Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Korisnikov avatar
Vermaelen
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 17, 2009 6:40 pm

Re: Operacija nosa

Post od Vermaelen »

radim septorinoplastiku,to je valjda i devijacija i estetsko sredjivanje
bubu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 24, 2009 1:38 pm

Post od bubu »

E... ovako... narode... PAMET U GLAVU!!!! Pre nego da odlucite da radite bilo koju operaciju, bilo gde ,dobro razmislite kod koga ce to biti. Ja sam radila operaciju nosa i nisam zadovoljna ni malo, sta vise gore se sada osecam nego pre. Pala sam u depresiju, para vise nemam za nove operacije, pritom operacija nosa nije nesto sto se radi svakog dane i sve to zbog moje lakomislenosti, naivnosti, i brzopletosti jer sam trcala pred rudu. Nabasala sam na "hirurga specijalistu" koji ocigledno nije imao poima da operise.. Evo sada cu sve da vam objasnim. Ljudi su pohlepni, alavi za hiljadu ipo evra slagali bi da znaju avion da naprave. To ti je Srbija, ko ima para i uslova svaki vid hirurske intrevencije treba da radi napolju!!Bezite od Srba i Srbije. Dakle, da skratim pricu.. Otisla sam na VMA tamo me je primio doticni N.S. isti me je i operisao.. Ne na VMA vec me je navuko na privatnu kliniku u kojoj on privatno i radi, normalno nikakav trag o operaciji ili dogovoru ne postoji, zato te formalnosti pre operacije dobro definisite. Nos mi je isti ili jos gori. Bacila sam pare, vreme, zivce, zdravlje... i pritom nisam dobila sta sam trazila. Nisam bila ispostovana.Covek me je uspavao i radio sta je hteo moja volja nije ispostovana ni 10%.Zato kada trazite hirurga gledajte da je on pravi covek koji je zavrsio skole za oblast koja vama treba, da ima iskustva, raspitajte se o istom... i kako vi pred operaciju potpisujete neka potpise i on!!! Ko vama garantuje da on od vaseg nosa(u ovom slucaju) moze da napravi sta vi trazite.? Nos se radi jednom upamtite, sve ostalo je mucenje. Moj problem, cu vec nekako resiti, mom hirurgu neka je Bog u pomoci, takvi ljudi nece daleko.... Na zalost mnogo ih je takvih.. Zato sam i napisala ovo, mozda sam nekome pomogla, mozda ce neko da razmisli, mozda se neko nece preci kao ja kad ovo procita...

Poz,
hairext
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 12:09 pm

Post od hairext »

bubu, zao mi je sto si tako prosla :( mene je takodje jedan od plasticara sa vma M.L. pozivao da dodjem u neku privatnu ordinaciju koja se nalazi u nekom stanu, takodje je cena bila oko 1500 eura, mozda se i radi o istoj ordinaciji :-?
hvala bogu da sam naisla na ovu temu pa sam saznala za dr Bijelica. pre koliko vremena si se ti operisala, mozda to nije konacni izgled nosa? da li mozes da postavis koju sliku da vidimo o cemu se radi?
Miki89
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 20, 2009 4:22 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Miki89 »

kovrdza napisao:Auuu, pa sta si radio sve to vreme sa ledom na kapcima, i to po dva sata...!!!!!!!!!!! Pa sve vreme si sigurno morao da zmuris, mora da smara uzasno (bar bi mene). I koliko dana tako? I kakva je bila tacno situacija sa otocima i podlivima, nakon koliko su nestali i situacija se vratila u pristojno stanje? Da znam vredi li se cimati: em imas onu masku, ne mozes da mrdnas nigde, ne mozes da dises, izgledas ko idiot, jos da nabijem led na facu i da trazim nesto da me uspavaju tih sedam dana a ja da se probudim kao lepotica :D .

E Kovrdzo pa sta mislis sta sam radio sa tom maskom nego da sam lezao? :) tih prvih dana mi nije bilo ni do cega..Pa gledas tv i drzis led..ne bas stalno na kapcima..na onim delovima koje i sama vidis da su 'najugrozeniji'..pa ja sam stavljao led nekih 7 dana dok nije bilo menjanje maske..a ako se ne varam i kasnije..i zaboravio sam..ali to do skidanja maske tj. 13.og dana...i kad sam skinuo masku nisam imao ni podocnjake..ni ispucale kapilari u ocima..nista nista..znaci isplatilo se.. Smara da,ali u tom stanju..drugo ni ne mozes nista da radis.. ;)
Miki89
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 20, 2009 4:22 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Miki89 »

zlatokosaBG napisao:
Vermaelen napisao:Posto ja to imam sad pocetkom decembra,koliko vremena treba za neki oporavak.Jel cu moci za docek izgledati koliko-toliko normalno,da mogu negde da odem...

