Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Mrakusha
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 30, 2007 5:21 pm

Post od Mrakusha »

nakon koliko dana ili sedmica si mogla u javnost mislim da se ne vide nikakve modrice ?
Mrakusha
Novi član
Novi član

Post od Mrakusha »

lejlabg napisao:Cao, evo imala sam estetsku operaciju nosa 17 maja. u Zemunskoj bolnici. Ako mi verujete nisam imala ni jedan otok ni modricu na licu, samo velike podocnjake koji su nestali posle skidanja maske posle nedelju dana. Vadjenje tampona je samo malo peckalo jer je doktor to pazljivo radio. Cak ni bolove nikakve nisam imala, sto mi je bilo jako cudno mada je doktor rekao da je to ok i da se cesto desava. Operacija je trajala preko 2 sata pa su moji umrli od straha da nesto nije lose krenulo, a u stvari doktor mi je bas ,, lickao nos,, to sad citiram medicinsku sestru. Samo sam taj dan lezala u krevetu jer mi nisu davali da ustanem, vec sutra mi je bilo jako dosadno pa sam po ceo dan setala po bolnici sva smorena. Pustili su me kuci posle pet dana, a posle tri dana su mi skinuli masku, e kad sam se pogledala u ogledalo u ordinaciji samo sto nisam pala u nesvest, nos mi je bio slepljen na gore kao kod Miss Pigi i sav natecen, a koza ostecena od gipsa. Ali evo vec 7 dana od skidanja maske svako jutro se vidi promena, koza se skroz regenerisala a nos je super, totalno je izmenjen i onakav kako smo se dogovorili da bude pre operacije posto sam mu odnela sliku profila i anfasa pa smo ga crtali na tim fotkama. Jos imam otok na vrhu nosa pa to malo kvari njegov izgled ali evo i ovde sam cula da oni traju bas dugo. Inace bila sam kod mnogo doktora u razlicitim ustanovama , ali Zemunska bolnica mi je bila najbolja a doktor mi je ulio najvece poverenje, inace sam se i raspitivala o njemu i rekli su mi da je genijalan, a tek cena, samo 16 000 dinara pa sam dosta i ustedela jer sam spremila za operaciju preko hiljadu i po eura. Eto, mozda sam malo oduzila sa tekstom ali mislim da je dobro da sa vama podelim iskustvo jer znam da je meni ovaj forum mnogo pomogao da resim dugogodisnji estetski problem. Inace to je ORL hirurg, a ne plasticni hirurg i receno mi je vise puta da je to i bolje da radi dobar ORL hirurg, njegovo ime je dr.Andrej Grubor, to je mlad i simpatican covek a ima i neke titule. Ja samo svima da toplo preporucim lek za otoke koji se pije odmah posle operacije Chymoral forte 100, ja pijem vec trecu kutiju tri puta dnevno oko sat vremena pre obroka po 2 tablete i dosta umivanja sa mlakom tj. vise hladnijom kamilicom, kao i Cicactive gel koji se teze nalazi ali se moze naruciti u nekim apotekama i nanosi se dva puta dnevno. E sad puno srece svima i samo hrabro. Veliki pozdrav
nakon koliko si dana ili sedmica mogla izaci van da nema modrica i sl. .. da li su drugi primjetili da si operisala nos? hehe mogla si i duzi text bash si me podosta informisala hvala :D
lejlabg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 30, 2007 8:29 pm

Post od lejlabg »

24. maja sam skinula masku i evo vec 3 dana izlazim napolje, mada podsecam da nisam imala modrice.Otoci na nosu, posebno na vrhu se jos vide, ali nista strasno.
Milaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 01, 2007 12:21 pm

Post od Milaa »

Vec godinama prizeljkujem manju korekciju nosa. Na zalost, nikada nisam bila u finansijskoj mogucnosti da je obavim. Sada od vas cujem neke vrlo primamljive cifre!
Kako se uopste pocinje potraga za hirurgom koji bi obavio ovakav zahvat? Da li prvo treba da se nabave uputi i koji, kako se zakazuje... Ustvari, mene sve interesuje, jer stvarno ne znam odakle bih pocela.
Hvala unapred!
Mrakusha
Novi član
Novi član

Post od Mrakusha »

ma ja bih odmah al se bojim.,bojim se posljedica tih modrica i slicno i ne bih htjela da drugi znaju da idem na operaciju
lejlabg
Novi član
Novi član

Post od lejlabg »

Preporucujem odlazak kod vise lekara u razlicitim ustanovama, pre donosenja odluke. Ja sam isla u drzavne klinike i svugde se pregled placa, a sama operacija kosta od 40 000 do 130 000 din. zavisno od ustanove. Samo u Zemunsku bolnicu ides sa uputom lekara opste prakse ali se pre toga zove i zakazuje pregled, placa se samo operacija a ne i bolnicki dani , lekovi i sl.
lejlabg
Novi član
Novi član

