Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Korisnikov avatar
TINNA_BG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 19, 2009 6:43 pm

Re: Operacija nosa

Post od TINNA_BG »

@ oljicaa: Samo da te obradujem... bićeš primljena u četvrtak, operisana u petak... a kući tek u ponedeljak.
Ne puštaju subotom. I nama je bila identična situacija. Isto smo želele što pre kući ali, veruj... mnogo znači što ćeš vikend provesti baš tamo. Mnogo više podrške ćeš imati u najtežim trenucima. Ja sam posle čak razmišljala i da li da doplatim da ostanem sve do skidanja maske... :) Tamo je sve to mnogo lakše podneti nego kod kuće...
Razumevanje ljudi oko tebe koji su to isto prošli, priča o operaciji i nosu a da pritom nikog istom ne smoriš, osoblje koje je spremno da ti udovoljava i profesionalno izađe u susret svakom tvom prenemaganju i "glupavom" pitanju.... a verum mi, biće ih....
Vikend provesti tamo je super! :)
oljicaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 09, 2009 9:45 am

Post od oljicaa »

TINNA_BG napisao:@ oljicaa: Samo da te obradujem... bićeš primljena u četvrtak, operisana u petak... a kući tek u ponedeljak.
Ne puštaju subotom. I nama je bila identična situacija. Isto smo želele što pre kući ali, veruj... mnogo znači što ćeš vikend provesti baš tamo. Mnogo više podrške ćeš imati u najtežim trenucima. Ja sam posle čak razmišljala i da li da doplatim da ostanem sve do skidanja maske... :) Tamo je sve to mnogo lakše podneti nego kod kuće...
Razumevanje ljudi oko tebe koji su to isto prošli, priča o operaciji i nosu a da pritom nikog istom ne smoriš, osoblje koje je spremno da ti udovoljava i profesionalno izađe u susret svakom tvom prenemaganju i "glupavom" pitanju.... a verum mi, biće ih....
Vikend provesti tamo je super! :)

koj si pozitivac, extra :D , ali ja bas ne zelim da ostanem tamo za vikend...mrzim bolnice!!! :( skroz si u pravu po pitanju svega sto si napisala, i verovatno bi bilo najpametnije da ostanem tamo, ali ne znam koliko mogu...a mislis li da bih mozda mogla da pozovem ovih dana i piam da li mogu da promenim termin za dan, dva :), za utorak ili sredu :)? jel moze to uopste tako da se menja? HVALA!!!! :lol:
hairext
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 12:09 pm

Post od hairext »

ja sam pomerila termin, prijem je trebao da mi bude 12. oktobra ali sam ga odlozila za 14. zbog ciklusa tako da se termin moze menjati samo je pitanje da li ces moci da odlozis bas za dan- dva ili ces morati duze da cekas. posto je tebi operacija tek 24.decembra mozes vec sada nazvati i odloziti, ja sam odlagala bukvalno dan pre zakazanog prijema i nije bilo nikakvih problema. cak i da ne uspes da odlozis, nece ti nista faliti da provedes vikend tamo, ako neko mrzi bolnicu onda sam to ja a tamo mi je bilo odlicno :D
oljicaa
Novi član
Novi član

Post od oljicaa »

hmm...pa razmislicu....procitala sam par puta na nekoj od prethodnih stranica da su ljudi ludeli sto su morali da ostaju duze od ona propisana 3 dana, da im je bilo uzasno dosadno i bla bla...al vasi primeri ohrabruju..tako da cu videti...hvala u svakom slucaju :D a za SOLARIJUM, zna li neko neki detalj? :wink:
Korisnikov avatar
TINNA_BG
Novi član
Novi član

Post od TINNA_BG »

oljicaa napisao:a za SOLARIJUM, zna li neko neki detalj? :wink:
Ne znam šta bih ti rekla za solarijum. Ja ga ne koristim uopšte jer mi je koža super osetljiva, ali ti mogu reći da sam ja imala problem sa kožom jer mi se pojavila alergija po licu tokom nošenja maske tj. fastera pa mi je čitavo lice bilo crveno i užasno me svrbelo (brzo sanirano posle skidanja istih) . Inače, pod obavezno ti se koža posle svega toga peruta neko vreme... Ja još uvek izgledam kao zombi kad stavim puder. Samim tim... mislim da dodatno isušivanje solarijumom nije baš preporučljivo. A koliko sam pročitala negde...sunčanje (bilo kakvo) nije dozvoljeno bar 2-3 meseca posle operacije (tokom tog perioda ćeš definitivno ostati bez boje koju bi pre operacije "nabacila"). Moja preporuka ti je da, bar za sad, odustaneš od toga :)
oljicaa
Novi član
Novi član