Inace operaciju radim zbog problema zdravstvenih problema
Da li ti radis samo devijaciju ili i jedno i drugo? U zavisnosti od toga sta radis ti zavisi i duzina oporavka! Ukoliko radis samo devijaciju neces imati podlive i otoke i oporavices se veoma brzo, ali ako si odlucio i da se ulepsas, e onda se pripremi na malo ozbiljniji tok oporavka. Mada, sve to zavisi od osobe do osobe, svako ima neko svoje iskustvo. Ja sam nakon dve i po nedelje prvi put izasla medju ljude, ali sa mnogo sminke na licu, jer sam imala velike podlive ispod ociju i ispod brade, izgledala sam kao da me je neko pretukao. Posto je tebi operacija pocetkom decembra, mislim da ces do Nove godine biti u koliko toliko normalnom stanju da odes negde na docek...mada sam ja kod sebe primetila da mi jako smeta dim od cigarete, pa jos uvek izbegavam zadimljena mesta! Pozdrav!

ISTO ISTO.!!! U pocetku mi je jako smetao dim..a i kako ne..kad je unutra sve sveze bilo..
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 20, 2006 2:53 am

Post od kirovljeva »

bubu napisao:E... ovako... narode... PAMET U GLAVU!!!! Pre nego da odlucite da radite bilo koju operaciju, bilo gde ,dobro razmislite kod koga ce to biti. Ja sam radila operaciju nosa i nisam zadovoljna ni malo, sta vise gore se sada osecam nego pre. Pala sam u depresiju, para vise nemam za nove operacije, pritom operacija nosa nije nesto sto se radi svakog dane i sve to zbog moje lakomislenosti, naivnosti, i brzopletosti jer sam trcala pred rudu. Nabasala sam na "hirurga specijalistu" koji ocigledno nije imao poima da operise.. Evo sada cu sve da vam objasnim. Ljudi su pohlepni, alavi za hiljadu ipo evra slagali bi da znaju avion da naprave. To ti je Srbija, ko ima para i uslova svaki vid hirurske intrevencije treba da radi napolju!!Bezite od Srba i Srbije. Dakle, da skratim pricu.. Otisla sam na VMA tamo me je primio doticni N.S. isti me je i operisao.. Ne na VMA vec me je navuko na privatnu kliniku u kojoj on privatno i radi, normalno nikakav trag o operaciji ili dogovoru ne postoji, zato te formalnosti pre operacije dobro definisite. Nos mi je isti ili jos gori. Bacila sam pare, vreme, zivce, zdravlje... i pritom nisam dobila sta sam trazila. Nisam bila ispostovana.Covek me je uspavao i radio sta je hteo moja volja nije ispostovana ni 10%.Zato kada trazite hirurga gledajte da je on pravi covek koji je zavrsio skole za oblast koja vama treba, da ima iskustva, raspitajte se o istom... i kako vi pred operaciju potpisujete neka potpise i on!!! Ko vama garantuje da on od vaseg nosa(u ovom slucaju) moze da napravi sta vi trazite.? Nos se radi jednom upamtite, sve ostalo je mucenje. Moj problem, cu vec nekako resiti, mom hirurgu neka je Bog u pomoci, takvi ljudi nece daleko.... Na zalost mnogo ih je takvih.. Zato sam i napisala ovo, mozda sam nekome pomogla, mozda ce neko da razmisli, mozda se neko nece preci kao ja kad ovo procita..
Poz,
Pre svega ako si trcala pred rudu tu si se zeznula... Jbg. ja sto se tice operacije nos razmisljam vec godinama... Naleto sam na ovaj forum i Bijeljica, video njegovo delo... I sad cekam da pozovem i da vidim da zakazem operaciju na leto i da vidim kopliko ce para biti, ako bude 1000 evra onda idem i ja kod privatnika ali preko preporucenog kod koga idu poznatiji ljudi u KG...
Alex_Orin
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jun 26, 2009 12:44 am

