovde vidi da je skinuta, a krivina iz profila se ne moze videti nikako. Super on izgleda, a i tek ce, samo ti nisi bio "tezi" slucaj, bar meni tako iz ovih prilozenih fotki deluje.
Jel radio neko analize privatno i koliko su (posto mi istice zdravstvena a nisam sigurna dal cu odmah uspeti da je produzim pa da znam dal da se iscimam)?
hairext
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 12:09 pm

Post od hairext »

Vermaelen, bas je velika razlika pre i posle iz profila, imas li slike od napred?

ANITA84, pa ti i nemas tolike otoke, ja sam imala mnogo vece :wink: podlivi su ti vec dobili zutu boju koliko mogu da vidim tako da ces se brzo vratiti u normalu :) nos ti vec sada super izgleda
Korisnikov avatar
Vermaelen
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 17, 2009 6:40 pm

Post od Vermaelen »

Ovako nesto otprilike

Slika

Ja sam skroz zadovoljan.Ocekivao sam da je to bolno,da cu imati sledecih 15-20 dana mnogo velike otoke...Nista od toga.Otoci ko otoci,a od bola nista(neka na ovome i ostane :) )
ANITA84
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 09, 2009 10:16 am

Post od ANITA84 »

Hvala,ljudi i meni se bas svidja nisam ocekivala da ce ovakav da mi napravi.Ceo dan se gledam u ogledalo i ne mogu da verujem da je to moj nos,odusevljena sam.Jos samo i otoci da spadnu i bice ko bombonica. :P
ANITA84
Novi član
Novi član

Post od ANITA84 »

Cini mi se da je neko pitao koliko kostaju analize ako se privatno rade.Laboratorijske analize su oko 2500,pregled kod kardiologa je 2000(VMA)+rengen pluca mislim da je oko 2000.
Miki89
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 20, 2009 4:22 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Miki89 »

Ljudi drago mi je sto ste zadovoljni!To je najbitnije.. za sve nas.. :D I super su vam nosici.. ;-) Vermaelen tebi nije velika promena..ali sad ni tu grbicu nemas tako da dobro je..A tebi Anita nos je lep iz profila..od napred se vidi da je vrh natecen ali opusteno..Za nekoliko meseci ce da padne.. ;) I nemoj da se gledas u ogledalo toliko..postaces opsednuta..pricam ti iz sopstvenog iskustva.. :D
Maja1605
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 25, 2009 10:16 am

Post od Maja1605 »

Strava su vam nosici,bas mi se svidjaju i bas se vidi razlika,strava! :)
Evo mojih slika,posle skoro dva meseca od operacije,ja sam se operisala 16. oktobra...
I dalje su prisutni otoci pa je i dalje sirok,konci su ispali pre oko mesec dana,i vrh nosa i dalje malo boli pri dodiru.Ali ja sam zadovoljna.Nadam se da ce biti malo uzi :lol:
A da,u predhodnim postovima sam pominjala da su mi asimetricne nozdrve,pa me je to prilicno frustriralo,ali sada je to vec reseno,tako da su ipak bili otoci u pitanju :lol:
Pozz
http://img697.imageshack.us/g/12122009168.jpg/
hairext
Aktivan član
Aktivan član

Post od hairext »

profil ti je prelep stvarno, od napred ti je slicno kao kod mene :) ali resice se valjda i to. jel se tebi normalizovao deo izmedju ociju?
helena*
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 9:20 am

Post od helena* »

ANITA84 napisao:Cini mi se da je neko pitao koliko kostaju analize ako se privatno rade.Laboratorijske analize su oko 2500,pregled kod kardiologa je 2000(VMA)+rengen pluca mislim da je oko 2000.
*Anita, da li je zaista neophodan taj rengen pluca??? Meni na onom papiricu, koji sam dobila od dr. Bjelica na pregledu, pise samo LABORATORIJSKE ANALIZE (sedimentacija, kalijum, natrijum...itd.) i ZAKLJUCAK interniste za operaciju u opstoj anesteziji. EKG.
Nigde se ne spominje rengen pluca. Sad nemam ni vremena da to uradim, cak i da treba. Prijem mi je u utorak, 15. decembra ujutru. Sta da radim? Je l' ima neko neki savet?! :o Sve mi se cini da taj rengen ne treba. Neka me neko ispravi ukoliko gresim. :roll: Rezultate laboratorijskih analiza dobijam u ponedeljak i odmah zatim radim i EKG. U utorak me primaju na VMA.
Korisnikov avatar
dzox
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 10, 2009 2:25 pm