Post od oljicaa »

u pravu si skroz...solarijum mi skroz isusi kozu :) prihvatam savet...nema solarijuma ni pre, a ni posle operacije :) poz!!!
krejziii
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 27, 2009 12:00 am

Post od krejziii »

ljudi izvirio mi je prvi konac:))))jos jutros, i bleji tako ceo dan???pokusala sam stapicem da ga iscupam ali nece:((zaboli me puno nesto u drugoj nozdrvi) a kad cistim drugu nozdrvu pa potkacim, konac iz prve se povlaci...sve u svemu uzasno me zategla i boli nosna pregrada...da ga ostavim pa ce ispasti sam ili da nastavim da ga maltretiram?:)))
Korisnikov avatar
TINNA_BG
Novi član
Novi član

Post od TINNA_BG »

@ krejziii: Kod mene je takva situacija već danima... Konac tako stoji i.... golica.
Pokušala sam da ga povučem štapićem, ali desilo mi se isto što i tebi. Dva dana posle toga, malo mi je krvarilo oko konaca a sad je sve o.k. mada još uvek svi stoje tamo gde su i pre bili...
A ima ih, nije da ih nema.
Ustvari, kao da je kod mene sve to jedan konac ali ušivan i ušivan... jer se tačno lepo vidi kako prolazi kroz kožu na jednom mestu a izazi na drugom a osećam i da su povezani sa suprotnom nozdrvom (sasvim logično)... eh da je bar neki fancy štep... nego sve nešto isprepletano na brzinu. Još i kad mi nozdrve ne bi bile ovoliko široke. Ovako se sve to lepo vidi na početku nosa...
hairext
Aktivan član
Aktivan član

Post od hairext »

nista ne dirajte, sve ce to samo ispasti kad bude vreme :)
Maja1605
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 25, 2009 10:16 am

Post od Maja1605 »

E devojke,i ja i mam identičan problem :cry: Iritira me užasno...
Nije mi ni jedan konac ispao do sada,taman se ponadala da je ispao jedan,kad ono...i tako stoji i landara po jednoj nozdrvi,a zateže u drugoj kad pokušam da ga izvadim...
I meni se čini da je jedan konac u pitanju,i stvarno mi nije jasno kako će on ispasti jer deluje da je tako bezveze ušivano... :roll:
krejziii
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 27, 2009 12:00 am

Post od krejziii »

e hvala vam devojke...majo ista situacija apsolutno...sad mi je lakse:))) stvarno je neprijatan osecaj...nervira me sto konac poprilicno viri, valjda ce ispasti uskoro... u suprotnom cu ga lepo ugurati u nozdrvu da me ne gledaju ljudi cudno:)))
Korisnikov avatar
TINNA_BG
Novi član
Novi član

Post od TINNA_BG »

krejziii napisao:... u suprotnom cu ga lepo ugurati u nozdrvu da me ne gledaju ljudi cudno:)))
:lol: :lol: :lol: Isto sam to uradila još pre nedelju dana.. kad je prvi virnuo.... čim sam shvatila da on nigde neće dalje od toga... vratila sam ga tamo gde pripada :lol:
hairext
Aktivan član
Aktivan član

Post od hairext »

prva slika je slikana danas a druga 23. oktobra nakon vadjenja tampona. otoci mi bas sporo spadaju a podocnjaci su mi veci i tamniji nego pre operacije :-?

Slika
hairext
Aktivan član
Aktivan član

Post od hairext »

Slika

a ovako mi je nos izgledao par dana nakon skidanja maske :D
hairext
Aktivan član
Aktivan član

Post od hairext »

Slika

ovde se najbolje vidi koliko je otok spao, postavila sam slike ovde da ne bih slala pojedinacno svima koji su trazili na pp
Odgovori