Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
issis
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Sep 15, 2008 1:03 pm

Re: Operacija nosa

Post od issis »

Da li je neko operisao nos u Boru kod dr.Igora M.?
Korisnikov avatar
Vermaelen
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 17, 2009 6:40 pm

Post od Vermaelen »

issis napisao:Da li je neko operisao nos u Boru kod dr.Igora M.?
Radis estetsku operacij ili zbog zdravstvenih problem?
issis
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Sep 15, 2008 1:03 pm

Post od issis »

Estetski deo.
hairext
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 12:09 pm

Post od hairext »

obzirom da mi je nos jos mesec i po dana posle operacije i dalje jako otecen, trazila sam tekstove o tome i pronasla ovo:

Međutim, to još uvek nije konačan izgled vašeg nosa, i on može nastupiti i nakon pola godine od operacije. Činjenica, koja nije poznata većini je da je sama operacija svega pola posla, a da je druga polovina, od koje zavisi definitivan oblik nosa, masaža. Masiranje se vrši kako bi spao preostali otok, koji nije skinut lekovima, u prvih nekoliko dana nakon operacije. Otok je prilično ružan i daje lažnu debljinu nosu, tako da je bitno ne deprimirati se kad vidite njegovu masu. Paradoskalno današnjem razvoju medicine, je da još uvek ne postoje lekovi, koji bi uticali na smanjivanje otoka, jer za njih važi isto što i za led, a to je da deluju samo u toku prvih par dana, nakon operacije. Jedina opcija za skidanje otoka je masaža nosa, u kojoj se mora biti izrazito uporan, bez obzira što je izrazito bolna. Masaža se vrši u tri različita poteza, kako bi se skinuo otok, sa svih delova nosa i ravnomerno. Masaže treba vršiti što češće i sa što jačim pritiskom, tačnije što grublje možete. Ukoliko se ne budete pridržavali redovnog masiranja nosa, sasvim je izvesno da vam neki delovi otoka ni neće spasti, i da će vam nos ostati širok, ili da ćete zaraditi grbu. Čak i ako ste napravili dužu pauzu u masiranju, nije kasno da opet počnete sa istom, kako bi skinuli ostatke otoka.

:-? da li je nekome od vas doktor rekao da bi masaza mogla da pomogne u skidanj otoka? ovaj deo mi nekako najgore zvuci: Ukoliko se ne budete pridržavali redovnog masiranja nosa, sasvim je izvesno da vam neki delovi otoka ni neće spasti, i da će vam nos ostati širok, ili da ćete zaraditi grbu.
Miki89
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 20, 2009 4:22 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Miki89 »

hairext napisao:obzirom da mi je nos jos mesec i po dana posle operacije i dalje jako otecen, trazila sam tekstove o tome i pronasla ovo:

Međutim, to još uvek nije konačan izgled vašeg nosa, i on može nastupiti i nakon pola godine od operacije. Činjenica, koja nije poznata većini je da je sama operacija svega pola posla, a da je druga polovina, od koje zavisi definitivan oblik nosa, masaža. Masiranje se vrši kako bi spao preostali otok, koji nije skinut lekovima, u prvih nekoliko dana nakon operacije. Otok je prilično ružan i daje lažnu debljinu nosu, tako da je bitno ne deprimirati se kad vidite njegovu masu. Paradoskalno današnjem razvoju medicine, je da još uvek ne postoje lekovi, koji bi uticali na smanjivanje otoka, jer za njih važi isto što i za led, a to je da deluju samo u toku prvih par dana, nakon operacije. Jedina opcija za skidanje otoka je masaža nosa, u kojoj se mora biti izrazito uporan, bez obzira što je izrazito bolna. Masaža se vrši u tri različita poteza, kako bi se skinuo otok, sa svih delova nosa i ravnomerno. Masaže treba vršiti što češće i sa što jačim pritiskom, tačnije što grublje možete. Ukoliko se ne budete pridržavali redovnog masiranja nosa, sasvim je izvesno da vam neki delovi otoka ni neće spasti, i da će vam nos ostati širok, ili da ćete zaraditi grbu. Čak i ako ste napravili dužu pauzu u masiranju, nije kasno da opet počnete sa istom, kako bi skinuli ostatke otoka.

