Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
helena*
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 9:20 am

Re: Operacija nosa

Post od helena* »

Meni na tom pregledu nije bio Bijelic nego neki drugi doktor.

A joj. :o Da li to znaci da ce neki drugi doktor i da me operise?! Citajuci mnogo ranije napisane postove zakljucila sam da postoji verovatnoca da ljude koje Bjelic ne pregleda ni ne operise on. U fazonu, tek kada te opiju, tj. kada ti daju anesteziju i zaspis Bjelic zbrise. Iskreno, nije mi bas svejedno. Zelim da to bude on jer sam se kod njega i pregledala. Mada, znam da se ova prica vise odnosi na vojne osiguranike nego na civile. :roll:
hairext
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 12:09 pm

Post od hairext »

na tom pregledu ujutru ti bude doktor koji radi taj dan tako da to ne treba da te brine. takodje na pregledu kod anesteziologa te pregleda neki drugi doktor (bar mene jeste). taj drugi doktor mi je rekao da ne radim estetiku kao i jos jedna sestra koja me bukvalno napala sto radim i estetiku (rekla mi je da bi me tukla da sam joj sestra ili cerka- bukvalno tim recima). kad sada pogledam, njih dvoje su i bili u pravu ali mi je bijelic rekao da mi se mora odraditi i estetika :-?

u te price da bijelic ‚‚zbrise‚‚ kad pacijenta opiju ne verujem, to su ciste gluposti, ne znam samo odakle vam to :-? mozda je ta prica potekla od nekoga ko je nezadovoljan pa ne moze da veruje da je to bijelicev rad. ni ja nisam u potpunosti zadovoljna (mozda je jos uvek rano) ali sam videla bijelica kada su me uspavljivali
helena*
Stalni član
Stalni  član

Post od helena* »

Hairext, 'ajde postavi neke novije slicice iz profila. Je l' ih imas?
Beki-Reki
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jun 28, 2008 2:31 am

Post od Beki-Reki »

Da li je neko cuo za specijalistu za U-G-N Savovic-a iz Novog Sada?

Ja cu verovatno operisati devijaciju. Zanimaju me par stvari ko se operisao:

- Kolko se lose oseca posle operacije?
- Kolko se dugo nose tamponi u nosu?
- Da li budu otoci i kolko dugo?

i najbitnije pitanje kolko je razlika pre i posle operacije na skali od 1 do 10?
Miki89
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 20, 2009 4:22 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Miki89 »

Beki-Reki napisao:Da li je neko cuo za specijalistu za U-G-N Savovic-a iz Novog Sada?

Ja cu verovatno operisati devijaciju. Zanimaju me par stvari ko se operisao:

- Kolko se lose oseca posle operacije?
- Kolko se dugo nose tamponi u nosu?
- Da li budu otoci i kolko dugo?

i najbitnije pitanje kolko je razlika pre i posle operacije na skali od 1 do 10?
Sta ti znaci U-G-N? Cuo sam ja..Radi u Klinickom centru?
na ta pitanja koja si postavio moze da ti odgovori svako..i odgovor ne zavisi od doktora koji te operisao vec tebe samog..tj..tvog organizma..
malo se lose osecas..jer ne mozes da dises na nos,malo posrces prvih dana..od anestezije..nista strasno..
Tampone nosis oko 10-14 dana..
A otoci ..pa traju.. ;-)....Ja sam radio u Klinickom pa..ako te sta interesuje..slusam?:)
hairext
Aktivan član
Aktivan član

Post od hairext »

u-g-n je uho grlo nos? :lol:

helena* postavicu slike u toku dana, vidi se promena, vrh je poceo da mi ide na gore :-?
Miki89
Aktivan član
Aktivan član

Post od Miki89 »

hairext napisao:u-g-n je uho grlo nos? :lol:

helena* postavicu slike u toku dana, vidi se promena, vrh je poceo da mi ide na gore :-?
Aaaa da haha..uopste nisam povezao..:/ :)..Nije ni bitno..Bitno je da znam tog doktora..
Beki-Reki
Stalni član
Stalni  član

Post od Beki-Reki »

Jel dobar doktor?

Miki, ti nisi operisao? Mene zanima kolko je pozitivan efekat posle operacije i kada sve prodje? Sta je primetio, taj neko, ko je operisao na orzanizmu? Ipak nepiravlino disanje utice na mnogo toga.
hairext
Aktivan član
Aktivan član

Post od hairext »

helena* napisao:Hairext, 'ajde postavi neke novije slicice iz profila. Je l' ih imas?

http://img260.imageshack.us/i/picture138s.jpg/

anfas

http://img256.imageshack.us/i/29112009397.jpg/

profil je po meni ok a sto se tice izgleda nosa iz anfasa ostaje mi samo da se nadam da nece ostati ovako
Miki89
Aktivan član
Aktivan član

Post od Miki89 »

Beki-Reki napisao:Jel dobar doktor?

