Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
fortune
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 07, 2009 9:00 pm

Re: Operacija nosa

Post od fortune »

Pozdrav svima!

Nisam imala dovoljno vremena da pročitam sve postove , tako da se izvinjavam ukoliko je na moje pitanje već odgovoreno. Imam zakazanu septorinoplastiku kod dr Bjelića, 21. Decembra (tj. prijem). Na papiru sam dobila informacije o analizama koje su potrebne kao i mišljenje kardiologa. Kada sam nazvala VMA, nisu bili baš predusretljivi da mi daju odogovor na sledeće pitanje:
Da li mogu da u privatnoj labaratoriji- ordinaciji izvadim nalaze ili mora samo u državnoj. Čini mi se da mi je zdravstvena knjižica istekla (a ne mogu da je produžim još bar godinu dana) , a svakako nemam ni uput za analize i kardiologa.

Molim vas da mi odgovorite. Hvala!!! :)
hairext
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 12:09 pm

Post od hairext »

naravno da mozes uraditi sve privatno a mozes i kod njih na vma samo je bitno da ti rezultati krvi ne budu stariji od 7 dana
fortune
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 07, 2009 9:00 pm

Post od fortune »

hairext napisao:naravno da mozes uraditi sve privatno a mozes i kod njih na vma samo je bitno da ti rezultati krvi ne budu stariji od 7 dana

Hvala puno na brzom odgovoru! I da, super su vam slike :)
hairext
Aktivan član
Aktivan član

Post od hairext »

hvala
Maja1605
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 25, 2009 10:16 am

Post od Maja1605 »

hairext napisao:Maja1605, kako je tvoj nos? :)
E hvala na pitanju,super mi je :lol: Ispali su mi svi konci pre jedno dve nedelje,otprilike a bolove nemam vec duze,malo me vrh nosa boli na dodir i dalje je sirok,slicno kao tebi,ali nadam se da ce proci,kako kazu do cetri meseca bi trebalo da spadnu otoci i odatle,a do godinu dana u potpunosti da dodje sve na svoje...
Ja sam zadovoljna cak da i ovako ostane a ako bude jos uzi,strava 8)
I tebi je strava nosic,a sigurna sam da ce biti uzi,samo da spadnu otoci :)
Pozz
hairext
Aktivan član
Aktivan član

Post od hairext »

najnovija informacija je da sada operacija kosta 50 000
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 20, 2006 2:53 am

Post od kirovljeva »

hairext napisao:najnovija informacija je da sada operacija kosta 50 000
EXTRAAAAAAAA!!!!!!...... Tacno ce biti duplirano do leta u odnosu na sumu od 40.000 din, ja u tom slucaju odoh u drzavnu institucijju.... **** ih cenovnik... Jos im samo fali reklama na PINKU...
helena*
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 9:20 am

Post od helena* »

hairext napisao:najnovija informacija je da sada operacija kosta 50 000
*hairext, odakle ti ova informacija? Kako si saznala?
hairext
Aktivan član
Aktivan član

Post od hairext »

jedna devojka sa drugog foruma koja zeli da se operise je nazvala i tako su joj rekli :wink:
helena*
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 9:20 am

Post od helena* »

hairext napisao:jedna devojka sa drugog foruma koja zeli da se operise je nazvala i tako su joj rekli :wink:
Bzvz, e bas sam baksuz. :D :wink:
hairext
Aktivan član
Aktivan član

Post od hairext »

mislim da ce vec na prolece to otici na 80 000, bar je meni tako dr rekao kada sam prvi put bila na pregledu, tako da... pozurite :D
savas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 09, 2009 2:37 am

Post od savas »

