Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
oljicaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 09, 2009 9:45 am

Re: Operacija nosa

Post od oljicaa »

Nev napisao:oljicaa
ja sam jos veci ludak od svih jer meni je prijem 28. decembra a operacija 29. a za novaka, i da mi je pre operacija ne bih nigde isla, da se muvam po nekoj guzvi, ne ne...
tako da me svakako ceka krevet i spremanje ispita za januarski rok. Ako je neko zakazao isto za ovaj dan neka se javi. Pozdrav!! :D

ma ne bih ni ja nigde isla...ali me svi jako cudno gledaju kad im kazem da cu novu godinu provesti ispred TV sa slamcicom u casi...no, briga me...:) u svakom slucaju, puno srece ti zelim...i slikaj se sad iz profila, da bi mogla da nam posaljes slikice pre i posle :) pozzz
Aleka87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 26, 2009 12:54 pm

Post od Aleka87 »

Jao, super, bas mi je drago!!! Meni je operacija 24. tako da se sigurno vidimo :D
tesori
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 09, 2009 2:45 pm

Post od tesori »

KOVRDZO,sta mislis,da li ces platiti cenu koja ti je recena kad si zakazivala ili tu cenu koja bude tad u februaru? Posto se mozda budemo videle tad,ja bih isto tad da radim,posle ispitnog roka...ali mi se ne svidja to poskupljivanje.....jel moze da se zakaze preko telefona,a bez pregleda? Znam da sam sad mozda lupila najvecu glupost na svetu,ali kao da sam negde tako procitala,pa sad ne mogu bas najbolje da se setim sta je tacno receno....
Nev
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 26, 2009 4:26 pm

Post od Nev »

Da li neko moze da mi napise sta sve treba od analiza (znam da ide ekg, analiza krvi) i sta jos? Sta sve treba da se ponese? Pozdravcic!!! :D
ANITA84
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 09, 2009 10:16 am

Post od ANITA84 »

Nev napisao:Da li neko moze da mi napise sta sve treba od analiza (znam da ide ekg, analiza krvi) i sta jos? Sta sve treba da se ponese? Pozdravcic!!! :D
Uradis laboratorijske analize(pise na onom papiricu koje sve),a onda moras kod kardiologa kako bi ti dao misljenje mozes li na operaciju ili ne.E,sada kod kardiologa moras da poneses rengen pluca i vec prethodno uradjene laboratorisjke analize,zatim ti rade EKG i na osnovu svega toga internista daje svoje misljenje..Na dan prijema ponesi svu tu dokumentaciju,cak i rengen,meni nisu trazili ali za svaki slucaj.

Ljudi danas sam skinula tampone,nos mi se za sada bas bas bas svidja,cak i pod otocima i podlivima,a bice jos lepsi kada se sve to slegne.Kako slike da stavim,znam da je to vec neko objasnjavao,ali ne mogu da nadjem tu stranicu.POZZZZZZZZZ
ANITA84
Novi član
Novi član

Post od ANITA84 »

Evo mojih slika pre operacije i danas nakon vadjenja tampona!

Slika pre

Slika posle ali sam jos otecena
hairext
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 12:09 pm

Post od hairext »

profil ti odlicno izgleda, bas se vidi promena. imas li slike od napred?
ANITA84
Novi član
Novi član

Post od ANITA84 »

gde mi nestade slika posle operacije?
Imam i od napred,ali sam toliko natecena i modra da me sramota da je okacim,stavicu je za par dana samo malo da se smiri
ANITA84
Novi član
Novi član

Post od ANITA84 »

danas posle vadjenja tampona
Slika
hairext
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 12:09 pm

Post od hairext »

ANITA84 napisao:gde mi nestade slika posle operacije?
Imam i od napred,ali sam toliko natecena i modra da me sramota da je okacim,stavicu je za par dana samo malo da se smiri
mozes da pokrijes oci na slici, bas me interesuje kako ti nos izgleda od napred
ANITA84
Novi član
Novi član