Miki, ti nisi operisao? Mene zanima kolko je pozitivan efekat posle operacije i kada sve prodje? Sta je primetio, taj neko, ko je operisao na orzanizmu? Ipak nepiravlino disanje utice na mnogo toga.
Pa mislim da je dobar..ne mogu da tvrdim jer nisam video njegov rad..ali znam da tandem koji radi u klinickom centru Kljajic,Canji i Savovic imaju dobru reputaciju..
Da ja sam radio..tj..operisao sam nos..u julu..Kod Kljajica..Sta sam primetio?Mnogo toga..em dobijes extra nos..em super dises,em ti dodje samopouzdanje...nisam pre imao nekih velikih problema usled otezanog disanja..ali svakako da je organizmu lakse kada osoba dise na nos a ne na usta..kao sto sam ja pre radio..Imas moje slike..tu sam kacio pre ..pa pogledaj..
helena*
Stalni član
Stalni  član

Post od helena* »

hairext napisao:
helena* napisao:Hairext, 'ajde postavi neke novije slicice iz profila. Je l' ih imas?

http://img260.imageshack.us/i/picture138s.jpg/

anfas

http://img256.imageshack.us/i/29112009397.jpg/

profil je po meni ok a sto se tice izgleda nosa iz anfasa ostaje mi samo da se nadam da nece ostati ovako
Extra su slicice! :) Iskreno, anfas ti skroz ok izgleda. Malo je siri ali nista strasno. Vremenom ce dobiti drugaciji izgled i suzice se. Profil ti je odlican. Sve izgleda vrlo skladno. Sve pohvale od mene. :wink:
Koliko ti je tacno proslo od operacije? Kakva je situacija sa otocima?
Beki-Reki
Stalni član
Stalni  član

Post od Beki-Reki »

Miki89 napisao:
Beki-Reki napisao:Jel dobar doktor?

Pa mislim da je dobar..ne mogu da tvrdim jer nisam video njegov rad..ali znam da tandem koji radi u klinickom centru Kljajic,Canji i Savovic imaju dobru reputaciju..
Da ja sam radio..tj..operisao sam nos..u julu..Kod Kljajica..Sta sam primetio?Mnogo toga..em dobijes extra nos..em super dises,em ti dodje samopouzdanje...nisam pre imao nekih velikih problema usled otezanog disanja..ali svakako da je organizmu lakse kada osoba dise na nos a ne na usta..kao sto sam ja pre radio..Imas moje slike..tu sam kacio pre ..pa pogledaj..

Hvala na odgovoru. Dao si mi podstreh da to odradim i da nemam vise problema sa disanjem, mada nije ni meni veliki problem ali ima trenutaka kada mi bas smeta.
hairext
Aktivan član
Aktivan član

Post od hairext »

helena* proslo mi je 50 dana od operacije, sve je to jos uvek sveze. otoci su jos uvek prisutni, najvise na obrazima i naravno na vrhu nosa, zato mi i jeste toliko sirok, mnogo je siri nego pre operacije :-? ostali su mi i podocnjaci koji su gotovo crni ali i udubljeni zbog otoka koji se nalazi ispod na obrazima. deo izmedju obrva mi je jos uvek dosta siri nego sto je bio. lice mi jos uvek izgleda dosta cudno a kad stavim puder tek onda izgledam plasticno. gornju usnu jos uvek ne mogu normalno da pomeram. oporavak kod mene izgleda ide dosta sporo, svako jutro ustajem sa otecenim kapcima, boli me desno oko...
Miki89
Aktivan član
Aktivan član

Post od Miki89 »

hairext napisao:helena* proslo mi je 50 dana od operacije, sve je to jos uvek sveze. otoci su jos uvek prisutni, najvise na obrazima i naravno na vrhu nosa, zato mi i jeste toliko sirok, mnogo je siri nego pre operacije :-? ostali su mi i podocnjaci koji su gotovo crni ali i udubljeni zbog otoka koji se nalazi ispod na obrazima. deo izmedju obrva mi je jos uvek dosta siri nego sto je bio. lice mi jos uvek izgleda dosta cudno a kad stavim puder tek onda izgledam plasticno. gornju usnu jos uvek ne mogu normalno da pomeram. oporavak kod mene izgleda ide dosta sporo, svako jutro ustajem sa otecenim kapcima, boli me desno oko...

Hmm prvo sam se zapitao da li to govori osoba moja je postavila gore slike?? :) BReee nos ti je super! Jako mi se svidja kako ti se uklapa uz crte lica..Stvarno je super.. SIrok ti vrh malo jeste..to ce da se suzi..NE BRINI!.. kao i koren nosa..ali zato simetrija ti je savrsena..s obzirom da je proslo 50 dana.. ;)
Ja sam inace jutros bio na kontroli posle 4 meseca..Ja sam zadovoljan,a doktor je rekao da on ocekuje jos bolje da ce da izgleda..Kost kao treba da se pomeri sto je sekao..ali to tek nakon godinu dana..Sledeca kontrola krajem februara i poslednja..! A ne moram vise da masiram..nema potrebe..
Nev
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 26, 2009 4:26 pm

Post od Nev »

hairext moram jos jedan jako pozitivan komentar da uputim na racun tvog nosicA KOJI ODLICNO IZGLEDA, ZAISTA!! :D
Cak je i en face (anfas) super a o prfilu i da ne pricamo. Svaka cast doktoru!! Pozdrav!!
Odgovori