Post od dzox »

Kakav rengen pluca? Nema potrebe za tim. Bar meni nije bilo potrebno pre 6 meseci (radjena devijacija + estetika).
"there is no knowledge that is not power"
ANITA84
Novi član
Novi član

Post od ANITA84 »

helena* napisao:
ANITA84 napisao:Cini mi se da je neko pitao koliko kostaju analize ako se privatno rade.Laboratorijske analize su oko 2500,pregled kod kardiologa je 2000(VMA)+rengen pluca mislim da je oko 2000.
*Anita, da li je zaista neophodan taj rengen pluca??? Meni na onom papiricu, koji sam dobila od dr. Bjelica na pregledu, pise samo LABORATORIJSKE ANALIZE (sedimentacija, kalijum, natrijum...itd.) i ZAKLJUCAK interniste za operaciju u opstoj anesteziji. EKG.
Nigde se ne spominje rengen pluca. Sad nemam ni vremena da to uradim, cak i da treba. Prijem mi je u utorak, 15. decembra ujutru. Sta da radim? Je l' ima neko neki savet?! :o Sve mi se cini da taj rengen ne treba. Neka me neko ispravi ukoliko gresim. :roll: Rezultate laboratorijskih analiza dobijam u ponedeljak i odmah zatim radim i EKG. U utorak me primaju na VMA.

To sam i ja mislila sta ce im rengen pluca,ali tako je.Kardiolog nece da da svoje misljenje bez tog rengena.Gleda da li ima nekih patoloskih plomena na plucima i sam polozaj srca.Prvi put sam sam isla kod kardiologa na VMA,nisam imala pojma da uposte treba taj rengen,nije htela da me pregleda bez njega.Posle sam sve jedno morala da odlozim operaciju.Drugi put sam isla preko uputa kod kardiologa i ona mi je trazila rengen pluca.Buduci da nemas knjizicu,predpostavljam da ces na VMA,a meni su tamo trazili taj rengen.mozda ti neki drugi doktor nece to traziti, ali ti za svaki slucaj ponesi vise para.
hairext
Aktivan član
Aktivan član

Post od hairext »

meni niko to nije trazio
ANITA84
Novi član
Novi član

Post od ANITA84 »

Za sve one koji ce uskoro na operaciju.Obavezno ponesite neku masniju kremu kojom cete mazati usta i neke pastile,ja vam preporucujem tantum verde,jer je vazduh na VMA mnogo suv,a pastile ce vam ublaziti iritaciju koja je izazvana tubusom,ponesite sa sobom i chimoral forte jer vam ga oni tamo nece dati,kao nema njihova apoteka,a je inace sastavni deo terapije.A,da jos nesto posle operacije naredni obrok vam je vecera,zamislite ja dobila spagete bolonjeze, kupus salatu i ogromnu jabuku,sve je to lepo izgledalo i imala sam neodolivu zelju to i da pojedem,ali.......nije bilo sanse da gutam,ne znam mozda cete vi moci ali za svaki slucaj ponesite neki jogurt,ne znam nesto kasasto.Eto.........

Za Helenu
rengen,kardiolog -sve to moze da se zavrsi za jedan dan,a jos sam isla preko knjizice,za divno cudo nigde nisam puno cekala,tako da ako ti kao i meni budu trazili rengen ne brini sve ces srediti.Samo vidi da na VMA odmah ujutru zakazes kod kardiologa
Aj,pa javi u ponedeljak sta si uradila.POZZZZZZZ
Odgovori