Post od ANITA84 »

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Vermaelen
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 17, 2009 6:40 pm

Post od Vermaelen »

E pa pozdrav ljudi evo i mene ziv i zdrav :D
Imao sam operaciju 3.decembra u KBC Zvezdara.Radio sam Septorinoplastiku,jer sam imao problema sa disanjem i svim ostalim.Pa ovako...
Otisao sam dan pred operaciju u bolnicu,koja i nije bas u nekom zavidnom stanju.Taj dan sam smeo da jedem do 18h,a da pijem do 24h.Ujutru oko 10 sam otisao u salu,i oko pola 2 sam se probudio u svom krevetu,ko zna sta se sve izmedju izdesavalo :) Prvo sto sam dohvatio kad sam se probudio,to je bila voda,koju sam pio tek 2 sata posle operacije.
Taj dan sam ceo bio u losem stanju,spavalo mi se,dobio sam malu temeperaturu,povracao 2-3 puta krv,ali to je sve normalno.Bol uopste nisam osecao.U bolnici sam sedeo ukupno 10 dana,jer kazu da tako mora.Znaci dan pred operaciju(sreda),dan operacije,i jos 8 dana.Nista nije bolelo,samo je ona maska na licu smetala ali jbg prodje i to.Meni je problem bilo to sto je bilo mnogo dosadno.Tih dana uopste me nista nije bolelo,kao ni sada kad su mi skinuli to.Prvi put sad normalno disem :lol: Nos mi nisu mnogo smanjivali,nije bio mnogo veliki,bio je kriv i imao je grbicu,to su uklonili i sasvim malo ga smanjili.Sto se tice otoka,na dan operacije nista se nije videlo,samo maska,ispod oka nista...Sutradan su mi oci bile plave,i skoro zatvorene,ali je otok vec sledeceg dana spadao.Evo sad sam stigao kuci i ispod oka nema nista,nista plavo...Samo mi je nos natecen,i malo okolo.Znaci nista strasno,samo opusteno.Ko planira da ide u KBC Zvezdara,nek spremi nesto protiv dosade.Rekli su mi da konci padaju za 2 nedelje otprilike.
To je to od mene za sad,ako nekog nesto zanima,neka pita slobodno
E da,slike cu okaciti sutra,sad sam stigo iz Bg-a,umoran sam,mrzi me da se slikam.
Pozdrav svima
kovrdza
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Sep 16, 2009 5:05 pm

Post od kovrdza »

Tesori, nemam pojma koliko ce cena biti. Nisam mucnula glavom pre nego sto sam zakazala, jer da jesam pitala bi za cenu. A i nije mi palo na pamet poskupljenje, tj nisam racunala na njega. Sta da se radi sad... ionako nemam mnogo izbora i da poskupe.
Mislim da ne mozes zakazati operaciju bez pregleda. Prvo on mora na pregledu da ti konstatuje sta ti radi (devijacija ili estetika ili oba). Mene su pitali kad sam zakazala operaciju sta mi je konstantovano i kod koga. E sad olaksavajuce je to sto ti ako imas u vidu ciklus i tvoje obaveze mozes odmah na pregledu zakazati, ne moras da cekas i zoves telefonom. Jedino sto se i za pregled ceka koju nedelju.
Korisnikov avatar
Vermaelen
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 17, 2009 6:40 pm

Post od Vermaelen »

Evo ljudi,9 dana posle operacije.Inace operacija je bila besplatna jer sam imao uput.

Slika

Sta kazete? :D
kovrdza
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Sep 16, 2009 5:05 pm

Post od kovrdza »

Anita, super ti je profil, bas ti je mali nosic sada. Skroz ohrabrujuce s obzirom da je meni slican nos (samo mi je vrh izrazeniji u odnosu na ostatak nosa) a legao bi mi bas tvoj novi :) Jos kad ti spadne otok u predelu izmedju ociju, uh mogu misliti kako ce biti super.
Odgovori