Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.
Miki89 napisao:Ljudiiiiii ja sam postavio slike..interesuju me komentari!!!Da vas cujem!!Sto ste ucutali??Nije valjda da ste ostali bez komentara jer vam se ne svidja???!!! Ni ne znaci mi nesto..jer ja sam zadovoljan ali bilo bi mi drago kad biste rekli nesto i komentari bili pozitivni..Pa ajde..i niko mi nije odgovorio na pitanje!
Nos ti je super! Je l` tebi nos bio malo iskrivljen ili mi se cini? Taman mi je ekran pa ne vidim dobro.
Pozdrav svima!!![/quote]
Ne cini ti se!Bio je mnogo iskrivljen..Negde od sredine nosa je skretao u desno..prelom u pitanju..Zato mislim da zbog toga otok sa desne strane teze i pada..Idem na kontrolu za neke dve nedelje,napokon, pa cu da cujem da li sve ide onako kako treba!A verovatno kad ga pitam sto tako sporo pada,doktor ce da kaze nesto u fazonu..Pa Miroslave lomio sam ti ceo nos..mora polako da pada.. Neka to opet kaze i bice dobro!;)
anchi20 napisao:Evo i mene opet posle duzeg vremena.Redovno citam ovaj forum.Moja operacija je tek sledece godine,a razlog sto pisem sada je taj sto sam zelela da pohvalim novu ekipu:) Sve pohvale za vase nove nosice,preslatki su:)Isto mi je drago sto ste stavili slike i sto se trudite da iznesete ovde svaku korisnu informaciju:) Ne kazem da stara ekipa nije pisala korisne informacije,ja sam njih vec pohvalila odavno. Miki89-mada sam ti ja,vec prvog dana kada si postavio slike, pohvalila nosic,ali posto komplimenata nikad nije dosta,evo jos jednom da ti kazem da sam ja ODUSEVLJENA tvojim nosicem:) Pozdrav za sve!Nadam se da ce se vasi trenutni problemi sa nosicima ubrzo resiti i da sve bude ok.
Hvala hvala..videces sama kako je to.. Komplimenti ne skode..ipak je nos nasa slaba tacka..
Pozz i za tebe!
Miki, nos je extraaa i zaista ti nekako pristaje uz lice. Da li imas neku sliku before?? Ja cu svoje postaviti kada mi sve prodje, tj. 29 decembra pa da dodjem k sebi i eto i mojih obesenih slika na forumu. pozdravcic svima ljudovi!!!!
Ja sam operisao devijaciju septuma 2. novembra. Znači pre skoro 3 sedmice. Pre toga imao sam strašne bolove u glavi i probleme sa sinusima, ali evo i ovih 20 dana nakon operacije bolovi u glavi još gori nego pre! Doktor mi kaže da moram da pretrpim par meseci dok se to sve ne smiri, ali meni se ovo nikako ne sviđa, skroz me boli u predelu oka pa sve do uha, i ne mogu da izdržim bez lekova za bolova skoro svakodnevno. Verovatno su sinusi opet možda su sad još osetljiviji na hladnoću. Ima li iko slično iskustvo ili da mi kaže nešto o ovome? Ima li neko stručan na forumu?
zlatokosaBG napisao:...iznenadio se covek da se moji konci nisu ni malo apsorbovali i to mi je pravilo problem!!! Onda je uzeo pincetu i zilet....i dalje mozete da pretpostavite sta se desavalo....
Ja ni ne znam kad bi trebalo ti konci da ispadnu. Meni su još uvek svi na broju...
Šta ti je on rekao u vezi toga? Zar je vec trebalo da ih se rešimo?
Imam zakazanu operaciju sledece nedelje.Citao sam bas vase komentare i ima mnogo razlicitih reakcija.Kad se sve zavrsi recicu vam svoje utiske,kao i slike pre i posle.Nadam se da ce sve proci u najboljem redu.Drzite mi palceve
zlatokosaBG napisao:...iznenadio se covek da se moji konci nisu ni malo apsorbovali i to mi je pravilo problem!!! Onda je uzeo pincetu i zilet....i dalje mozete da pretpostavite sta se desavalo....
