Operacija nosa
Re: Operacija nosa
da stvarno gde su svi???:)))evo meni je tacno mesec dana od operasije i sutuacija je uzasna:) sa nosem sam bila prezadovoljna posle skidanja gipsa(hm.kad je trebao najgore da izgleda)a sad je kako vreme prolazi, sve veci i sve vise izgleda kao stari:( inace konac mi je jedan izvirio jos pre skoro nedelju dana i nikako da ispadne a juce je i iz druge nozdrve izasao jedan koji ide skoro do donje usne i tako bleje oba...jel bi moglo to necim da se namaze unutra da brze ispadnu???pri tom je pun svega i svacega da me nekad toliko iznervira da mi dodje da ga izduvam pa makor otpao ceo:)
pa sta je ovo ljudi, sad niste zadovoljni nosicima. Pa nadajmo se da je to sve posledica natecenosti. Cini mi se da je nos krejzii bas bio lep, ako se ne varam, posle operacije i da ga je vecina hvalila. A zlatokosa, da li si ti radila taj prednji deo za koji pricas da je naduven ili si samo neku grbicu skidala? Pozdravcic svima!!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Sep 11, 2009 9:44 pm
Nev, ja sam imala pre operacije malu grbu sa desne strane koja je bila posledica lomljenja nosa u nekom trenutku mog zivota, a da ja toga nisam uopste ni bila svesna. To je kod mene uzrokovalo i devijaciju koja mi je otezavala disanje.Pre operacije sam trazila doktoru i da mi podigne malo vrh nosa, a pretpostavljam i da ga je malo suzio i skratio. Imas moje slike na 132. i na 134. strani, pa sama proceni...
Pozdrav

I meni se jutros, kad sam se pogledala, učinilo da mi nos sve više liči na stari... samo je lepšikrejziii napisao:sad je kako vreme prolazi, sve vise izgleda kao stari:( inace konac mi je jedan izvirio jos pre skoro nedelju dana i nikako da ispadne a juce je i iz druge nozdrve izasao jedan koji ide skoro do donje usne i tako bleje oba...jel bi moglo to necim da se namaze unutra da brze ispadnu???pri tom je pun svega i svacega da me nekad toliko iznervira da mi dodje da ga izduvam pa makor otpao ceo:)

Što se konaca tiče, već jedno dve nedelje imam neka dva kraja (jedan iz jedne a drugi iz druge nozdrve, koji po malo vire, ali ih ja vratim un unutra i ne mislim na njih, ali ne bih podnela da mi tako vise. Pa zar te ne golica?! Što ih ne skratiš malo? To ne bi trebalo da škodi a manje će ti smetati... svakako će kad tad ispasti u potpunosti.
Ja već nedelju dana mažem kantarionovim uljem, po preporuci hairext i priznajem da je bolja situacija, tj. više me ništa ne zateže a i mesta koja su me ranije malo bolela više ne bole. Ne znam da li to utiče na konce i na njihovo ispadanje ali svakako doprinosi boljem ugođaju

Evo nekih sličica posle i pre operacije.... od danas i neke stare (jedva sam našla slike sa kojima mogu da uporedim jer sam obično slikala nos sa strane... i to samo jedne... tako da su ovo neke slučajno promašene poze)
http://i61.photobucket.com/albums/h49/T ... iposle.jpg

Tina, nekako mi se cini na slikama da ti je koza masnija posle operacije. Je l' se to meni cini ili si se mazala sa necim?TINNA_BG napisao:Evo nekih sličica posle i pre operacije.... od danas i neke stare (jedva sam našla slike sa kojima mogu da uporedim jer sam obično slikala nos sa strane... i to samo jedne... tako da su ovo neke slučajno promašene poze)![]()

Zlatokosa, je l' mozes da postavis jos neke slike - pre i posle? Ne vide se najbolje detalji, odnosno sta je radjeno. Meni bi bas znacilo jer tek treba da radim, a verujem i mnogima koji su u istoj ili slicnoj situaciji. pozzzlatokosaBG napisao:http://img213.imageshack.us/img213/7567/10112009204.jpg
Evo i od napred...samo za Hairext...