:-? da li je nekome od vas doktor rekao da bi masaza mogla da pomogne u skidanj otoka? ovaj deo mi nekako najgore zvuci: Ukoliko se ne budete pridržavali redovnog masiranja nosa, sasvim je izvesno da vam neki delovi otoka ni neće spasti, i da će vam nos ostati širok, ili da ćete zaraditi grbu.
heheh..eee koliko sam ja puta spominjao masiranje..dok neki nisu znali cemu to..zbog cega,kako..Za sve postoji odredjeni razlog!..A to da masiranje utice na oblik nosa je tacno..Doktor mi je rekao kad je skinuo masku-ja sam svoj deo uradio,sad je na tebi posao-..misleci na masiranje..U pocetku sam lagano masirao,jer sam se plasio da septum ne pomerim,na sta mi je rekao da slobodno pritisnem i da tako treba..Sad mi je drago jer znam da se svo to masiranje isplatilo..a 4 meseca masiram..i jos cu..
Hairext hvala!
jelenad.
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 11:01 am

Post od jelenad. »

Molim vas posto sam u velikoj guzvi a nemam vremena da procitam sve sto ste napisali tj. da pronadjem informacije kada i na koji broj se zakazuju operacije, koji danom je pregled... Planiram vec sledece nedelje da idem. Znam da ste sto puta vec o ovome pisali ali bih vas zamolila da to opet uradite.Unapred vam hvala.
hairext
Aktivan član
Aktivan član

Post od hairext »

Miki89 napisao:
hairext napisao:obzirom da mi je nos jos mesec i po dana posle operacije i dalje jako otecen, trazila sam tekstove o tome i pronasla ovo:

heheh..eee koliko sam ja puta spominjao masiranje..dok neki nisu znali cemu to..zbog cega,kako..Za sve postoji odredjeni razlog!..A to da masiranje utice na oblik nosa je tacno..Doktor mi je rekao kad je skinuo masku-ja sam svoj deo uradio,sad je na tebi posao-..misleci na masiranje..U pocetku sam lagano masirao,jer sam se plasio da septum ne pomerim,na sta mi je rekao da slobodno pritisnem i da tako treba..Sad mi je drago jer znam da se svo to masiranje isplatilo..a 4 meseca masiram..i jos cu..
Hairext hvala!

:( meni je pregled kao i kontrola trajao citavih 2 minuta tako da me uopste ne cudi sto mi nije nista rekao za masiranje. koliko znam ni ostalim devojkama nista nije rekao za to. mozes li mi objasniti na koji nacin masiras nos i sta koristis prilikom masiranja, neko ulje, kremu? mozda ni sada nije kasno da pocnem jer bi stvarno bilo uzasno da mi nos ostane ovakav a na drugu operaciju mi ne pada na pamet da idem
hairext
Aktivan član
Aktivan član

Post od hairext »

jelenad. napisao:Molim vas posto sam u velikoj guzvi a nemam vremena da procitam sve sto ste napisali tj. da pronadjem informacije kada i na koji broj se zakazuju operacije, koji danom je pregled... Planiram vec sledece nedelje da idem. Znam da ste sto puta vec o ovome pisali ali bih vas zamolila da to opet uradite.Unapred vam hvala.

operacija se ne zakazuje telefonom vec na pregledu koji je sredom popodne koji ne moras zakazivati. samo uplatis dole ako se dobro secam 1600 din
jelenad.
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 11:01 am

Post od jelenad. »

Molim vas napisite mi broj na WMA na koji mogu da pozovem i dogovorim se oko pregleda...Hvala...
hairext
Aktivan član
Aktivan član

Post od hairext »

3608-498
Korisnikov avatar
Vermaelen
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 17, 2009 6:40 pm

Post od Vermaelen »

Nebitan napisao:Jer je imao neko iskustva sa KBC Zvezdara i Septorinoplastikom?
Stvarno ljudi,jel ima neko iskustva sa KBC Zvezdarom?
helena*
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 9:20 am

Post od helena* »

Ljudi, interesuje me kome pokazujem one laboratorijske analize kada stignem na VMA? Kome se prvo javljam? Je l' mozete nesto ukratko o tome? hvala. :)
Miki89
Aktivan član
Aktivan član

Post od Miki89 »

hairext napisao:
Miki89 napisao:

Hairext hvala!