Ja ni ne znam kad bi trebalo ti konci da ispadnu. Meni su još uvek svi na broju...
Šta ti je on rekao u vezi toga? Zar je vec trebalo da ih se rešimo?
Pa meni je rekao da je to vec trebalo da se desi, ali da se kod mene uopste nisu apsorbovali! Ne znam kakva je situacija kod tebe...jel te boli, pece, zateze? Kod mene je bilo tako, a jos uvek je, jer izgleda nije uspeo sve konce da mi povadi pa jos uvek divljaju Ja sam dosla do zakljucka da imam suvise osetljivu kozu i da mi se to zbog toga desava...
Vermaelen napisao:Imam zakazanu operaciju sledece nedelje.Citao sam bas vase komentare i ima mnogo razlicitih reakcija.Kad se sve zavrsi recicu vam svoje utiske,kao i slike pre i posle.Nadam se da ce sve proci u najboljem redu.Drzite mi palceve
Nemoj mnogo da citas moje postove, jer nisu svi kilavi kao ja salim se....sve je to individualno...nikakvih bolova kod mene nije bilo do pre dve nedelje, a onda su konci poceli da prave problem...mada ja mislim da sam jedna od retkih sa ovom vrstom problema...uglavnom sve prodje kako treba!
@ zlatokosaBG: Pa ne znam... zateže, ne boli, jedino je na dodir malo neprirodan osećaj, ali meni to sve deluje normalno, pogotovo što sam se i sa još nekima konsultovala pa su i njima konci i dalje prisutni.
E sad si me baš zamislila... ako su trebali već da ispadnu a kod mene nisu ni mrdnuli... šta da radim dalje? Da čekam ili da zovem doktora? Mada meni prilikom kontrole nije bilo ništa upaljeno i, kad sam ga pitala za konce, rekao je da ništa ne diram i eksperimentišem...
Miki nosic ti je stvarno extra, nemas frke bre nikakve. Ide ti uz lice, oci, uklapa se komplet. Ti nisi kod Bjele operisan, koliko se secam? A taj led sto pominjes (zbog kog verovatno imas manje otoka kako kazes) si kuci stavljao ili? To ti dr rekao ili si ti na svoju ruku? Mada deluje logicno jer ti i oni u bolnici valjda nabiju taj led na facu...
Nesto mi nisu stizali izvestaji na mail o dodatim komentarima pa sam ih sad ad hock procitala. Jel ima neko da ce se operisati oko 20og januara (ja ne mogu pre)? Mogli bi da se uskladimo da ne camim tamo sama, sve je zanimljivije u drustvu .
TINNA_BG napisao:@ zlatokosaBG: Pa ne znam... zateže, ne boli, jedino je na dodir malo neprirodan osećaj, ali meni to sve deluje normalno, pogotovo što sam se i sa još nekima konsultovala pa su i njima konci i dalje prisutni.
E sad si me baš zamislila... ako su trebali već da ispadnu a kod mene nisu ni mrdnuli... šta da radim dalje? Da čekam ili da zovem doktora? Mada meni prilikom kontrole nije bilo ništa upaljeno i, kad sam ga pitala za konce, rekao je da ništa ne diram i eksperimentišem...
Mislim da ti onda nemas razloga za brigu...kod mene je bila prisutna upala koja ni posle antibiotika nije jenjavala! Mada, meni je rekao da mi se konci ni malo nisu apsorbovali, sto ti ne mozes odokativno da procenis, jer se konci nalaze unutra....verovatno je to kod tebe ok, samo malo sporije ide...ako ti se pojavi crvenilo, otok ili gnoj, e onda bi tek trebalo da se zabrines i da odes kod njega na pregled. Pozdrav
kovrdza napisao:Miki nosic ti je stvarno extra, nemas frke bre nikakve. Ide ti uz lice, oci, uklapa se komplet. Ti nisi kod Bjele operisan, koliko se secam? A taj led sto pominjes (zbog kog verovatno imas manje otoka kako kazes) si kuci stavljao ili? To ti dr rekao ili si ti na svoju ruku? Mada deluje logicno jer ti i oni u bolnici valjda nabiju taj led na facu...
