Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
zlatokosaBG
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 11, 2009 9:44 pm

Re: Operacija nosa

Post od zlatokosaBG »

Orel, bas mi je drago da si se javio :D Tvoji postovi su zaista uvek bili iscrpni i korisni! Meni si, recimo, upravo otklonio dilemu po pitanju funkcije nosa. Ranije sam imala problem sa desnom nozdrvom na koju uopste nisam mogla da disem, a sada posle operacije je situacija obrnuta, ne disem na levu nozdrvu, a desna mi je koliko toliko prohodna, ali ni na nju ne disem savrseno :( ...nadam se da cu i ja jednog dana prodisati punim plucima :wink: e, htela bih jos nesto da te pitam...da li si ti imao neku neravninu sa jedne strane nosa? To sam u poslednje vreme primetila, kako je otok krenuo da se spusta, da mi je na levoj strani, na sredini nosa primetno malo ispupcenje (doduse to je primetno samo meni i oseca se pod prstima). E sad, kao nesto kontam da bi to moglo da bude mesto gde je nos lomljen tokom operacije, pa da to jos treba da dodje na svoje... :roll:
U svakom slucaju, hvala ti puno na dosadasnjim informacijama, jer verujem da su svima na ovom forumu dobrodosle...svrati ponekad ponovo...Veliki pozdrav :D
oljicaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 09, 2009 9:45 am

Post od oljicaa »

jedno izuzetno glupavo pitanje...ali od osobe koja se NIKAKO ne snalazi u bolnicama...gde se mi i kome javljamo na dan operacije? na koji sprat i sl? moze li neko da ispise te detalje plizzzz :) POZZ svima :)
zlatokosaBG
Stalni član
Stalni  član

Post od zlatokosaBG »

Ne, pitanje uopste nije glupo...i ja sam imala tu dilemu :D Javljas se na salter ORL kabineta koji se nalazi na trecem spratu u istoj onoj zgradi u kojoj si bila na pregledu...znaci cim se popnes jedan sprat onim pokretnim stepenicama, vec si na trecem spratu, malo cudno zvuci, ali tako je :lol: onda predas sve papire na salteru i cekas da te pozovu na pregled, pa ako prodjes taj pregled, onda te salju dole na blagajnu da platis akontaciju koja iznosi 20.000 din.....zatim se vracas, predajes uplatnicu na salteru i ponovo cekas dok te ne prozovu i konacno te ne posalju na prvi sprat gde se obavlja prijem u bolnicu. Tamo dobijas pidzamu i bademantil, a svoje stvari ostavljas...kada to sve obavis, salju te na 13. sprat, e onda cekas lift bar jedno pola sata :D i kad konacno stignes tamo onda pocinje zurka... :wink:
Miki89
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 20, 2009 4:22 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Miki89 »

hairext napisao:
Miki89 napisao:
hairext napisao:hvala hvala :D
Nos ti je super.I ja sam odusevljen.I otoci ti brzo padaju ili mozda tako na slici ispalo.A za asimetricnost ne brini.Meni je proslo 3 i po meseca i nije bas simetrican..ali VALJDA ce vise da bude..nozdrve nikako da splasnu i prednji deo!
hvala ti, mozes li i ti da postavis neku sliku? dosta bi nam znacilo da znamo kakav izgled mozemo da ocekujemo za 3 meseca :)

Cao..ja tek sada se javljam..da evo par slika..pa sami presudite..Imam pitanje..da li vam se desava da svako jutro kad se probudite nos vam je kao babura i onda toku dana splasne ..u nocnim satima maximalno, da bi opet ujutro prizor u ogledalu bio isti kao i prethodnog jutra..??I taj ritual se stalno ponavlja..
VIdim da mnogo imaju problem sa padanjem podocnjaka,podliva i slicno pa da vas pitam da li je iko od vas dok je nosio masku stavljao LED????!!!Ja sam leda i leda potrosio..i ruka mi je otpala koliko sam hladio..sve to dok sam nosio masku..ali ocigledno sve to je dalo itekakvog efekta kad,kad sam skinuo masku ni mrva od podliva nije bila prisutna..
Vidim da su ovde svi sa Wma..ali ako je neko radio nos u Nsu na drzavnoj klinici bilo bi lepo da mi se javi.