:( meni je pregled kao i kontrola trajao citavih 2 minuta tako da me uopste ne cudi sto mi nije nista rekao za masiranje. koliko znam ni ostalim devojkama nista nije rekao za to. mozes li mi objasniti na koji nacin masiras nos i sta koristis prilikom masiranja, neko ulje, kremu? mozda ni sada nije kasno da pocnem jer bi stvarno bilo uzasno da mi nos ostane ovakav a na drugu operaciju mi ne pada na pamet da idem
Mislim da su to malo preuvelicali za pojavu grbe..grbu cini kost..a nju kad doktor skine ne moze od otoka da grba se napravi i tako stoji..Pa masiram JOMELOPOM E..u pocetku sam vise puta dnevno po pola sata..pa cak i sat vremena..sad nekad na svaki drugi dan ako ne stignem svaki..Procedura masiranja..pa na vrhove prstiju stavis te kreme i onda masiras pokretima od vrha nosa ka korenu,odnosno po nozdrvama ka uz kost prema gore,tj.celu..i tako vise puta..bitno je prema GORE..nikako prema dole..ne zelite kozu nosa da razvucete dole..takodje masiras i po samom septumu..od vrha ka celu..slobodno pritisni..malo boli ali mora otok da se razgradi..nadam se da sam dobro objasnio.I nije kasno..pocni da primenjujes..Ne moze masiranje da odmogne!
hairext
Aktivan član
Aktivan član

Post od hairext »

helena* napisao:Ljudi, interesuje me kome pokazujem one laboratorijske analize kada stignem na VMA? Kome se prvo javljam? Je l' mozete nesto ukratko o tome? hvala. :)
kad odes na vma prvo ides na treci sprat - to ti je odmah gore kada se popnes stepenicama ako se dobro secam :D
tamo predajes dokumentaciju na salter, prozovu te i taj ‚‚pregled‚‚ traje 2 minuta. meni na tom pregledu nije bio bijelic nego neki drugi doktor. onda odes dole na salter gde uplacujes 20 000 din, zatim silazis dole u podrum gde dobijas bolnicku pidzamu i mantil. papuce ponesi svoje, oni imaju neke uzasne gumene :D
smestis se u sobu, rucas, onda sledi taj ‚‚pregled‚‚ koji isto traje 2 minuta, tu predajes svu dokumentaciju, odnosno laboratorijske analize, ekg i misljenje kardiologa. tu te takodje pregleda neki drugi orl doktor, ne bijelic i malo porazgovaras sa anestezilogom, pita te da li bolujes od neke bolesti i da li si alergicna na nesto. onda se vracas u sobu i posle sat-dva dolazi sestra koja procita raspored za sutra tako da ces znati koja si po redu. donece ti dosta nekih papirnih maramica da imas da se brises ukoliko budes krvarila kao i neku posudu koja lici na pikslu ukoliko budes povracala nakon anestezije. mi smo se smejale kad smo videle tu posudu jer je nemoguce povracati u ono :roll: al koliko ja znam niko je od nas nije ni koristio

Miki89, hvala, pokusacu bar jednom dnevno po 10ak minuta za pocetak, ne moze da odmogne
Miki89
Aktivan član
Aktivan član

Post od Miki89 »

hairext napisao:
Miki89, hvala, pokusacu bar jednom dnevno po 10ak minuta za pocetak, ne moze da odmogne
Probaj!!!..posto je tebi proslo mesec dana..verovatno ce te boleti dosta.Mene je u pocetku boleo i na dodir..(sad mogu da pritisnem koliko hocu).zato polako masiras..koliko vidis da ti 'prija'..ako smatras da mozes jace da pritisnes onda tako uradi...nemoj samo sad da iskrivis nos od pritiskanja. :D Pozz
Odgovori