Nesto mi nisu stizali izvestaji na mail o dodatim komentarima pa sam ih sad ad hock procitala. Jel ima neko da ce se operisati oko 20og januara (ja ne mogu pre)? Mogli bi da se uskladimo da ne camim tamo sama, sve je zanimljivije u drustvu .
Hvala kovrdza! Led nisam stavljao na svoju ruku,vec je tako doktor rekao,a i pisalo je na otpusnom pismu.Odmah na dan operacije cim sam se probudio i dosao sebi iako nisam bio tada uopste natecen su mi dali da drzim led na obrazima,kapcima..meni je to bilo bzvz jer kao sto da drzim bzvz kad nema otoka...e kasnije su se pojavili,tako da ..znaju ipak oni sta rade,tj.sta savetuju..a kuci sam stavljao bas dosta..otprilike 2h drzim led,2h odmaram..da ne bih previse razladio..i da..pola frizidera sam odmrznuo.. Nije me Bjela operisao...u Klinickom centru Vojvodine u NSu su mi radili..
I jos jedna stvar..meni cela ta prica oko KONACA je nepoznata..Kada sam skinuo masku odmah mi je doktor i konce vadio..Bilo je bolno..kao da vam ceo nos vuce..i onim makazama blah..nebitno .. i....jos jedna stvar.. u desnoj nozdrvi sa gornje strane sam stalno napipavao nesto sto sam mislio da je neka hrskavica kao..medjutim shvatio sam tek nakon 4 meseca da je to deo konca koji nije odstranjen i koji me je malo peckao jer je udarao u nozdrvu ...odsekao sam ga makazama..jedva nekako..sad je sve ok..
Auuu, pa sta si radio sve to vreme sa ledom na kapcima, i to po dva sata...!!!!!!!!!!! Pa sve vreme si sigurno morao da zmuris, mora da smara uzasno (bar bi mene). I koliko dana tako? I kakva je bila tacno situacija sa otocima i podlivima, nakon koliko su nestali i situacija se vratila u pristojno stanje? Da znam vredi li se cimati: em imas onu masku, ne mozes da mrdnas nigde, ne mozes da dises, izgledas ko idiot, jos da nabijem led na facu i da trazim nesto da me uspavaju tih sedam dana a ja da se probudim kao lepotica .
Posto ja to imam sad pocetkom decembra,koliko vremena treba za neki oporavak.Jel cu moci za docek izgledati koliko-toliko normalno,da mogu negde da odem...
Inace operaciju radim zbog problema zdravstvenih problema
Vermaelen napisao:Posto ja to imam sad pocetkom decembra,koliko vremena treba za neki oporavak.Jel cu moci za docek izgledati koliko-toliko normalno,da mogu negde da odem...
Inace operaciju radim zbog problema zdravstvenih problema
Da li ti radis samo devijaciju ili i jedno i drugo? U zavisnosti od toga sta radis ti zavisi i duzina oporavka! Ukoliko radis samo devijaciju neces imati podlive i otoke i oporavices se veoma brzo, ali ako si odlucio i da se ulepsas, e onda se pripremi na malo ozbiljniji tok oporavka. Mada, sve to zavisi od osobe do osobe, svako ima neko svoje iskustvo. Ja sam nakon dve i po nedelje prvi put izasla medju ljude, ali sa mnogo sminke na licu, jer sam imala velike podlive ispod ociju i ispod brade, izgledala sam kao da me je neko pretukao. Posto je tebi operacija pocetkom decembra, mislim da ces do Nove godine biti u koliko toliko normalnom stanju da odes negde na docek...mada sam ja kod sebe primetila da mi jako smeta dim od cigarete, pa jos uvek izbegavam zadimljena mesta! Pozdrav!