Jos jedna stvar..ja sam uvek za druzenje..i dopisivanje..tako da na facebooku mozete da me dodate MIROSLAV KISH..ili na msnu.. [email protected] .. Cujemo se :)

http://i48.tinypic.com/2zod8q9.jpg
http://i50.tinypic.com/amv6o6.jpg
http://i48.tinypic.com/2rnhqv6.jpg
http://i49.tinypic.com/bbqmq.jpg
http://i46.tinypic.com/15pqx6w.jpg
http://i48.tinypic.com/2v3h2rp.jpg
http://i45.tinypic.com/11c5zy8.jpg
http://i45.tinypic.com/17ddvp.jpg
oljicaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 09, 2009 9:45 am

Post od oljicaa »

ZLATOKOSA - HVALA!!!! srce si stvarno :)!!! pozzz
black lady
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 10, 2008 11:56 am

Post od black lady »

Miki odlichan ti je nosic, a i ova ekipa sto je postavila slike isto imaju lepe nosice ! pozzzzzz za sve i postavljajte josh slika !
Get up stand up, get up for yor life, get up stand,dont give up the fight!
Miki89
Aktivan član
Aktivan član

Post od Miki89 »

black lady napisao:Miki odlichan ti je nosic, a i ova ekipa sto je postavila slike isto imaju lepe nosice ! pozzzzzz za sve i postavljajte josh slika !
Hvala!:) A kada ces ti da postavis svoje slike?:) Potrudite se da bude u skorijem roku.. :)
black lady
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 10, 2008 11:56 am

Post od black lady »

Pa kad se operišem.
Get up stand up, get up for yor life, get up stand,dont give up the fight!
Miki89
Aktivan član
Aktivan član

Post od Miki89 »

black lady napisao:Pa kad se operišem.
Da,da znam..zato sam i rekao..Sto pre da se operises pa da i mi tvoje slike gledamo..tj..novi nosic..:)
zlatokosaBG
Stalni član
Stalni  član

Post od zlatokosaBG »

E ljudi moji....kad vec niko nista ne pise, onda cu malo ja da vas smaram :D ....danas sam ponovo bila kod doktora na VMA, jer je ovaj moj problem sa koncima postao izuzetno naporan i nikako da ga se otarasim....secate se da sam vam pisala kako su se konci upalili, pa sam pila antibiotike, mazala,...ali nista nije uspelo da resi problem....zato sam ja danas nazvala sestru Zeljku, pa me je ona povezala sa doktorom i on mi je rekao da dodjem da on to pogleda...iznenadio se covek da se moji konci nisu ni malo apsorbovali i to mi je pravilo problem!!! Onda je uzeo pincetu i zilet....i dalje mozete da pretpostavite sta se desavalo.... :cry: U svakom slucaju....valjda vise nemam te proklete konce koji su me namucili vise nego sama operacija! Ako nekoga jos zanima, pitala sam i za duvanje nosa...kaze da vec uveliko to smem da radim, samo da pre toga podmazem nos nekim uljem (kantarion, AD kapi,...) napominjem da je moja operacija bila 14.10., tako da devojke, koje ste operisane otprilike kada i ja....samo napred :wink: Pozdrav
Miki89
Aktivan član
Aktivan član

Post od Miki89 »

Ljudiiiiii ja sam postavio slike..interesuju me komentari!!!Da vas cujem!!Sto ste ucutali??Nije valjda da ste ostali bez komentara jer vam se ne svidja???!!! :) Ni ne znaci mi nesto..jer ja sam zadovoljan ali bilo bi mi drago kad biste rekli nesto i komentari bili pozitivni..Pa ajde..i niko mi nije odgovorio na pitanje!
zlatokosaBG
Stalni član
Stalni  član

Post od zlatokosaBG »

Miki, ja sam vec komentarisala tvoj nos, pa nisam htela da se ponavjam, ali evo ponovo cu: SUPER TI JE NOSIC! Mnogo ti lepo stoji, ne sekiraj se :D
||||||||||||
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 20, 2009 8:34 pm

Post od |||||||||||| »

Поздрав човеци,

само сам свратио да кажем да сам пре две недеље био на прегледу код Др. Душана Бјелића на ВМА јер имам девијацију носне преграде (на десну ноздрву уопште не могу да дишем а на леву сваким даном све теже) и гадних проблема са дисањем на нос и то посебно док сам у лежећем положају (ноћу се будим малтене на сваких сат времена због недостатка ваздуха па онда неко време дишем на уста ал' џаба - кад-тад поново кренем да дишем на нос и таман кад ме ухвати сан опет се пробудим и тако укруг...). Буквално се не сећам кад сам задњи пут одспавао целу ноћ без ових прекида.