Tina nosic ti je extra. Profil je full bas, prcast skroz a cini mi se da jedino oko samog vrha imas jos malo otoka. Koliko ti je proslo od operacije? Pozdrav svim forumasicama... Jel' radi neko u januaru?
@helena*: ne cini ti se, jeste mi koza masnija na tim slikama posle operacije ali verovatno zato sto je sad stalno mackam kremicama... Pisala sam vec da sam posle operacije imala alergiju po licu od flastera pa mi se koza jos uvek peruta.
Meni je danas tacno mesec dana od operacije
Meni je danas tacno mesec dana od operacije
I meni se jutros, kad sam se pogledala, učinilo da mi nos sve više liči na stari... samo je lepši
i to je valjda dobro jer sam ja i ranije bila prilično zadovoljna oblikom.
Što se konaca tiče, već jedno dve nedelje imam neka dva kraja (jedan iz jedne a drugi iz druge nozdrve, koji po malo vire, ali ih ja vratim un unutra i ne mislim na njih, ali ne bih podnela da mi tako vise. Pa zar te ne golica?! Što ih ne skratiš malo? To ne bi trebalo da škodi a manje će ti smetati... svakako će kad tad ispasti u potpunosti.
Ja već nedelju dana mažem kantarionovim uljem, po preporuci hairext i priznajem da je bolja situacija, tj. više me ništa ne zateže a i mesta koja su me ranije malo bolela više ne bole. Ne znam da li to utiče na konce i na njihovo ispadanje ali svakako doprinosi boljem ugođaju
[/quote]
ma golica normalno ali bas sam ih sinoc strcnula malo makazicama pa je sad super niti me toliko zateze niti viri onako ruuzno:) e moracu i ja da probam da namazem kantarionovo ulje mozda ubrza proces:)))) inace nosic ti je super stvarno:)))

ma golica normalno ali bas sam ih sinoc strcnula malo makazicama pa je sad super niti me toliko zateze niti viri onako ruuzno:) e moracu i ja da probam da namazem kantarionovo ulje mozda ubrza proces:)))) inace nosic ti je super stvarno:)))
Pozz svima.
Od svih mogucih sajtova na kojima sam bila, ovde ocigledno boravi neka normalna ekipa
Moj problem je devijacija + nesto malo estetike (grbica i hrskavica na vrhu koja se pretvara u baburicu ). Ovo ,,nesto malo estetike,, ispade bas ,,malo,,
.
Videla sam da hvalite Dr. Bjelica, ali me interesuje, da li neko od vas ima iskustva sa KBC Zvezdara i njihovim lekarima, te ako je moguce neka preporuka, bila bih zahvalna.
Od svih mogucih sajtova na kojima sam bila, ovde ocigledno boravi neka normalna ekipa

Moj problem je devijacija + nesto malo estetike (grbica i hrskavica na vrhu koja se pretvara u baburicu ). Ovo ,,nesto malo estetike,, ispade bas ,,malo,,