Post od lejlabg »

Sto se tice modrica , one relativno brzo nestaju i ne ostavljaju posledice kao ni otoci koji se malo duze zadrzavaju pogotovo na vrhu nosa. Sto se tice reakcije okoline, ako je manji zahvat u pitanju nece to svi ni primetiti, ja sam totalno promenila izgled nosa pa je samo nekoliko ljudi reagovalo. A nemoj ni da brines za okolinu , sta te briga da li ce primetiti, vazno je da si ti zadovoljna, a zlurade komentare saseci u korenu ako ih bude bilo.
Mrakusha
Novi član
Novi član

Post od Mrakusha »

thx punoooo lejlabg :D
dada & pedja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 24, 2007 9:14 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dada & pedja »

dr Andrej Grubor je par godina radio na Malti, teko da mu je verovatno i tom znacilo u smislu iskustva. Inace vecina doktora iz zemunske bolnice su jako dobri sto se tice noseva (devijacija, plastike), a bogami i drugih "delova" (krajnici, glasne zice, klempave usi...)...
militchitza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 11, 2007 6:34 pm

Post od militchitza »

Hitno mi treba odgovor nekoga ko se razume u to...Za 3-4 dana radicu ponovnu korekciju nosa koja nece biti ,,full" operacija kao prvi put(devijacija, lomljenje...) vec samo manja korekcija u vidu skidanja(odsecanja, turpijanja ili vec sta ti ja znam) malog dela hrskavice tik iznad vrha nosa... verovatno u lokalnoj anesteziji. E sad mene interesuje ako neko zna da mi kaze kako izgleda oporavak od takve intervencije, da li ima krvnih podliva ispod ociju i u kojoj meri su prisutni (posle prvobitne op. imala sam podlive nekih 10 i vise dana i to jaako vidljive), da li se nose tamponi i maska i koliko dugo, da li ima koncica...molim vas odgovorite mi sto pre ako mozete jer nemam bas puno vremena...hvala svima unapred
Ana27
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Mar 13, 2007 2:55 pm

Post od Ana27 »

A zasto je neophodno da vec sada to uradis? :wink: Sto malo ne sacekas?
militchitza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 11, 2007 6:34 pm

Post od militchitza »

Zato sto hocu vec jednom da zavrsim posao zapocet jos pocetkom godine (tj. hirurzi ce da ga zavrse jer ga nisu odradili kako treba) da pregrmim vishe to jednom za svagda i pocnem sto pre da zivim normalno bez kompleXa... a zasto mislis da ne bi trebalo sada to da radim ?
A_Girl
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Maj 18, 2006 2:13 pm

Post od A_Girl »

Hirurzi uglavnom prihvataju korekcije tek posle nekog perioda (6 meseci, godinu dana), kada se konacno sve slegne i dobije krajnji rezultat, ali ako je proslo dovoljno vremena, ako je doktor za to i ako je u pitanju nesto sto se nece vise menjati, zasto da ne... Te lakse intervencije znam da se rade i u lokalnoj, zavisi koliko je slozena tvoja situacija :) U svakom slucaju modrica, podliva ne bi trebalo biti ako se skida samo mali deo hrskavice, ali otoci verovatno moraju da se pojave, makar malo... Nelogicno je da stave tampone ako se ne lomi i ne radi unutra i duboko... Ma opusteno, nije to nista strasno! ;)
Ana27
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Mar 13, 2007 2:55 pm

Post od Ana27 »

Samo sam mislila da bi mozda trebalo da se odmoris i smiris od prethodne operacije.A ovo da uradis malo kasnije(posle leta).Jer ako sad imas neku intervenciju mozda neces bas odmah moci na odmor.Ovako, opustis se odmoris se od svega i onda u sep. na miru to zavrsis.
Sem ako hirurg ne kaze da zbog rezultata to ipak treba odmah uraditi. :wink:
hamiltoncat
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 19, 2007 3:17 pm

Post od hamiltoncat »

Pozdrav. Ja sam radila prije godinu dana operaciju nosa ali samo hrskavicni dio, septum mi je ispravljen i recimo da sam relativno zadovoljna rezultatom, tako da u septembru planiram reviziju ali ovog puta zelim da radim i kost. Da li mi neko moze prerporuciti nekog jako dobrog doc-a koji ima iskustva sa revizijama, novac nije problem. Druga stvar, ako je neko vec radio reviziju bila bih mu zahvalna ako bi mi opisao u cemu je razlika u odnosuna prvu, da li su zadovoljni poslije druge operacije, itd.......
Odgovori