Такође, урадићу (тј. доктор ће урадити) и естетску корекцију и то целу (и грбу спреда и "кривине" са стране и сам врх носа) па капирам да ће операција трајати једно 2 сата. Нисам му ништа детаљно објашњавао како да уради већ ћу му на дан операције само рећи да уради онако како он мисли да би највише ишло уз моје црте лица.

Иначе, пријем у болницу ми је заказан за 12. а сама операција за 13. јануар 2010. тј. на Српску нову годину.

Ал' ће да буде весело.
Alex_Orin
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jun 26, 2009 12:44 am

Post od Alex_Orin »

zlatokosaBG napisao:E ljudi moji....kad vec niko nista ne pise, onda cu malo ja da vas smaram :D ....danas sam ponovo bila kod doktora na VMA, jer je ovaj moj problem sa koncima postao izuzetno naporan i nikako da ga se otarasim....secate se da sam vam pisala kako su se konci upalili, pa sam pila antibiotike, mazala,...ali nista nije uspelo da resi problem....zato sam ja danas nazvala sestru Zeljku, pa me je ona povezala sa doktorom i on mi je rekao da dodjem da on to pogleda...iznenadio se covek da se moji konci nisu ni malo apsorbovali i to mi je pravilo problem!!! Onda je uzeo pincetu i zilet....i dalje mozete da pretpostavite sta se desavalo.... :cry: U svakom slucaju....valjda vise nemam te proklete konce koji su me namucili vise nego sama operacija! Ako nekoga jos zanima, pitala sam i za duvanje nosa...kaze da vec uveliko to smem da radim, samo da pre toga podmazem nos nekim uljem (kantarion, AD kapi,...) napominjem da je moja operacija bila 14.10., tako da devojke, koje ste operisane otprilike kada i ja....samo napred :wink: Pozdrav
Ja sam operisan 9. 10., a konci su mi ispali pre dva dana. Ne bi oni jos,nego sam ih cimao,vikao,kidao i tako to... :D Povremeno mi je curio gnoj i bolelo je.

Inace,na kontrolu idem u ovaj ili sledeci cetvrtak, pa cu pitati doktora da li moze da mi zakaze korekciju za februar. Ako se secate, to je trebalo odmah da uradi,ali iz nepoznatog razloga nije.

Miki89 napisao:Ljudiiiiii ja sam postavio slike..interesuju me komentari!!!Da vas cujem!!Sto ste ucutali??Nije valjda da ste ostali bez komentara jer vam se ne svidja???!!! :) Ni ne znaci mi nesto..jer ja sam zadovoljan ali bilo bi mi drago kad biste rekli nesto i komentari bili pozitivni..Pa ajde..i niko mi nije odgovorio na pitanje!
Nos ti je super! Je l` tebi nos bio malo iskrivljen ili mi se cini? Taman mi je ekran pa ne vidim dobro. :o

Pozdrav svima!!!
anchi20
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 13, 2009 7:30 pm

Post od anchi20 »

Evo i mene opet posle duzeg vremena.Redovno citam ovaj forum.Moja operacija je tek sledece godine,a razlog sto pisem sada je taj sto sam zelela da pohvalim novu ekipu:) Sve pohvale za vase nove nosice,preslatki su:)Isto mi je drago sto ste stavili slike i sto se trudite da iznesete ovde svaku korisnu informaciju:) Ne kazem da stara ekipa nije pisala korisne informacije,ja sam njih vec pohvalila odavno. Miki89-mada sam ti ja,vec prvog dana kada si postavio slike, pohvalila nosic,ali posto komplimenata nikad nije dosta,evo jos jednom da ti kazem da sam ja ODUSEVLJENA tvojim nosicem:) Pozdrav za sve!Nadam se da ce se vasi trenutni problemi sa nosicima ubrzo resiti i da sve bude ok.
Odgovori