Maja1605 napisao:Procedura je takva da pozoves telefonom i zakazes pregled kod Bjelica,nije ti potreban uput jer ako nisi vojni osiguranik onda sve placas,pregled je 1600 din,ja sam imala sve upute i za pregled i za stacionarno lecenje,tj. uput za bolnicu,ali mi nije vredelo...Tada ti Bjelic napise da je potrebno uraditi septorinoplastiku i broj telefona na koji mozes zakazati datum operacije,obicno prvi termini su za dva,tri meseca od trenutka kada pozoves da zakazes,obavezno obrati paznju da nemas menstruaciju u izabranom terminu.Pri zakazivanju ti kaze sestra Zeljka sta trbas da uradis od analiza i to odradis par dana pre prijema.Na dan prijema javis se na trecem spratu,na salteru predas licnu kartu i onaj izvestaj koji si dobila od Bjelica,da ti je indikovana septorinoplastika,i tada ti pri prijemu pregleda neki doktor analize koje si donela,ako su po njegovom misljenju dobre onda te primaju u bolnicu ako ne onda te vracaju,pa se ponovo zakazuje termin.Kada te prime platis 20 000 din akontaciju i taj dan se smaras u bolnici,pregleda te jos neki doktor,i uvece od 22h ne smes da jedes i pijes do operacije,koja je naredni dan.Operisu te i sledeceg dana ides kuci,ako te ne hvata vikend,tj. ako te ne operisu u petak.Mozes ti ostati i do skidanja maske i vadjenja tampona tj.osam dana,ali se svaki dan placa placa 2170 din (ovo su podaci od oktobra 2009). Cena zavisi od toga sta ti radi i koliko dana ostajes,npr. meni je radjen ceo nos,tj. devijacija i estetika,a u estetiku mi ulazi i grba koju je skinuo i vrh nosa (u racunu koji inace svako dobije,pise i sta je radjeno) Meni pise 1.septoplastika po COTTLE-u 7 930 din zatim 2.operacija nazalnih skoljki 3 420 din i 3. rhinoplastika - estetska korekcija nosne piramide 12 000 din,to je cena plus dani u bolnici,plus prijem u bolnicu,plus anestezija,plus pregled anesteziologa i plus lekovi i gaze ispalo mi je 42 491 din.Tako da to je otprilike cena ako ti ceo nos rade i ako te uhvati vikend kao sto je mene,devojke koje su bile samnom u sobi platile su nesto manje jer njima npr. je bilo sve isto samo im nisu radjene te nazalne skoljke pa im je ovaj iznos umanjen za tih 3 420 din.
To ti je to,npr. devojka koja je otpustena na dan kad sam ja primljena platila je 36 000 din. Radjen joj je ceo nos i dan posle operacije je otpustena.
Pozdrav i svi koji zele da operisu nos,samo napred!
Hvala ti za uputstvo,
Sad mi jos samo treba broj telefona na koji zakazujem pregled i to je to ;-)
hairext
Aktivan član
Aktivan član

Post od hairext »

3608-498
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 20, 2006 2:53 am

Post od kirovljeva »

Odlicno ja onda definitivno ne idem na VMA... Za te pare cu u KG da odem kod plasticnog hiruga po preporuci... Kakva smo nacija znaci nevidjeno, kad dostigne toliko vrlo verovatno nece ni ici kod njih na operaciju vec privatno... Samo mene interesuje da li oni uopste planiraju da u tom trenutku stanu sa podizanjem ili ce do sledece jeseni biti 100.000 :D.....
ANITA84
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 09, 2009 10:16 am

Post od ANITA84 »

Zdravo svima,

Jos od prosle godine pratim ovaj forum,dosta mi je pomogao da se pripremim kako za samu operaciju,sta da ocekujem........... tako i da se naoruzam strpljenjem koje je neophodno u post-operativnom toku.Proslog cetvrtka me je operisao dr Bjelic,radila sam i devijaciju i estetiku.........Buduci da je na forumu sve obuhvaceno,da se ne bismo ponavljali necu detaljisati kako je sve proslo,jedino sto mogu da kazem LJUDI NISTA NE BOLIIIIIIIIIIII.Koga budu zanimali detalji slobodno neka pita, a moze i da me doda za prijatelj na fejsu(Anita Stojanovic, ispletena riblja kost,crna majica )Slike cu postaviti cim se snadjem kako se to radi :)))))))))))))
A,da,vidim da se vodi polemika oko cene operacije,ja sam je platila 35.000
Odgovori