Videla sam da hvalite Dr. Bjelica, ali me interesuje, da li neko od vas ima iskustva sa KBC Zvezdara i njihovim lekarima, te ako je moguce neka preporuka, bila bih zahvalna.
Nakon duzeg vremena ukljucujem se u forum. Naprosto nisam hteo da se ponavljam, pisao sam veoma duge tekstove, a sada mislim da imam ponovo nesto da kazem sto ce mnogima otkloniti dileme. Kako vidim neki su razocarani ono sto vide nakon mesec ili dva. E pa evo informacija koja se u mnogome poklapa sa onim sto su i drugi pricali, ali da je i ja potvrdim. Proslo je pet meseci od moje operacije. Pratio sam stanje otoka iz nedelje u nedelju. Otok se zadrzavao od sredine prema vrhu, pa se dobijao utisak kao da je malo uradjen cubasto i da ce to tako da ostane. Pomirio sam se da nije idealno, jer se cinilo da se ni u trecem ni u cetvrtom mesecu stanje naprosto ne menja. Ali sada nakon pet meseci izgled nosa je sasvim drugaciji, nestalo je tog otoka i nos je i iz profila i iz anfasa sasvim drugaciji, u pozitivnom smislu. Jos uvek mogu reci da je nos siri u nozdrvama, ali i to se znatno promenilo. Sto se tice perutanja, crvenila, iritiranosti koze i to ce se smiriti nakon cetiri do pet meseci. No sve je individualno. Ono sto je najbitnije, zelim da sve umirim, koji su sveze operisani, tek posle pet meseci imacete mnogo jasniju sliku koliko ste dobar posao sa vasim lekarom obavili. U smislu, sto ste se za to odlucili i sto ste odlucili da to uradite kod pravog lekara. I jos jednom. Bjelic je neko u koga se mozete pouzdati. Niko nije bezgresan, ali pricekajte pet meseci i onda donesite zakljucak. Mada ni to nije krajnji ishod. Dakle strpljenje i ne brinite, Bjelic je uradio sigurno dobro, samo pricekajte da otok spadne, da se crvenilo povuce, da se koza obnovi i videcete da ste za sebe uradili veoma bitnu stvar. Naravno umalo da zaboravim. Tek nakon cetiri meseca poceo sam da gubim sve simptome zapusenosti nosa i sada disem neuporedivo bolje, bez svih onih patnji koje sam imao pogotovo u zimskim mesecima. Pozdrav.
bilo bi lepo kada bi neko od vas koji ste se ranije operisali postavio slike pre operacije, mesec dana nakon operacije, 5 meseci nakon operacije itd
to bi nam svima mnogo znacilo...

I jos nesto. Na sredini se hrskavica lagno popunjavala, ali tek nakon izgleda tih kljucnih pet meseci, taj prostor je ocigledno ispunjen, pa je profil sada daleko ravniji. Sto se tice unutrasnjosti, jos uvek mogu da napipam u levoj nozdrvi, na nosnoj pregradi, otok, naprosto breg, cini mi se bas na poziciji gde je stajao konac. A da li je konac ispao ili nije, ne znam. Dakle nije sve sanirano ni nakon ovog perioda o kome govorim, ali disem dobro, a i izgledom sam zadovoljan. Ali kada se samo setim kako je bilo mogu reci samo jedno. Stanje se menja vrlo sporo, nekada vam se ucini da je promena znatna, a onda ujutru ustanete i vidite da to i nije bas tako. Ako se stalno gledate, a pretpostavljam da to manje vise svi cinimo, necete mnogo zakljuciti. Na primer, ja sam kao i mnogi pored otoka na vrhu nosa imao i dosta tamne podlive, pogoto iznad kapaka. I verujte u jednom periodu nivo tamnila se nije pomerao mislim ni malo. Crnilo se zadrzavalo upurno mesecima u cosku iznad kapaka i prelivalo na podocnjake. I evo tek sada primecujem da se taj podliv razlio i da gubi na intenzitetu. Dakle nakon pet meseci imam jos uvek malo tamnila iznad desnog oka koje je i najvise bilo obavijeno podlivom. No sada ni malo ne sumnjam, sigurno ce i to proci iako mi se u jednom periodu cinilo da ce to tako ostati. Nadam se da ce ovaj tekst nekoga ohrabriti i odrzati ga u strpljenju.
e orel hvala na informacijama zaista si puno pomogao bar meni:))) pa nista sad samo da se naoruzamo strpljenjem i da cekamo.ma ja sam u sustini zadovoljna (mislim cas jesam cas nisam, ne mogu da se odlucim:))) nego eto ti otoci ...vise ne mogu ni da izvalim tacno koji deo je otecen, koji nije, nekako imam utisak da su svi otoci spali (sto je verovatno nemoguce) i da je to konacan izgled kojim sam sa jedne strane zadovoljna -iz profila se bas vidi velika promena,a sa druge strane odnosno s preda mi izgleda skoro isto kao i pre ,ali pretpostavljam da ce se to tek menjati vremenom...