Post od Alex_Orin »

Ljudi, danas sam bio na kontroli. Doktor me se ni ne seca, tako da nije bilo ni svrhe da pitam zasto mi nije radio korekciju. Uglavnom, rekao sam mu da se psihicki lose osecam zbog toga i zakazao mi je rinoplastiku za 9. februar. Ne mogu da vam opisem koliko sam srecan! :D Ovo me je ubijalo mesec i po dana. Krivo mi je sto cu opet morati da prolazim kroz sve to ( disanje na usta, pljuvanje krvi, spavanje u sedecem polozaju, bolovi i najgore - dosadjivanje devet dana ), ali nema veze. Samo da rezultati budu zadovoljavajuci. Inace, prvi slobodan termin je bio 13. januar, ali mi to nije odgovaralo zbog ispitnog roka. Pozdrav!
hairext
Aktivan član
Aktivan član

Post od hairext »

tebi je trebala da se uradi septorinoplastika a uradjena ti je samo operacija devijacije? jesi li dobio kakvo obasnjenje za to?

meni je konacno danas ispao i zadnji konac, tacno 6 nedelja nakon operacije. jos samo da spadne otok sa vrha i to je to :)
Alex_Orin
Stalni član
Stalni  član

Post od Alex_Orin »

[quote="hairext"]tebi je trebala da se uradi septorinoplastika a uradjena ti je samo operacija devijacije? jesi li dobio kakvo obasnjenje za to?

Upravo tako, da. Ne, nisam dobio objasnjenje. Danas sam prvi put razgovarao sa doktorom posle operacije, ali, kao sto rekoh, ne seca me se. Kad sam mu rekao da se lose osecam psihicki ,jer mi nije uradjena korekcija, a trazio sam to, on me je zbunjeno pogledao i pitao ko me je operisao. Hihihi....... Reko`- pa vi! Onda je opet rekao da ce mi biti mali nos,pa sam objasnio da mi je to i pre operacije rekao, ali da sam ja svejedno trazio korekciju. Kaze - ok, evo zakazacemo. Sad vise nisu ni bitni razlozi zasto nije uradjena korekcija. Zakazana mi je operacija i to je najvaznije. A sto se tice konaca, i mene su dugo zezali, isto sest nedelja. Mada, ne bi oni jos ispali da ih nisam cimao.
hairext
Aktivan član
Aktivan član

Post od hairext »

obzirom da sada vise nemas devijaciju jel ti rekao koliko ces platiti samo estetiku?
Alex_Orin
Stalni član
Stalni  član

Post od Alex_Orin »

hairext napisao:obzirom da sada vise nemas devijaciju jel ti rekao koliko ces platiti samo estetiku?
Rekao mi je da se placa i ja sam rekao da znam da je 12000. Kaze - da,da, znam da je otprilike toliko. Toliko je trebalo i onda da platim, jer sam vojnik pa nisam platio septoplastiku.
Korisnikov avatar
Vermaelen
Stalni član
Stalni  član

Post od Vermaelen »

Zanima me koliko traje operacija,tj. septorinoplastika ? Zanima me jos,jel tu spada i estetika? Da li ce mi nos posle toga biti manji i lepsi :lol:
Inace ne placam nista zato sto to radim zbog zdravstvenih problema.
hairext
Aktivan član
Aktivan član

Post od hairext »

operacija traje od 30 do 90 minuta (meni je trajala 90). septorinoplastika podrazumeva operaciju devijacije + estetsku operaciju
Korisnikov avatar
Vermaelen
Stalni član
Stalni  član

Post od Vermaelen »

hairext napisao:operacija traje od 30 do 90 minuta (meni je trajala 90). septorinoplastika podrazumeva operaciju devijacije + estetsku operaciju
Super,hvala ti puno.
Postavljam malo glupa pitanja :) ,ali jbg nije mi svejedno,nikad nisam imao neku operaciju i nadam se da posle ove necu vise nikad ni imati. Hvala svima na korisnim savetima,i javljam se za neko vreme sa svojim utiskom,posto sledece nedelje imam operaciju.
Nebitan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 29, 2009 1:10 pm

Post od Nebitan »

Jer je imao neko iskustva sa KBC Zvezdara i Septorinoplastikom?
Odgovori